![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yapmak Lazım Gönülleri
Yapmak lazım gönülleri gardaşım Yıkmak ancak cahillerin harcıdır İyilik,doğruluk,Hakk’a götürür Kötü olan cehennemin narıdır Gönül dedik gönül,bilmek gerekir Önce bu kapıdan girmek gerekir Kul razı olmazsa Hak razı olmaz Sonra Beytullah’ı görmek gerekir Farklı dinler,farklı farklı mezhepler Hepisi Allah’tan cenneti diler Onun dini ona,benim ki bana Ben yoluma onlar yoluna gider Cennet hedef,varmak için yürürüz Kazanç yeri dünya,böyle biliriz Ömür tarlasına ektiklerimiz Ya azap çektirir,ya seviniriz. Her can Hak’tan geldi; hatırı vardır Hatır baş üstüne,O bize yardır Habibi bizlere rehber,kılavuz O yolda mükafat,kurtuluş vardır Ne inancı ne milleti,ne dini Herkese yardımı görev bilmeli Yoksa nasıl kazanırsın bir sevap Kötülerin çoktur yükü,vebali Abdulhadi; her iyilik bir artı Gönül adamının olmalı farkı Başım dik,yüzüm ak,çıkmak ümidim Zira,mahşer günü kurulur tartı Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yarım Elma
“Ben senin diğer yarınım” demiştin Yarımı kaybettim arıyorum ben Bitap düştüm aramaktan,hardasın Ha bire dolanıp duruyorum ben Yaşadıkça aklımdasın sözüm var Senin de karşılık bana sözün var Sözünden cayana olsun yazıklar Vallahi sözümde duruyorum ben Unuttu mu sandın,aramadıysam Aşkım diye mesaj yollamadıysam Kollarıma alıp saramadıysam Feleğe sitemler yolluyorum ben Unutmadım,unutamam,unutmam Seni yüreğimden asla çıkartmam Hatıranı silip bir yana atmam Dünkü anılarla yaşıyorum ben Anılar dizilmiş mendil sallıyor Seyrettikçe yüreğimi dağlıyor Hatıra gemisi uzaklaşıyor Hayal denizinde yüzüyorum ben Bir resmin var bende hatıra kalan Hani almıştım ya, arkadaşından Geriye ne kaldı? Bir ben bir zaman Günden,aya,yıla yürüyorum ben Mevsimler içinde Bahar’dın,Yaz’dın Gönül defterime aşkını yazdın Gündüz Güneş’imdin,gecemde Ay’dın Yönüm sana doğru yürüyordum ben Hasret kuyusunu kazdın bağrıma Uğramadın bir gün olsun yanıma Neden cevap vermiyorsun çağrıma Suçum neyse söyle, bilmiyorum ben Sensiz günler,aylar geçti mi bilmem Sevdiğim bu elden göçtü müi bilmem Küllenmiş közümü deştin mi bilmem Yaktığın ateşte pişiyorum ben Çiçeğimsin gülüm,gülnazım, canım Adını andıkça duruyor kanım Hülyalara dalar seni ararım Aşkın çöllerinde yürüyorum ben Ben barutum,sen çakmaksın,çaksana! Nasıl yanıyorum seyre çıksana Küllerime “aşk vurgunu” yazsana Yare doğru esip tozuyorum ben Benim gülüm gülistanın gülüdür O suna edalım,Hak’tan vergidir Aşk; güzellik değil, sonsuz sevgidir Yumak,yumak sevgi örüyorum ben Kölen oldum,pazarlarda sat beni Aşk oduna odun diye at beni Acı mıyım,tatlı mıyım tat beni Kıskanç bir dilberin tutsağıyım ben Sevda yakar,yıkar kural bu, işte Kar mı ettik yoksa zarar bu işte Köle miyim bilmem hür mü bu işte Sevda zindanına atılmışım ben Aşk: Çöl mü? ,Serap mı? Yoksa ateş mi? Gül mü? Gülistan mı? Saray mı? Köşk mü? Hayal mi? ,Rüya mı? Ya da Hasret mi? Biri mi? Hepsi mi? Bilmiyorum ben Seni sevmek suçmuş,sevince bildim Kirpiğin ok imiş,değince bildim Hasret hapisine girince bildim Müebbetmiş cezam çekiyorum dedim Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yarış var
Yarış var,yarış var,şimdi yarış var Milleti bölmekte şimdi yarış var Vatan,bayrak diyen çağ dışı,yobaz Vatanı satmakta şimdi yaış var Filistin'e dönmeyelim dedikçe Tedbir alınmıyor bu gidiş nere? Bölücüler ötüyorlar her yerde Yakmakta,yıkmakta şimdi yarış var Haindir yalandan,vatan-bayrak der Bir yandan milletin kanını emer Türküm-müslümanım diyeni teper Türk'e düşmanlıkta şimdi yarış var Türküm diyenlere ırkçı dediler Başını örtene ceza verdiler Milli değerleri tepelediler Sağ gösterip sol vurmakta yarış var Bunlar dün Batı'nın uşağıydılar Bunlar dün bayrağın düşmanıydılar Bunlar dün Yunan'ın aşığıydılar Türk'ü Türk'e kırdırmakta yarış var İpin ucu puştun elinde geçti Milletin malını yedi ve içti Sıkışınca başka diyara göçtü Kaptı-kaçtı oynamakta yarış var Bu millet benimdir,bu din benimdir Vatan,bayrak,ezan; herbir şeyimdir Bunlar benim milli değerlerimdir Özünden kopmakta şimdi yarış var Yarış var yarış var şimdi yarış var İslama hücumda şimdi yarış var Söylenecek söz çok,ancak yerim dar Renksizlikte,densizlikte yarış var Örtünen kapanan gerici,yobaz Tekrarlanır durur, moda bu vaaz Yaz bakalım kara listeye Hadi'yi de yaz Gayri milli görünmekte yarış var Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yolculuk
Umut iken daha ana karnında Dünyaya gelince pür-neşe olur Bebek iken atar,tutar severler Emmin,dayın derler akraban olur Çocukluk,ergenlik derken gün gelir Evliliğe giden bir yol izlenir Geçim derdi; ev,bark diye didinir Dünya meşgalesi,seferber olur Şu senin,şu benim,çalış ha çalış İnişli,çıkışlı uzun bir yarış Yorulursun,dilin çıkar bir karış Düz yol bile ona hep yokuş olur Üç oda bir salon ev hayal eder Diş-tırnak artırır,taksitle öder Ömrün son çeyreği gün birer,birer Rahat bir yaşantı ham hayal olur Acı,tatlı,sevinç ilegöz yaşı Böyle tarif etmek gerek hayatı Taze ile yan yana koy bayatı Bir gün öyle,bir gün böyle hal olur İster ayık dolaş,istersen berduş İster yerde sürün,ister uçan kuş Tapulu mekanın on-onbeş karış O da yoksa,kurda kuşa yem olur Acıya üzülme,sevinçten uçma Zengine yapışma,fakirden kaçma Üç günlük dünyada saltanat saçma Tacın tahtın bir gün tarumar olur Her ömrün özeti şu olsa gerek; El emeği,alınteri dökerek Tüm canları canın gibi severek Doğrular kaybetmez,kahraman olur Hakkı teslim eyle,haklı olana Tevessül eyleme,yalan dolana Haksıza haksız de baban da olsa Böyle bir hayatın anlamı olur Makamı,parayı marifet sanma Sahip olamazsan dert edip yanma Merhem olmaz isen sen bir yaraya Makam hüsran olur,para pul olur Hamallığı kalır yığdığın malın Sana fayda vermez,sarayın hanın Sağ iken topluma yaramayanın Öldüğünde malı malamat olur Nefisle imtihan; işin aslı bu Doğum ile ölüm; dünya faslı bu Ömür yolu yer yer çamurla dolu Çirkefe dalanlar,perişan olur Ömür yazısında son söz son nokta; Uzanır yatarsın kara toprakta Ecel alır ise eğer genç yaşta Akar göz yaşları,bir fgan olur Yazılan sayfalar bir bir tükenir Defterin kapanır,pırtın yüklenir Ecel aracıyla Azrail gelir Diyardan diyara yolculuk olur Götürürler bir metrelik çukura Eşerler toprağı yer belli olur Allah sabır versin yakınlarına Yanar yürek yanar köz belli olur Abdulhadi bugün,yarın öbür gün Bazen acı gördü,bazen toy-düğün Baş üstünde götürürler en son gün Üstünde topraktan bir yığın olur Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yolun sonu
Bir gün gelir can cesetten ayrılır Dünya yolculuğu biter son bulur Kara toprak üzerime yığılır Meskenim,mekanım bir çukur olur Toprakta cesetler tohum misali Beşikte bebeler ekin misali Yetiyor çocuklar fidan misali Güz gelince ömür bir hazan olur Ömrüm mevsimleri dolanır durur Nefesim daralır,kalbim yorulur Ruh uçar bedenden cesedim kalır Toprağa gömerler bir yalan olur Derdim büyük dağdan,taştan,kayadan Ne bir murat ne tat aldım dünyadan Abdulhadi bir insandır sıradan Bir gün gelir toprak olur,toz olur Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yuh Olsun
Hedefe varmazsa attığım oklar Yayı çeken kollarıma yuh olsun Hakk’a varmaz ise gittiğim yollar Bastığım toprağa,taşa yuh olsun Gücünden korkarak haksıza haklı Der ise dillerim,deyin korkaktı Yüz yüze gelende sözümü saklı Tutar da demezsen bana yuh olsun Makam mevki,rütbe falan dinlemem Büyük bir Allah’tır gerisin bilmem Hakkın habibine kem söz söyletmem Kula kul olursam bana yuh olsun Bir canım var,saklamadım meydanda Tehditmiş,baskıymış,değil umrumda Yeter ki dik dursun Hak divanında Başımı koymazsam bana yuh olsun Yuh olsun yetime kanat germezsem Yuh olsun mazluma arka çıkmazsam Zulüm dağlarını deviremezsem Yediğim ekmeğe,aşa yuh olsun Meydandayız, can pazarı kurula Kimler öle,kimler kaça kurtula Biz baş koyduk bu davaya bu yola Dönen dönsün,ben dönersem yuh olsun Vatan,millet,din ve bayrak uğruna Mermi deydi,süngü deydi bağrına Onlar fil ordusu, bende karınca Korkarda kaçarsam bana yuh olsun Deline de yüce dağlar deline Yiğit kim, korkak kim gayri biline Gök kubbeyi kötülerin üstüne Çöktürmezsem deyin bana yuh olsun Bilinmeli Atilla kim,Yavuz kim Arzda mühür idi, dün ayak izim ABD,Avrupa kimdir azizim Yel’imle yıkmazsam bana yuh olsun Kusur bende bedenime kurt girdi Yedi beni içten içe,kemirdi Düşmana çalıştı benden göründü Hakkından gelmezsem bana yuh olsun Bizi yıkmak için tuzak kurdular Hep kalleşçe sırtımızdan vurdular Yüze karşı ahbaptılar,dosttular Samimi dost sandım,bana yuh olsun Tarih tanık tuzakların tümüne Yıkıp geçtim ne çıktıysa önüme Ölsem bile yaklaşamaz ölüme Ölüm onu korkutmazsa yuh olsun Hak verdi,Hak aldı …gelirse ölüm Ben kara toprağa ne canlar gömdüm Parolamız:Ya İstiklal Ya Ölüm Cayarsam sözümden bana yuh olsun Bakıyorum...,Bozkurt yok ki baş ola Gök gürleye, yağmur yağa,yaş ola Mazluma zulmeden kara taş ola Zalimden korkarsam bana yuh olsun Uzandık mı gök kubbeyi tutardık Çadır gibi başlarına yıkardık Gık diyenin boğazını sıkardık Kötüyü kırmazsam bana yuh olsun Ne diyorum beyler uyarın beni Nerde Anadolu Alperenleri Dün öyleydi amma,dün geçti gitti Bu gün ne haldeyim... bana yuh olsun Yuh olsun ki bana,bırakıp gittim Irak’a Lübnan’a yardım mı ettim Doğu Türkistan’ı elimle ittim Bağırın çağırın bana yuh olsun Türküm demek, dilimdeki sermaye Başka yaptığım yok bundan öteye 'Müslüman-Türk' dediğin olur mu böyle Dört yüz yıl uyudum, bana yuh olsun Bütün değerlerim ayak altında Dinim de dilim de dar ağacında İpin ucu şimdi puşt avucunda Seyreder dururum bana yuh olsun Hep dedemle ecdadımla övündüm Mertlik mirasını yedim,bitirdim Yahu ben yaşarken öldüm,geberdim Gardaş kan içinde… bana yuh olsun Yeter beyler, sabır küpü çatladı Bomba değil, sinirlerim patladı Bir derdimi,beşe-ona katladı Hesap soramazsam, bana yuh olsun Yuh olsun kendime geri dönmezsem Bu beylerin defterini dürmezsem Abdulhadi,onları indirmezsem Yuh olsun,yuh olsun,bana yuh olsun Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yunus Emre'ye
Erenlerin gönül gözü Herbir şeyi görür imiş Yaratan ın yardımıyla Müşkülleri çözer imiş Özün yanmıştır ateşte Hikmet aradın her işte Yalın ayak Karakış ta Gezermişsin sen yunus'um Hakk'a koştun ömür boyu Çile çekmişsin diz boyu Nefs karanlık dipsiz kuyu İnip çıkmışsın Yunus'um Yaratana kul olmayı Kişi kendini bilmeyi Gönül evine girmeyi Bilirmişsin sen Yunus'um Abdulhadi der ki bizler Yunus'ça söylesin sözler Hoş olsun bütün gönüller Solmaz bir gülsün Yunus'um Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüce Bir Davanın
Yüce bir davanın hizmetkarıyım Mevki,makam için bel bükemem ben Tertemiz geldiğim fani dünyada Haram batağında kirlenemem ben Tek gayem var,tek hedefim,tek yolum İslam aşkı ile her dem doluyum Bu yola fedadır,başımla boynum Hak'tan başkasına kul olamam ben Bu yoldan dönmek mi,mümkünatı yok Haram lokma yemem, ona karnım tok İnancı yüzünden millet çekti çok İnancımı asla inkar etmem ben O Kuran ki benim temel kitabım Onunla güzeldir sözüm,hitabım Yoluna kurbandır cismim ve canım Varlığımı ona adamışım ben Bizim mürşidimiz şanlı Peygamber Kuran ile sünnet bizlere rehber Sesimiz yükselir Allahü Ekber Allah aşkı ile yanan korum ben Diğer canlılardan şudur ki farkım Ayırt eder beni fikrim ve aklım Eşref-i mahlukum,çünkü insanım Yalnız yaratana kul olurum ben Abdulhadi Hak yolunda bir yolcu Vicdanıdır,yaptığının sorgucu Ondan öte yargıçların yargıcı Mahşerde huzura varacağım ben Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yürüyelim Gel
Aynı çağda geldik bizler dünyaya İnsanlığa doğru yürüyelim gel İçimizden söküp kini,kibiri Ayaklar altında sürüyelim gel Hakk’ı tanımayan kalp boşa atar Güneş boşa doğar,gün boşa batar Mülkün olsa dağlar,taşlar,ovalar Baki kalmaz sana,gel insafa gel Her şey boştur dostum Haktan uzaksan Dünyayı tek elle kaldırıp atsan Denize girdin mi ikiye yarsan İnkardan uzak dur,gel imana gel Abdulhadi türlü yollar yapılmış Bir tercih yap,seçenekler sunulmuş Kimi makyajlanmış,hile yapılmış Dikkat et aldanma,Hak yoluna gel Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yüzyıllar Önce
Yaradan Allah’ın adını andım Aha şu yazıyı yazmadan önce Yanmış,sönmüş nice ışıklar gördüm Daha ben dünyaya gelmeden önce Kimileri rüzgarlarla yarışmış Kimileri deryalarla boğuşmuş Kimileri hak adına vuruşmuş Bundan aylar,yıllar,yüzyıllar önce Ben de geldim,arza ayak basarım Hak ne biçti..,onca ömür yaşarım Dur-durak yok,O’na doğru koşarım Ruhum kanat vurup uçmadan önce Zalimlerin arkasından gitmedim Yaşıyorum,tükenmedim,bitmedim Hak kabul eder mi,desem ben geldim İhlas denizinde yüzmeden önce Abdulhadi,yürüdüğün bu yolda Boğulmamak lazım bir damla suda Hak kulunu asla yakmaz ki narda Doğru yoldan çıkıp azmadan önce 18.01.2007 Abdulhadi Bay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|