![]() |
![]() |
#151 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Di'li Geçmiş Zaman
parasızlığım çocukluğumda oynadığım çamura çivi saplama oyunundaki çizgilerdin en sevmediğim pazar günleri ayaklarımı vurduğum yollar boyu düşüncelerimdin yanıtlayamadığım adres tarifleri gibi tuhaf buruk
![]() |
#152 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dilekçe
yeşermiş sürgün yerisin tabutumun (son bir gayretle siliniyorum hafızalardan) gecenin kendi kendini kandırması değil tabutumun yeşermesi güneş salkımlarına karşı işte tanrım işte mükemmelliği (ayrılığa rağmen ayrılığa karşı) aşkın ve sevmekten yana ne varsa sessizliğin cıvıl cıvıl senfonisi delik deşik eder is tutmuş karanlığı göndereni olmayan mektup gibi kapımda ölüm sağım solum ışık kangreni gözyaşlarımın durgun sularında tek gerçek ölüm bir de cüzzamlı kederi gözlerinden arta kalanın hayattır kalbimin artığı kalbimin dışında bir ölüm uzaklığın ranzamdı benim/yokluğun koğuşum bir bardak suda fırtınalar koparıyor koşar adımlarının göğsümün çeperini ezişi ardına bakmadan harcadığın bakışlarım gibi sevmek farkında olmak bakışların sadece bu duraksamadan burukluğunu sormak karman çorman yağmurlarına sana esirliğimin sadece bu sana esirliğimin ihtilali ölüm yenmek tiranlığını ayrılığın kan bürüyor işte sabrımın ıssızlığını aylardan kasım çimleniyor bekleyişimin kuraklığı buzları eriyor donuk kaygılarımın alev alıyor sonbaharıma dokunuşumun ahşapevini aşka ölmek can çekişmesi âmâ cücesinin güvensizliğin viraneliklerinde hatıraların yüreklere yazılan dilekçeler de yanabilir birgün gına gelir sonsuz boşluğundan yalnızlığının hazırlıksız ve zahmetsiz edilmiş yeminlerin peşisıra yeşermiş sürgün yerisin tabutumun son bir hayretle arınıyorum çağrısızlığımdan
![]() |
#153 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Divansız Derviş
ezik şimdi dergahsız pir gibi yüzünsuyu hürmetine destide su gece düşüncenle maviler gibi kalbimde telaş tavşan uykusu divansız derviş yoksulluğu bu ezgisiz kır konuğu hüznünle ol benim bengisu birkere sevdim seni dönüşsüz çaresiz olmadığın her anımda sancı ölüm kuşkusu
![]() |
#154 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğru
yağmur yıkar yeryüzünü savaşlardan artakalan buruk kurtulma sevincidir sevmenin özlenen kabusu yağmur yeryüzünü beni aşk seni ben anlarım ancak ayrılık anlaşılamamaktır sevişmesizliğimizin göğünde bedenler ayrı da olsa anlamak sevişmektir ikirciksiz ve iki etmeden seni anladığımca seviyorum anlattığınca benimsin saçların geceyle yıkanmıştır kimbilir gülüşünde aynı çağrı sanki bakımsız bir kötülüğüm yalnızlığa mahkum sen korkularının esiri isteklerin viyolonsel senaryosuz oyunumuzda gölgeler bile o kadar içten ölüme herkes yabancı biz sıcaklığımızı özleyerek kahkahalarla somurtkan acele sevgisizliklerde yerine oturmuş yalnızlığız biz yönetmen ayrılığımızdır bekleyişimizin hayata eğri bakmadan seviyorum seni
![]() |
#155 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğum Gününde
doğum gününde yokum yanında ölümüm farklı yavrucuğum sen kendimde başkası ben tanımadığım bilmediğim bir başkasında ben hep kendimi aradım ararım yavrucuğum doğum gününde yokum yanında ayrılığımızdan beter ağlayalım hadi çekirdek gözlüm ağlayalım kuşların sabah telaşına bakarsın maviden bir parça sen ümitten bir parça ben alır koyarız aklımızın bir köşesine ne de olsa bir yer bir de gök kaldı paylaştığımız ne de olsa doğum gününde yokum yanında biz zamana zaman aşka yenik yavrucuğum günün bitkin kaderini savacak başından uslu bir ölüm doğum gününde yokum yanında gerçek yerçekimidir artık şimdi geçmiş ve gelecek bitti yavrucuğum bir tek yalnızlık uyumlu hayatla herkes benden başka kendim ben kendimden başka herkesim yavrucuğum yokum işte doğum gününde ölümle benzeştik ennihayet küçüğüm hayatla çektim arama o en ince çizgiyi kendime sussam benleşir gökyüzü tüm evren bir çocuk gibi unutkanlaşır farrklıyız hayatla ben hayata başkası hayat bana kendim kendimde olmayan doğum gününde yokum yanında benim tek ve tüm kişiliğim bu kaçma istekli nar ekşisi bir uçuculuk gibi mutluluk durup durup öğrendiğim kanmayı gözlerine mavi yitişli bir şaşkınlıktır ölüm ayrılığımıza doğum gününde yokum küçüğüm yokum yanında inancım arttı birdenbireliğe hayat karşılıksız aşka düştü hayat kara sevdalı ayrılığa hayat kıskandı bizi nar çiçeği doğum gününde yokum yanında ben yokum ama bensizlik var kendime sen yoksun ama sensizliği ayırdım kendime ben varım ama yokum yanında kendindeki bencil sen girdi aramıza doğum gününde yokum yanında kaçma isteğimi hep aklımda tutmam gibi iki şekerli çay gibi her anıyla kendini bilerek dinleyen ben her anımla yokum yanında
![]() |
#156 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doğumgünü
bir anını da bana ayır küçüğüm çocuklaşayım yıllar sonra saklama dişlerininin gediğini başını öyle yere eğip gamzelerinde hep geleceğim günün rüyası çocuk burukluğu senin kadar kim bu kadar samimi darılır ki dünyaya bugün doğum günün ay gökyüzü yıldızlar hepsi senin güneşi pasta yapsak az gelir sana ateşinde bu sonsuz ışık sınırsız hayallerinin bir kapı açılsa anlarsın değil mi babacığının geldiğini sana yağmurlu gökkuşakları getirdiğini güvercin kanatlı öpücükler bugün doğum günün al tüm dünya senin özgürlük tüm kuşlar kocaman kocaman dağlar masmavi denizler al tüm dünya senin paylaş sevgiyi özlemini paylaş babacığın gelir yakında bir uçurtmanın peşine takılıp bulutlara çıkarır seni pamuktan ellerine benzeyen bugün doğum günün tüm kapılar açık caddeler yalnız senin koşabilmen için tüm izinler sana hayat kapısını araladın bir daha anahtar sende kapını paylaşmaya aç yavrum haklıya emeğe aç kapını emeğin hakkına ve emekten yana olana
![]() |
#157 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Donuk
payıma sırdaş özgürlüğüm ağlayışı annemin ilkbahar kül rengi sıkıcı ölüm şehir gülen rüya bulanık/yok solgun fotoğraflar canım çeker seni yokluğun susuz rakı soğuk mezar taşı albümlerde sen zamanın donduğu an ben ölümün aktığı doyasıya
![]() |
#158 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dönemsiz Okuduk Okullarımızı
sokakları aklım süpürürdü halim selim saatlerde çöpçülerle haşır neşir haksızlık içeriğiyle anlamsız adlandırılmıştı göğün kaybedilmiş yakınlığı kriz mevsimsizliğiydi çeşni yaptık ardından ağladığımız yavru kuşları yuvasız gözyaşlarımıza oysa aşk yere uzak göğe yakın durmaktı akla inat çamurlu nehirlere akıtmadık girift anlamsızlığımızı hayatta ölümdür tutarlı derdin üstad aşk dışımızda içinde olduğun örselenmişliği şehrin kırdığı kalemime bil ey yar mahalli bir cenazemiz olacak bizim de unutulmaya mahkum anlarımız dönemsiz okuduk okullarımızı kara tahta yüreklerimizi tebeşirledik aşkımızla çalakalem mevsimlerdi öğretmenimiz kuşlardık şehirde dal budak bırakmadık değmedik ufka uçmak istedik belki de buydu tek suçumuz bilinmeyen yığıntılarda çer çöp aramakmış oysa sen ters istikametlerde hırsızlama dalmak kapalı havada istasyonlarını yitirmiş çekicisiz vagonlardır aşk layık olduğumuz şiirsellikte akmak gibi uygun hatıralarımıza
![]() |
#159 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dört İşlemli Aşk
bırak bırakacaksan elimi elim bende değil o sen taşra sabahlarına benzer sevişmek kıt kanaat geçinir bağırmak aşksız sahile benzer yalnızlık o masum boşlukta rolünü şaşırmış mecnunum sen şirin istanbul noktaları nakarattı ömre oysa gidişinin çokluk umarsız hali kendimi sıfırla çarptım eşittir sen sana böldüm kendimi sonuç aşk ama çıkaramadım kendimden seni topladım kendimle seni sonsuza varmak gibi
![]() |
#160 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Durulmaz Burukluğumuzun
bahar sızıları dizlerimde gülen güneş çocuksuluğu gittiğin nehirlere ışık olurum akşam üstleri bildik bilmedik sakındığın korkularına al beni yetsin sayıklama boşverdiğin acılarında birikeyim gözyaşlarımla gizli saklı saadetler içre arasokak sessizliği çocuk çığlığı beliririm dudaklarında saatler akar sensizliğe ve ben ısrarcı senli şarkılarda yüreğimde açtığın kanal boyu oynaşır çocuklar gözlerimde yalnızlık krateri çeşnili ağlaşırdık akşamları denizsizliğe vakitli vakitsiz köprüler kurardık ellerimizle uçurumlarımıza uzaklığımız dağ olur kement atardık dudaklarımıza yakalayamazdık gene de alacasını durulmaz burukluğumuzun
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|