![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düğme
1/: Kahverengi ceketimdeki ak düğme Kavuşturursun birbirine iki yakamı Haydi bir iyilik daha et Kavuştur bana köyümüzdeki anamı 2/: Pembe gömleğimdeki al düğme Ulaştırırsın sağ yakamı sol yakama Tut ellerimden bir iyilik daha et Ulaştır beni de almanya'daki babama 3/: Lacivert kabanımdaki çoban düğmesi Önümü kapatırsın soğukta sapasağlam Şimdi bir başka kentte askerde ağabeyim Evlenip göçtü bir başka şehre ablam Özlemiştir sanırsam Kavuştur beni de sevdiklerime Köyümüzde tek başına kalmada annem Almanya'da bir fabrikada çalışan babam Özlemiştir sanırsam Ne olur ulaştır beni de evime... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dünyayı Bölüştük
1/: Bereketli bir gündü Biz üç arkadaştık Çıktık kararlı ve ivecen Dünyayı çevreleyen dağların yamacına Oturduk bir taş başına Salih, Cemalettin bir de ben Önümüzde uzanan ovaları bölüştük Güney bölgesinin tamamını ben aldım Kuzey yarısını ise Cemalettin Yoksulluk Salih'e düştü Kahkahalarla gülüştük. 2/: Hareketli bir gündü Biz üç arkadaştık Çıktık Dünyayı çevreleyen karların ortasına Oturduk kutuplara Bir ellimizde metre Kantar öbür elimizde Salih, Cemalettin bir de ben Bütün dünyayı bölüştük Doğu yarım küre Salih'e düştü Batı yarım küre ise Cemalettin'e Bu kez de yoksulluk bana kaldı Bu komik halimize gülüştük. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Genceli Atlı Çerçi
I/: Eski bir haritada yer tutan noktaleyin Kışın dağlarında azgın kurtları uluyan O uzak köylerin birinde Ele avuca sığmayan Bir avuç çocuktuk biz. Saplı samanlı harmanlarda toplanırdık Gün boyu aşık oynamaktı işimiz. Hepimiz ne meşin topu tanırdık, Ne de toparlak cam bilyelerimiz vardı. Yani oyuncak yoksulu bir avuç boncuktuk. Ama yine de oyundan oyuna uçtuk. Iı/: Biz ne zaman ki, Onu tanıdık, Hayatımız bir şenlendi, Bir şenlendi ki sormayın... O bir atlı çerçiydi. Adı ismail'di onun Ama Genceli'ydi lakabı. Iıı/: Ağustosta güneşli bir günde, Geliverdi yavan köyümüze Genceli. Konup en orta meydanımıza, Dikip mavi gözlerini gözlerimize, İleri uzatıp kemikli elini Dedi ki: 'Açıl çuvalım açıl! Ve saçılın içindekiler dört bir tarafa! ' Iııı/: Gerçekten açıldı o tılsımlı çuval Biz bakarken aval aval. Çuvalın içindenden çıktı Envai çeşit nesne. Uçtu ulaştı herkese. Gün doğdu yoksul ellerimize. Iıııı/: Çerçi Genceli İsmaik sayesinde Meşin top girdi hayatımıza Renk renk camdan bilyeler girdi Plastik bebek, naylon cıngırdak, Kaynana zırıltısı, balon gürültüsü, Dilli düdük, dilsiz kaval.... Yani biz olanlara bakarken aval aval Oyuncak katarları geçti hayatımızdan Haberdar olduk ilk kez Sihirli masal kitaplarından. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Genceli Atlı Çerçi
I/: Eski bir haritada yer tutan noktaleyin Kışın dağlarında azgın kurtları uluyan O uzak köylerin birinde Ele avuca sığmayan Bir avuç çocuktuk biz. Saplı samanlı harmanlarda toplanırdık Gün boyu aşık oynamaktı işimiz. Hepimiz ne meşin topu tanırdık, Ne de toparlak cam bilyelerimiz vardı. Yani oyuncak yoksulu bir avuç boncuktuk. Ama yine de oyundan oyuna uçtuk. Iı/: Biz ne zaman ki, Onu tanıdık, Hayatımız bir şenlendi, Bir şenlendi ki sormayın... O bir atlı çerçiydi. Adı ismail'di onun Ama Genceli'ydi lakabı. Iıı/: Ağustosta güneşli bir günde, Geliverdi yavan köyümüze Genceli. Konup en orta meydanımıza, Dikip mavi gözlerini gözlerimize, İleri uzatıp kemikli elini Dedi ki: 'Açıl çuvalım açıl! Ve saçılın içindekiler dört bir tarafa! ' Iııı/: Gerçekten açıldı o tılsımlı çuval Biz bakarken aval aval. Çuvalın içindenden çıktı Envai çeşit nesne. Uçtu ulaştı herkese. Gün doğdu yoksul ellerimize. Iıııı/: Çerçi Genceli İsmaik sayesinde Meşin top girdi hayatımıza Renk renk camdan bilyeler girdi Plastik bebek, naylon cıngırdak, Kaynana zırıltısı, balon gürültüsü, Dilli düdük, dilsiz kaval.... Yani biz olanlara bakarken aval aval Oyuncak katarları geçti hayatımızdan Haberdar olduk ilk kez Sihirli masal kitaplarından. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düş Görmeye Gittim Birazdan Geleceğim
1/: Sonunda güneş doğdu. Nihayete erdi sihirli gece. Ama biraz uzadı işim. Son düşlerimi görmeye gittim Birazdan geleceğim. 2/: Kızma ne olur baba: 'Nerede oğlum? ' diye. Söyle anneme Üzülmesin boş yere, Çünkü bu sefer biraz uzadı işim. Arta kalan düşlerimi görmeye gittim. Birazdan geleceğim... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gezgin Domates
Tarlaların nemli koynundan Patladım çıktım dünya yüzüne Böyle bir ilkbahar sabahı Ayşe gördü ilk önce beni Ahmet sevindi Mahmut çırptı elini beni görünce Yeşile boyadım Dünyayı önce Kızardım sonra Bir haziran sabahı Yüklendim kamyonlara Çarşılara düştü yolum Pazarları gördüm göz ucuyla Tezgahlarda mıncıklandı bedenim Kantarlar tarttı Dolduruldum kocaman sepetlere Derken ulaştım bir gün Salata olmak için evlere Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşmanım Kibrit
Ne zaman oynasam kibritle Hemen yangın çıkıyor evde Düşünüyorum da kendi kendime: 'Bana düşmanlar galiba Bu kibritleri yapanlar.' Ne olur sanki şu çöplerin Yangın çıkarmayanını yapsalar. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eğri Minarelerin Öyküsü
1/: Kalem gibi sipsivri minareler, Durup dururken neden yatarlar bir yana? Oysa onları bin bir itina ile Dikmişti mimar başı Sinan ağa. Elleri bulanmıştı harca. Horasanın en sağlamını Taşların bağlamında harcamıştı. Geniş pabuçlu temeli Toprağa bir çınar gibi bağlamıştı. Kabaca kayaları ince ince dokumuş Ve her anında dualar okumuştu. Sinan ağa eğilen minareye değil, Boynu bükük hayaline bakıp da, Ağlamış ağlamıştı... 2/: Mızrak gibi dosdoğru minareler, Ortada deprem yokken neden eğrilirler? Oysa onları sonsuz bir özen ile Dikmişti mimar koca Sinan ağa. Bileği çamurlanmıştı. Buharlanmıştı gözleri Her koyduğu tuğla ile. Dişiyle tırnağıyla Sert taşları hamur gibi kazıyarak Bura bura merdivenleri Elleri kan revan içinde Ta tepelerine altın alemleri bağlamıştı Yıldız yıldız terlemişti toprağa. Sinan ağa eğilen minareye değil, Kalem gibi rüyalarına bakıp da, Ağlamış ağlamıştı... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ekmek Teknemiz Orman
1/: 'Ey ahali! Duyduk duymadık demeyin! ' Ben ormanların kralı aslan... Hepiniz şimdi beni dinleyin! ' Bizim ekmek teknemiz orman Kahvaltımız şu mantarlar, Oradaki olgun ahlat öğlenimiz, Ya da şu acı palamutlar... Onlarsa oyunda hokeyimiz. 1a/: Ey ahali! Duyun beni! ' Korumamız gerekir burayı Orman bizim her şeyimiz, Neme lazım demeyiniz. 2/: 'Ey ahali! Duyduk duymadık demeyin! ' Ben ormanların saygıdeğer kralı... Hepiniz beni dinleyin şimdi! ' Zamanında dedelerimiz buralı idi Buralıydı babalarımız Biz de buralıyız. Yok başka yurdumuz buradan başka. Bakın şu karaağaca. Toprak yoksa o ağaç yok O ağaç yoksa biz yokuz. 2a/: Ey ahali! Dinleyin beni! ' Gerekli yurdumuzu korumak Bu yurt bizim her şeyimiz, Neme gerek demeyiniz. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Giysim İki Kişilik Olsun
1/: Bak nihayet kış da geldi Ne olur hırkamı büyük ör anne İçine iki kişi sığsın Okula giderken soğukta Arkadaşım hırkasız Hasan'ı da ısıtsın 2/: Bak sonunda kış da geldi Paltomu iki beden büyük al baba En az iki kişi alsın içine Kızak kayarken soğukta Arkadaşım paltosuz Salih de sığsın. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|