![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsanın Umudu
Doldu bu gönül taşmak istiyor Bir tatlı bahar görmek istiyor Çileyi artık atmak istiyor Sevdası buna erişecek mi! .. Niceleri vardı gitti gelmedi Sevdaları söndü, gücü yetmedi Bir ağrı çöktü, sızı dinmedi... Bir kutlu sona erişecek mi Bu doğan sancı müjde getirse Aşık olan umduğuna erişse Yürekler bir vurup tekbir getirse, Bir cihan buna sevinecek mi! .. 12.1.1980-Ankara Müslim Avcıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsanlığın Hazin Sonu
Hayatı bitirir yer, uğultu gürültüler, İnsan çeker ömrünce,neler geçirir neler! . Düştüğü an insanın çaresine bakılmaz, Karanlıktan sıkılsa, mumu bile yakılmaz! Haykırsa tüm aleme kısık sesi duyulmaz, Ölüm gelse kapıya teneşire koyulmaz. Maddi geliri yoksa bir kefeni alınmaz. Gidip geleni olmaz, hiç yanında kalınmaz! İnsan mıdır, değilmi, üzerinde durulmaz, Hiç kimse, son vazife, gömmek için yorulmaz! . 13.1.1984-Narlıdere Müslim Avcıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İş
Bütün çaba ve istek, Bir lokma ekmek. Mücadele buna kaldı Ne din koydular Ne iman. Ne aile hayatı, Ne vicdan Ne merhamet duygusu, Ne izan. Ne ahlak anlayışı, Ne mizan. Ne arkadaşlık kaldı, Ne kardeşlik, Birkaç kuruşa satılır olduk Yerleşti içlere kalleşlik Maddiyat içinde kaybolduk. Nedeni? . İnsanlar; Aç bırakıldı, Açıkta kaldı. İş yok, aş yok Açlıkla imtihan ediliyor, İmtihanların en zoru. Hayatlar can pazarında. İş demek; Aş demek İş, Güven, İş cesaret demek. İş demek, koruyuculuk İş, saygınlık demektir. İş, merhamet getirir İş, insanı yüceltir. Yardımlaşma ve vermek İş demek emek demek. Kalplerde yumuşama Duygularda buluşma Huzur ve rahat gelir İş sağlığı getirir.. İş, Temizlik, mutluluk Adalet doğruluktur İmanı güçlendirir Kul hakkını giderir İnsana güven gelir Anarşiyi öldürür.. Medeniyet ölçüsü Gelişmenin öncüsü, Teknoloji yaşatır Kötü haslet karartır. Mutluluk ailesi Yok edilen çiledir Doğruluk dürüstlükle Öldürülen hiledir. İş sahibi bir kişi Toplumda bir bireydir İşsiz olanın yeri Dumanlı kahvelerdir. Devletin ilk görevi Birey oluşturmaktır. Bunun için çalışıp İş yerleri açmaktır. Birlikte üretmeli Bireyler çoğalmalı Ülkemiz bu dünyada Saygın bir yer almalı Gelişmişlik güç demek Gelişmişlik saygınlık Artacak mutlulukla Gelecekler aydınlık Gaziantep 08/05/2004-03/04/2005 Müslim Avcıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İş Bulmak
İş aramak ve bulmak Aslanın ağsızında İşsiz insanlar yığın Sınavlar kapısında. Herkeste güzel hayal Bir iş bulup çalışmak Umutlar kitapçıkta Bu sınavı kazanmak. Sabırla bir bekleyiş Günü güne ekleyiş Sonuçlar iyi gelse Bitecek emekleyiş! . İşsizlik çoğalıyor Gün günü kovalıyor Cinnete yaklaşım var Huzurlar dağılıyor! . Umutlar yaralanmış Çareler tükenişte Gayeler darbelenmiş İnsanlar serzenişte! . 31/09/2000 Gantep 12/05/2001 Gantep Müslim Avcıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İyi Gün
Gökyüzünden yağan yağmur misali Bu ömrüm buluttur yağmayı bekler Her ne kadar çile çekse de ömür Yaşanan yıllara iyi gün ekler.. 1998 19/06/2001 Gantep Müslim Avcıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kabus
Rüyalarım karmaşa bir türlü anlamadım, Düşmüşüm kör kuyuya kendimi bulamadım. Hayal dünyam bir alem girip te çıkamadım Bu nasıl bir kabusmuş sonuna varamadım Kaçıyorum daima biri beni kovalar, Ben denizde bir balık, balıkçı beni avlar Acısız bir işkence ruhta yaralar açar, Dalmışım, kaybolmuşum, kendimi aramadım.. Helezonik şekiller, geliyor garip sesler, Bana uzanmış eller, etimi yiyecekler, Ruhum, korkunç savaşın çırpınışı içinde, Ben kendimde değilim beni öldürecekler Oh! kabusmuş bu, bir ölümdü sanki O ne işkence, o ne uğultu Yavaş yavaş diniyor beynimdeki gürültü, Nihayet en sonunda sustu, sustu! . 4.2.1981-Ankara Müslim Avcıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kahvehaneler
Dumanlar ardında sönük özlemler Acıdan kızarmış bulanık gözler Eskimiş duvar gibi karmaşık yüzler, Yok oluş durağı kahvehaneler.. Zihinde rakamlar karmaşık düşler Sıkıntı mihveri acı gülüşler Buğulu görüşle kağıt süzüşler, Düşünce kaybeden kahvehaneler Sistemli hayata darbe vuruyor Oyuna dalınmış zaman duruyor, Gece mi gündüz mü hiç bilinmiyor Sağlığı yitiren kahvehaneler 5.9.1980-Soma 6.12.1998-Gantep (Son kıta) Müslim Avcıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaldırımda Düşünce
Gecenin sessizliği, sokakta yalnız kişi Dalan bakışlarıyla bir şeylermi arıyor. Gözler kıpırdamadan yürüyor; nedir işi? Beyninde düşünceler, birşeylermi tarıyor? . Saat gece yirmi dört sarhoşların zamanı, Bu kişi sarhoş değil, kendisi ne yapıyor. Meyhaneler boşanmış, üfürürler dumanı, Ayyaşlardan sıyrılıp tenhalara sapıyor.. Ağır adımlarıyla bir tempodur tutturmuş Evdeki yalnızlıktan kurtulmuş yol alıyor, İçindeki sıkıntı, kederini susturmuş. Beraberlik anının sevdasına dalıyor! . Sokağı arşınlarken düşüncesi hep onda Hayali karşısında onunla konuşuyor. Hasretliği bitecek birkaç günün sonunda, Günü iple çekerek sevinçten uçuşuyor. Bu dalgın ölgün adam, neydi nasıldı, kimdi. Her an yüzü değişip hız verdi adımlara. Bir karanlık köşeden görünmez oldu şimdi, Nereye gittiğini sordum kaldırımlara. Kaldırım bir sır küpü, söylemedi meçhulü, Nasılda kaybolmuştu bir anlık gafletimden. Söylesene kaldırım. Nedir bunun usulü? . Kendimi mi unuttum kendi dalaletimden. Düşündüm inceledim bu kişi ben mi idim, Sokakta hayali bir arkadaş mı edindim. Bende evden çıkmıştım bir yalnızlık ardından, Bu kadar düşünceyi sıralayan kendimdim! . 26.9.1983-Adana Müslim Avcıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalem
Kalem oynar parmak oynar İçimizde volkan kaynar. Kağıtta beliren şekiller Duyguları dışa sarar Kalem dildir. Dilde kalem Kalem sessiz. Dil de kelam Dil verendir kalem alan Sayfa sayfa duygu karar. Düşüncede ahenk olur. Kalemde yerini bulur. Beyaz kağıda dökülür. Vücut buna kafa yorar. Ne denirse onu yazar. Bazen sever bazen kızar. Beyinden bilgiler sızar Bazen yarar bazen zarar. Kalem yalnız anlamsızdır. Yazmayınca tarafsızdır. Bir köşede zararsızdır Dilden dile fikir sokar. 19/06/2005 Gaziantep 11,34 Müslim Avcıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalemim
Yazmak istiyorum! . Kalemim elde,bekliyorum Döksün, Düşüncelerimi satıra İşlemiyor elim yazmıyor kalem Düşüncelerim Beynimde dondu. Yazamıyorum! . Dökemiyorum derdimi, Mısra mısra İçimi hoş tutmak dileğim; Ama gelmiyor içten, Yollar tıkandı, Kalemim de inat ediyor.. Yaz ey kalemim! . Üzme bu faniyi! Evvelden yazardın, Ben isteyince.. Saatlerdir düşündüm Bir mısra yazamadım. Sana baktım kalemim, Sende bana bakardın. Üzüyorsun ruhumu Yaralar açıyorsun Gözümde mermerleşen Yaşlar akıtıyorsun. Bırak ne olur, İnadından sen vazgeç Aynı düşüncelerle gel arkadaş olalım. Benim düşündüğümü Gel beraber yazalım Silinmelidir artık, Aradaki husumet. Gel ey güzel kalemim İnadından sen vezgeç! . Yazalım mısra mısra, Dökelim derdimizi. Sen b.ana uy, ben sana Sevelim birbirimizi Bu bir uyum bu bir aşk, Ben sensiz hiç yazamam. Ama ben olmayınca Sen anlamsız kalırsın. Yeter artık inadın Yoksa rafta kalırsın. 2.2.1981-Ankara Müslim Avcıoğlu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|