![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12102
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Toprağımı Altın Tozla Karın
O Gün gelir dostlar ben de elbette ölürüm Ne duyarım sesinizi ne sizi görürüm Kel sırma saçlı kör badem gözlüdür ölünce Ölmüştür bil bir kimse herkes kıymet bilince Ben gidince el üstünde tutun hiç farketmez Ah methedin ağıtlar yakın yerine gitmez On günlük yol anlık olur yolculuk bitince Ruh yükselir ten solar ömür sona yetince İster atlas ister kaputa ölümü sarın İsterseniz toprağımı altın tozla karın Gam üstüne gam verdiniz hemen de gülünce Elimden aldınız azcık mutluluk bulunca Sizden hiç istemedim yeter ki uzak durun Yok dağları yarattınız Kaf Dağı nda burun Anlarsınız ettiğinizi can alınınca Özürler kabul etmem yanıma gelinince |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Turnalarım
bir uçtan bir uca da uçup giden turnalar şu sılanın eline durup bakar mısınız yürekleri yanar yola bakar mı analar selam söylesem anama atar mısınız söylemeyin bayramı yaslı geçirdi diye yüreğine de ağulu oklar girdi diye sonunda gaddar felek murada erdi diye söyler de acısına acı katar mısınız durun turnalarım durun merhamet eyleyin anamı kırmayın güzel sözleri söyleyin sakın ha O na ağladığımı da demeyin yoksa anamın yüreğini yakar mısınız |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Türkçe Güzel
bir ceylan bir karaca çağıl çağıl bir pınarın başında ürktükçe güzel bir gül dikenli olunca kuşlar ağaçlarda çimenlerde öttükçe güzel bir çocuk oynadıkça koştukça sevindikçe sevildikçe güldükçe güzel sözler sözcükler sözler söyleşiler söyleşmeler türkçe güzel |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Türkülerden Aldım Sevdayı
bülbülün çığlığı duyulurdu bazen bazen de güller açardı seherde ya da bad-ı sabalar eserdi konaklara güneş düşerdi sabahlarda yeşil bağa girerdi sevdalı biri yarini görürdü hayalinde bir buruk nağme geçerdi gönlünden uykusuz bir geceden sonra gelmeyen sevgiliye sitemler okunurdu yollar uzar gider de bitmezdi biterse de bir gurbet ocağında biterdi kayalıkta bir kuş olurdu bir hüzünlü öterdi bi neşeli turnalar uçarken sılaya doğru selamlar gönderilirdi sevdalıya an olur bahçeye çağrılırdı yar hakikatlısı gelirdi bu sevda çağrısına güller koklanırdı sümbüller koklanırdı zaman zaman asker yolu beklenirdi gün güne eklenirdi sabırla mendillere güller işlenirdi sevdiceğin adı yazılırdı bazen dertler çekilemeyecek kadar ağır gelirdi yeminler verilirdi ölünce kemikler söylesin aşkı diye korkusuzca ateşler saçılırdı teslim olunmazdı hemen yürekler çatal olurdu korkmazdı her şeyden öyle zaman olur ölüm çareydi herşeye ölüm kurtuluştu sevdadan öyle saf öyle güzel türkülerde işte sevdanın bin türlüsü ben türkülerden aldım sevdayı bir ömür vermemecesine |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umuda Yalvarış
Nasıl, gidiyor musun yoksa? Bizi nasıl bırakırsın böyle ortalarda? Sen gidersen biz ölürüz. Gitme! Sen gidersen kim söyleyecek bize o güzel bahar türkülerini? Sensin tayları kırlarda koşturan. Sensin minik kuzuları yeşil çayırlara götüren. Güneş seninle doğar, yıldız seninle kayar. Gitme umut, gidersen biz ölürüz. Ölmesek de yaşamak bir kör kuyudur artık bize. Yaşamak kutup *******ine benzer. Sen gidersen kim öğretecek bize sabahları sevinçle kalkmayı? Çocuklar nasıl büyüyecek? Kimler o kır şarkılarını haykıracak? Gitme! Hem gidersen sen ölürsün. Sen de bizsiz olamazsın. Ne istersen verelim: Horoz şekerimizi, pamuk helvamızı, oyunlarımızı, güzel resimlerimizi, boya kalemlerimizi, yıldızlı pekiyilerimizi... Bak gitmezsen seni de alırız oyunlarımıza. Seni de götürürüz deredeki balıklara bakmağa. Sen de dinlersin rüzgarın sesini. Sen de büyürsün bizimle. Sen de koca adam olursun. Ne olur kal bizimle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umutça
sen beni ben olsaydın anlardın ve o şekilde çocuksu bir gülümseyişle çocuksu bir yürekle severdin ne yumuşak ne ince bir yüreğin çok derin çok umutca gözlerin sevdayla kavrulmuş sıcacık ellerin var derdin sevgi dolusu şarkılar söylerdin sen ancak ben olsaydın benimle gülümserdin benimle hüzünlenirdin acımasız sevgisizlere karşı çırpınan bir yüreğin çırpınışlarını sezinlerdin yalnızlığımı yaşardın benimle yaşayabildiğim her günümü doldurduğumu sevginle anlardın ve belki de ağlardın sakın üzülme duyduğunda öldüğümü sen ben olmayınca anlayamazsın niçin toprağıma döndüğümü ben ancak sevgim uğruna ölürüm uğraşma anlayamazsın çünkü sen ancak ben olunca anlarsın niçin toprağa düştüğümü |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uyur Düş
Seni düşünür darmadağın Uyur düş görür ağlamaklı Uyanır sersemliği sen Konuşur sen sen Susar sen sen Görür sen sen Duyar sen sen |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uyusam Derinlerde
bir yanda okyanuslar ve masmavi suları varken ben esirim camların arkasında kumsaldan koşup suların kollarına bırakmak isterken kendimi doya doya içmek varken dumduru sulardan neden bir damla su verirler bana neden bırakmazlar beni okyanusların koynuna bıraksalar uyusam derinlerde düşleri yaşasam düşleri bir günlük de olsa gerçek mutlulukları tatsam ne yazık tutsağım camlarda bağırsam da çağırsam da yalvarsam da boş hep boş bir kere takılmışım ağlara atmışlar beni akvaryuma düşlerimi öldürüp de renksiz bir kuru dünyaya bırakmışlar beni |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uyuz
kustum içimde ne varsa çirkinlikten sevgisiszlikten yana sürdüm dilimden yalan olan her sözü dosdoğru bir dünya kurdum işte bu yüzden bana deli dedi insanlar sana mı düştü kirlerden arıtmak dünyayı sana mı düştü sevgiyi çirkefliklerden çekip çıkarmak dediler salla başı al maaşı derin derin düşünmektense uyuz olan yerini kaşı... |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Varoluşa Doğru
Yağmuru gördün mü karı sevdin mi ayazın varoluşa doğru emek emek bir yol olduğunu sezdin mi insanın duygu olduğunu öğrendin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|