![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57919
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BoŞLuĞuN BeDeLi,
yorgunluğun ne kadarını kimlerden öğrendiniz? ne kadarını kimlere öğretmedesiniz yosun salınışlarınızla sığ sularda..? Kaçıncı lanetin kaçıncı tövbesinde yine bir ara kimbilir kaç limanın artığı tonlarca paslı ve tetanoz yüklü çıpa... günahkar ellerinizce berdel diye saplanacaksa sizi sizden sakınanın sırf ayakta kalışınız için uzattığı onurlu omuzlara yazık bunca zamanlık koşuda haybeye birikmiş morluklara Keşke böylesine müptela olmasaydınız travmatik gece nöbetleri gibi eksiltmeden çoğaltarak aralıksız ve soluk soluğa tükendiğiniz ve gitgide kirlendiğiniz olur olmaz zamanlı vurdu kaçtı molalara. Vur patlayıp çal oynayan takım elbiselerinize mayın döşetirken kadınınızın yollarına, bilinmez.....belkide siz düşersiniz...! yanınızda gururla ve başı dik yürüyebilmesinin kaybedilmiş savaşında mecalsizleşmiş adımlarındaki kaybolan sesin hızla büyüyen kocaman boşluğuna. Mine Özdemirtaş
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BoŞVeR,DaMaT ZaTeN SüNNeTSiZ,
Sen hala ayakta bekliyormusun durakta? İki dirhem bir çekirdek Giyinmene ne gerek Kıçında bin bir yama Dön de bir bak arkana Bunamışsın besbelli Aklın sanki havada Gözünde katarakt var Ak düşmüş saçlarına Onca on yıl eskittin Pikapta aynı hava Almayacaklar işte anla Senin kızı kocaya eğer ki, bu adamlar bayılıyor olsalar Kıza damat olmaya Hacet bile kalmazdı Vadesiz randevuya Bunca yıldır dünürlerle bir arada Oturup aynı masaya Pişpirik oynamadın ya bu düğün olmaz dostum Durum çok net ortada boşver., damat zaten sünnetsiz yoksa! pilava et için mi elindeki kör balta? bu çok iğrenç. saçmalama. 19/10/2004... (Yalçın Küçük Hocamın duru görüşüne saygılarımla) Mine Özdemirtaş
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Bir Ağıttır.... Bu Bir Feryattır
' Mevcut bütün şiirlerimi HSBC deki dostlara ve diğer bütün masumlara ithaf ediyorum' VE '''' Şu andan itibaren Mevcut bütün şiirlerime SİYAH KURDELE Takıyor. Ve Bir MEŞALE yakıyorum. Lütfen Gönül gözlerinizle Görmeye çalışınız YALVARIYORUM'''''''' 20/11/2003... HSBC deki dostların anısına Mine Özdemirtaş
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Kadar Cimri, Olmasaydı Zaman!
Bil ki; eksilmem dokunursan. Aksine, çoğalırım. Çığ gibi büyürüm koskocaman. denemek istiyorsan; Bana en cılız dallarını uzat. Uzat ve gör ki, Nasıl kucaklayacak seni bir deli orman. Dilersen, Bir tuzlu damlayı çağır kirpiklerine, Sonra, kımıldamadan öylece bekle. Bekle ve gör ki, İçimdeki sağanak, nasıl yağacak nasıl inecek bulutlarımdan. Bil ki, tükenmem dokunursan Çoğalırım çığ gibi. Büyürüm istiyorsan. Belki de, Bu kadar acımasız, Bu kadar cimri olmasaydı zaman Denerdin korkmadan Ve, Daha kolay olurdu değil mi? , Bana inanman. 17/02/2004 Mine Özdemirtaş
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Hayat Benim
Bu hayat benim / Ben / Bu Gemide Kaptanım. Sense yolcusun / Burası senin / son limanın. Sen ineceksin / Bu gemi ise / Gidecek. Dümen nasıl kırılırmış / Seyret bakalım. Mine Özdemirtaş
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu ŞiiR SaNa DeĞiL
/bu şiir sana değil,üstüne alınma/ 'cam adamın güğümleri kalaylı' yola çıkmış kaplumbağa geceden adımları sakin / ama / kararlı bayram değil,seyran değil neden bilmem / öptü beni ramazan oysa benim, 'dudak izi' kış uykuma zararlı düşmü gördüm uykusuz? kim çaldı ki yastığımı? 'gelen benim 'diyen ses sanki... biraz....alaylı belimde eller var / sıkıca kavrar........ kımıldasam kırar mı? belki! ..... ben..... sınanıyor şeytan dürtüp takke düşse / kel görünse yine de uyar mı? madem ki atlar salınmış haraya hiç ateş edilir mi havaya? ara ki gerçeği; ...... bulasın 'a benim şaşkın halim' 'safkan' eyer tutar mı? ayakları ödünç imiş keçiden bu yüzden olsa gerek gözleri çakmak çakmak harlamaya ayarlı korku dağları bekler! 'ipe çıkmış' cambaz gibi yürümesi kolay mı? ah ana! ...... beni uyarsana! sahur gelmiş geçiyor dahası var mı? /zaten bu şiiri de ben yazmadım/ 15/10/2004.... çamlıca.. 'hoş geldin ramazan' Şairin notu: ' bu bir hicivse de neyi hicvettiği belli değil.. artık,okuyan ne anlarsa....saldım çayıra... mevlam kayıra....kolay gelsin' Mine Özdemirtaş
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Da BiR ÇözüM/ NeDen OLmAsıN?
yokluğunuzun alacasında gurbet kokarken akşam. yerimden kalksam, bacasız çatılara çıkıp aşağı sarksam beni tutar mıydınız atlasam? ............................? ah Bir inansam! 25/08/2004 Mine Özdemirtaş
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu Gecede Sabahı; Çekeceğim Yanıma
Şimdi değil, Ama yakında / çok yakında; Gölgeler yeterince uzamış olacak Ve saatler gece yarısını vuracak. Ama ben; ecinlilerin inadına Bu gece de; Sabahı çekeceğim yanıma. Ucunu hafiften dişliyor olsam da Kalemi ortasından kırmadım daha Ellerimde kanayan; kendi yüreğim Namluyu henüz vedalara çevirmedim. Kör nişancılığımın inadına Bu gece de; sabahı çekeceğim yanıma Bir zaman sonra, Ya ben olmayacağım. Ya da bu karabasanlar Belki; yorganı pireler saracak. Belki de; pire için yorgan yanacak. Bütün belkilerin inadına, Bu gece de; sabahı çekeceğim yanıma. 22/10/2003 22.50 Çamlıca Mine Özdemirtaş
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu GüN BeNiM DoĞuM GüNüM
Bu gün benim doğum günüm herşey kördüğüm Akıl yaşta değil, baştaymış balık baştan kokarmış ta sonra gelirmiş ölüm uyuşmuş bedenim lal olmuş dilimle sanmayın ki yaşamın sırrıdır çözdüğüm. Bedelsiz değilmiş Zevk'ü safa içinde uyumak sere serpe rüya rüya içinde olmayacak düşler peşinde öyle bir kalın perde inmiş ki özüme sanki bir kara kefendir örtündüğüm Şimdiler de kanayan bir yırtıktan GAFLET ve DALALET ve hatta HIYANET tir gördüğüm. Heyhat, zamanı geri sarmak ne mümkün düpedüz nal toplayışımdır bu atı çalanın arkasında iki büklüm. Yuh olsun yuh olsun bana ki soyda değil, kanda değil bendedir eşşeklik ............................ ............................ .......................... boşa geçmiş ömrüm üzgünüm, 07/03/2007................. Mine Özdemirtaş
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bu KaÇıNCı 365...?
Bir Yaş daha kurudu rüzgarlı bayırlarda ki gezinişte. Her irtifa kaydedişin ardından gelen kaçınılmaz düşüşte mor halkalar giyinen hüzüne sancılar tuz basarken bile Yine de “ben buradayım” diye diye cevap verip her yeni seslenişe ortalıkta dolanan “o deli divane” “yürekti” be. Yabanımız değildi ...........................kıyamadık işte Şimdi, sere serpe bir aylak gibi yatması gerekiyor olsa da güneşte ben onu yeniden yokuşa sürdüm artık / eli işte ............! gözü oynaşta olmak içinse. (!) es aldı .............. bekleyişte. =7/03/2005 = “Bu kaçıncı 365 ki sarhoşum olmuş bir dikişte..? “ Mine Özdemirtaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|