![]() |
![]() |
#151 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2554
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çakı Gözlüm
İnsan Ölümsüz duyguların eşiğine gelince Yar sevmenin anlamı Çoktan geçmiş oluyor Kim? Bu sözü ben mi dedim Halt etmişim Davran bire çakı gözlüm Hele bir davran Ki göresin Bir yürek hazırlıyorum sana Bir yürek ki Karaca oğlan gibi narin, Ferman Baba gibi umutlu Babuş gibi derbeder Bir yürek hazırlıyorum sana Bir yürek ki Kerem gibi yanginların içinde Kavrulacak bilesin.
![]() |
#152 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çakır'ın Destanı'ndan
- Vuzuh, el ve ayak halinde onu rahatsız ediyordu. Karar vermişim, öleceğim, Büyük sular arasında, korkusuz. Nur ile, uzak yazılar ile, Bir muska gibi boynumda kalacak, Bu husus. Senelerce evvel, tohumların mavi zamanından evvel, Karar vermişim, gece kuşlarının müsaadesinde, Etrafıma boş ve büyük kadehler dizeceğim. Ve seyredeceğim onları sultanlar gibi; Kurumuş ölülerin içmek hevesinde. Havadan hafif ve bazı kadınlardan daha eski, Çırılçıplak doğduğumuza dair; Cihan boyunca, şehirlerle, dağlarla devam eden, Vaktin nebatlarla sallanan güzelliği, Bir yadigarlık ki bilinir. Aklın zina olduğu yerde, Taşlar, odunlar gibi yavaş. Tarihin beyaz ve aydınlık havasından, Karar vermişim, öleceğim, Büyük hayvan iskeletleriyle sırdaş.
![]() |
#153 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çal Be Telefon
Her an,elim ahizeye uzanır, Ararsın diye beni... İki kulağım dört olur, Bekler telefon zilini. Dilimden düşer,içimden geçirdiğim; Çal be telefon !.. Ay ışığında yazdım bunları, Hani,"mehtap" derler ya. Yıldız dolu gökyüzün varsa, Ölüm dokunmaz sevdana... Uzansan tutacaksın gibi, Ayağının altında Ankara 'nın ışıkları... Uzandım yıldızlara,tutamadım, Ay ışığında yazdım bunları; Ağladım... Ankesörlü telefon yanı başımda, Seni düşünüyorum, Arar belki diyorum... Hadi, Çıldıracağım; Çal be telefon !.. Seni duymak, Ateş etti,gülisatan yüreğimi... Sesini dymak, Bana ne kazandırır ki ?!. Sen uzaksın bana, Yüreğin uzak; Telefonun başında ne bekliyorum ki... Bilmiyorum... Ya telefon çalarsa, Bir kez daha kıracaksın kalbimi belki, Olsun, Sesini duyayım, İyi olduğunu bileyim yeter ki... Herşeyi göze aldım, Yüreğim çatlayacak; Çal be telefon !.. Yıllarca, Evet yıllarca yere çaldım içimi; Ölmedi sevgim, Öldüremedim içimdeki seni ! Ümidimi çoktan gömdüm de mezara, Aşkından kırtulmadı yüreğim... Hayal bu; "gözlerinde gözlerim, ellerinde ellerim" Hep aynı düşteyim yıllardır... Bırak bu aşkı ne olur, Sevgili içim !.. Kulakların çınlasın canım; An beni... Sesini duymak istiyorum; Ara beni... Sevgi adına,sevgi adına, Çal be telefon !.. Bu şarkı çalmasa uzaktan, Vurmasa kulağıma, Belki de seni,anmayacaktım... Gecenin bu saatinde, Mehtap,yıldızlar varken, Gözyaşları içinde, Olmayacaktım... Bu şarkıyı, Birlikte Dinlemiş olmasaydık, Ağlamayacaktım... Hatlar bozuk olmasın, Dua bu... Belki beni ararsın, Yıkma umudumu; Çal be telefon !.. Zil çalıyor, Telefon başkasına... Yıllardır bekliyorum, Bir kez de benim için Çal be telefon !..
![]() |
#154 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çalınan Günler
Berim yerim burası değil istemiyorum artık Ne seni ne senin gibileri Aşkı tatmaktı tüm istediğim Bir yudum sonrası zehir oldu Ne sevdin dersin nede sen seversin Halbuki ilk günler deli oluyorduk birbirimize O kadar alışmıştım ki sana yaşadığım çevreyi unutuverdim Balıklarıma bile bakmaz oldum Şekeri bitmiş ağlayan çocuk gibiyim Mutsuzum Üzüntüm sana değil çaldığın günlere
![]() |
#155 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çalmasınlar
Tat alınır mı bu düzenbaz dünyadan Bıktım usandım bu yamuk insanlardan Her gün götürüler ucundan kenarından Artık uyanalım bu gafletten rüyadan Sanki bu dünyada deli gibiyim Yaşıyorum sanma ölü gibiyim Sadece görüyorum sanki seyirciyim Sahip çıkalım hepsini çalmasınlar sıradan
![]() |
#156 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çan Sesi Odamda yanan mumu üfledi bir çan sesi. Gözlerim halka halka gördü bu uçan sesi. Önümden bir hız geçti, aktı ateşten izler; Açıldı kıvrım kıvrım toprak altı dehlizler. Şimşekler yanıp söndü, şimşekler sönüp yandı; Derindeki sarnıçta durgun sular uyandı. Sağa sola sallanıp, dan, dan, dan, çaldı çanlar, Durmadan çaldı çanlar, durmadan çaldı çanlar, Sular ürperdi, eşya ürperdi, tunç ürperdi; Çanlar, kocaman çanlar, korkunç korkuç ürperdi. Gördüm ki, adım adım, gölge gölge keşişler. Ebedi karanlığın mahzenine inmişler...
![]() |
#157 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çarem Kalmadı
Seni ilk gördüğüm an, O çocuksu gülüşünle O tarifsiz bakışınla Taht kurmuştun kalbime. Bir ömür yaşadık sanki seninle Kırlarda koşuştuk Çiçekler içinde koklaştık El ele, diz dize, göz gözeydik Ne oldu, Nasıl oldu, Unuttun o günlerimizi Çalıverdin tahtını kalbimden Hayalini bıraktın geride Sen vermiştin oysa Gerek yoktu, Çalmana, apansız yitip gitmene Her an düşlerimde Bana delisin deyişin, Attığın kahkahalar. Dayanamıyorum artık Olmuyor Taşıyamıyorum bu hüznü Çekemiyorum hasretini Gelmeyeceğini bilsem de Artık yaşamak haram Ayrılıyorum bu sensiz dünyadan Elveda…
![]() |
#158 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresiz
Gezdim yıllar boyu,gurbet ellerde Hep seni aradım,meçhül yerlerde Sordum kapı kapı,sevdam kimlerde Bitmeyen yolların,yolcusu gibi Acıyla kıvranıp,sensiz inledim Hasretinle yandım,bir gün gülmedim Aşk yangınlarını,durup dinledim Ölümsüz sevdanın,hancısı gibi Unutturdun bana,rızkı geçimi Usulü yordamı,şekli biçimi Yokluğun derinden,yaktı içimi Dermansız dertlerin,sancısı gibi Dumanlı dağlardan,derin sulardan Ahali içinden,tenha yollardan Düşe kalka geçtim,sarp kayalardan Bulunmaz bir avın,avcısı gibi Yoklar diyarından,bir haber aldım Dünyayı gezersem,bulurum sandım Çaremi tükettim,çaresiz kaldım Yaralı ceylanın,yavrusu gibi
![]() |
#159 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresiz Aşk ve Delice Sevmek
İkimizi de çaresizlik esir almış Bazen gülmüşüz bazen ağlamış Güneş doğmuş fakat ayrılamamış Mutluluk gözbebeklerimizde damlaymış Cesaret bir solukmuş ikimizde Çılgınlık bir tebessümmüş bizce Her gece; Birbirimize dokunurduk gizlice ''Aşkım'' derdin sessizce Bense dayanamazdım senin sesini Bir garip olurdu yüreğim Sığmazdı içim içime Nefesini özlüyorum Ne güzel sıcacıktı Ellerini özlüyorum Beni hep onlar ısıttı Dudakların! Dudakların beni bazen susturdu Bazen de ağlattı Sen beni terketsen de birgün Ağlasam da ardından Gözlerin aklımdan Kokun ise hiç gitmeyecek burnumdan.
![]() |
#160 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresiz Yakarışlar
Neden sustu, neden konuşmuyor gözlerin, Hiç bu kadar ümitsiz olmamıştı sözlerin Gözlerinden akan yaşlar benimdir sevgilim Hıçkırıklarının sebebi, sahibi benim. Ayrılık olmasaydı yine böyle olur muydu? Sözlerin beni derinden vurur muydu? Yok yok! Bu kez de vuran gözlerin olurdu Nerdesin sevdiğim, nerdesin ölüm sebebim Akarken kan gözlerimden Ağıt yaktım ta derinden Yokluğuna acıdı yüreğim Nerdesin nazlı bebeğim? Bak her yer kapkaranlık, hava kararıyor Sevdiğim sensiz hayat sona eriyor Artık çık ortaya oyun bitiyor Göster çehreni zira ölüm beni bekliyor Ayrılık vakti mi geldi ne oluyor Neden yalnızım yoksa ölüm mü dost oluyor?
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|