![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hakkım Var
Gözlerimde sevdalı bakışının izi kaldı, Silmek için gözyaşlarına ihtiyacım var... Dudağımı o sımsıcak busenin tadı sardı, Senin hasretini dindirmeye bir ahtım var... Sözlerimde büyük sevdanın özü vardı, Bilmek için kara toprağa yeminimiz var... Düşlerimde silinmez umudun adı kaldı, Sana benim kadınımsın demeye hakkım var... 10 Mart 2003 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hala Bana Geldiğin Yerdeyim
Bak yine sensiz geçen sabahın ufkundayım, Verdiğin aşkın sarhoşluğuyla koynundayım, Yokluğunu çektiğim yalnız *******imde, Sözlerimle değil, hislerimle savaşmaktayım. Her anım inan seni düşünmekle geçiyor, Bir yanım yanarken diğer yanım da donuyor, Kalbime attığın düğümü kimse çözemez, Gönlümden öteye nafile sözüm geçmiyor Bağlasan da durulmaz içimdeki canavar, Sensizliğin pençesinde bak kıvranmaktayım, Sevda nöbetine girdiğim *******imde, Seninle değil, hayalinle konuşmaktayım. Kim bilir sensiz yine kaç mevsim geçecek, Ardıca bağladığın bezler belki uçacak, Aşkından tutuştuğum andan beri hastayım, Hastalığım bahane, umuda koşmaktayım. Kırçiçeğim! ... hala bana geldiğin yerdeyim. 21 Kasım 2002 Ankara. Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasbelkader
Baharda sineme ektiğin nefesi çekiyorum hala, Umudun zerresi eksilmeden, Bir an olsun baş kaldırmadım, Umutla çıkıp, hüsrana uğradığım yolda. Sevdam sevdan olalı, bilmedi böylesi sevdayı. Kalbe sevdan dolalı, çekmedi ölesi cefayı. Nasip olmadı, Aşk tacını giymek bunca zamanda. Umutla kapına gelen murat, atılır mıydı hiç yabana? Vuslat makamında, şarkılar bestelemiştik seninle. Hasretten dolar gözlerim, kalbe girdiğin hazandan bu yana... Tutmuyorum artık, alacağın ahların çetelesini. Ah keşke! diyeceğin anların gelecek. Hasbelkader kırınca, sahibinin gerçek zincirini. Dile gelmeyen hasretin O vakit karagözlün asla cana girmeyecek... Gönül dünyasının tek hakimi değiliz, Bir yudum sevgi için, yıllar boyu bekleriz. Haksızlığa maruz kalsak da, Yine de vefa köPage Rankingüsünden dönmeyiz... Yine sana geldim, hasretle okşadım yüzünü. Aynı lokmayı, aynı mekanı paylaştık. Bir yanım sar, diğer yanımsa git! dedi durdu. Lakin bir ukdemle geldiğim yerden, Yaşayan ukdemi arzularla bırakıp, Onur ve şerefimle gitmek... Ukde uğruna yapamadım... 08 Mayıs 2004 Bursa Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Kaldığımda
Hasret kaldığımda o sımsıcak nefesine, Seninle olduğum anlara dalar giderim, Kalbim aşkınla için için yanıp dururken, Karşımdaki resmine bakıp, içler çekerim. Şuan sarılıp ak bulutlarda yatmalıydık, Tek bedende biz olup, sel gibi coşmalıydık, Güneş doğana dek bedenleri sarmalayıp, Çığlığımızı tüm yıldızlara duyurmalıydık. Canımdan parçadır, titredikçe hissettiğin, Kanımdan damladır girdikçe depreştiğin, Gecenin derinliğinde ömre ömür katalım, Aşk buymuş demek uğruna yanıp külleştiğin. Sen gönlümde açan, en tatlı çiçeğimsin, Ömrümün son baharındaki içeceğimsin, Gelip geçecek heves diye düşünüp durma, Artık durup dinleneceğim, son durağımsın. 25 Ağustos 2002 Kırıkkale. Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Kaldım Sana
Atın iyisine doru, Yiğidin iyisine deli derlermiş, Yüreğin delicesine seviyorsa bir deliyi, Bırak ömrüne ömür, Canına deli bir yiğit katsın... Ahhh ah! Seni öldüresiye sevdim ben. En çokta masum ve çocuksu halini. Sevince, içi gülen gözlerini. Yerince, bal akan dillerini. Kızışımı bile hoş gören, kalbini sevdim ben. Umut yelkeniyle, Sevgi denizinde açılmış yol alırım... Ukdelerime kavuşmama Kim mani olacaksa yakarım... Sabırla, bağrıma esecek Vefalı rüzgarları bekleyip, Geçmiş ihanetlerin hesabını, Gecenin karanlığında sevgimle boğarım... Yüreğine ihanet, Sevdalısına eziyet edenlerin hikayesidir bu... Dilek ağacı olmuş bir çınarın, İçin için adeta çürümesi, Ulu dağların zirvesinde bile Güneşten kar tanesinin erimesi. İşte, güzel başlayıp, hüzünle biten, Ölümsüz bir aşkın efsanesidir bu... Hazanla filizlendi. Zemheriyle palazlandı. Baharı bile göremeden tükendi. Kimseye derdini anlatamadı, Yıllara meydan okuyan o ulu çınar... Baharda dalları filizlenen, Köklerini toprağa bağlayan, Tohumlarıyla asırlara meydan okuyan Koca ulu çınar olmak varken, Her baharda Tek bir al gülle yetinen, Sevdalı yüreğin sahibi oldum artık... Dağların zirvesindeyim adeta, Zemheride asırlarca kar altında kalmışçasına, Kardelen çiçeğinin, Güneşin sıcaklığına hasret kaldığı gibi, Hasret kaldım sana... 07 Mayıs 2003 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hatıraların Tek Tesellim
Hissediyorum cananı, boğazım tıkanıyor, Kalbim kuş gibi göğsümden fırlayacak sanki. Kurduğum dünyamda nefes alsam da, almasam da, Hep yanında olmaktı, hayattan tek isteğim. Elim kolum bağlı olsa da, sen olacaksın hayatımda. Acılara gömülsem de, hatıraların tek tesellim... Gece yarı olmuş, uykudan eser yok gözlerimde, Gurban olmak değil, ölene dek sevmek istiyorum seni. ******* vardır, yüreklere ölüm gibi acı katan, Sözler vardır, hayata, duygulara değer biçen, Mevla sevdiği *******de kendine açılan elleri, Gerçek sevginin hürmetine, kalplerde kavuştursun, Kıskançlığımdan boğulsam da, yeminlerin tek tesellim... Orada beni yaşayan, yaşatan parçam var, Nefes aldığı sürece, sevdamı saygıyla yaşatacak, Varlığım hep yanın olacak, ama bir kul bilmeyecek. Sevgim senin olacak, ölene dek değer bulacak, Kalbimde sonsuza kadar sevda ateşin yanacak, Yüce Mevlam sesimizi duyar da, vuslata koşturur, Kalplere hüzün değil, aşk şerbetinden doldurur, Gidişim hep hüzünlendirse de, gelişim mutlu kılar... Sensizlikten kıvransam da, bakışların tek tesellim... Doğdum doğalı böylesi sevgi yaşamak senle nasipmiş Sevmek çok zor, yaşamadan söylemek nafileymiş, Söylediklerin çok acıttı aylarca, biçare yüreğimi, Sevgi var ya sevgi, işte onun adına acısı azaldı, Bir gün bir devrim olur, sana son adımı verirsem, Kendine saygını benimle paylaşacağını bilirsem, Dudağındaki sevgi sözlerini son nefesimde işitirsem, Çok uzun dediğin aşk yollarına, al güller dökeceğim Her zaman sarılamasam da, kokuların tek tesellim... Aslında gidecek ne yerim, nede söyleyecek sözüm var, Kader ağlarını sessizce örmüş yıllar sonra fark ettik. Belki yolun yarısında, karanlıklar arasında aşkım var, Parçan yollarda olsa da, saygıyla uzağı yakın kıldık. Sakın yanlış anlama, söylediklerim acı çekmemen için, Ne olur kızma bana, istediklerim mutluluk rolü için, Sesini duyamasam da, kulaklarımdaki tek tesellim... Ne hayallerle, ne ümitlerle mutlu olmaktı dileğimiz, Suçlu ne sen, ne de ben. Biliyorsun kelepçeli ellerimiz, Başka sevgilerde teselli yok, yetmeli bize büyük sevgimiz, Sen demiştin ya, iyi ki senden ayrılıp cana dönmedim, Dayanamazdım derken, gene aynısı olacak diyemedim, Sensizliğe dayanamasam da, varlığın tek tesellim... İçim buruk, yüzüm soluk, yüreğim alabildiğine yanık. Yalnızım yine sensiz, eşsiz hatıraların tek tesellim, Seninle sensiz, çok uzaklarda ölümüne kaldım çaresiz. Ölümsüz sevgim seninle, bilirsin tanık meleklerimiz, Sevgimizi yaşamak kalsa da, acılara merhem zaman. Ne getirecek yarınlar, sevda ektiğimiz umutlar bilinmez, Belki bu nefes, seni görene dek bir daha alınıp verilmez, Belli mi olur, yaşar mı canparçan buralarda sensiz, Seninle nefes alamasam da, sevdan tek tesellim... Her ne olursa olsun, cana vardığımda hatıralarımızı, Kıskançlıkla içini kemiren, yürek titreten duygularını, Fedakarlıkla bir kenara bırakıp, mutluluğumu istediğini, Sevdan adına kabul ettim, içimde bir umutla çaresiz, Canparçam sen mutlu ol, çünkü çok hak ediyorsun, Ne kadar hakkımı helal etsem de, gönlüme var sitemim... Çok uzak şehirlerde de olsa, birlikte çarpan yürekler, Birbirlerini aynı yürekteymiş gibi sever, hissederler. Gün gelir belki elim gider, vuslatta yazdığın mektuplara, Uzaklara dalıp seni yaşarım, sarılmışçasına yanı başımda. Saçına her dokunduğunda rüzgar, beni hatırla canparçam. Sevgim her zaman seninle, mutluluk sevenlerin hakkıdır, Çok uzaklarda olsan da, gönül bahçemdekiler tek tesellim... Sabah o müthiş baharı bahar yapan bir hava vardı aslında, Lakin şuan gök korkunç gürlüyor, şimşekler çakıyor. Belki de gökyüzünün bu hali, ikimizin yüreklerindekidir. Şuan gökyüzü, sanki yeryüzüne kavuşmak için çırpınıyor, Bana alnının yazısıyla eşlik ediyor gibisin canparçam. Hava öyle karardı ki, tıpkı karagözlünün gözleri gibi. Şimşeklerse seni ilk gördüğümdeki ifade gibi çok keskin, Işıl bakışların olmasa da, resimlerin tek tesellim... Işıl gözlerindeki rengin yeşile dönmesine bakmadan, Uyku yoksa hala, gecenin bir yarısında gözlerinde, Benzemez değil mi bitanem? cananın sesini duymayınca, Sımsıcak nefesi, busesi, tenini titreterek sevmeyince, Gerçek sevgiyi yaşadım diyemez, boğazına düğüm atarsın, Gene seninle kurduğum gerçek dünyamın terminalindeyim, İçim çok buruk sanki seni bekliyormuşum gibi titriyorum. Seni yaşamasam da, yaşadıklarım tek tesellim... 19 Mayıs 2003 Bursa |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hatıran var
Güzel gözlerin düşlerimde duruyor Tatlı sözlerin kulaklarımda çınlıyor Canım dillerin beni benden alıyor Unutmak kolay değil hatıran var Yanımda olmasan da kalbimdesin Sensizliği silsem de düşümdesin Beni benden alsan da dilimdesin Çözülmek kolay değil düğümün var Bir nefeste bin defa içime çekiyorum Bir kafeste dönercesine uçuyorum Dağılan sayfalarda seni arıyorum Bırakmak kolay değil yeminim var Artık güllerin bile kokusu kalmadı Sensizlikte sevgiler bile öksüz kaldı Keşke derken kalplerde hep acı vardı Dilemek kolay değil özlemim var Kalplerdeki girdap gibi olmaktansa Gerçeklere gem vurup solmaktansa Kahır mektuplarını alıp okumaktansa Yaşamak kolay değil kederim var Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hatırlar mısın?
Hatırlar mısın...? O, engin denizlere meydan okuyan, Ağladığında yeşile dönen gözlerine, Asırlara taş çıkartan sevdalı bakışlarımı... Yüreğimizin kuzineye döndüğü, Her tarafı sellerin götürdüğü, Parmaklarına emanetimi taktığım yeri, kadınım olmanı, Muradıma sahiplik yapmanı istediğimi... Hatırladın mı o sabahı? Hatırlar mısın...? Geceyle gündüzü ayıramayacak, Aldığı her nefeste kokuları çekecek, Belleğinde yaşadığı sevdayı silemeyecek, Kalplerde onarılmaz iz bırakacak kadar, Sevgiye haykırdığımız günlerin ardından, Beni şaşırtan ve daha da bağlayan elbiseni, Eti güzeli, saçlarının rengindeki aşk şarabını, Aşkımıza yer eden unutulmaz şarkımızla, Sonradan affını verdiğin busemi, Ulu dergahta oturduğumuz masada, Koskoca bardaklarla içtiğimiz çayın tadını, Hüzünlü gözlerle ardımdan salladığın ellerini, Seni çok seviyorum diye haykırarak ayrılığımızı... Hatırladın mı o günü? Hatırlar mısın...? Sana bir söz verip de, sözümde durmadığımı, Ardından beni hissederek aradığını, Uzun ve yorgun bir yolculuğun sonunda, Affeden gözlerle karşılayışını... Toros’un yayla et mangalında, Birbirimize sevgi dolu gözlerle bakışmıştık. Bir yer vardı hani, birbirimize sarılmıştık, Bağlılık ve sevda yeminleri etmiştik, Ardından o şehrin sokaklarında, El ele tutuşup yürümüştük.... Sonrada gecenin karanlığına bürünmüş, Yemyeşil parkın sokaklarında yürürken, Bana sarılmak istediğini, Bir ömür boyu ayrılmayalım sözlerini... Hatırladın mı o akşamı? Hatırlar mısın...? Yine zemheride baharın yaşandığı, Hasret rüzgarlarının sevdamız adına dindiği, Martı çığlıklarının hayallerine karıştığı, Mavi bir gecede bembeyaz gelinlik gibi, Vapurun denizi yararak çıkarttığı köpüklere bakarak, Sana son gelişimi... Sevgi yuvamızda, aynı yerde beklerdim seni. Ne zaman kapıdan adımı atsan, Bir daha geri dönmeyecekmişçesine sarılışlarımızı... Sen benim saçlarımı okşardın, Sevgi dolu gözlerle sever sarardın, Sana adeta yalvarırdım, bir daha ne olur gitme, Ben ise muradımıza kavuşalım, aşk şerbetini, Damarlarımıza karışana kadar içelim derdim... Zaman dursun, bitmesin bu rüya diye yalvarırken, Kırılamayacak sandığımız ayrılık zincirlerini kopartırcasına, Kapıyı ardına kadar açık bırakıp hüzünle gidişini... Göz yaşlarımızın sel olup aktığını... Hatırlar mısın o günleri? Hatırlar mısın...? En son gün yine sana gelmiştim, Beni her gün koklayıp andığın yere, Karşında saatlerce oturmuş, yığılmış kalmıştım. Gözlerim hep seni istediği için, Bakışlarını kaçırmıştın benden, Güya bir daha görüşmemek üzere ayrılmıştık. Daha beş saat olmamıştı ayrılalı ama Yine telefondaki sesin “gitme” diyordu, Gitme, seni bir daha görmeliyim... Zaten göremeden duramazdık ki birbirimizi, Hissetmeden yaşayamazdık sevgimizi, Gün batmak üzereydi, Ayrılık vaktinin geldiğini haber verircesine, İçimize hasretin acısı ılık ılık inmişti, Merdivenlerden inerken iki defa durmuştuk. Önce sen öpmüştün, Ardından birkaç adım sonra ben. kadınım gibi ol, inançlarını geri al yüreğine, Benim büyük sevdamı o zaman anlarsın diyerek, Islanan gözlerimle sana veda busesi gönderdiğimi... Hatırlar mısın o anı? Elbette hatırlarsın canparçam... Ben hiç unutmadım ki, Bir an olsun belleğimden çıkarmadım ki, Hayat, ne acılarla uğraşacak kadar uzun, Ne de, bir gül ömrü kadar kısa... Senden gelecek muradı, Sevgi ve saygıyla geçecek, Ömür boyu sürecek vuslatı beklerim... Hiç unutmadım ki canparçam.... Biliyorum ki, sen de unutmadın. Unutamayacaksın da... 15 Mart 2003 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hatırlıyorum
Bir yaz sabahı uyandım heyecanla, Kim bilir gece düşlerinin kalıntısıyla. Hayallerin yetmediği, Düşlerin bitmediği, Kulakların duymadığı anlarımı, Bir seni, bir de sensizliğin acısını hatırlıyorum... Kahvaltıda o an sanki seni yedim, seni içtim. Sabah sanki daha mı güzeldi, Yoksa güneş daha mı parlak, daha mı yakıcıydı, Seni anarken hislerimle yaşadığımda, Kulağımın çınladığını, kalbimin çarptığını hatırlıyorum... Daldım uzaklara. Bütün yollar sana çıkıyordu fallarda. Sana çıkmasına sana çıkıyordu ama, Tahmin edebiliyorsun, Çıkmaz sokaklarda. Çılgınca akıp geçtim hüzün tarlalarını, Başını bağrıma almak, Hasretin şarkılarını mırıldanmak, Dudaktan kalbe giden yolu keşfetmek, Yürekleri burkan, Adeta titreten seni gördüğüm anı hatırlıyorum... Efkar basan günlerin sonunda seninleyim. Kokunu duyabiliyorum. Genç balıkçının bahçesindeki kazları, Akıp giden suyun içindeki alabalıkları, Bakışlarımla ay yüzündeki kızarıkları, Gözlerindeki bitmez tükenmez arzuyu, sevgiyi hatırlıyorum... Konuşurken sesinin titrediğini, Aşk kelimelerinin arasına, Ben hep virgül koyarken, Nasıl saygıyla nokta koymak istediğini, Ellerini tutarken kalbinin bir serçe misali atışını, Boğazına düğümlenen sözlerini, Işıl gözlerindeki mutluluğu, sevincini hatırlıyorum... Çıkmazdayız. Bilirsin ki biz ölesiye sevdalıyız. Pazara kadar değil, Mezara kadar sürecek bir sevdanın esiriyiz. Zamanın su gibi aktığı mevsimdeyiz. Güneşin yaktığı, Dilersek rüzgarın savurduğu yere gideriz. Geri dönüşü yok ki bu yolun... Şarkılar dinlenir, uzanır bedenler toprağa, Özlem alevlerini söndürdüğümüzü hatırlıyorum... Değmesin kimse bize, Görmesin gözler sevdamızı. *******in sabah güneşini kovaladığı anları diledik, Ta yıldızlara kadar uzanan sihirli kadehlerden içtik, Yıldızları süpürüp karanlığa gömülünce, Baş başa kalacağımız anları düşledik. Unutulmayacak aşkımızı yaşadığımız o ağacın altını hatırlıyorum... Kokun gelmişti bir kere burnuma, Zevkin fevkini kaybetmenin alemi yok. Kokun sinmişti adeta bedenime, Aşk denizinde ümidi kırmanın manası yok. Başımı döndüren büyüleyici bakışlarını, Ağzından damlayan tatlı sözlerini, Feryadıma ses veren sızlanışını, harlı bakışını hatırlıyorum... Bir veda busesi verir gibi, Gene yalnızlıklara dalar giderim, Dakikalar sanki yarış yapıyorlar ayrılık vakti için. Aşkımızın şarkısı varsın çalsın o yerlerde. Gözlerinin ışıltısı gelsin dursun göğsümde. Ayrılık vakti gelip çattı, Zamanın vefasızlığını bilirim, Gün batıya kayıp giderken yine akşam oldu. Ne zaman yolumda bir ağaç görsem mazideki seni hatırlıyorum... 08 Ağustos 2003 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haykırışım
Gecenin bir yarısında gözlerimi tavana dikip, Sebepsizce süzülerek acı göz yaşlarım akıyorsa, Başımdaki yastığım mermerden taş oluyorsa, Akan yaşları bilmelisin, Sana anlatamadığım duygularımdandır. Güneşin kavurduğu anlarda boğazdan ufka bakıp, Manasızca düşlere dalıyor içim kan ağlıyorsa, Kalbim yerinden fırlayacakmış gibi çırpınıyorsa, O zaman hissetmelisin, Sensiz kaldığım anlarımdandır. Martıların çığlıklarında bulduğum seslenişini sezip, Delicesine göğsümü açtığımda kokun geliyorsa, Gözlerim zaman zaman ta uzaklara takılıyorsa, Haykırışımı duymalısın, Kalbime özlemin dolduğundandır. Gözlerim kapalı kollarımı açıp sesini sen bilip, Fütursuzca sarıldığımda ellerim bomboş kalıyorsa, Bir uğultuyla kulaklarım delirtircesine çınlıyorsa, Gözlerimi görmelisin, Seni yanımda sandığımdandır. Zemheride dağlardaki karları gelinliğin sanıp, Ayaklarım o an çılgınca vuslata ermek istiyorsa, Kırmızı gülün dikenlerine ellerim aldırmıyorsa Düşlerimi sezmelisin, Defteri önümde bulduğumdandır. Dolaşırken nisan yağmurlarıyla sırılsıklam ıslanıp, Bitmeyen tutkum baharda yeşerip coşmuyorsa, Seni sevdim diyenler derdime ilaç olmuyorsa, Sabrımı anlamalısın, Kahır mektubu yazdığımdandır. Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|