![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .Ama...Sen Gittin.
Seslenseydin ardım sıra, Bir haykırsaydın! ... Dokunabilirdim çığlıklarına... Hissedebilirdim duygularını Konuşabilirdim hayalinle Tutabilirdim düşlerini ellerimle… Kucaklayabilirdim seni Saygı buketli, sevgi kokulu Büsbütün benliğimle.... Sen gittin! Sarabilirdim yaralarını Yan etkisi olmayan merhemle. Susturabilirdim gözyaşlarını Mavi gülümsemeyle, Akmaya hazır göz yaşlarımla! Dindirebilirdim kalp sancılarını Sancılı kalbimi verip Sen gittin! İlham verir miydi sözlerim bilmem? Ama yatıştırabilirdim korkularını Korkulu yüreğimden sızan Reçetesiz bir teselli ile. Sen gittin! Sevebilirdim seni sorgusuz, sualsiz Pencerenin isli camında, Sigaramın dumanında, Sol kulağımın yanında Görebilirdim. Görebilirdim baktığım her yerde. Sen gittin! Tek seni sevdim sevgilim Koy bu hayat senin olsun Kararı ben vereceksem Seni öldürmek niye? Hiç vakit kaybetmeden Yanına geleceğim Ve ben seni sevgilim Ömrümce seveceğim.
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .Arkamızdan Zan akar
Bir vücut şehrini seyran eyledim İki pınar, gözyaşları don akar Kırk düşündüm, ikisini söyledim İkisi de bir tepeden yan akar. Ağız var ki söz yerine bal akar Ağız var ki salya akar, yal akar. Ağız var ki lokumu yer, kıl akar Ağız var ki muhabbete can akar Biri gönül koysa kaşını çatma Dost deyip herkesi müsavi tutma Bir elim Ülkü Nur, bir elim Fatma Bir elime kalem alsam kan akar. Ben muhabbet sofrasının tuzuyum Gurbetlerin alnındaki yazıyım Şu garibin sıla kokan nazıyım Ben dururum, vakit dolar, an akar. Bir bedende iki baş var görünmez İki göz var beni yakar görünmez Feryadım var arşa çıkar görünmez Namertlik bu, arkamızdan zan akar.
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Artık Baharlara Küstüm
Birlikten umudu kestim Hayallerim boşa çıktı Artık baharlara küstüm Tüm zamanlar kışa çıktı Toy toylarım toynağında Pınarların kaynağında Sandım huzur oynağında Ömür kırk beş yaşa çıktı Gözlerini yuma, yuma Kafasını sokar kuma Kavağa çıkmadı ama Balık geldi, taşa çıktı Nutuk atmış, iz sürmüşüm Aklım sıra ders vermişim Güpegündüz düş görmüşüm Güldüklerim başa çıktı.
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Arzular, Hayaller, Umutlar!
Arzular, hayaller, umutlar bir bir Ateşsiz, kibritsiz yandı gidiyor. Gönül dosttan yana bir kelebektir Bir türkü tutturdu, kandı gidiyor Elli yıldan beri otsuz yaylayı Dolaştı, görmedi seneyi, ayı Çöldeki leylayı, köşkü, sarayı Yarin hayaline sundu gidiyor Yapraktı sarardı, çiçekti soldu Gaflet yorganının altında kaldı Ne ekti, ne biçti, ne ürün aldı Kerbela çölüne döndü gidiyor. Doğru kapı çalan çareyi bulur Kapı çalınınca olmazlar olur Ve gayrı kapılar hep güdük kalır Gönül kapısının fendi gidiyor Dedi düşün akıl, düşün, bir defa Ölüm gelecekmiş gelsin hoş sefa İlimdir, irfandır en büyük şifa Çağın ötesine sindi gidiyor Ne yazı belliydi, ne kış, ne bahar Can suyunun susuzluktan derdi var Yakınmadan yılgınlığı himmet yar Muratsız tabuta bindi gidiyor Ne etsen nafile kurumuş dalın İstersen gez dolaş, istersen salın İstersen sevdiğim sözümden alın Artık Kaleli’nin kendi gidiyor
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Arzularım İkrah Kokar
Dostlar beni okumayın Sayfalarda kalsın gülüm Tezgahlar bez dokumayın Orta yerde kalsın ölüm Yerler gökler bana bakar Tüm sinekler beni sokar Arzularım ikrah kokar Yıkık dünyam, harap ilim, Beni dildim dilim dilim. Zülfikar Yapar Kaleli
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Avrupalı Bizi Bizsiz İstiyor.
Umudu bağlarsın şansın ucuna Ucunu düğümler dert ağacına Nere gitsen hep gülerler acına Kabuğu cilalı, özsüz istiyor Avrupalı bizi bizsiz istiyor! Bir pınar ki oluğundan kir akar Bu pınardan içsen içini yakar Ve bu pınar bize yüksekten bakar Edepsiz, işvesiz, nazsız istiyor Avrupalı bizi bizsiz istiyor! Akbabalar ak çayıra doluştu Ne civanlar toprak ile buluştu Gözlerimiz karanlığa alıştı Ağızsız, kulaksız, gözsüz istiyor Avrupalı bizi bizsiz istiyor! Ben garibim, gözüm yılgın, yol bitmez Bu ülkenin riyakarı bol bitmez Dili keskin, besmelesiz kul bitmez Muratsız, sevdasız, közsüz istiyor Avrupalı bizi bizsiz istiyor! ! Avrupalı hala garez besliyor Avrupalı aynaları süslüyor Avrupalı sırtı dağa yaslıyor Bizi itirazsız, sözsüz istiyor Avrupalı bizi bizsiz istiyor! . “Bir seyret yılların ta ötesini Türküsünden anla Türk’ün sesini” Boğazında koyar her hevesini İçi boşaltılmış, yüzsüz istiyor Avrupalı bizi bizsiz istiyor! Al gözümü gözüm, göz senin olsun Bahçemizde sümbül solsun, gül solsun Türk Dünyası umut bahara kalsın Ülküsüz, Turansız, Sizsiz istiyor Avrupalı bizi bizsiz istiyor!
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Ayarın mı Güzel, İzin mi?
Gönlüme köz koyan gönülsüz güzel Alevin mi güzel, közün mü senin? Ağrılı dalları ırgalar bir el Bu cilven mi güzel nazın mı senin? Yaprağın mı sarı, dalın mı kuru? Hazmetmez kolayı, sorarsın zoru İki gönül doldurmaz bir çukuru Kaderin mi güzel, yazın mı senin? Görünüş keşkekte, tadın keşkülde Seven sevilenle kalır işkilde Baktığın dağlar sarp, yollar müşkül de Yokuşun mu güzel, düzün mü senin? La lezar mı güzel, gülün mü sence? Dudağın mı güzel dilin mi sence? Kız-oğlan mı güzel gelin mi sence Bakışın mı güzel, gözün mü senin? Bacayı seyreder, kapıyı gözler Görmeden seversin, görmeden özler Yapmacık sitemler, yalancı sözler Sohbetin mi güzel, sözün mü senin? Sevdalıyken mezarını eşersin Bu aşk ile olgunlaşır, pişersin Buharlaşır yıldızlara düşersin Ayarın mı güzel, izin mi senin? Sevda denen yaman dertle erirsin Baharın işini güzden görürsün Ekilir, sürülür başak verirsin Baharın mı güzel, güzün mü senin? Suratını asar mısın de hele? Tez darılır küser misin de hele? Poyraz gibi eser misin de hele? Şu gönlün mü güzel, özün mü güzel? Dalıp dalıp gidiyorsun uzağa Avcı seni düşürmez mi tuzağa? Aşkın damgasını vurdun bu çağa Hayalin mi güzel yüzün mü senin?
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Baba-Kız Atışması
Zülfikar Yapar Kaleli: Merhaba geldim işte Tamam mı? Bildim işte! Türkiye Türklerindir, Bilmezsen öldüm işte… Sakine Aydın: Ay! Benim babam geldi Kalpte ki duam geldi Karanlıkta güneşim Güneşte çabam geldi.... Zülfikar Yapar Kaleli: Kalmışım naçar kızım Dost benden kaçar kızım “Bir kapıyı kapayan Gün gelir açar” kızım… Sakine Aydın: Viran olsa da obam Boşa çıksa da çabam Dost ararsan ben varım Üzülme garip babam… Zülfikar Yapar Kaleli: Gül’den özge gülsün sen Çok nadide kulsun sen Sen gönlümün çerağı Vuslatıma yolsun sen… Sakine Aydın: Bülbüle gül neylesin Sen her zaman böylesin! Gönlümde ayrı yerin, Bak gözüme söylesin… Zülfikar Yapar Kaleli: Düşmanı iyi tanı, Gurur aşkın düşmanı! Gözler görmezse kalır Geride birkaç anı… Sakine Aydın: Gururu öldürmüşüm Kibrimi soldurmuşum Gönlümden her ne geçse Ben sana bildirmişim... Zülfikar Yapar Kaleli: Umulmaz rahmet yağar Beni kedere boğar Ne kadar gece olsa Güneş muhakkak doğar… Sakine Aydın: Sevgi yağmazsa ne gam Gönle ağmazsa ne gam Gönlümde güneş sensin Güneş doğmasa ne gam… Zülfikar Yapar Kaleli: Üzülmeyiniz astlar Yere serildi postlar Ben ne şanslı babayım Gördünüz ya, a dostlar… Sakine Aydın: Ben de şanslıyım baba Boşa değilmiş çaba Boşuna bakmıyorum Dolu yanından kaba…
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Babana Benzeme Sen! ! !
Hangi karabulut yağmura gebe, Hayat oyun oynadığı körebe... Senin baban babasından kötü be İyi dinle, kulak kabart sözüme! ! ! Yürüsün de bir bak sanırsın beydir Gökleri sırtına kaban yap, giydir Gözü sende kalır, ne mene şeydir Yalan ise parmağı sok gözüme! ! ! Sırtını yara ver bir dağa yasla Sen kendine benze, babana asla Al babanı babalarla kıyasla İyi dersen gel de tükür yüzüme! ! !
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Bana Baharlar Ağlasın
Arzu nazenin, kelebek Tül götürsün, bar ağlasın. Mecnun sebep, Leylâ dilek Çöl götürsün, yâr ağlasın. Acı dayanmaz acıma, Yetişemem amacıma. Dolu vursun yamacıma, Sel götürsün, yar ağlasın. Yıllar yıkar umudumu Umut yakar sevda mumu Sen yoksan koy tabutumu El götürsün, ar ağlasın. Sam vurmuş ihsan dağını Silkeler can otağını Sis sarmış gönül bağını Yel götürsün, zor ağlasın. Yürek yanar da yok çare Lime lime, pare pare Sevdam gidecekse yare Kül götürsün, zar ağlasın. Yanaştım yolun sonuna Sitemi koydum yanına Elim canan divanına Gül götürsün, hâr ağlasın. Beni her bahar ağlasın! .
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|