![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Irmak boyu
Irmak boyu Irmak akardı boylu boyunca Bir güzel beklerdi ırmak boyunda Ben ona koşardım akşam olunca Bakardık yıldızlara oturmuş yan yana Balıkçılar olurdu akşam ırmak boyunda Bizim gözlerimizse hep yıldızlarda Korku nedir bilmezdik biz yan yana Gün hiç ağarmasın isterdik ırmak boyunda Biz akardık hep ırmak boyuna Irmak yatardı boylu boyunca Ay, ışığını vururdu güzel yüzüne Biz akar,ırmak olurduk akşam olunca Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Islak - Kuru
Islak - Kuru Biz her günü doyasıya yaşadık Uykularımızı böldük Biz aslında hiç uyumadık Islandık gecenin koynunda Kuruduk güneşin altında Islak kuru olmalı biraz Engin denizler de boğuştuk Biz limana kulaçladık Bir adımız kaldı limanda Birde kulaçlarımızın sesi enginlerde Ne duyan oldu,ne gören Derdimiz güneşe bakmak, Dağlara çıkmak,nefes almak Islak kuru olmak biraz Anlatamadık; Yaşamaksa eğer mavi olmalı Yeşil olmalı,sarı olmalı Islak kuru olmalı biraz Yağmur yağmalı üstümüze Altımızda deniz olmalı Üstümüz de güneş yakmalı Saçımız,kaşımız sararmalı Islak kuru olmalı biraz Dilimizde tütün kokusu Kulağımızda meyhane havası Gözlerimizde mehtap yansıması Elimizde kalem,ucunda acı olmalı Kaybeden şiir olmalı hayat Devamlı kazandıran Islak kuru olmalı hayat Düştüğümüz yer toprak olmalı Avuçlayıp kaldırmak toprağı Çiçek yetiştirmek Bir avuç toprak da Sulamalı,sulamalı Islak kuru olmalı hayat Yaşamalı,yaşamalı Enginler de yaşamalı Dağlar da yaşamalı Altımızda deniz olmalı Üstümüz de güneş yakmalı Yaşamak mı Islak kuru olmalı Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Islansın eteklerin
Islansın eteklerin Okuyabilir misin? Mısra oldu göz yaşlarım Anlayabilir misin? Bakışlarım senin Dudaklarım ellerin Sende kalsın Mısralarım ki Islansın eteklerin Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-07.09.2004 Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Işıklı olsun
Işıklı Olsun Ne bu dünya tasası,dertler zinciri Bitecek mi sanırsın bu kavgayı Girmişiz ucu başı belirsiz yola Ne yol bilir,ne biz biliriz sonunu Çık arkadaş o yoldan dışarı Bak çevrene,ne yollar var daha Derdi kederi bırak bir kenara Dünya dursa dert bitmez arkadaş Varlığınla sevgi saç, ışık saç Yol göster,yordam göster hemen Herkes birbirinin peşinden giderken Sen bir yol daha aç,ışıklı olsun arkadaş. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimde sen
İçimde sen Seni aradım Dağlarda rüzgar esintisinde İçimde sen İz sürdüm *******in içinde Hasretimde sen Bende hasret Hasretimde sen Çay bardağında bırakılan Dudak payı kadar Ayrı Kalamam senden Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-26.01.2006 Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimdeki Çocuk
İçimdeki Çocuk Ben de büyümek istememiştim oysa, Saçımın beyazı,yüzümün çizgisi zaman Ben hala İçimdeki çocuğu koruyorum Zaman geçsin gitsin,o benle nasılsa. Kelepçeledim onu attım anahtarı Artık arasam da bulamam Ben döndüm bilyelerime, topacıma Topumla kırdım camınızı görmediniz. Bakkalda çekiliş yaptım,oyuncak çıktı Onu da kırdı mahallemiz mızıkçıları İp atladım kızlarla, oldum kızılcık Çantamla karda kaydım görmediniz Bisikletim yoktu kiraladım pazar yerinde Lastiği patladı ağladım oracık da Ben büyümek istemedim ki oysa Zaman geldi geçti,siz hala görmediniz Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-Zonguldak Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İçimdesin
İçimdesin Senin derdine düşmüşüm İçimde mıh gibisin Senin yüzünden Uykusuz *******im Hep sızlanırım Senin derdine düşmüşüm İçimde taş gibisin Gittikçe ağırlaşan,büyüyen Resmini duvarıma asmışım Artık görüyorum ki içimdesin Senin derdine düşmüşüm Bir türlü seni atamıyorum Yok başka çarem Biliyorum ki, kırılacaksın Artık beni anlamalısın Seni söküp atacağım Başımın belası Böbrek taşım....... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-20.05.2004 Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki kişilk
İki kişilik -I- Şu esmer gök var ya Şu kızıl deniz Ne varsa bizden yana Buluşurdu düşlerimiz -II- Düşlerimiz vardı Acıdan sırılsıklam Yüreğim avucunda Benden sana armağan -III- Elimde tuttuğum Sanki bir zelzele Üzerimize çöken Çağırma beni böyle -IV- Bana öyle bir gel ki Dikenli yoldan,çıplak ayaklı Beni öyle bir düşün ki Düşlerimiz kalmasın saklı -V- Düşün gözlerindeyim Pervasız yürüyen beni Yollarım olmasın hüzün Kapatma gözlerini -VI- Hüzün düşmez yollarına Döküldü yaprakları Eylül’ün Kazımışım adını ağaçlara Sonbaharın dekoruna uygun -VII- Soğuyan havalar mıdır Beni böyle ısıtan Ateş dudakların mıdır İçimde yanan volkan -VIII- Saç geceye ateşini *******im aydınlansın Sana yine şiirler yazayım Ay bakarken şaşkın -IX- Şu esmer gök var ya Şu kızıl deniz Ne varsa bizden yana İki kişilikti düşlerimiz Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-08.11.2004 Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki kol,iki bacak
İki kol,iki bacak Şiir tarih kokuyordu Buram, buram... Tarih de şiir,oku beni.. Darağacı kuruluyordu Kentin bir orta yerinde Bir adam beliriyordu Gözbebeklerinde Çırılçıplak.... Darağacına yürüyordu Zebaniler iki yanında Halk.. Toplanmış bağırıyordu Ağızları sulu, Asın bunu....... Yoktu tanıyan,içlerinde Bilmiyorlardı suçu neydi Örümcek çoktan örmüştü Ağlarını tarih de Ve boynuna geçirmişlerdi Yağlı ipi.. Sallanan neydi havada İki kol,iki bacak Hepsi bu işte....... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli 01.08.1999 Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki pencere arası
İki pencere arası İki pencere arasında Gider gelirim Gün boyunca Bir penceremde güneş doğardı Diğerine ay vururdu Biri karşı ki binaya bakardı Duvarı zift karası Diğeri ufka yelken açardı Birinde gece yıldızları toplardım Diğerine yapıştırırdım Sonra Ay’ı ikiye bölerdim İkisine pay ederdim İki pencere arasında Dolanır dururdum Birinde güneş açardı Diğerinde ay parlardı Şiir: Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-10.01.2004 Burhan Küçük |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|