![]() |
|
|
#151 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Otelim Hayat
Çıkış kapısı az ötede görünüyor. Otelin adı Hayat. Adımlar Kaç kez attım kimbilir sizi bu hayatın koridorlarında odalarında. Saatler Baktı her saniyesinde sevgiye beklerken lobide geçti gitti saatler. Şarkılar Dalları üzerinde söylendin kelebek sandık bir an kendimizi güneşi içimize batırdığımız iskelede. Dokunuşlar Her kapı açılışında değer ötekine gözler yürekler heyecanlari pırıltılar dökülür koridorlara anlık çarpıntının sözleri sevgili. Bulantı Başlar gözler kararır döner yel değirmenleri içinde yüreğimin gıcırtıları son adımlar atılıyor koridorunda elimde fitilin ucu önümde çıkış kapısı bilmiyorum ötesini hayatın ateşliyorum kibriti yanıyor hayatımın konakladığı kısmı. Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#152 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Oyun kaç kaç Hocam..!
...Güneş hep bildiğimiz yerden doğmalı nasıl batarsa batsın ay hep ışımalı. Biz istiyoruz çünkü. Neler dönüyor kimbilir ışıyana kadar, yıldızlar asla eksik olmamalı bulutları severken biz insanlar kaplarken bulutlar gökyüzünü geceleyin yıldızlar hep olmalı. Bulutlar gündüz pamuk gibi hep olmalı. Her yan yeşil ve mavi olmalı boyamak için bu kadar yeryüzünü. Bilir mi insanoğlu kaç toprak gidecek kaç yeşil çürüyecek..! Kediler ne masum, köpekler ne mazlum eşekler mahkum. İnekler tavuklar keçiler kuzular üretin bakalım üretin, doyur insanoğlunu nereye kadar üretebileceklerse. Sen bana kötü baktın, böyle dememiştin sen bana, bunu bana daha önce söylemeliydin, o kadar çok dinledim ki seni, bunu yapmamalıydın, daha önce deseydin keşke, beklemiyordum bunu senden, yapma bunu bana, az önce dedin, bilmiyorum ne yaptığımı, isteyerek yapmadım, seni kırmak değildi amacım, asla yapmayacağım bir daha, bu son artık içmeyeceğim, ben sensiz bir hiçim, sensiz asla yapamam ben, lanet olsun bir daha asla, ben böyle demedim, sen ne dediğini bilmiyorsun, sana ne, bana ne, bize ne, ...böyledir aşağı yukarı global küresel toplumsal insan kümelerimizin sesleri... Bu satırı yazmak o kadar zor ki insan hayvan dünya yaşam ....allahtan din kitap karıştırmıyoruz bir de karıştırsak ki.. ortada halleri..! neyin uğruna facialar yaşanan.! Herkes içinden bir dilek tutsun oyunları oynanacak yerde...aşmadan boyumuzu. Hocam bu okul ne zaman bitecek? bir bilsek nasıl çıkacağımızı? insan hayvan... bir bilsek oyun kaç kaç bitecek..! 15/ekm/05/bitez Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#153 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölü bakışlar
Bakıyorum. Yalnız çekingen üşüyen bir elim var kimseye dokunmayan. Yüreğimde ölmüş bir yüze bakakalmanın durgunluğu var. Ve seni görmek istiyorum. Bir rüzgar esiyor içimde avuntunun serpintileri üşüyorum dokunamıyorum bakakalıyorum yüreğim durgun ölüler arasındayım rüzgar esmekte bakakalıyorum boşluğa. 03/12/88 Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#154 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölüm ile Doğum
Ölümden başlayıp doğuma gitmek. Binlerce öldüm birlerce doğamadım. Kan akışkan olmalı göz bakışkan. Yanıma durmaz omuzuma vurmaz sesini salmaz dilime bakar elime konar belime yatar doğmuş ölecekler. yar denizler arkasında. Kan akışkan olmalı göz bakışkan. Durdum dondum kaldım. Bu ölümcül ses. Ben duymayayım Ya ölürsem ölümleri..! Karnı yarılmış ağzı yamulmuş yaşamın. Bir yer var biliyorum o ölüm. Bir yer var bulamıyorum o da doğum. 20/06/91/gümüşlük Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#155 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ölüvermek Ne Anlamsız!
Seni yudumlarken sevgiden söz ederken omuzumda barışla kolkala özgürlükle göğsümde seninle yürürken sigaramla başbaşayken cebimde umudumla soluğumda annemle koşarken buram buram memleketimi koklarken ölüvermek ne anlamsız şey..! ...sılada yitip gidenin anısına.... 25/01/86 Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ömrümün en güzel Pazarıydı
En güzel pazarlarından biriydi ömrümün seninle dolaştığımız o pazar günü. Telefondaki sesin seslerimiz bekleyişim seni tarifler nerdeyim ben en güzel kayboloşumdu insanların içinde. O buzlu bakışların ardında püsküren alevli nefesin bir nazlı çiçek gibi oturuşun yanıma sana, ne su! ne de güneş gerek! seresim geldi aşk örtümü üzerine zor silkeledim yüreğimi dayandım. Varlığının o var eden yakışında yanımda bir dost gibi dağdın nasılda yaslandım sana farkında değilsin... sen candın elin yüreğime değdi... ben yandım. 04/01/04/izmir Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#157 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özlem
Ne sigaramı yaktığımı ne oturduğumu kalktığımı biliyorum ne sesini duyuyorum neşet ertaş ın. Senin senin sesini o sonbahar hışırtısını duyduktan sonra. Hüznüm hüzünlü güzelim hüzünlü bir dünya çiçeğisin yaprağının rengini bilmeyen. Ama açacaksın renginin en güneşini yaprağın en sarmasını tomurcuğun en çocuğunu açacaksın yağmurlar boyunca var iken bu hayatımızda dostluklar kol kolalar omuz omuzalar sırt sırtalar yüz yüzeler kucak kucağalar göğüs göğüseler başbaşalar. Olamadık hala seninle dizdize.... 29/09/03/bitez Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#158 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Parasız Yaşıyorum
Artık gözlerimi dilediğim gibi kapıyorum Usulca iniyor kirpiklerim yaşanılanın ardında kalan tortularla. Sıcaklığımı yakından kucaklıyorum titrek,üşüyen bu mistik havanın içinde. Bana bütün havalar yaramalı titrek bir deniz öpülen üşüyen bir yol kucaklanan ve içilen rakılar mistik bir havada ötesinde uzanıvermek bana yarayan bu havanın yatağına. Az önce bütün bunlarla ilgisiz sevimsiz bir nesneyle konuştum. Hayır eğer ben öleceksem ve ölmeyenlerin yaşaması gerekiyorsa ve yaşıyorsam halen onun egemenliği yaşamımın gereksizliğini doğurur. Dost insanlar seviyorum sizleri sizde varın ayrımına bu sevgimin Kendimi yaşatma hakkım var benim o nesne veremez yaşantımın kararlarını. Ben onsuz gözlerimi kapatabiliyorum. Ben onsuz denizi öpebiliyorum, yolları kucaklayabiliyorum ve koklayabiliyorum. Aslında onun yaşaması benim elimde ben böyle bir güce sahibim çünkü halen daha yaşıyorum dostlarımla beraber. |
|
|
|
|
|
#159 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pazar
Pazardayız hepimiz. Yaşam pazarı düşünen seven gülen,ağlayan. Alan var veren var, bakıp giden dolaşan var. Beğenen var beğenmiyende. Bu pazarı kuran var pazara gelmeyende var ne alır ne verir onlar bilemem. Bildiğim hayvan pazarı da diye bir yer var alınan satılan hiç düşünmeden. 09/12/03/bitez Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pusmuş yürüyüşler
Sessizce geçiyorum kenarlarından insanların aralarından insanların beni duymadılar önemli değil ki..! sanki duvardaki bir çerçeve benim yaşantım. tik tak yürüyorum köşeden köşeye zaman benim sanki. Yüreğime yüreğime vuruyor beni güncelliyen sıkıntını yumruğu kırıcı yapıyor beni çiğ görüntüler bayatlamış konuşmalar boşa giden zorlanmalar. Canım sıkılıyor bir türlü farkedilmeyenler gibi ıssızca akıyorum sokaklardan bulanık sular gibi. '86-çine Ahmet Köse |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|