![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Destansız Sakarya
DESTANSIZ SAKARYA sakarya'nın ruhaniyetine Dinler misin bir kere gönlünü verip bana, Sakarya! dertlerim var, şimdi muhtacım sana... Dudaklarıma sürdüğün, zehir renkli bal ile, Ruhumda inkisarım, gönlümde kutsal çile. Demiştin bize bizzat, yol O’nun, varlık O’nun, Işığına kan düştü sanki Büyük Doğu’nun... Fahişe yatakları kahraman otağıdır, Lafazana cenk yeri, mezbele yatağıdır. Dostluğu yüreğime kefensiz gömdüm artık, Sana verilen sözü, çok geride bıraktık. Çirkefleşti topraklar, tohum çürümüş şimdi, Bizim olan tarlaya, *** tohumu kim gömdü... Gökten inen ışığın katranlaşmak hevesi, Kutlu nurun altında, cürmün en kepazesi. Sen yürüdün, ardından kim geldi dön de bir bak, İzinde sabit kalan, kaç gönül var, kaç ayak. Sakarya! kandillere kan emzirdi cüceler, Geceyi şirret bastı, günü sardı *******... Vaadedilen ufuklarda şimdi kir dolu, Işığını gören yok, ortalık hep kör dolu... Delisiydim davamın, varlığında sağ iken, Sakarya! ben mi bittim, yoksa kovgun muyum ben? Alçalan bir şuurun, yer bulmuşum özünde, Kimliğim hor görülür, gariptir yer yüzünde. Şeytanların şeytanı, ruhumu aldı kaçtı, Kutlu yolun yolcusu, yoluna savaş açtı. En kalleş yılanların haline imrenirim, Bir azgın yılan bulsam, beni diyet veririm. Her yılanın gayesi, hedefi var, yolu var, Benim zehir döktüğüm, bahtsız Anadolu var. Dipsizliğin dibinde, meskenetin yurdunda, Yolum, yolsuz yolcuların telaşında, derdinde. Sakarya! Şadolmadın, akıp gittin dünyadan, Yurduna şilte serdi, bir kaç fikirsiz nadan. O kutsal elbisenin, bir yerinde bin yama, Kahpeden ordu indi, en mübarek dünyama. Gayelerin sancısı, ürker gezer yürekte, Fitnelerin düsturu, ihtirastır bebekte. Tavassut maharettir, rüşvet ahlakta ilke, Muhterisler yüzünden, can çekişirken ülke. Ahlakın dersini ver, dile gel, dillen artık, Surda gedikler tutuk, özde sevdalar yırtık. Şimdi karşımda duran, bir cansız Anadolu, Sakarya! seni bekler destansız Anadolu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Diyorlar
Ne zaman doğruca bir söz söylesem, Ya ayıptır, ya da kaba diyorlar Bir asırlık iskeleti severken Yeni doğdu körpe bebe diyorlar. İsterler denizler semaya aksın Toprak insanların üstüne çıksın Kadınlar eğlensin keyfine baksın Artık erkek kalsın gebe diyorlar. Adam değil Avrupa’ya gelmeyen Parayla servetle mutlu olmayan Başımızda töremizi bilmeyen Varı zangoçlara baba diyorlar. Namusu çağ dışı ifade sayan Milletin sesini gıçıyla duyan Kendini kanarya yerine koyan Yapma! Diyene akbaba diyorlar. Ulusoy bu tezat ruhumu boğar İnekler oturmuş sahibin sağar Kırk boynoz el kadar bir börke sığar Sendeki boşuna çaba diyorlar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Döndüm Dolaştım
Yükseklerde yuva tuttum bir zaman Gün geldi engine indim dolaştım Bilmediğim mekân bilinmez sokak Bir noktada kırk yıl döndüm dolaştım. Yüz çevirip vardım kutlu otağa Ani düştüm nur sandığım batağa Yatırdılar köz döşeli yatağa Ölümsüz ateşte yandım dolaştım Bir cemal seyrettim gözlerim doldu Gönlüm sevdalandı aşığı oldu Olanca efkârı gönlüme saldı Mihnet şarabıyla kandım dolaştım Aşk derdini felek vurdu dalıma Yar adını virt eyledim dilime Çok yaşadım bir şey geçmez elime Boş dünyayı dolu sandım dolaştım Hesapsız yaşadım hesap zamanı Mizandaki şahım görür imanı Ulusoy iyi bak kendini tanı Sanma kendim gelip kendim dolaştım |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Döneceğin Mekan Yok
Sevda yolu gidenler için açık dururken Gelip gelmemen senin tercihin seni bağlar Aşkın ham gönüldeki haline hep acırım Sevenler sevilenin cevrine yanıp ağlar. Bir ağacın altında oturduğumuz anlar Gözlerinde gördüğüm derinleşen aşk vardı. Muhtaç idim ben sana saatler tutuk kalır Uzak kalınca gönlüm alevlenir yanardı Beni düşürdüğünde mutluluğu seyrettim Acılı aşk potası eritirken mutluydum Yanlışların önünde sürüklerken gönlümü Ağrıların acının içinde yalnız koydun Ben cahildim bu yolda bilinmedik şehirde Kaybettiğim gönlümü benden gizli tutarken Bir serseri çöp gezer coşkun akan nehirde Tutup da salmasaydın beni gamlar yutarken Duygular anlaşılmaz gönülsüz gönüllerde Hiçe saydın her zaman demedin ki ne arar. Ben doğal halimdeydim içim neyse dışım o Senin beklediğin o mürayi neye yarar. Şimdi gittin gittin de, döneceğin mekân yok Viranede gül olsan hangi bülbül gelecek Gidişinle vurduğun acı veren gamlı ok Kastettiğin canımla candaki sen ölecek Kaybolduğum bu şehir ben kimdim, ne bilecek… |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Durulmaz Gönül
Alışkınsın derde gama cefaya Artık zevk-ü sefa sürülmez gönül Gönüller muhtaçken ahde vefaya Yolsuza yol hali sorulmaz gönül. Sen maksuda yetmek için koşarken Matlûb için gönül aşkla coşarken İnanan zilleti zulmü yaşarken Hanede huzurla durulmaz gönül.. Kâfir kan doğrarken ekmeğe aşa Yardakçı yalaka geçerken başa Ağla varlığından düşen her taşa Aşk bendi çamurla örülmez gönül. İsyan et huzura çileye yürü Nefsini atarak yerlerde sürü Rahman potasına girerek eri Bu halde divana varılmaz gönül. Ulusoy’um can semaya asılır Bir an gelir konuşulmaz susulur Sanma hak yolda derman kesilir O yolun yolcusu yorulmaz gönül... |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duy Dedim
DUY DEDİM yüreğinin boş olduğunu bilseydim yüreğimi yüreğine koyardım. ikimizi tek bir yürek sayardım. Göz yaşlarım okşar iken geceyi. Bir yüreğin sancısını duy, derdim. Yüreğine gönül gözümle bakıp, Kendim için yer aramak istedim. Sevinirken gecenin sessizliğinde, Belki bana daracık bir yer var dedim. Yabani yarasalar kesti önümü, Gönül gitme, bu davadan cay, dedim. Ağlayan dağların eteğinde bir pınar, Zehirce soğuk suyu, değmez dudak. Bu günkü deli sevdaların Yarınından korkulacak. Bu yüzden türküler keder dolu, gam dolu, Ağlayan dağların sinesinden sel akar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duymadan Gider
Duymadan gider Gönül, önümdeki en meçhul varlık, Bir türlü emrime uymadan gider. Sırtımda yıllardır ecnebi uşak, Kanımı emerek, doymadan gider. Girdiğim toplumda sözüm yabancı, Kirpikler benimdir, gözüm yabancı, Devlet millet yerli, çözüm yabancı, Kendini adamdan saymadan gider. Gözler şaşı, doğru baktım olmadı, El arkına doğru aktım olmadı, Düşümü gecede yaktım olmadı, Niyetim eğriden caymadan gider. Giy şu demirleri, “dondur” dediler, Biri gösterdiler “ondur” dediler, Uyanma, uykunu kandır, dediler, Olup bitenleri duymadan gider. Düşünmek suç oldu, uymak farz oldu, Köle olmak hayat için tarz oldu, İhanetin suyu arkıma doldu, Çarklarım dişliye uymadan gider. |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünden Kalma Neyim Var
kımıldamaz yapraklar kuş sesine hasrettir serinleten rüzgarın götürdüğü yer garip sularla ses katarak yaylalara çıkmıyor bürünmüş kepeneğe bilinmedik er garip utandıran insanlık dik tutamaz başını çıkardığı elbise kire pise bulanmış arkada koymak moda yoldaki arkadaşını hakikate yürüyen yolcular hep yalanmış bir ters hançer dönerek doğrar iken içimi sırtlanların sırtında taşınan dava benim yılan gibi soyunmuş asrın velvelesiyle Allah'ım, yanımda dün duran kahramanlar kim çağların mihengine vura vura getirdi başıbozuk zamanlar destanımı anlatır bitmeyen *******in zevki yedi bitirdi boynu bükük insanlık geçmişi hatırlatır gülüm beni anlamaz ben zamana adandım ben sevgiye değmeyen zavallıyım o bilmez bir zaman yüreklice savaşan bir adamdım bu günkü vebalimi geçmişim gelip silmez |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya
Dünya Her şeyinden geçtim dünya Bir kendimden geçemedim... Zehir renkli aşk şerbeti, Dudak vurup içemedim... Bir marala aşık oldum, Yanına desturla vardım, Aylarca yutkunup durdum, Yare gönlüm açamadım... Yergin gezindim dünyada, Açıp derdim, yaban yada, Bunaldıkça bunaldım da, Bir yol bulup kaçamadım... Bilen bilir bu ahımı, Cürmüm ile günahımı, Taşa ektim de tohumu, Boz toprağa saçamadım... Öz yarime el kesildim, Bülbüllere dil kesildim, Yar gönlünde gül kesildim, Bahar bulup açamadım |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Mezardan Beter
Görürüm uzaklardan bir aynada duruşu Yüzünden düşen ışık gözlerimi alıyor. İçimi tutan sevda kaç baharı getirir Her baharın meltemi yüreğimi yalıyor Sana kavuşmak hayat gibi gözümde tüter Sen yoksun ya güzelim dünya mezardan beter Sen gelirsen bülbüller, gelmezsen baykuş öter Sensiz kalan bağlarda karga gülü yoluyor Bir dağ zirvesindesin güneş guruba düştü Güneşle yol alırken gönlüme gam üşüştü Var iken yokluğuna ölümcül bir düşüştü Bir sıcak nazar ile göz gönüle dalıyor Gözlerinden gönlüme düşürdüğün ateşe Gönlümden düşürdüğüm bir parça huzur neşe Dünya denen gölgelik, daracık birkaç köşe Döktürdüğün yaşlarla her köşesi doluyor Gelmeni çok isterim sebep ne gelmemene Bilmez misin gönlüme her saat birkaç sene Ne olur gel gecikme sebep değil bahane Yaktığın gönül bağı gül koymadın soluyor. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|