![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gel..
Kapım ve pencerelerim ardına kadar açık Evim senin yuvandır kapımı çalmadan gir Saçların açık olsun, üstünde bir sabahlık Ellerimi tut benim yatağıma öyle gir Rüzgar sussun bu gece çalmasın ıslığını Teninin kokusuyla korkularım dağılsın İlkbahar terk etsin kışını, sonbaharını Sakın bırakma beni bu an rüya olmasın Kalbim gibi, kapımda açık olacak sana Hatırladığın zaman çekinmeden çıkta gel Kimbilir bu kış beni çıkarırmı bahara Çok geç kalma sevgilim, çabuk adımlarla gel Çok geç kalma sevgilim, çabuk adımlarla gel Korkma ölmedim daha, gözyaşını silde gel Gel güzelim hasretim son bulsun bu noktada Bu kez hiç olmazsa hiç gitmemek üzere gel Cengiz Süslü
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gelin
Gelin ey kırık kalplerin temsilcileri. Bitmiş umutların öksüz sevgilileri. Atın güneş görmeyen umutlarınızı Yepyeni bir hayata başlayacağız. Gelin ey kırık kalplerin temsilcileri. Kuralım bir çatı altında meclisimizi. Muhaliflerimiz mutlu insanlar olsun. Kurtaralım boşa verdiğimiz reylerimizi. Gelin ey kırık kalplerin temsilcileri. Güneşsiz yerlere kıralım dümenimizi. Hüsralarımızı, ezginliğimizi unutmadan, Terkedelim ruhsuz yaşayan şu cesetleri. Cengiz Süslü
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelsen..
Sine-i yareme bir parmak basıp Derdime bir çare olmaya gelsen Gurbet acı bade dağları aşıp Varsanda boynum vurmaya fermana gelsen Yaş kemâle erdi saflığa inat Yüzümde çizgiler oldular kat kat Sensiz geçen günün her anı bayat Varsanda halime gülmeye gelsen Solmaya yüz tutmuş gül kurumadan Geceyi geçirip gün ağarmadan Yaralı kalbim daha fazla yanmadan Bir günlük teselli olmaya gelsen. Cengiz Süslü
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gemiler..
Rıhtımlara yanaşan gemiler hangi ilden Bölük,bölük gurbetci taşıyorlar meçhulden Kabaran yelkenlerde hasretin nabzı patlar Umuda ışık tutar elveda seferinden Emekli nasırlarla güvertede tayfalar Her limandan kayarak ayrılan sevdalılar Güller,mendiller birde sararan fotoğraflar Sessiz bir intizardır yayılan gemilerden.. Cengiz Süslü
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gençliğim
Kopmuş bütün filimlerim. Siyah-beyaz. Bir şiir gibi geçiyor penceremden Gençliğim gözlerimde sırıl sıklam, Akıp gidiyor nemli geceden. Renkli hülyalardan uzak ve küçük, Dünyamın parmaklıkları arkasında Hapsolmuş umutlarım. Kırık aynaların her parçasında,... Öksüz ve boynu bükük. Geçiyor penceremden bir şiir gibi,... Sağnak yağmurun altında hayat; Yalancı bahar gibi anlık okşuyor, Sırılsıklam yüreğimi. Siyah gözlerini kırpan gecenin, Derdi ne? Bilmiyorum benimle Bir hipnoz dalgasında donuk bedenim, Kabuslarımın etkisinde Gençliğim ah, gençliğim. Uykusuz, Gençliğim özlemlerimin kurbanı, Yorgun, bitkin ve suçsuz. Gençliğim düşmüş bir yaprak, Kurumaya yüz tutmuş susuz bir toprak Sevgiden uzak, sevgiye mahkum, Mutluluğa kurban. Parçalanmış aynalarda gençliğim. Gençliğim, gözlerimde sırıl sıklam. Geceyle kardeş; Siyah ve beyaz Geçiyor penceremden bir şiir gibi... Serinletiyor nemiyle beni Umutlarıma elveda diyor. Gecenin derinliğinde yolcu gençliğim. Geçip gidiyor; Kırgın, küskün ve gözleri sırılsıklam. Doyamadığı, tadamadığı mutluluğa Hoşçakal diyor. Şehrin ışıkları altında, Kırlangıç kanadında gençliğim. Hüzün dolu şiirlere ilham, Dertli şarkılara şiir Soğuk pınarların esintisinde Süzülen göz yaşlarımda isyanım, Hıçkırıklarımda gizli. Gençliğim; Ey gençliğim. Sessizliğim, sensizliğim gençliğim. Serseri duygulara uzak Duygusuz kalplere yasak gençliğim. Yazıpta bitiremediğim şiirlerim gibi gençliğim. Kırgın, küskün ve gözleri sırılsıklam, Geçip gidiyor; ... Kırlangıç kanadında gençliğim Üzgün, süzgün, dargın. Süzülen göz yaşları yanaklarında,... Doyamadığı mutluluğa, Elveda diyor gençliğim. Cengiz Süslü
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gençlik Çağımda..
Boynuma taktığın sevda halkası Nefesimi kesti gençlik çağında Olmazmı bu aşkın hiç acıması Nefesimi kesti gençlik çağında. Dünde, bugünde belki yarında Solumda, sağımda, önde, arkamda Bir beladır sevda deli başımda Nefesimi kesti gençlik çağında. Müebbete razıyım özgürlük diye Olsamda hasret candan sevgiye Gönlümü kaptırdım bir gün leyliye Nefesimi kesti gençlik çağında. Cengiz Süslü
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Git..
Hadi git, hadi git Ağladığını sakla Ağladığımı görmeden git Geldiğin gibi git Habersiz git Sessizce git Madem ki gidiyorsun Madem ki istiyorsun Daha fazla bekletme beni Kapı diplerinde Madem ki gidiyorsun Çabuk git Baktırma pencerelerden Dönüp; geriye bakma Son bir defa bakar gibi Kuru otları yakar gibi Uçan kuşları tutar gibi Ummanı yutar gibi Bakma! Sabahlarımı bana terk et Kuşlarımı incitme Dertlerimi tepretme Bakıp halime Siyah beyaz filimlerimi seyretme Kapılarımı çarpmadan git Sessizliğimi uyandırma Esrarengiz ol, sessiz git Git istiyorsan hadi git Baharları al götür Kışlarımı bana bırak Yemlediğim serçeleri Okşadığım kedileri Hatta sokak köpeklerini bile Bırak bana Sancımı bırak Damağımın acı tadını Yanan canımı Biramı, rakımı Kalemimi, kağıdımı Cigaramı bırak Birde sevdiğim kadını bırak bana Sen git Dertlerimi tepretme Beni sorma Beni yorma Madem ki istiyorsun Madem ki gidiyorsun Hadi git Yıldızını da al yanına, şansını da Gecemi bırak bana Evimin boş koridorunu Kirlenmiş mutfağımı Dağınıklığımı Birde altmış mumluk yanan ampulümü bırak Sen git Nezaman geldiğin gibi kaldın ki Ne zaman hayallerimi hasretimi Benimle yaşadın ki Madem ki gidiyorsun hadi git Şiirlerimi bırak Fikirlerimi bırak Kiminde esrarını kiminde sılamı Kiminde aşkımı bırak Beni bırak benimle Siyah beyaz filimlerimde Hadi git. Kapımı çarpmadan Acıyla bakmadan Hiç olmazsa bu kez İçimi yakmadan git Geldiğin gibi git Sessizliğimi uyandırma Habersiz git, esrarengiz ol Sessiz git, sebepsiz git Bırak beni köşemde Nakavt olayım Bırak beni evimde Boş duvarların çevirdiği ring de Daha eldivenlerimi takmadan Kavganla tanışmadan Son yumruğunu yerken Yıkıldığımı anlamadan git Git, hadi git. Madem ki istiyorsun Madem ki gidiyorsun Geldiğin gibi, sessiz git Sessizliğimi ürkütme Habersiz git Esrarengiz ol Sebepsiz git. Cengiz Süslü
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitme De!
İşte bu gidiş geriye hüzün bırakır İşte bu gidiş o mevsimin başlangıcıdır Bundan sonra başlar bütün yasaklar Hüsran şeytanın tek amacıdır. Gitme de! kalayım,gitme de kalayım, Bilmeden kırdı deyip kendimi avutayım Razıyım zaman zaman bu gamsız huyunada Tamiri mümkün aşkım şeytana uyma! Gitme de! kalayım,gitme de kalayım, Hiç olmadı farzedip göğsünde uyuyayım Tüm gidişler koparır birşeyleri mutlaka Tamiri mümkün aşkım şeytana uyma! Bilki bu gidiş bu aşka haram lokmadır İnan bu gidiş bizim için bir maceradır Yıllar sürer bu yokluğu atlatmak Ve yeni bir yüze tekrar alışmak Gitme de! kalayım,gitme de kalayım Gitme de..... Cengiz Süslü
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gitme Zamanı..
Yarin yüreğini bahar sanmışım Hadi yüreğim hadi..gitme zamanı Yalancı bahara baştan kanmışım Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Esmerdi *******,esmerdi günler Esmerdi koparıp sevdiğim güller Dostlarım gülerek kader dediler Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Umudum gönlümü yakar derinden Gözyaşım buharlaşır uçan tenimden Dönemem ettiğim son yeminimden Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Gözleri bakmıyor eskisi gibi.. Demek-ki bu sevda..artık geçici Sözleri vuruyor hayallerimi.. Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Demek-ki gitmenin zamanı gelmiş O hasret rüzgarı yeniden esmiş Belli ki,sevgide,aşkta tükenmiş Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Demek bizleride hayat eskitti O büyük sevdayı yerle bir etti Baksana babam bile beni terketti Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Issız deryalardan sesler geliyor Gurbet tekrar bana el uzatıyor Bu kadar sevdada bana yetiyor Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Misafir olmuşuz gönlüne demek Kısaymış nasipta sevip,sevilmek Misafirlik bitti ayıp beklemek Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Bundan sonra helalim değildir benim Anamdır,bacımdır yemin ederim Arş-u alayada çıksa kederim Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Ezelden gelmişiz,ebed yolumuz Ananın rahmine benzer sonumuz Toprakta sorulur en son sorumuz Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Akıl defterini kurcalar beynim Birkaç kelimede tutulur dilim Yüreğim; zikriyle der Allah kerim Hadi yüreğim hadi,gitme zamanı Cengiz Süslü
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gittin Gideli
Kurumuş gül dalı gibi bedenim Sen elini benden çektin çekeli Bayatlar dertlerim kokar kederim Alıp başın ele gittin gideli Kar düştü saçıma geçti hevesi Bu dünyadan çektim eli eteği Can ettin yar ettin bana kederi Alıp başın ele gittin gideli Umudum genç yaşta yollara düşmüş Karlı dağ başında hancıya küsmüş Bir gece uyandım gördüğüm düşmüş Alıp başın ele gittin gideli Cengiz Süslü
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|