![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Yakın Mesafe...
Ve işte gidiyorum… Yollar uzuyor… Mesafeler uzuyor… Ardıma dönüp bakmaya bile yetmiyor gücüm… Gücüm,en son, terki başardı… Ve bu,belki de son başarımdı… Sana en yakın olduğum anlarda, Görebildiğim en son noktadan bile daha uzağım artık… Varlığın,hayalinden uzakta… Yollar uzuyor… Ve bu yollar,nereye gidiyor? ... Bu yollar,sensizliğe gidiyor… Sensiz bir şehre… Sensiz bir yanıbaşımla… Ardımda senli sensiz bir hayat… Sen başrollü,sensiz bir oyun… Ve senden uzak bir şehirde kapanacak perdeler… Yollar uzuyor… Mesafeler uzuyor… Bir nefes kadar yakın olduğum hayatı da biliyorum ben… Mesafeler,hep uzak aslında… Birbirine uzak iki kentte olmasa da… Sevnur Şaylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Yalan&Gerçek...
Bu dünyanın her taşında yalan var... Denizler yalan... Şu koca dağlar yalan... Aldanma görünüşlerine, Bu dünyanın herbir köşesi yalan... Ben yalanım... Sen yalansın... Annem bile yalan... Bitecek bir gün bu dünya... Kuruyacak denizler, Yerlebir olacak şu koca dağlar... Aldanma dostum, Bitecek bu rüya... Gerçekler tüm çıplaklığıyla gösterecek yüzünü... Sen,senden kaçacaksın... Dünyan sana geçip hesap soracak, Sen sussan da, Gösterileceksin sana sen! ... Bir film gibi izleyeceksin kendi dünyanı... Hatalarını... Doğrularını... Yalanlarını... Arkasından konuşup,yüzüne güldüklerini... Yalanlar söyleyip,hiç gördüklerini... Üzüp de bir özrü vermediklerini... Hakkını yiyip de,ödemediklerini... Bir ''of! '' dediğin anneni... Yakana yapışacak dünya, Sen ne kadar kaçmaya çalışsan da... Aldanma yalana... Şu üç günlük dünyada, Sil tüm nefretini... Helalleş her ayrılışında, Karnın toksa,düşün aç kalanları, Bir hayrı çok görme... Dua et sana hayrı dokunanları, Ne yaparsan kendine yaparsın,unutma, Karşılığını alırsın,iyi de olsa,kötü de olsa... Ama alacaksın mutlaka... Şükret her uyandığında Allah'a, Sofran varsa önünde, Hele de yalnız değilsen, Şükret verene, Helal et hakkını,haksızlığa bile, Allah rızası diyerek yap en tahammülün olmayanı bile, Zaman ayır Yaratana, Yirmi dört saatte beş dakika da olsa... Sakın kanma bu dünyanın yalanlarına, Herşey yalan diye de,bırakma kendini, Dengesini sıkı tut gerçekle yalanın... Yaptığın her şeyi bir gören var mutlaka, Hesabının tutulduğunu unutma... Şu dünyanın her taşında yalan var... Sakın dışına aldanma... Sen bu yalanda, Sonsuz gerçeği de unutma... Sevnur Şaylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Yapamam...
Gözlerime bak,diyorsun... Bakamam... Ellerimi tut,diyorsun... Tutamam... Sana sevdiğimi söyleyemem... Yapamam.... Yapamam.... Gözlerine baksam... Gideceksin... Ellerini tutsam... Gideceksin... Sevdiğimi söylesem... Gideceksin... Sen gidersen... Gözlerin hayal olup kalır gözlerimde... Sen gidersen... Üşür ellerim,ararım ellerinin sıcağını... Sen gidersen... Kızarım seni sevdiğini söyleyen dillerime... Bana tutamayacağın sözleri verme... Ve eğer gideceksen bir gün... Bana,benli hayallerinden bahsetme... Gözlerime bak,diyorsun... Bakamam... Ellerimi tut,diyorsun... Tutamam... Sana sevdiğimi söyleyemem... Yapamam... Yapamam... Sevnur Şaylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Yarın Da Var Mısın? ...
Yaprağı kopmuş bir takvim yaprağı... Bugündü,dün oldu... Yarındı,bugün oldu... Saniye dakikadan, Dakika saatten, Saat günden, Gün ömürden çalıyor... Bugünü koparıyorum takvimlerden, Elimde bir kağıt parçası... Oysa çoktan avuçlarımdan, Kayıp gitmişti bugünüm... Dün,yarınım,dediğim bugünde de, Bir nefes hakkım varmış oysa! Ne güzel! ... Her nefesimde eksiliyor haklarım, Her nefes bitişime bir adım, Bir sonum varsa, Var bir sonu bu da bu hayatın, Hala var bu hayatta bir hakkım, Yaşıyorum hala... Hayattayım... Tükenişi yaşıyorum... Yaşarken tükeniyorum... Yaşıyorum ama... Hayattayım... Ve belki... Yarını takvimlerden bir daha hiç koparamayacağım... Bugünüm,yarın olduğunda, Belki ben var olmayacağım...Belki sen! ... Geç kalmadan yaşayalım... Ertelemeden... Ertelemeden... Söyle sevdiğini, Sarıl sımsıkı sevdiklerine, Ertelemeden yaşa tüm güzellikleri... Sonu ne olursa olsun, Aldırma... Nasıl olsa bir sonu var bu hayatın da... Yeter ki, Bugününün yarını meçhuldür her zaman, Unutma! ... Ama hala hayattasın ya... Hala! .... Sevnur Şaylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Yaşlanmış Hüzün...
Yıllanmış bir hüznü sakladım bugün gözlerimde... Bir yaşına daha bastı hüznüm... Kutlu olsun... Mavisi mi solgundu bugünün ne? ... Güneşi mi üşümüştü? ... Yorgun mu düşmüştü bir anda kalbim hayata? ... Nefes almak hiç yorar mıydı insanı? ... Yıllanmış bir hüznü sakladım bugün gözlerimde... Bir yıl sonra daha aktı yaşlarım... Hiç azalmamış oysa damlalarım... Hüznüm azalsaydı hani belki... Görmek istemedim seni oysa bugün... Bir daha hiç tanışılmayacak elden de elsin bana şimdi... Bu bizim günümüz... Ayrı ayrı kutlayalım... Mümkün olduğunca gelme olduğum yere... Tesadüflerden kaçalım,gözgöze gelmeyelim... Bu bizim zaferimiz... Büyük aşklar nasıl bir anda bitermiş öğretelim... Yıllanmış bir hüznü sakladım bugün gözlerimde... Bir yaşına daha bastı hüznüm... Kutlu olsun! ... Kutlu olsun ikimize! ... Sevnur Şaylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Yemin...
Dayan yüreğim,dayan! ... Bitecek elbet bu kavgam! ... Hep bu kadar acı değildir hayat, Yeminim var,onu unutacağım! ... Hep böyle acıttım mı seni? ... Biz de güldük zaman zaman, Biz de sevildik,istendin de vermedik, Dayan yüreğim,dayan! ... Bitecek elbet bu kavgam! ... Hata kimde,diye kendimizi yormayalım, Faydasız,nedensiz birbirimizi sorgulamayalım, Ben görmesem,sen sevmezdin, Yeminim var,onu unutacağım! ... Sevnur Şaylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Yeter Mi? ...
Hayat,gözlerinde anlam bulduğundan beri, Gözlerin,gözlerime perde oldu sanki… Varlığın,yangınlı yüreğime bir avuç su… Yeter misin peki? ... Gözlerin,şarkılara söz olmuş sanki, Sustuklarıma bakma sen… Susuşlarımdaki şarkıları bir duyabilsen sen… Yeter mi peki? ... Kayboluşlarım,hep senin varlığına… Sahipsiz bakışlarım mabed sana… Sakinliğime bakma sen, Bir taşsan yüreğimden… Yeter mi peki? ... İçimde senle dolu bir sevda… Umutlarım her gece bağrımda… Sarılırım da yokluğuna… Yetinemem hayalinle… Yetmez ki bana… Sevnur Şaylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Yoksun Ya Tüm Korkular Bende Şimdi...
Sen gidince tüm şehir gitti sanki ardından… Giderken sen gülümsüyordun… Ardına bakmadan… Öylece gidiyordun… Sen gülümsüyordun… Ve en önemlisi gidiyordun… Sen uzaklaştıkça ben eksiliyordum… Sen uzaklaştıkça… Ben ağlıyordum… Döneceğini bilmek bile rahatlatmıyor artık beni… Ve şimdi… Ait olduğun yerdesin… Ve sen… Çok uzaklara aitsin… Avunmak istedi yüreğim… Gözlerim dalıyordu,görebildiğim en uzak noktaya… Haddini aşsa hani,işte tam oradasın! ... İşte şu dağların ardında! Ardının da çok uzağında! ... Ama döneceksin ya… Bir gün döneceksin ya… Neden zor geliyor bu uzaklıklar bana bilmem! ... Belki de gün geçtikçe bu hayata güvenemediğimden… Yollara… Zamana… Korktuğumdan bu hayattan gün geçtikçe… Hani olsan en yanımda… Elimi uzattığım an sana dokunsam… Ama döneceksin ya… Hani avunabilsem bununla da… Hani avunabilsem… Sevnur Şaylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ...Yolculuk...
Akıp gidiyor hayat... Farketmeden götürüyor bizleri de... Hangimiz kaldık ki bir yerlerde... Dağıtılan rolleri paylaşamadık bile... Her geçen gün daha da titriyor ellerim... Arasıra ardıma dönüyorum... Özlüyorum... Özlüyorum... Ağlamayan bir çift göz kaldı mı ki birimizde, Ağlıyorum sessiz hıçkırıklar düğümlü kalıyor, Bağırmak istiyorum... Bağırmak istiyorum... Kimse duymayacak biliyorum... Duysalar da susacaklar, Herkes birbirine yabancı aslında, Umursamayacak ki kimse... Herkes kendi derdinde... Belki de onların içinde olan, Bastırılmış isyanları bağırmak istiyorum ben de... Kim durabiliyor, Kim durdurabiliyor... Kim istemezdi ki karşılaştığı en güzel günde asılı kalmayı... Kim bilebildi bir günde de ummadıklarını kaybetmeyi... Kim isterdi ki! ... Hayat akıp gidiyor... Bizi de yanında götürüyor... Ne sana soruyor, Ne bana... Bir anda savuruyor, Bir anda yıkıyor, Bir anda oluyor herşey... Bize de şaşırmak kalıyor... Hani bir gülsem, Ardında bir hüzün beni bekliyor... Oysa batan güneş bile, Elbet doğuyor... Kanmamak gerekmiş bu hayatta, Herşey yalan aslında... Hayat akıp gidiyor... Bizi de yanında götürüyor... Hayat akıp gidiyor... Şimdi hangimizi nerelere götürüyor? ... Hangimiz biliyor? ... Sevnur Şaylan |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yorgun Ama Hızlı...
Daha mı hızlı artık akrep ile yelkovan? ... Daha mı hızlı dünya, Ay ya da güneş? ... Kim kovalıyor bu zamanın arkasından? ... Acelesi mi var dünyanın? ... Yoruldu mu bizlerden? ... Hızlanıyor daha da… Biraz geç mi gelmişiz yoksa? ... Tam yorulmuşken dünya… her şeye geç kalmışız belli ki… Hızla birikiyor dünlerim… Şaşkınlıkla bugündeyim… Ve yarınımdan korkularım… Suskunum… Ve belli ki… Ben de yorgunum… Sevnur Şaylan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|