![]() |
![]() |
#1651 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Elmalar Taşlanmasın
A/: Ben bir yeşil fidanım, küçücük Çorak yani kurak bir tarlada Yapayalnız yani tek başıma Ve sabırla beklerim: 'Boşa gitmesin bunca emeklerim.' diye Korurum kızarmaya yüz tutan meyvelerimi. Etmek için yaz gelince onları Mahallenin afacan çocuklarına hediye Eee! Çocuklar Zaten sizinim ben Vermeyen mi var sizin olanı? Anlamam ki ne diye taşlarsınız? ... Siz dalımıza konan minicik kuşlarsınız B/: Ben bir yeşil fidanım, küçücük Tık tık tık! Tıklatsa gövdemi ve dallarımı Çivi gibi sivri burnuyla bir ağaçkakan Ya da var sayalım ki Çiçeklerimi kırpsa yaramaz kargalar Çırparım hemen zarif dallarımı Kovmak için bu davetsiz misafirlerimi Kırmızı yanaklı elmalarım Saklambaç oynar gibi izlenir Çocuklara olmak için hediye Eee! Çocuklar Zaten sizin değil miyim? Kocaman kocaman taşlarla Kırarsınız dallarımı ne diye? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1652 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Emektar Kapı Kolu
1/: Kapımızın emektar kapı kolu Her akşam gelene açar yolu Gidene kapar yolu her sabah. 1/a: Her akşam herkesten önce O sıkar benim elimi Evimize gelince. 2/: Kapımızın emektar kapı kolu Her sabah en son sıkar Okula uğurlarken elimi. 3/: Kapımızın emektar kapı kolu Gelene açar yolu Gidene kapar yolu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1653 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gökyüzü Şemsiyem Ol
1/: Şemsiyem ol mavi gökyüzü Koru beni sicim gibi yağmurdan Ve lapa lapa karlardan Üzerimi boydan boya Simsiyah bulutların kapladığı an. 2/: Şemsiyem ol mavi gökyüzü Koru beni sicim gibi yağmurdan Ve lapa lapa karlardan Omzuma 'pıtırt! ' diye Koskoca bir su damlasının Gök yüzünden yuvarlandığı an. 3/: Şemsiyem ol mavi gökyüzü ama Koruma beni sicim gibi yağmurdan Ve lapa lapa yağan karlardan Daha çocukluğuma doymadan. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1654 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eniştem Ablamı Çaldı
1/: Herhangi bir zamanda Herhangi bir yerde Herhangi bir yabancı Güzeller güzeli ablamın Herhangi bir eşyasını Alsa götürse evine Annemler hemen şikayet ederler 'Hırsız var.' diye polise 2/: Ablamın kendisini Aldığı gibi götürdü Bir yabancı upuzaklardaki evine Ne 'hırsız var.' diyen var Ne de veren polise Üstelik diyorlar ki bana: 'İşte sana cici enişte.' Aklım ermedi bu işe… Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1655 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erzurum'dan Atılan Cirit
1/: Erzurum'dan atılan cirit Mor bulutları delip Yırtıp mavi atlas gökleri Düşer mi acep? Sivas'ın serin yaylalarına. 2/: Erzurum'dan atılan cirit Aşıp yeşil battaniyeli tepeleri Sıra sıra sıradağları geçip Düşer mi acep? Konya'nın altın başaklı ovasına. 3/: Erzurum'dan atılan cirit Dönüp Anadolu'nun üstünde Turkuvaz Marmara'da dolaşıp Düşer mi acep? İnsanların düğünlü yüreğine? Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1656 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gökyüzü Atları
1/: Bir bakarız Bahar dayanmış kapımıza Bahçemizin kuytu kıyıcığında Göz göz çiçekler açmış Isınmış ayazlı hava Sıcak ta bize ulaşmış Durmanın zamanı mı sizce Gece sıcaklık sıfırın üstünde Gündüz ise kaynar kazan Bizce de zamanı değil durmanın Aman aman da aman... Haydi Binelim gökyüzü atlarına Ufuklar arasında cirit atalım Bulutları tozutalım Yıldızları birbirine katalım 2/: Bir bakarız cemreler düşmüş toprağa Pazar tezgahlarında badem çağlaları En yeşilinden tombul tombul erikler Bu aylarda papatyalar süsler dağları Ovaları ise kınalı gelincikler Durmanın zamanı mı sizce Gece sıcaklık sıfırın üstünde Gündüz ise kaynar kazan Bizce de zamanı değil durmanın Aman aman da aman... Haydi Binelim gökyüzü atlarına Mahmuzlayalım atlar gibi bulutları Yağmurlar yağdıralım çorak çöllere Yeşertelim kuruyan umutları 3/: Bir bakarız güneş toprağa düşmüş Kışı uzakta geçiren kuşlar Soğuklar da soyunan yarı canlı ağaçlar Ve toprağın koynundaki börtü böcek Karlar can çekişmede şu an Kış öldü ölecek Durmanın zamanı mı sizce Gece sıcaklık sıfırın üstünde Gündüz ise kaynar kazan Bizce de zamanı değil durmanın Aman aman da aman... Haydi Binelim gökyüzü atlarına Çizelim bir uçtan diğer uca Üzerimizi kaplayan mavi atlası Parmak ısırtalım Kuşların kanatlarına 4/: Bir bakarız ki dört bir yanımızda Kuyruğu kırpık uçurtmalar Çocuklardan kurtulmuş kaçak balonlar Ya da pıtırcık böcekleri uçuşmada Bir sevinç bir sevinç tüm insanlarda Akmada kış boyu uyuyan yüreklerde Derin dereler gibi coşku Ve akmada boncuk gözlü çocuklarda Haydi Binelim gökyüzü atlarına Yıldızlar diyarına kadar varalım Öpücük konduralım Onların sarışın yanaklarına Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1657 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Çamlara Ne Oldu?
1/: Ah Halil oğlan ah! Uyandığımızda bir sabah Ne kertik yapraklı meşe ağacı kalmıştı Ne de taş gibi sert gürgen dağımızda. O günden sonra yaylalar soldu Eski çamlar bardak oldu. 2/: Sorma Halil oğlan sorma! Keskin ve uzun saplı baltalar Hiç acımadılar şu yamaçtaki iğneli çama. Kıvrım kıvrım gövdeli ardıç ağacına Ah ah! Bir sabah kalkıp Karşı dağlara baktığımızda Bir de ne görelim? Ortalıkta ne köknar kalmıştı Ne de beş yapraklı çınar ağacı Düne kadar yeşil olan dağımızda. O günden sonra yeşil tepeler soldu Eski çamlar bardak oldu. 3/: Ah Halil oğlan ah! Uyandığımızda bir sabah Soldu bizde bet beniz Dağların yeşili de soldu. Kalmadı eski çamlar Ormanlar harap oldu Biz harap olduk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1658 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Gömlek
1/: Ben bir eski gömleğim Bir doğum günü için verilmiş hediyeyim Sevindirdim bir süre evde babayı Yıprandı sonunda yakam Yılların ardından eskidi yenim. 2/: Artık ben bir eski gömleğim Küf kokulu depodur yerim Ama tam paçavra olacağım sıra Şükür eriştik bayrama Sanırım yine iş düştü bana Bir boş vakitte usta ellerinde annenin Kocaman bir makas ile biçildim Dikildim alelacele iğne iplik Her şeyimle hazırım artık. 3/: Ben bir yeni gömleğim Kim demiş: 'bunun vahı gitmiş, kalmış ahı.' Yarın bayram sabahı Galiba yeniden doğuyorum Oluyorum küçük beyin bayramlığı Yaşasın bayram Çok yaşasın yenilik! Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1659 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gökyüzümüz Mavi Olsun Yeter
1/: Bir kovan balını severiz biz Bir de balon uçurmayı. Yakaladık mı güneşli bir cumartesi Ya da rüzgarlı bir pazar Heyecan sarar kasabada herkesi Artık diyecek yok keyfimize Ellerimize 'Dur! ' demeyi bilmeyiz İplerimiz yol alır uçakların rotasında Tam yolun ortasında Balonlarımız karışsa ne yazar? Gahi sarı, gahi mor, gahi kırmızı Salarız gökyüzüne özgür balonlarımızı. Grileşirse rengimiz eğer Takılmaz kafamıza Gökyüzümüz mavi olsun yeter. 2/: Bir kovan balını severiz biz Bir de balon uçurmayı göklerde. Bazen iplerimiz takılır bir tele Bazen de kuru dallı ağaçlara. Balonlarımıza vız gelir her şey Alır başını gider kimi kez Koşar bulutlarla eklenir kimi. 3/: Bir kovan balını severiz biz Bir de engin maviliklerde balon uçurtmayı. Mahallenin boş arsası bizim sayılır Ya da şehrin dışındaki çayır. Her cumartesi mirastır babamızdan Pazar ise bebeği sayılır gözümüzün Ya da belli olmaz Hangi gün kanat çırpacağı Rengarenk özgürlüğümüzün. 4/: Göçen ve göçmeyen kuşlar arkadaşımız. Yaşımız on, on beş, yirmi ya da yirmi beş Hepimiz kardeş, hepimiz arkadaşız. Vız gelir yağmurlar bize. Kasabamıza ilk bahar geldiğinde Hiçbir engel tanımayız. Ulaşırız bir gün mutlaka Kardeşimiz güneşimize. Bir balı severiz biz Bir de balon uçurtmayı. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1660 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eski Zaman Çerileri
1/: Eski zaman çerileri Masallara yakışırlar. Bellerine yalbırdak kılıç takıp Hilal gibi yay alırlar ellerine. Yolları bizim masala uğradığında Gıpta ile bakarım ben onlara Onlarsa çevreye sinirle bakışırlar. 2/: Eski zaman çerileri Toy kuşu tüyü takarlar kasklarına. Binip semiz atlarına Suçlu avına çıkarlar dağlara. Yolları benim rüyama uğradığında Ben özlem ile bakarım onlara Onlarsa birbiriyle şakalaşırlar. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|