![]() |
![]() |
#1531 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kalabalık Seven Ev
1/: Bir anne, bir baba, Yarım yamalak bir çocuk Bana göre değil. Ben bir evim. Sayın ki bir devim. 2/: Koskocaman iki salonum var, Bin yarış atını koştur ortasında. Odalarsa oda değil Sanki asker kışlası. Değil tek çocuk, On çocuk olsa 'Bana mısın? ' demem. Ben insansız edemem. 3/: Bir oda, bir salon, Yarım yamalak banyo, Kutu kadarcık mutfak, Bana göre değil. Ben bir evim. Koskocaman her şeyim. 4/: Banyolar çifter çifter. Onar onar odam var. İçimde futbol oynar çocuklar. Salonuma salıncaklar kurarlar Anneler bebekleri için. Değil tek çocuk onlarca çocuk olsa, Hepsini de çok severim. Ya onlar olmaz ise, Bilmem ki ben ne ederim? Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1532 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaldırımda Park
Sözüm size değil Otoparktaki otolar Ne demeliyim bilmem? Kaldırımı kapatan İşgalci otolara Orası değildir oto kaldırımı Hiç de değil sizin için Ben yayayım terk edin derhal Benim kaldırımımı Kendi yerinize geçin. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1533 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoş Geldiniz Anadolu'ya
1/: Ben Anadolu. Başı karlı dağ dolu, Çiğdemli tepe dolu, Serin yazlı yayla dolu, Çayır kokan bozkır dolu... Gelin Anadolu'ya, Yaşayın dolu dolu... 2/: Ben Anadolu. Çağlayan nehir dolu, Ağlayan ırmak dolu, Ak köpüklü çay dolu, Şırıl şırıl dere dolu... Gelin Anadolu'ya, Yaşayın dolu dolu... 3/: Ben Anadolu. Mor zülüflü kadın dolu, Halay çeken erkek dolu, Küpeli kızlar dolu, Oyunda kızan dolu... Gelin Anadolu'ya, Yaşayın dolu dolu... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1534 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün Akar Kırmızı Yanaklarımdan
1/: Canım annem Bir temmuz sıcağında Arı kovanında doğurmuş beni Yani bal çanağına düşmüşüm Ondan tatlıyım bu kadar Bal akar dudağımdan. 2/: Sevgili annem Koca bir ömür harcayarak Büyümemiş büyütmüş beni Acımasız savaşlar görmüşüm Suçsuzluğum görülmemiş Bakılmamış günahsızlığıma En olmadık yaşımda toprağa gömülmüşüm Zavallı annem ağlamış ardımdan Masum gözlerimle ben de ağlamışım Ondan hüzün akar yanaklarımdan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1535 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzünlü Ayakkabı
1/: Ben bir hüzünlü ayakkabıyım Yaşarım bir kapının önünde. 2/: Ben bir hüzünlü ayakkabıyım Kalabalık bir apartmandayım. 3/: Ben bir hüzünlü ayakkabıyım Gün boyu gezdirdiğim ayaklar Burun direklerinin düşmanı Ekşi ekşi kokan terini, Ve bir karışlık kirini Ve de burun direği kıran O dayanılmaz kokusunu Atıp üstüme girer evden içeri. 3/: Ben bir hüzünlü ayakkabıyım Yapayalnız ve terkedilmiş Kalakalırım kapının önünde Siz bana değer verseniz de Vermeseniz de Devam işime Devam işime. 1/: Ben bir hüzünlü ayakkabıyım Hasretim gülüşüme… |
![]() |
![]() |
![]() |
#1536 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki Boyacı Kardeşin Şiiri
I/: İki kardeş boyacıyız Kentin en kenar mahallesinde Mahallenin en yoksul evinde Bir ben ağabey olarak Bir de küçük kardeşim Veli İkimiz geçindiririz evimizi Ben boya sandığını taşırım Kardeşim Veli küçük daha O taşır ancak teneke oturağı. II/: Ayakkabı boyasının hasını Cilanın en badem yağlısını Kullanırız yıllardan beri Müşterinin en iyisini Ben ayağından tanırım da Kardeşim Veli küçük daha O tanıyamaz kim kimdir Kim para verir, kim inkar eder. III/: Ben bazen uzanırım Cebeci'ye Hatta Yenişehir istasyonuna Gecekondu semti Mamak'a Kentin ortasındaki Kızılay'a Hatta Gençlik Parkına Kardeşim Veli küçük daha Ancak takılabilir bizim sokağa. IIII/: 'Parlamazsa para yok bizde.' diyerek Geçim teknemiz bir elimizde Öbür elimizde ise Boyayıp fırıncının pabuçlarını Parasız aldığımız yanık ekmek Kuğulu parka ineriz her pazar Ekmek teknemiz bir elimizde Öbür elimizde ise Boyayıp simitçinin pabuçlarını Beleşe aldığımız simidin artık gevreği Bir küçük kardeşim Veli ısırır ucundan Bir ben onun ağabeyi olarak Bir küçük kardeşim Veli Bir de ben azar azar Kardeşim Veli küçük daha Yeter ona simidimizin çeyreği. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1537 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İlk Kelimem Ne Olsun?
En sonunda Konuşmayı öğrendim Laf aramızda ama Belli etmiyorum kimseye Sabah akşam düşünüyorum 'ilk söyleyeceğim kelime Acaba ne olsun? ' diye 'anne' desem alınır babam 'baba' desem anneme kıyamam En iyisi 'babanne' demem Hem babannem sevinir Hem babam Hem de sevgili annem. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1538 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnan ki Anne
1/: Yeminse yemin sana Ben kırmadım ama anne O klasik kristal vazoyu Ben koparmadım ama anne Çiçekli perdeyi kornişinden Yemin ederim sana Anne yemin ederim Ne olur artık bana inansana. 2/: Anne yemin ederim sana Ben dökmedim tezgaha toz şekeri Sökmedim ekmek dolabının kapısını Yoğurdun kasesini ve su bardağını Ben değilim çatlatan Yemin ederim sana Anne yemin ederim Ne olur artık bana inansana. 3/: Yemin ederim anne Değilim kıran pencerenin camını Halıya boyayı ben dökmedim Ve çizmedim odaların duvarlarını Yemin ederim sana Artık bana inansana Yalnız şey anne! Ben kırdım o kristal aynayı Hem de bilerek Neden mi? Görmeyeyim diye Burnumun uzadığını... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1539 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çal Sazını Karacaoğlan
1/: Çal sazını Karaca amca! Babamın gözleri dalsın, Kırk sene gerilerde kalan acılarına. Uzak köylere gelin olan bacılarına Şehit olan amcalarına yansın. Gözünü süze süze annem ağlasın. O yanık ve uzun havalarını Çıkar kahverengi dağarcığından. Çal sazını Karacaoğlan! 2/: Çal sazını Karaca amca! Ağabeyim halay çeksin, Tam üç gün üç gece Amca kızının düğün gününde. Ve kurtuluş gününde kasabamızın. Neşeden dört köşe olan ablam oynasın. O şenşakrak ve kırık havaları Çıkar yamalı dağarcığından. Çal sazını Karacaoğlan! Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1540 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çalışkanın Hali Başka
1/: Sınıfta en ön sıradayım Parmaklarım hep havada Ben havalardayım Sorular geliyor peş peşe Yanıtları hazırlamışım Taa akşamdan Bazen Avrupa'da Bazen de Amerika'dayım Geziniyorum tarihin sayfalarında Coğrafyadaki en uzak diyarlardayım Rakamlar arasında koşuyorum son hızla Arkadaş oluyorum uzayda bir yıldızla. 2/: sınıfta en ön sıradayım Parmaklarım hep havada Ben havalardayım Ardıma geçiyor tembelleri sınıfın Kendimi savunmadayım Zil çalıyor sonunda Eller üzerinde havalardayım. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|