![]() |
![]() |
#1561 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57921
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hayata bağlanmak tutunmak gibi
Bende sana tutulmuştum sımsıkı Yağmura duaya çıkar gibi Dedim ki bırakma tut beni sımsıkı Ah nasıl da bağlandım sana ben Kör gibi, ahmak gibi,neyim ben Tatlı sözlerin miydi ki beni avutan Ruhumu okşayan zalimsin sen Oysa o kadar çok mutluydum ki Üzüntüm, sesinle huzur bulurdu Nede çok sarılmıştım hayata Aklımda sen,yorg1nlugum son bulurdu. Bir gelecek düşlemiştim ikimiz için Bir yavrumuz olacaktı ikimizden bir can Bir heves uğruna harcadın ya beni Demek ki sana buymuş yakışan Biliyorum sevmedin sen beni hiç Gönül maceran oldum yalnızlığında Unutma ki aşk acısı derin yaradır Senide bulur bir gün,çok ağlatır En güzeli beni benimle bırak Sen yalancı yaşamına bak Belki ağlar belki kahrolurum Ben böyle aşkı gömer unuturum
![]() |
#1562 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Al elmanın yarısı sen,
Ben de diğer yarısıyım. Ak koynunun çırası ben, Al yak beni çırasıyım. Ey karanlıklar perisi Herşey sevda, boş gerisi Belini saran birisi, Yoksa,ben o birisiyim. Bülbül gibi şakıyayım Mekik olup dokuyayım Kız gel seni okuyayım Ben bu köyün hocasıyım.
![]() |
#1563 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir oturup bir kalkıyorum.
Hop oturup pir kalkıyorum. ben bunu hep yapıyorum. Yüreğime adam olmayı, Kalbime gizli aşkları öğretiyorum. Bende herkesle birlikte aşkı öğreniyorum. Nasıl söyleneceğini bilmesem de, Biliyor gibi yapıp,gönlüme akıtıyorum. Gönül mecralarımdan kopan taşları, yürek değirmeninde ufaltıyorum, ufalttığım bu taşları un yapıp, her gün öğünlerce yiyorum. Hasretine doyamadığım bu garip sevdayı Gün be gün defalarca yaşıyorum. sebebini bilmesem de ben bunu hep yapıyorum.
![]() |
#1564 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen vardın...
- Zaman dün ve öncesi... Her yerdeydin: Sende, bende... Yerde, gökte... Gerçekte ve düşte Bir ağlayışta bir gülüşte Sen bende olmasaydın yoktun Ben seni buldum Aldım çıkardım oraya İçimdeki en erişilmez noktaya Ve ben seni SEN yaptım Seni ben yarattım! Sen yoksun... - Zaman: Bu gün, yarın ve sonrası... Sende varsın, bende yoksun... Herşeyde çoksun, bende yoksun Ne düş ne gerçeksin Bir değil, bir çoksun Sen bende yoksun Öyleyse yoksun Seni içimden kazıdım, sildim Bendeki seni yok ettim Seni BEN öldürdüm...
![]() |
#1565 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben çocukken,
yağmurlarda,küçük derelere barajlar yapar, çamurdan bebekleri,güneşlere salardık. komşu bahçeleri,sanki bizim malımız, elma taşlar,eriği çiçeğinden çalardık. ben çocukken, kış *******i komşusuz bırakılmazdı evler. akşam oturmalarında mısır patlatılırdı, soba üstlerinde kavrulurdu kestaneler. televizyon henüz hikayeden anlatılırdı. ben çocukken, evcilikle öğrenirdik doktor,hemşire olmayı.. mahsustan anne baba olup, darılıp barışmayı.. bahçelerdeki düğünlere, neşeler imrenirdi. kol kola muhabbette, halaylar çekilirdi. ben çocukken, sahibinin sesi plaklarıyla,iğneli pikaplarda, Yüksel Özkasaplar,Nuri Sesigüzeller çalardı. radyoda Nezahat Bayram''cevizin yaprağı dal arasında''yı söylerken, annem hüzünlere dalar, efkarla türküye katılırdı. ben çocukken, ''aileye mahsustur''yazan sinamaya mahallece gider, fakir kıza acır, zengin oğlana şımarık diye kızardık.. Cüneyt Arkın bir efsaneydi sanki, onunla kütülükler biter,, iyilikler kazanırdı,bizde gerçektenmiş gibi alkışlardık. ben çocukken, mahallede bir tek Zihni abinin eski bir cipi vardı.. meşhur yokuşumuzdan, iki aşağı bir yukarı anca çıkardı. bayram harçlığı beş,on kuruş,giysisi basmaydı.. ben çocukken,çocukluğun tadı bir başkaydı...
![]() |
#1566 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mertlik denildi mi ben gelirim akla
Mekânım Erzurum, Erzurum yayla... Yiğitten yiğidim erden de âlâ Ben Erzurumluyum, dadaşım dadaş! Palandöken kadar yücedir bu baş. Palandöken gibi başım dumanlı Yayla çocuğuyum, mert delikanlı Ben ölümden korkmayan, ben dokuz canlı Ben Erzurumluyum, dadaşım dadaş! Kalleşe düşmanım, mazluma yoldaş. Davul-zurna sesi nabız atışım Harbi hatırlatır o bar tutuşum Hırçın rûhum gibi sertçedir kışım Ben Erzurumluyum, dadaşım dadaş! Benim ile oyun olmaz arkadaş. Dünyaya hükmeden dirâyet bende Şecaat, basîret, ferâset bende Ben mert oğlu merdim, hâmiyyet bende Ben Erzurumluyum, dadaşım dadaş! Hem gönül ehliyim, hem ehl-i sırdaş. Ben, bilge kağan, alparslan neslindenim Savaşlar mezarım, bayrak kefenim Vatana kurbandır fani bedenim Ben Erzurumluyum, dadaşım dadaş! Canım yine ister bir kutlu savaş. Ben, çatma kaş, şahin bakışlı dadaş Ben kefeni kanla nakışlı dadaş Ben, tarihten daha da yaşlı dadaş Ben, Erzurumluyum, dadaşım dadaş! Dadaş demek, büyük demektir gardaş. Doru at üstünde bir babayiğit Gözler çakmak çakmak, elinde cirit Fır döner meydanda aslan mücahit!... O, Erzurumludur, dadaştır dadaş!... Bu can da dadaştır, bilesin adaş.
![]() |
#1567 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben de ağlarım ,
Bazen , Dolu ,dolu bulut gibi Bardaktan boşanırcasına seller gibi , Bazense , Yavrusunu kaybetmiş anne feryadında Kaybettiğini yeniden bulma tadında , Bende ağlarım Ama yalnızken Birileri olmasın isterim yanımda Ağlarken görmesinler, Benim de güçsüz olduğum Anların var olduğunu bilmesinler diye. Ben de ağlarım , Bazen , Sevdiklerini kaybeden insan gibi Ölüsüne ağlayan her canlı gibi , Bazense , Elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi Karnı acıkan kedinin mırnaması gibi , Ben de ağlarım Ama yalnızken Birileri olmasın isterim yanımda Ağlarken görmesinler , Benim de güçsüz olduğum Anların var olduğunu bilmesinler diye. Ben de ağlarım, Bazen , Sevdiğim kişinin omzunda Ağla içine akmasın diyen anne koynunda, Bazense , Bir ağacın gölgesinde Göz yaşlarım çabuk kurusun diye güneşin böğründe, Ben de ağlarım, Ama yalnızken Birileri olmasın isterim yanımda Ağlarken görmesiler, Benim de güçsüz olduğum Anların var olduğunu bilmesinler diye. Ben de ağlarım, İnsanım,et ve kemiktenim ben de Hislerim de olur üzüntülerim de, Hasretimde olur sevincimde , Bazen üzüntüden bazense sevinçten Ben de ağlarım ama yalnızken
![]() |
#1568 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sizinle beraber geldim dünyaya
Yaşamak bu ise ben de bileyim Uykuya dalmadan düştüm rüyaya Dalması kolaysa ben de bileyim... Yaşamak mı sanat, sanat mı yaşam Benimde olaydı, bir ağam paşam Hiç yanmazdı elim, olurdu maşam Bulması kolaysa ben de bileyim. Ne inanır ne de arar buluruz Gerçeği görmeden doğru oluruz Sakin olamayız, sinir soluruz Olması kolaysa, bende bileyim Bir sanat olmuş, kavuk taşımak Rolünü yapmazsan, ölür yaşamak Basitçe yollardan karı boşamak Salması kolaysa, ben de bileyim Gerçeğe doğruya gitmeyen yolda Ne aradık bulduk sağ ile solda Şu güzel Ülkede dürüstçe olda Kalması kolaysa, ben de bileyim
![]() |
#1569 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() senden söz eder atasözleri
insanlı yanlarımda süren konuşmalarda su sanma çağıltıyla kopan şu gürültüyü incinik kayalarımdan fışkıran k a n dır zümrütlerle bezeli yurtluğunda dolanmam gözsüz kapısız camsız göklüce şatonuzun öykünmek değildir şövalyeliğe c a n ı m ı n y o n g a s ı belki gençliğimdendir erimsiz sevdalara belki tomurcuk ilkyaza g e ç k a l m ı ş l ı ğ ı m d a n dır orman benimdir bendedir katmanbulutlar küseğen şimşeklerle savaşacağım andır yazın gülümsemeyişi eteklerine senin i n c e t e p e h ı r ç ı n k ı z güneşin sana olan hıncından değil durduğun yerin matematik k o n u m u n d a n dır gökler bile genişliğiyle güzel yine böyle güzeldir dostluklar, yaşam ve bil ki p r e n s e s yüreğin daralırken yoğun, sıkkın bir bunaltının kıskacında o sana güven verip seni yatıştıran ses akarsudan, arıdan ve o r m a n d a n dır bir renkte ektiğin, yiyip içtiğin toprak inatçı kalın şişlerle ördüğün şaton okuduğun kitaplarla ve duyduğun sözlerle kulak tıkadığın senin ç o k l u k sandığın renklerin t o n u n d a n dır ve gerçek olması, açık apaçık yığınla sanrının sen onlara gerçek diye i n a n d ı ğ ı n d a n dır yıldızlar yol biçer bana baykuştan öğüt alırım sonra sırtlanların tartışırım sempozyumunda çamsakızı tomruklar yastığım siper çimenler ve uyuyorsam mışıl mışıl örtüsüz gümansız türlü akıntıların üzerinde altında öz saygıma öz aklıma i n a n c ı m d a n dır çantam uçar sırtımdan sekerim çayırlarda küçümser beni serviler, alaylı salınır bir ç i ç e k nazlı nazlı şatonuzun çayında aksar yürüyüş can yanar ıslanırım ve hala yitmiyorsa yüzümden gülücükler beni fark edeceğini u m d u ğ u m d a n dır tatlı limon davranışım sevgilim daha yeni çağlayan çocukluğumdan değil beni fark edeceğini umduğumdandır
![]() |
#1570 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne kadar koşsam da yetişemiyorum
Kendimi ne kadar toplasam da cesaret edemiyorum Her gün seni izliyorum sadece Kumsala indiğin ilk gün kumlara gömüldüm sanki Mavi elbisen denizin rengini almış Gözlerin ise benim çok sevdiğim yeşilliği Solmasını istemediğim çiçek gibisin Yanına geldiğim ilk gün gözümden gitmiyor Heyecandan konuşamadım bile İsmini kumlara yazmıştım Azgın dalgalara inat Başlamıştı aşkımız Kumsalın bittiği o kulübede ki gece aklımdan gitmiyor Sıcak havaya inat sana sarılışım doyasıya öpüşüm Kumların üzerinde dans ettiğimiz gün Yani aşkımızın baharı Yazıma yaz kattın canıma da can Kalbime ilaç oldun Seninle mutlu oldum seninle sevdim Ayrılık olmasa bide Yaz bitiyor Çiçekler yamacına dönüyor demek Son fotoğraf istiyorum Neden vermiyorsun Seni daha çok sevmem için mi? Ya da unutmak için mi? Cevap ver lütfen Günbatımını beklememe gerek yok artık Benim günüm bitti zaten Bize bu aşk biter dediler İnanmadım Onlar sadece aşkın bittiğini zannediyor ama Bilmiyorlar ki Ben de bittim
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 7 (0 üye ve 7 misafir) | |
|
|