![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Methiye
Kalbimi açıp sevgiyle, sımsıcak kollarda sarsam her gün, Yanağında gamzen, dudağında ince tebessümle gülgün. Gonca verir, yetiştirir, kalbimin derinliğine sürgün, Güzellikler yaşar kalbinde,gönüller asla olmaz küskün. Destan yazılır güzelliğine, dillerde söylenir türkün, Annesini arar emzikte bebek gibi, yarine düşkün. Dermani sana bakmak sevap, şeriat da verile hükmün, Aksini suda, suyun akışını yüzünde görmek mümkün. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Muhabbet Gülü
Tutulmuşum bir yol, Sevda çekmekteyim gönül, Ne menekşe, ne sümbül, Yanımda yalnız sensin gül, Hasretle yandığım ol, Uğruna sevda çeken bülbül, Beni düşünüp inlerken gül, Zannetme uzakta olan değil, Aşık olan görür mü tehlikeyi, Gülün yâran için isteği, Yakından görmek değil mi, Yapraklar gizler kötü dikeni. Güneşi görmese açar mı gül, Gülü görmese aşık olur mu bülbül, Ey deniz, sende geri çekil, Deniz aşırı uçacak bülbül, Batan gün, sende şahit ol, Beni ürküten, senin bakışın değil, Bak, bak çırpınışları nasıl, Ayağı kapana sıkışan bülbül, Yerden yere sürünüp atılır, Bir adım da olsa yarine yanaşır, Hatırlatır bana hep seni, Bülbülün figanı boş değil ki, Seyretmek istemem batan güneşi, Soldurmam kalbimde kadife gülleri, Kim bilir, ben bilmezsem, Çile ile sevda çekenleri. Al gülün üzerine, Kan akar mı yürekten. Vuslatın rengidir gülden süzülen. Gülle bülbülü birleştiren, Kalbin! Dinle sesini, Bakma o kadar uzaklara. Uzansın başın pencerenden, Gördün mü? Üstü başı perişanım ben, Dikkat etmedin mi geçerken, Gözlerim dolu seni düşünürken, Mecnun olurum, yolunu gözlerken, Seni isterim seni, Senle olan muhabbeti. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Muhayyer
İster taşlık olsun, isten gülistan olsun yer, Yarin yanında olsun, zaman sana muhayyer. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Geldiyse
NE GELDİYSE Başımıza ne geldiyse hep güvenden geldi Öküzü sattık da çektiğim düvenden geldi Yüzümüze gülüp ardımızdan sövenden geldi Bize her selamı geleni dost bilirdik biz. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Olur
Mutlu olmakdı hedefim, sevmeye yar geliyor, Bir ateşdim yakarım, lakin ona kor geliyor, Çırpınırım sevdam için, yinede hor geliyor, Ruhumu sıkar dünya, onsuz bana dar geliyor, Cennete giremem yarsız, ölümse zor geliyor. Dermani bakarım gözüne, yeşerir yer demiyor, Toprak olur basılır, aşkın yerde gör demiyor, Deli gönlüm avare olmuş, sever dur demiyor, Fark etmesen beni,duymasa hisler, kör demiyor, Söz dinlemez kalbin, sevene umut ver demiyor. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ne Yapsam Duymuyorsun
Beyaz kalsın dedin, kar yağdı gönlüm, Gülün renginde yaprak açtı gönlüm, Avuttun kalbi sen, dertlendi gönlüm, Tutunsam kollarından duymuyorsun. Ateş olsun dedin, nar koydu gönlüm, Alev sarsın dedin, har doldu gönlüm, Kuruttun aşkı, çağlar oldu gönlüm, Tutunsam kollarından duymuyorsun. Sevip saysın dedin, yer tuttu gönlüm, Gönül kansın dedin, zor yattı gönlüm, Vurursun gem dedin, gam kattı gönlüm, Tutunsam kollarından duymuyorsun. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nedir
Yüzünde uç veren çirkin sivilceler aknedir, Boşa çekmiş gönül, ağarttığı saçta ak nedir? Ayın on dördü gibi parlar tenin şahanedir, Sevdan benimle, ferman çıkaran şaha nedir? Dermani etrafında dönen aşka pervanedir, Fermana karşı çıkan gönlüme perva nedir? Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nen Varsa Gör
Nen varsa gör, dökülsün bir, bir avuçlarında, Göz yaşların bulunsun hep yalvarışlarında, Bir ses duyan da olmaz son haykırışlarında, Bir dem huzur bulunmaz artık senin yüzünde. Hasretle zor durursun aşkın yamaçlarında, Kalbin hüzün dolar, yaş durmaz yanaklarında, Geçmiş hatırlanır ak gördükçe saçlarında, Bir dem huzur bulunmaz artık senin yüzünde. - - v / - v - - / - - v / - v - - Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nerde Sevgin Nerde Sevdan
Ses çıkarmazdın zalim, her gün içimden ağladım, Şarkı bitmez bur da derken, çok umutlar bağladım, İçtiğin aşk, mey değil, ben sezgilerden sağladım, El uzattım nerde sevgin, nerde sevdan, görmedim. Hiç yakarmazdın halimden, gün doğarsın çağlarım, Yükselir aşkım acından, yükselirken dağlarım, Geçtiğin yol, yar değil, ben misk-ü amber yollarım, El uzattım nerde sevgin, nerde sevdan, görmedim. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ney
Kavrulmuşluğu anlatır, çaldıkça sen yanarsın, Yar düşer aklına, hasrete nasıl dayanırsın. Ali Kaybal |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|