![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gülen Fotoğrafın Yararı
1/: Ne zaman görsem bir gülen resim Doğrusu ya pek huylanıyorum Hemen koşup aynanın karşısına Kıyafetimi düzeltiyorum. 2/: Ne zaman bir gülen resim görsem 'Acaba bana mı gülüyor? ' diye Doğrusu ya çok kuşkulanıyorum Hemen koşup lavaboya Yıkıyorum elimi, yüzümü Uzun uzun burnumu siliyorum. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Filleri de Severler
1/: Küçüğüm ama severim Koskocaman filleri Ve onların kocaman ayaklarını. Ama yok mu sanki Onların da kötülükleri Ormanda gezmeseler Minnacık fidanları ezmeseler Olmaz mı sanki? 2/: Küçüğüm ama severim. Fillerin minnacık gözlerini Ve onların kocaman ayaklarını. Ah bir de ezmeseler Ormanın kırmızı fesleğen çiçeklerini Olmaz mı sanki? 3/: Küçüğüm ama severim. Fillerin upuzun hortumlarını Ve onların kocaman ayaklarını. Ama isterim sökmesinler Ormanın canı olan çınar ağaçlarını Olmaz mı sanki? 4/: Küçüğüm ama severim Fillerin kıvrık dişlerini Ve onların kocaman ayaklarını. Ne olur sanki Dikkat etseler biraz Öksüz ve yetim koymasalar O narin böcekleri Olmaz mı sanki? Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Film İcabı Her Şey
1/: Yaşamdaki her şey film icabı: Dünyanın dört bir yerinde Ellerindeki kocaman silahlarla Füzelerle, roketlerle, bombalarla Savaşan askerler birer kurşun Ne olur buna inandırın beni Kara kıtada açlıktan ölen zenci Can çekişen kirli dünya Denizlerde ölen zavallı balıklar Delinen ozon tabakası Gerçek değil hiçbir şey Yani her şey film icabı. 2/: Yaşamdaki her şey film icabı: Düz yolda çarpışan otomobiller On bin fitten düşen uçaklar Kan revan içinde ağır yaralılar Kolu kırık, bacağı kopuklar yalan Ne olur buna inandırın beni Çevremizi saran kötü adam ordusu Ensesinden habersiz vurulanlar Ülkesinden kovulan sığınmacılar Suçsuz yere öldürülen hayvanlar Aç sokak köpekleri, hasta kediler Gerçek değil hiçbir şey Yani her şey film icabı. 3/: Yaşamdaki her şey film icabı: Eskiyen beş yıllık pabuçlarım Dizleri yamalı yeşil pantolon Yakası yırtık mavi ceketim hayal Ne olur buna inandırın beni Yoksul annem ile babamın Ay sonu olağan kavgaları Evlat acıları, yürek yaraları Gerçek değil hiçbir şey Yani her şey film icabı. 4/: Yaşamdaki her şey film icabı: Ninemin boşalan ilaç kutusu Dedemin tedavi edilemeyen Ölümcül kanser hastalığı masal Ne olur buna inandırın beni Günlerden beri boş duran dolap Ve kaynamayan tenceremiz Boş çaydanlık, kırık fincan Soğukta camı kırılan penceremiz Gerçek değil hiçbir şey Yani her şey film icabı. 5/: Yaşamdaki her şey film icabı: Çadırlarda yaşayan çocuklar Elleri üşüyen ayakları donan küçükler Soğuk beşikler, boş biberonlar İnsanlara eziyet eden baronlar oyuncak Ne olur buna inandırın beni Gerçek değil hiçbir şey Yani her şey film icabı. 6/: Yaşamdaki her şey film icabı: Sokakları mesken tutan adamlar Karlar altında uyuyan çocuklar İtilen abla, horlanan anneler Açlar, açıklar, işsizler yalan Ne olur buna inandırın beni Gerçek değil hiçbir şey Yani her şey film icabı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fotoğraf Makinemi Seviyorum
1/: Çeker her yıl ayrı bir beni Bu yılım benzemez gelecek yıla Fotoğraf makinem bir yana Bütün dünya bir yana. 2/: Bakarım, her yıl açıp albümü Kahverengi küçüklük fotoğraflarıma Fotoğraf makinem bir yana Bütün dünya bir yana. 3/: Fotoğraflar sanki, 'ben senim.' der gibi Tanıdık tanıdık gülümser hepsi bana Fotoğraf makinem bir yana Bütün dünya bir yana. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Futboldur Hayatım Benim
1/: Mahallenin kıyısındaki boş arsa Gülümser ve el sallar bana Boş vakitlerimi yakaladığında. Ayağımda meşinden top Kafamda sadece futbol Süratle dalarım arkadaşlarıma Bir çalım, bir çalım daha... Sahanın kenarı kalkar ayağa: 'Gol goool! ' 2/: Mahallenin kıyısındaki boş arsa Halı gibi çimen döşer yüzüne Ben yere düşmeyeyim diye. 'Gel gel.' eder ve el sallar bana Boş vakitlerimde. Gözümde bir tek futbol Hızla dalarım koşuşan ayaklara. Bir çalım, bir çalım daha... Arsanın kenarı kalkar ayağa: 'Gol goool! ' Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gececi Dursun ağabey
1/: Mahmur gözünü açınca solgun gece Ben ona bakarım kocaman kocaman O bana miniminnacık gülümser Sonra da Dursun ağabey işine gider. Doksan dokuz merdivenli apartman gibi Kat kat yükselmiş bir sefer tasıyla. Lap lap basarak azman ayaklarını Uykulu ve soğuk kaldırımlara... 2/: Mahmur gözünü açınca yorgun gece Bizim mahalleli Dursun ağabey O kocaman elleriyle kavrar gündüzü. Gözleri kocaman ve çakmak çakmak İlk işi bana göz kırpmak... Bir erkenci Dursun ağabey, Bir de karşı evin bacasındaki leylek, Bir de ben tabii ki... Kargalardan daha erkenden Üçümüz de ayaktayız. Birbirimize gülümseyerek Kutlamaktayız kendimizi. 3/: Mahmur gözünü açınca ağaran gece Ben alelacele cama çıkarım, Hacı leylek amca isli bacaya... Beş katlı sefer tasıyla Lappadanak lappadanak basarak Uykulu uykulu gerneşen sokaklara, Sanayideki işine gider Hepimizin sevgili ağabeyi Dursun. Gözleri yanar çakmak çakmak... İlk işi kınalı gagalı leylek ablaya 'Yesin.' diye yem atmak Tabii ki göz ucuyla bana bakmak. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|