![]() |
|
|
#141 |
|
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 62 Thanked 123 Times in 86 Posts
Üye No: 7445
İtibar Gücü: 1617
Rep Puanı : 7162
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
İçimde tarifi imkansız acılar var
sokağımda kokun ayak izlerin Unuttum diyorsun yaşananları. Ama görünce beni Titriyor ellerin , ayakların Bir kez olsun içinden geldiği gibi davran Haykır sevdiğini , özlediğini Zor geliyorsa herşey eğer Bırak gördüklerimi Hadi bana yalan söyle Sevmiyorum de seni Özlemiyorum de geceleri..
|
|
|
#142 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() aşk yalnız ve yalnız güzel sözlerden ibaret olsaydı, yaşadığımız evcilik oyunundan öte olmazdı... sevgili, duydum sitemdesin, isyanlardasın yine... eğer haberimi alamıyorsan, bil ki dardadır başım... gelemem!!! deniz, eğer ıraksam dalgalarından, yosun kokmuyorsam özlemle, ve güneş değmiyorsa tenime, bil ki yüreğimde çöl fırtınaları vardır; yakar!!! umut, eğer kuramıyorsam seni, koyamıyorsam düşüme, yalnız ve yalnız korkudansa yarınlar, bil ki beynimde umut edenler ölmüştür, düşünemem!!! düş, eğer düşüyorsam, düşürüyorsam, kırılıyorsam, ve çıkarılamıyorsam komadan, bil ki yetemem sevmeye, hissettiremem!!! bak, eğer sen bilmiyorsan halimi, ve göremiyorsan, ve bekliyorsan hala, ve istiyorsan inatla... yokum ki ben, kendimden kimseye veremem... ve ve anlamıyorsan... anladım sevmem kabahat seni....
|
|
|
#143 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Umudumu yitireli hayli zaman geçti...
Yeniden sevebilmek zor.. Ellerimin arasından kayıp giden sen.. Yeniden doğarmısın karanlık sabahlarıma?.. Aşk..seni tarif edebilmek imkansız mükemmelsin,mekemmelliğin ayrıntılarında gizli.. Bir elin mutluluk veriyor,diğer elinse acı.. Ve mutluluğu almadan acıyı almak o kadar zor ki..? Kelimelerimi dizdin boğazıma dar ağacında asılı kaldım..kalbime bir kuşunda ben sıkıyım dedim olmadı yapamadım,yapamazdım.. Eyyy...Kalbimi saran muamma.. Bende bir kurşunluk can var Amma vurulursun diye aklım çıkıyor.. İşte tek nedeni bu..! sen.. Aşk senin ezip geçeceğin kum taneleri değil.. Üstüme bastığın yeter,ezip geçtiğin yeter.. Her an kaybederim korkusuyla hayatımı zindana çevirdiğin yeter.. istediğin bir değil bin çiçekse istediğin başka bir ten,başka bir bedense.. istediğin ben değilsem eğer peki.. Azat kuşunu yüreğine bıraktım geçmişi gömeriz en dipsiz kuyulara,sevda şarkılarını yok ederiz.. Bir sen birde ben vardık evvel zaman içinde... Masallara devrediriz yitik sevdamızı bir varmış bir yokmuş oluruz unutursun... unutulursun belki... Şimdi.. Bırakıyorum seni.. Gözyaşlarım işkencelerde,kelimeler kifayetsiz umutlar yitirilmiş.. Ne yeni doğacak gün için can kalmış bedende ne de geçmişi unutacak kadar kalpsiz bir yürek.. Hadi..al git ne varsa.. Topla yüreğimin kırıntılarını.. Hadi.. bir tekmede sen at savur.. Hadi..hiç yaşanmamış say beni.. Hadi..git ne olur göm diri diri beni.. (hala unutmamak için çaba veren bana yazıklar olsun) --alıntı--
|
|
|
#144 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
hissetmek istedim sadece
yangın yeriyken yüregim ufak bir yel olsaydın yeterdin ama bil(e)medin, karadı ufukalar sensiz tek sözün yeterdi karişti denize gözyaslarım coktan, derya oldu taştı, ama sil(e)medin yorgunum şimdi, isyan gönlüm, prangalar vurdum dilime kırıklar batiyor yüregime kanıyorum durmadan, ama dindir(e)medin bu kadar zor değildi, neden bu çile? gitmek hiç istemedim ama döndür(e)medin
|
|
|
#145 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Sensizliğin bilmem kaçıncı günündeyim...
Pencerimin kenarına savrulan yapraklar kadar birikti içimde sensizlik... Yokluğuna sitem ediyorum ya , sensiz değilim aslında... UYkumun ucunda kalan mırıltılarda saklı sanki sesin... Tek tükenmeyen an sende ölümsüzleşiyor... Seni düşündükçe sabahlarım daha da güzelleşiyor... Bu ışıkları seninle karşılayacağımı hayal etmek bile gerçek... Çıkmaz sokaklrda değil hislerim... Seni düşündükçe kıvılcım olur içimdeki benliğin...
|
|
|
#146 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Bu dünya tutuyor beni
Mide bulantımı durduramıyorum Ölmeyede yeteneksizm Her defasında dünyaya geri dönüyorum İçki sofralarında harcanıyormuş sevdam Duydukça bir daha ölüyorum Bir canlı değilmiydim ya ben Kedi gibi ölüp ölüp diriliyorum Kaç hakkım daha var merak ediyorum? Kim ne yaparsa kendine yaparmış Sadistmiyim neyim ben Tek istediğim mutlu olmaktı Ama her seferinde sadece öldüm ben Hey göklere sevdamla çıkardığım sevgili! Oradan sana çok küçük göründüm değil mi? Seni sevmekten vazgeçtiğim gün İzleyelimde görelim diplerdeki marifetini... Kendi pisliğinde boğulacaksın Dediklerim çıkar bilirsin. Kurtulmak için yine bana yalvaracaksın... ---------------------------------------------------------------------- bütün açılan bu konularda ben kendimi buluyorum,ama bu şiir apayrı
|
|
|
#147 |
|
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2006
Teşekkür Etme: 11 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 11516
İtibar Gücü: 1435
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
cokguzel
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Söyleşir
Evvelce biz bu tenhalarda Ziyade gülüşürdük Pır pır yaldızlanırdı kanatları kahkaha Kuşlarının Ne meseller söylerdi mercan köz nargileler Zamanlar değişti Ayrılık girdi araya Hicrana düştük bugün Ah nerde gençliğimiz Sahilde savruluşları başıboş dalgaların Yeri göğü çınlatan tumturaklı gazeller Elde var hüzün O şehrâyin fakat çıkar mı akıldan Çarkıfeleklerin renk renk geceye dağılması Sırılsıklam âşık incesaz Kadehlerin mehtaba kaldırılması Adeta düğün Hayat zamanda iz bırakmaz Bir boşluğa düşersin bir boşluktan Birikip yeniden sıçramak için Elde var hüzün -alıntı-
|
|
|
#149 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Ben deliriyorum.
Umutlarıma yenik düşen bir çığım şimdi...Ve hıncımı dağlardan alıyorum yine...Yollara düşüyorum deprem misali...Felaket olup yağıyorum insanların üzerine ölüm ölüm... Ben deliriyorum. Kara geceler artık umursamıyor beni...Dostlarım da gittiğinden beri bir yanlızlıga,bir terkedilişe terkettiğinden beri beni...Ben burda...Ahan şu odam da terkedilmiş çaresizliğime ve yıllanmış bir şarap misali kokuşmuş hem güzel hem ekşiyane... Ben deliriyorum. Ben deli değilim dedikleri halde delilerden beter insanlara...Göz göre göre kandıran yalancılara,düzenbazlara...Ayrılık türküsü estiripte ayrıldıktan sonra sevincten hoplayanlara...Buz gibi gecelerde sımsıcak kalabilenere... Ben deliriyorum. Sevda şiirlerim kalmadı artık...Yazamıyorum tek bir halisane söcük...Tüm şiirlerim öfke kusuyor etrafına...Yanlıs anlamayın bu sinir size degil...Ne yaptığını bilmiyor yüreciğim...Dostlar dost diyarını terkeyleyeli...Hancılar yolcuları gaspeyleyeli...Çırıklar yolcuya su vermeyeli...Sevdalar aşığa yüz vermeyeli...Maşuklar aşığa şükretmeyeli... Ben deliriyorum...
|
|
|
#150 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Senden sana yol var mı?
Yokluğun kor bana... Sensiz, bin ateş parçasına bölünür kalbim. Tenimde cehennem cehenneme düşer, bir daha yanar. Avucumda denizler kurur; çöller başlar. Gözüme geceler üşüşür; sabahlar ürküp uzaklara kaçar. Sözlerimi hece hece alev sarar; dudağımda yangınlar başlar. Korkarım, bir kez “su” dersem sular alev alır. Susuşun zor bana. Sensiz, yokuşlar uzar, yollar uçurumlara uğrar. Yaraların kabuğu açılır; ırmakların yatağı daralır. Sele kapılır dağlar; köprüler geçilmez olur. Dünyanın bütün taşları kirpiklerime biner; güneşlerin hepsi çöle iner. Elimde kalır ağıtların hepsi; kimse duymaz, kimse ağlamaz, kimse anlamaz. Bir kuyuya iner gibi; tozlanır şiirler, güfteler silinir, şarkılar boğulur. Harfler harflere bitişmez olur. Sahipsiz kalır keman; telleri kopar bağlamaların... Ahenk bozulur; nefessiz kalır neyler. Bir “Ah!” etsem, “Ah!”ların hepsi ağlar. Varlığın koca bir dağ bana. Şirin bu kadar uzak değildi Ferhat’e. Sadece dağlar ayırdı onları. Dağdan sonrası Şirin’di. Dağın berisi Ferhat’ti. Sen ise dağın kendisisin. Kazıp da yakın edeceğim bir yer yok ki Şirin’e Ferhat olayım. Aşıp da kavuşacağım bir yâr yok ki sana geleyim. Sanki bir yanım dağ, bir Ferhat’tir benim. Kimi kimden uzak bileyim? Su içecek dudaklar kurudu, kime sular getireyim? Sular serinliğini yitirdi; kime sâki olayım? Yokluğunu sor bana. Mecnun’un gözünde Leylâ değilsin ki, sana gelmek için çölleri göze alayım. Çölleri hepten yaktım; kumlar dağıldı, tozlar uçuştu. Aşk kalplere küstü, kuyulara düştü. Koynuma gömdüm ayrılığını ve her bahar yokluğunu meyve verdim. Mecnun beni deli sandı. Leylâ gözlerime aldandı; gözlerini gözlerimde aradı. Araya dağları koydum; kimse aldırmadı. Nice deniz kıyısında nice sevgili bekledim; hiçbirinden selam gelmedi. Şişelere bırakılmış mektuplar gördüm; okuyan olmadı. Ah, sevdiğim, sen yoksun buralarda, tadın da tadı kaçtı, lezzetler hüzne bulandı. Şöyle incecikten bir kez “aşk” desem, şiirler utanır, şarkılar kör olur, türküler köyden kaçar. Yokluğunu bir sorsan bana, cevapların cümlesi kılıç kuşanır, suların hepsi köpürür, kuru dallar bin defa kırılır, kuşlar bin kez daha dağılır. Hasretin nâr bana. Kuraklığın dudağı çatlar adını söyleyince. Pervane ateşi bırakıp yüzüme koşar; yanmaya gelir. Buzullar dudağıma koşar, erimeye özenir. Mumların alevi parlar seni anınca. Gölgeler senin adının altında serinler, dinlenir. Nicedir kirpiklerimde taşıdığım taşlar yoluma düşer; hüznüme yaslanır, ağlar, ağlar, ağlar. Bütün yangınların bütün külleri bana savrulur; anka kuşlarının hepsi gözlerimin içine bakar, bir kez daha uçmak için yalvarır. Yangını da yaktığımdan, küllerin hepsi yine, yeni ve yeniden küllenir. Adını ağzıma alsam, her yere her zaman yağmur yağar, denizler denizlere koşar, bütün dağlardan bütün dağlara kuşlar kanatlanır. Sızın yâr bana. Seni yitirdiğimden beri, elimden ayrılıklar tutuyor; el ele dolaşıyoruz terk edilmiş sahilleri. Acıların canı yanıyor adını anınca, susayım diye yalvarıyorlar. Yaralar senin susuşunla yaralanıyor; bir söz umuyorlar dudağından merhem olur diye. Bir bilsen, ne kadar zamandır kapımda bekleşiyor unutuşlar, “bir yol bizi de hatırlasın” diyorlar. Geceleri sokak lambalarının loşluğuna sığınıp birbirlerine sarılıyorlar ama yine de çok üşüyorlar. Bir sabah gelip yüzlerini tek tek öpüp okşarsın diye umuyorlar. Bir de, evden kaçmış mutluluklar var; hâlâ sığınacak bir köprü altı arıyorlar ama gözleri aydınlık pencerelerin önünde, belki sen ekmek verirsin diye bekliyorlar. Umutlar var hemen aşağı mahallede, gecekondu yapmışlar kendilerine, köylerini bırakmışlar, kalplerden sürülmüşler. Gelirsin diye yolunu gözlüyorlar. Yolları sorma, onlar hepsinden perişan, sevgilinin köyüne dolanmak için can atıyorlar, kıvranıyorlar ama nafile... Sen olmayınca, yollar da yolda kalıyor, ayakları taşa dolanıyor. Neredesin ey sevdiceğim? Sensiz ayrılık bile ayrıldı sevdiğinden. Sensiz hüzün de mahzun oldu. Sensiz şiirler yarım kaldı, dudağa değmedi; sadece bir fısıltını bekliyorlar. Heceler senin elinden tutup şarkılara sokulmak istiyorlar. Haberin var mı sevdiceğim, burada kuşlar yuvaya uçmuyor; gurbet bile gurbete düşüyor. Duydun mu, burada bahar geldiğine pişman oluyor; güzün yaprakları kuruyor. Belki okursun diye buraya yazıyorum, harfler seni hecelemek için sabırsızlanıyor. A olmayınca Ş dudağa yapışıyor, sessiz kalıyor. K olmayınca, A ve Ş boşluğa düşüyor, anlamsız kalıyor. “A”, “Ş” ve “K” senin adının kucağında büyüyor, senin anlamının sıcağında doyuyor. İnan bana, sensiz ayrılık bile ayrılık olmuyor, kavuşmak bile tat vermiyor. Sensiz ne seven sevebiliyor, ne sevilen sevildiğini biliyor. Sensiz sözler boşluğa düşüyor, sensiz kalem kâğıda dokunmuyor, sensiz dudak dudağa değmiyor. Sensiz ne sevda seviniyor ne veda üzülüyor. Sensiz hüzün bile yüze gelemiyor, acılar utanıp kuytulara saklanıyor. Yokluğun kor bana ey aşk. Sende yak beni, ateşe at sözlerimi. Suskunluğun zor bana ey aşk. Ben sustum, sen söyle iyiliğimi. --alıntı--
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|