![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57914
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Efendi Hazretleri (1)
Beyaz renkte vardır yedi renk, Efendi Hazretleri islam i direk, Rahmetli yolları aydınlıktır, Ona tabi olanlar Allah'ına(c.c) aşıktır. Derdi: 'Dünya lâ, sen onu zannedersin yayla' Yeterince sana tabi olamadık, İstersen bizi azarla Başımız eğik senin karşında affet, Sular sıcak, odalar sıcak kışın, Ufak bir gayret yok bizde Eseri yok bizde Allah'ın(c.c) , aşkın. Efendi Hazretleri'nin yaşı olsa da aşkın, Sabaha kadar kıldı namaz Arafat da, Bizler uyusak da sıcak kumda, toprakta. Allah(c.c) verdi ona gücü kıldı namaz, Etti niyaz, Bize de nasip et Allah'ım(c.c) o aşktan Sarsılmayalım, biraz biraz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ege'li Terinos
Benekliporos'ta laf çokdu. Palavralara karnı tokdu. Terinos'a da çok nasihat etmişti ama, kim dinler? Dik kafalıydı o. Amcası kekik suyu iç dedi, Terinos inadına rakıyı tercih etti. Alkol sofralarında, gri dumanlı masalarda Ömrünü tüketti, inat adam, sevimli ihtiyar. Çeşitli yörelerin insanları, insanlara bir şeyler alıştırır, Seni de alıştırdılar Ege kıyılarında Manzara güzel, ortam hoştu, mektupları dağıttıktan sonra vakit boldu. Nasıl olsa Kelitornos büyütüyordu çocukları, Zavallı ana her sene sonunda bir gün piknik yaptı okulla. Zaman ne çabuk geçti, Çocuklar evlendi, hanım terk etti. Zaman ne çabuk geçti? Günler, aylar, seneler birbirini takip etti. Takip ediyor, takip edecek. Bindokuzyüzelli,ikibin,ikibin elli Ne kadar kolay söyleniyor değilmi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ekonomi
Enflasyon indi yediye, Dövizi olanlar sermayeyi yükledi kediye, Sağlamcılar devlet tahvili aldı, Diğerleri faizde...Geriye ne kaldı. Borsa oynayanlar sanki ahmaktı? ... Sermaye piyasası affetmez, Hiç bir zaman da hata kabul etmez. Borsada en güzel çözüm beklemektir, Aldığınız kağıdın fabrikası iflas ettiyse, İşte bu kelektir, Artık paralarınız bir kelebektir. Vergiler düştü, istikrar yakalandı, Yabancı firmalara kapılar aralandı. Her gelen yeni firma en az elli çalışan demektir, Bir de onlar bize işlerinde en güzel örnektir. Çalışmalı ve üretmeliyiz daima, Emeğin karşılığı olmalı helal, Allah kimseye vermesin zeval. Devletimiz başımızın tacı ve yaşamalı, Vatandaşımız yanında ona yardımcı olmalı. Düzen tamamlanıp, çarklar dönmeli, Yeni ihraç malları üretilmeli Sonra da herkesin yüzü herkese gülmeli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elma Şekeri Ve Macun
Elma şekeri kokan bir şiir yazmak, Isırılan bir elma şekeri ve Ağızda dağılan şeker parçaları ile, Elmanın körpe, ekşili tatlısı, Hatırlatır çocukluk yıllarımı Okul önlerinde satılan horozlu şeker, Ve düdük muhabbeti, Limonlu macun üstü darbuka, Sarı limonlu macun sürülür çubuğa, Döndüre döndüre tornavida ile, Üstüne darbuka, Onun üstüne acılı bir şarkı, Pembe şeker döndüre döndüre, Bunların hepsi yirmibeşe Limonlu şeker sarı, Mentollü yeşil, Pembesi tarçınlı, Macuncu şarkı söyler, darbukacı çocuk çalardı, Eskiden sokak araları dardı. Benim sevdiğim macun sarı, Limon kokardı.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elveda Beşiktaş
Bırakıver kendini bir yaz günü Abbasağa Parkı’ndan Maşuklar Yokuşu’na Oradan da, ta Beşiktaş’a. Sahilde bulursun huzur Üsküdar motorlarının yanında, gece düğün olurdu yan tarafta ki gazinoda. Şemsi Yastıman saz evi vardı az ilerideki caddenin başında. Yazın havuza giderdik Şeref Stadı’nda. Sonunda evlendim Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nde, Çırağan’da. Elveda Beşiktaş, elveda çocukluğumun mahallesi, elveda beni büyütenler. Şimdi onlar yaşıyorlar Zincirlikuyu da yan yana, ben ise yaşıyorum ailem ve çocuklarımla Maltepe’de Çağlayan Sokak’ta. Anılarımı seyrediyorum Kınalı Ada’ya, Burgaz’a bakıp ta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elveda Sapanca
İdam mahkumlarının üç dileği yerine getirilirmiş, Bu son olacak, Sapanca şiirleri ile sizi baymayacağım ama Medyatörden ricam son Sapanca şiirim yayımlansın dileğim. Bu son şiirimi de okuyacaksınız sanırım. Artık şiirlerim Sapanca ile başlamayacak, Birdaha sonbaharda yapraklar aklımda dolaşmayacak Mazide yazdığım şiirler dans edecek sokakta, Yıldızlar şarkı söyleyecek karanlıkta Datça'da terasta. Kartepe yazmayacağım inanın birdaha, Aslında severim sahanda iki yumutra, Kuş gribi çıktı çıkalı onuda efendi gibi yiyemiyoruz ya Aklımı başıma alıp, başka şeyler yazacağım belki, Belki de yazmayacağım hiçbirşey kimbilir ki? Son şiirimde Sapanca Sapanca Sapanca diye Üç kere söylemeliyim..(!) Mecalim yok artık dinlenmeliyim Bir yer bulup çekip gideyim. Nereye mi bilmem ama......Geçerken Sapanca'ya da Merhaba demeden edemeyeceğim. Elveda Sapanca, Elveda mocivert taclı gelin elveda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Epiktotes'in Emri
Artık açıldı kalemim, Başladım şiirlerimi damardan zerk etmeye, Güncel sıkıntılarımı da terk etmeye Yazdıkça yazıyorum aldım zamanı esir, Kimbilir sizede ediyorumdur bazen tesir. Anılarım içimden fırlıyor, çıkıyor, haykırıyor: -'Homo homini dipus' Biz burada yokuz. Seviyoruz insanları Remarque öğretti, Bir ressamın tablosuna bakar gibi Sevgiyle bakacaksın Epiktotes'in emri 'Seveceksen topraktan bir vazo sev, Kırılırsa üzülmezsin' dedi O, topal filozof bana, Bunları neden anlatıyorum ki sana. Sen zaten biliyorsun bunları, Ben hatırlıyorum eski anılarımı. Artık açıldı kalemim yazıyorum, Aklımdan geçenleri defterime kazıyorum. Sevgisiz kalanlara kızıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erkin Koray
Söylediği şarkı şaşkın, Tenhalarda bitmiş aşkın, Gitarı bağlamadan bozma tılsımlı, Perdeleri özel alışımlı Kendisi bir ekol müzikte, Belliki kalbi hala bizde. Canlılık veriyor bize bu krizde Sanatçılık bu günlerde belli, Dinleyenlerini mutlu etmeli Ölürsem kabrime gelme istemem Rock müziği yaptı bu türküyü, Dinletti bize, Şarkı söylettirdi İbrahim Tatlıses'e Üç kere güzel dedi kral, O da beğendi bu düzeni, Bu ikili bence dünyada birinci. Krallar çarpıştı sahnede, Yeni bir stil girdi litaratüre İstemem dedi ikisi birden, Şarkı bitti, Türkü-rock litaratüre girdi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Amerikan’lar
Dışı pırıl pırıl sinek kaydı, süt beyaz, açık mavi veya sapına kadar siyah renkli, içi geniş, koltukları naylon döşemeli, yanında tarifeli saatli, pikaplı, etrafı damalı, eski İstanbul'un Amerikan arabaları vardı. Deri ceketli şoförleri hafif abi olur, sinyalleri sol koldan verirlerdi. Yaylanan pikapta Zeki Müren dinlenir, arabanın içi mis gibi vanilya kokardı. Barboros Bulvarında aşağıya bir inişi vardı, yaylana yaylana, çocukluk ya, Kız Kulesi’ne gidiyoruz hissine kapılırdım adeta. O zamanlar İstanbul’da; Beyefendiler, hanımefendiler bulunurdu. Taksici Abiler iki tur fazla atmadan taşralıları gidecekleri yere bırakmazdı. Sekiz kişilik dolmuş taksilerin memur zihniyetli şoförleri vardı. İstanbul’un ara sokakları o zamanlar da şimdiki gibi dardı. Taksici Şenol Abi günde iki sefer bir kova su ile arabasının içini dışını yıkar, paklardı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Amerikan’lar (2)
Dışı pırıl pırıl sinek kaydı,süt beyaz, açık mavi veya kırmızı sapına kadar siyah renkli, İçi geniş, koltukları naylon döşemeli, yanında tarifeli saatli, pikaplı, etrafı damalı, eski İstanbul Amerikan arabaları vardı. Deri ceketli şoförleri hafif abi olur, sinyalleri sol koldan verirlerdi. Yazın; Kumral şoförlerin esmerdi hep sol kolları. Yaylanan pikapta Zeki Müren dinlenir, arabanın içi mis gibi vanilya kokardı. Amerikan arabaların vitesi koldandı. Ve kornaları direksiyondan dat datlardı. Barboros Bulvarında aşağıya bir inişi vardı,yaylana yaylana, çocukluk ya; Kız Kulesi’ne gidiyoruz hissine kapılırdım adeta. Dolmabahçe’de statla deniz arasında ortada trafik polis noktası vardı. Üzeri tenteli, içinde polis, şapkalı, dirseklerine kadar kolları beyaz renkli dur, geç işareti verirdi el kol haraketleri. Trafik lambaları daha icat edilmemişti. O zamanlar İstanbul’da; Beyefendiler, hanımefendiler bulunurdu. Taksici Abi'ler iki tur fazla atmadan taşralıları gidecekleri yere bırakmazdı. Sekiz kişilik dolmuş taksilerin memur zihniyetli şoförleri vardı. İstanbul’un ara sokakları o zamanlar da şimdiki gibi dardı. Arnavut kaldırım taşları sık sık yerinden oynamazdı. Çiçekli pencerelerden veya cumbalı evlerden hanımlar sokağa sarkardı. Taksici Faik Abi günde iki sefer bir kova su ile arabasının içini dışını yıkar, paklardı. Gazlı bezle en sonunda cila atardı. Kışında radyatöre badem yağıyla mavi ispirto katardı. Gelin arabalarının önüne oyuncak gelin bebek oturtulurdu. Arabanın önünü kesen çocuklara da zarf verip kurtulunurdu. Hususi taksi şoförleri kapıda, devamlı müşterisinin dönmesini beklerken ona da limonata ve pasta yanında çikolata madlen ikram edilirdi. Beklerken arabanın tozunu alırdı şoför bey, müşteri kapıda gözüktüğünde arka kapı açık, ceketin sağı solu toplanır beklenirdi. Otomobilin lastiklerinin yanakları beyaz renkliydi. Aynı dönemin büyüklerimizin en büyük özelliği ceplerde bekletilmezdi su veya elektrik faturası, gününde ödenirdi emlak vergisi, su parası. Fileyi katlayıp bakkala gider ekmek alırdık, ertesi gün yine aynı fileyi kullanırdık. İşte böyle geçti bizim çocukluğumuz mazide kaldı bu hercai ruhumuz, renkli misketlere olan tutkumuz, bir başkaydı bizim çocukluğumuz. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|