![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Meltemlere Açtım Göğsümü
Meltemlere açtım göğsümü, yüreğimi Sıcacık esiyor... Kumsalında hayal meyal yürüyorum! Yukarı baktığımda güneşinden göz kırpması Üzerinde yürüdüğümde görüyorum incecik teni, Kürk gibi sarmış kum taneleri… Dudaklarında gülücükleri, Denizinde dalgalarına karışıp süzüyorum! Yorgunluğuna, huzursuzluğuna verecek tesellim olsaydı, Saunanın iklimde alıştırsaydım Asya masajına, Romantik akşam yemeği, sahilindeki kafeteryada Durdurabilseydim muhabbete doyulmaz anları... Akşam uzandığında, Hayallere daldığında, Aynanın karşısında saçlarını taradığında… Gülücükler sırmalaşsın özgür düşüncende, Yaprak dolması, baklava dilimi gibi Tat versin senli benli yaşayan perdenin gölgesinde! Aslında hayallerle olmuyor, Ömer Hayyam’ın kaleminde hissedişin doğmuyor, Karacaoğlan’ın sazından nağmeler coşmuyor… Orhan veli’nin İstanbul’u hep özlem! Adalarda romantik at arabası gezisi, ellerin elime dokunmuyor! Hele kırmızı gül, laleler odana sokulmuyor… Serenadın gitar telinde aşkın yürekten hıçkırık Dervişin torbasında yetmiyor dünyalık azık! Çok uzaklardasın ne yazık… Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mendile Sığar Ağıtlar…
Allah aşkına sevdalıyken Yollar olsa çile olsa ölüm olsa Önemi var mı bir şeyin Resule âşıkken Makam verseler saraylar vadetseler Kefene sarılır beden nelerden vazgeçerken Gün gelir on metre bez parçasına! Allah dostları yüzlerinde sahabe nuru Fitneler kol gezse ne olur başkadır yurdu Hak konuşur cennet yaşar zikirle coşar ruhu Cuma ya kokulanır beden ihram şemsiyesinde! Silinir aynılar Yaşanmayan yansımalar Okuruz duyarız düşleriz Mendile sığar ağıtlar! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Merak…
Her karanlık perde Binlerce nedeni saklar bir yerde, Aralandığında başka bir ölüm vardır kefenin içinde Nisan yağmuruydu ıslattı böyle bakarken gözlerimde! Artık ne perde eski yerine çekildi Nede eski heyecanları kaldı Keşkeler arka arkaya sıralandı Sorunlar daha da arttı ruh kafesinde! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Muhteşem İstanbul’da...
Aşk dolu, dolu yaşanmalı, Enerjisi her yerinden taşmalı... ******* kıskanmalı, Kaldırımlar usanmalı! Danslar ritim ahenginde yarışmalı, Kumlara değerken ayaklar yanmalı, Güneş en sıcak gününü yaşamalı, Ay dolunay tuvalinde, Geceyi gündüz yapmalı… Her canlı yüreğinde, Benim olduğunu anlamalı! Yüreğim dolu, dolu Seninle alır soluğu, Gençliğim aşkının doruğu, Sığamıyorum dünya divanına… Ne olur kurtar, var ya şu yalnızlık yolu Can bulsun sonsuz aşkınla... Ne olur canım, bir tanem! Resimlerini gönder sen gelmesen de, Gelmişsin kabul ederim. Çıkarım sahiline, Göl kenarında… El sallarım sana Ve İstanbul’a... Maya tutar belki Nasrettin hoca misali, Işınlanır da görürüm hoş simanı… Ellerin elimde yaşarız ikinci fethi, Aşkın zaferini... Muhteşem İstanbul’da! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Mümkün mü?
Seni unutmak, Seni ihmal etmek mümkün mü, canım ya... Gerçekten yazabilecek zaman bulmaya, Gerçekten seninle paylaşacak saliseleri fırsat biliyorum… Satırlarımda! O kadar zor ki... Mekanik bir gerçeğe- işlere sarılıp yaşamak! Aczimin sebebi senden ayrı kalmak! Ne olur yanlış anlama eğer yazamazsam, Beni affet geçmişimizi anarak... Seherinde güneşimle, Kırpılan gözlerine söyle, Unutmasınlar beni çabucak! Her dansın ritminde, Her çılgın müziğin ahenginde, Yediğin yemeğinde... Beni de al yanına olur mu? Unutma beni bir kasımda, Sensizlikle sınama! Çöl de kavrulan sonra su bulunca, Yakarışın arkasından sevinçle dol! Serabım ol… Özlemin çöl tepelerini aşsın, Denizlere demir atsın, Limanın olayım her an geldiğin! İnerken ayakların değsin kumsalıma, Uzan kumlara, Sarılır gibi ruhuma... Dalgaların sesini dinle, Konuşur gibi benimle... Hem sen beni unutulabilir misin ki? Mümkün olabilir mi? Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nasıl Olabilirim Ki…
Ruhsuz değilim, nasıl olabilirim ki… Elim soğuk, yüreğim donuk, üzüm gibi koruk Yalnızlık içinde nasıl yaşlanabilirim ki… Duyarsız değilim, nasıl olabilirim ki… Çocuklar ölüyor, yetimler ağlıyor, zulüm feryat ediyor Gözyaşsız baharda nasıl yeşerebilirim ki… Kusursuz değilim, nasıl mükemmel olabilirim ki… Hastayım, hata yapmaktayım, her an kimleri kırmaktayım Hâşâ… Nasıl böyle bir halde tanrıyım diyebilirim ki… Ölümsüz değilim, nasıl olabilirim ki… Ecel her an başımda Azrail çok yakında Her şeyde son varken nasıl inkâr edebilirim ki… Yurtsuz değilim, nasıl olabilirim ki… Tarih şahit, kültür adet, birliktelik saltanat Memleketim deyip nasıl mehter dinlemem ki… Sorumsuz değilim, nasıl olabilirim ki… Ermeni, PKK, İsrail… Daha kimler toprak isterken Dostumu düşmanımı bilmeden nasıl gezebilirim ki… Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nasibinse…
Karun nefisler bedende çürür, Bakteriler yer keyfini sürer! Aşksız embel dehşete düşürür, Ölüm alarga, zevk baki sanma! Embeller elde kâfir dilinde, Firavun gözcüsü, sihirbazda… Musa’nın yılanı yalanı yer, İnsan hala mucize peşinde! Hakkın sanatı bedava sergi, Dokun seyret keşfet evrimini… Akıl tıkanır ilim bağlanır, Nasibinse bul hidayetini! Karun nefisler bedende çürür, Bakteriler yer keyfini sürer! Aşksız embel dehşete düşürür, Ölüm alarga, zevk baki sanma! ………………………………… ………………………………… ………………………………… Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Desem...
Kirmen yünle döner, Mum karanlığı döşer, Yaş yürekten döker, Acı mehtabımda aşk! Deniz dalgalanma yar, Güneşinle yakma yar, Kutbunda aldatma yar, Sen doğalsan ben deli! Ağrın direniş tende, İğnesi aczim kalpte, Nasipsiz saadette, Uykudayım kışında! Yiğitlik tarih oldu, Savaşlar hain doldu, Tıkandı sevda yolu, Duyarsız benlik ömrüm! Küsmek ne değiştirir, Murat bir nefesliktir, Ön yargı son eylemdir, Ne desem iflah olmaz! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Güzel…
Yaşam için Kur’an ne güzel rehber, Düşünmek gerek okunurken ezber, Gözde yaş, gönülde huzur sofrası… Hisseder duayla yakaran eller! Öğrenmek gerek, sünnet yaşanmalı İman dilden bedene yansımalı, Nuru alnında, yolu hak rızası Düşmanı tek nefsi, onu yenmeli… Ölüm perdenin ardında karanlık, Açsan da göremezsin, yok aydınlık! Maharet kumaşta, perdede değil Ona giz süsü veren, yaratıcılık… Ne güzel… Ressam tuvalinde insan, Evrende nokta, Kâbe’de son divan… Döner sola, yörüngesinde iman Aşk, Hak’ta gerçek… Kokar cennetinde! Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Olur Anneciğim…
Ağlama anneciğim bu hastalık beni öldürmez! Daha askere gideceğim, Yeşil elbisemle ellerinden öpüp sana veda edeceğim! Daha mürüvvetimi göreceksin, evleneceğim Eşimin sana anne diyeceği günlerde güleceğim! Ağrılarıma aldırma, Ağladığıma kanma, Vazomda kokan gülden daha güzelsin anneciğim Bağırdığıma yanma! Varsay ki, gece korkmuşum… Başımı omzuna koymuşum! Gözyaşlarına dayanamayıp, Sevginle yeniden doğmuşum! Ninni sesine benzer fısıldayıp, Uykuyla yatağıma konmuşum… Ne olur git anneciğim yanımdan, Senin bu halin ağrımdan beter zindan, Gündüz yaşından gece kahrından Anlar geçmiyor etti bin perişan… Ah… Deliniyor böğürlerim, Her an ağrımla sözlenirim! Galiba askerliği de, evliliği de, Acının içinde öldüreceğim… Affet anneciğim beni, Üzdüm yine, çocukluğumdan beri… Umutlarım senin yüreğinden saklanır, Ecel provası canımı mahvetti! Git ne olur… Git yanımdan! Git… Safet Kuramaz |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|