![]() |
![]() |
#161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Erzurum
Şahanlar dolaşır; kartallar uçar, Göğü, yeri inletirken narası... Cirit oynar, at üstünde Dadaşlar, Mertliğin o vakit gelir sırası... Medreseler ile türbe, kümbetler, Kabirlerde yatan nicesi bekler... Camilerde ezan ile rahmetler, Çifte Minareler,Dadaş tuğrası Cenk gününde cengaverce kuşanır. Düşmanın canına yaman döşenir. Bu yiğitlik anlatılmaz yaşanır, Seçilmez gözünün ağı karası... Yaman olur sert gözünde bakışı, İlmek ilmek kız gelinin nakışı... Gökten yere karın beyaz döküşü, İşitirsen bir sevdanın curası..... Bar oynar dağları ova başında Güzellik var barı oynayışında... Tarih ile ölçüt, onun yaşında... Tarih dolu dağ, taş, mekan burası Gürsoy Solmaz
![]() |
#162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey Mavi Sevdalısı
Koskoca bir okyanus mavisini sildin de Enginden daha engin göğe niçin bakmadın. Yüreğimi bir gölet hatta bir ark bildin de, Hislerimi gök kadar sanıp şimşek çakmadın. Ey ela gözleriyle ufkuma kara çizen, Ey elinde hançerle içime yara çizen, Ey ruhumun yoldaşı,ey ikizim olan sen! Ey haksız hisleriyle ey cismimi öldüren, Ey ******* boyunca, gelen gündüze umut Öldürdün madem beni, öylesine de unut. Gün geçtikçe basamak basamak bana çıkan, Çıktığı basamakta beni öyle bırakan Yık,yak,unut ve öldür, kanım hissine sızsın. Ama bil ki, inan ki, sınırısızca haksızsın. Vicdanında bu karar rahat ettirecekse, Ve bu karar başını göklere erdirecekse, Sil bir daha sil hatta cismimi unut gitsin, Bu menzilde bu karar bırak ortada yitsin. Ne acıdır hayatta, şu kocaman hayatta Tek bir ikiz bulup da, kaybetmek için hatta, En keyfice davranıp yarı yolda bırakmak, Ve başı boş su gibi gayrı çöllere akmak. Ey yüreği evhamla işkillenmiş yar seni, Bu sevginin vebali vallahi boğar seni. Hislerimden eminim,duygularım hâlâ dik, Kim bilir sevgimize hangi sevgi beğendik. Kar yağmış dağlarıma,artık boran olsa ne, Yaram ki sağalamaz, derman soran olsa ne. Gez,toz,eğlen,aldırma,bu sevgiye katil ol. Nasılsa sevgi affı,gönül meclisinde bol. Ey ilham perisinin, güzel yürekli kızı, Ey sevgi pınarının, sen haksızdan haksızı. İçimi boşaltası, boşalmadım iyi bil, Bu sevgiyi pelesenk eden hislerim değil. Sil, at, yırt,dağıt; öldür galibi ol bu cengin. Bağır, kız, hırslan; yâdların olsun sevgin. Unut, git, saklan, müsterih ol, rahat ol. Kahkaha at, heveslen, hayatına hayat ol... Elveda etmiyorum,ne veda etmiyorum... Yazdıklarım benimdir,şahsına çatmıyorum. Sitemim yok,saygım var; günahım yok töhmet var. İnan ki vicdanını, boğacak bu son karar. Ben artık bundan geri haramiye teslimim Bundan geri ömrümde sorma beni, ben kimim. Ama yazık oldu, ey; bu kararın hâkimi! ! Farkında mı değilsin bak öldürdün, bak kimi Sevgi,saygı,yarenlik,dost,arkadaş ve hisler Bundan sonra yoldaşlık etsin bize yeisler. Müsterih ol, rahat ol, madem sence bitmeli Kararına saygım var, sevgim bana yetmeli. İsterim ki seni ben, tutacak kadar yaklaş, Hayır olmaz diyorsan ebediyen uzaklaş. Ama dostluk adına üzülürüm,kızarım Ama sevgi adını, ben sevgime yazarım. Ve yine bilki canım içimdesin...bıkmadım Ve yine bil ki, sevgi...... kalesini yıkmadım.. Sevgimin sınırını hesap etmeyeceğim, Sevgimi bir sevgiye isbat etmeyeceğim. Ama sen hâla içimde,gönlümde,beynimdesin. Ve sen hâla dostumsun, üstümde, eynimdesin. Ben masumum sen haksız; ben mahkumum sen hakim. Olmadım alakasız...bu iddiada ben tekim... Sevgin bana çok gelmez, içtikce hararetim, Çoğalıyor,artıyor,artıyordu hasretim. Sen bitirdin hunharca,sen bitirdin nâdanca Ben hâla yaşıyorum; sevgini heyecanca. Ne veda ne elveda.... negatif kasıt gibi Bir hissim olmamıştır; bari olsak dost gibi... Bir ölümün duası döküldü dudağından. Ve gülşenimi yıktın, söktün, attın bağından. Hiçbir şey demiyorum saygı duyarım ancak, Müflis bir duygu ile bu sevgiyi harcamak, Ne vicdan, ne yüreğe sığmaz hesap kitaba. Seni senle bırakıp çekildim bir tarafa. Öldürülmüş duygumun hezeyanı bitmiyor. Bu haksızlık içimde uyanmıyor,yatmıyor Yüreğimi gemleyip, hislerimi dört-nala Bir süvari misali sürüyorum bak hâla. Artık günler benimle ayla vayla geçecek. Ömrüm sevgine olan pür saygıyla gececek. Ne diyeyim canısı, yeter ki sen hep sağ ol. Ayrılmayız diyorken ayrılığa çıktı yol. Gürsoy Solmaz
![]() |
#163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Sevgime İksir OlAn
ey gözünde gölgesi uğur olan sevdalım, sevdanı ümit bildim; sevgi çiçekli dalım ey deniz koylarının mavi sevdalısı sen, mavi sevgilerimi, böyle silip süpüren ******* boyu gecem, gündüzümdeki aşksın bırak yüreğim senle, sevgin ile uğraşsın ey dünyamın gül rengi, ey kalbimin yadı yar sevgisi ile bende, açan taze ilk bahar Anlatamam, diyemem, söyleyemem, yetim yok,,, inan bence bir zuldür, bırakmak niyetim yok,,, ey kap-kara bakışlım, heyecanlı yüreğim ey sevgime iksir sen,sen ki benim gereğim özlemimsin, aşkımsın, anla artık duy beni seni gördükten sonra, sardı böyle huy beni sana yazan ellerin, ilham kuvveti nedir seni sevmenin adı, tez bitmez hikayedir seni böylesi sevdim; kutsalımsın ulusun sevgim ve içim senle,bırak böyle büyüsün Gürsoy Solmaz
![]() |
#164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ezanlara Niyet Tut
Ezanlara niyet tut.... Yüreğini dos-doğrult İnan dualar tutar; İçini öyle soğut.... Ezanları dinlerken, Tekrarla yüreğinden, İhlasla şükür etsen, Çok olur gereğinden... Bu sevgiyi sağlıkla, Allah’ım bize sakla... Söyle sevgilim söyle, İçimiz bu aklıkla... Gürsoy Solmaz
![]() |
#165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fallara Sitem
Seni sevdiğimi bilirsin doğru, Haber beklediğim, yollara sitem… Ömürlük sevdama sen oldun korku, Ömürsüz sevdamda, fallara sitem… * Bahtımla küskünüm, kırgınım şansa, Yüreğim sevginle yunsa, yıkansa Bedenim yanında, sana yakınsa, Vadilerden akmaz, sellere sitem… .* Gönül mabedinde dua desteğin, Aldı benliğimi, ruhuma değin, Var ise sen söyle, var mı isteğin, Sana şiir yazan, ellere sitem… * Sevdanın gönlünde kulaç atanım, Sevgilim diyerek ilaç satanım Sen bende zamansın, ben sende anım, Bağda yeşermeyen, güllere sitem… Gürsoy Solmaz
![]() |
#166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Filozoflar Ülkesi
Sen karıştır haltları Sonra insan hakları, Seni gidi soytarı, Düşün olacakları İşle kötülükleri, Demokrasi adına Sonra rejimi kına, Bunun nerde benzeri.? .. Çuvaldızı kendine, İğneyi bana batır, Sığın imana dine, Sonra da gönül hatır... Sonra devlet millete, Attığınca at kazık... Vatana memlekete, Yazık aslanım yazık... Hem beleş, hem parazit, İstiyorsun yaşamak, Fikrin zikrin ile zıt, Seni fitne asalak... Bir insanın aynası, Çalışmaktır çalışmak, Helal ise mayası, Hakkı hakça konuşmak.. Düşünce elbet özgür İfade edilmeli, Bizde düşünce bir tür! ! ! Buna ne söylemeli... Hepsi ilim hırsızı, Bazen de düşman sesi, Duyanda sanır bizi, Filozoflar ülkesi... Elbet ilimde fende, Düşünen de olmalı, Bu bizde adam sende, Denir-ki, olmamalı... Fakat bizde nedense, Düşünenler hep asi, Konuşanlar ne dese, Siyasidir siyasi.... Gürsoy Solmaz
![]() |
#167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Firari
Aklıma geldikçe bazen şaşarım, Hayalin aşkıyla yola düşerim, Denmesin yürekçe sensiz yaşarım, Bu aşkı bir türlü yenemiyorum... Yüreğime kilit vurdum bir zaman, Hasret kaldım naz diyerek an be an, Dedim yüreğime birazcık dayan, Adını korkumdan anamıyorum... Adını duyunca kalbim tekliyor, Sevdasını yaylasına yüklüyor, Belki unutmadı, belki bekliyor, Güvenip geriye dönemiyorum... Yüreğim tekleşir onui görünce, Bir buket çiçeği gizli verince, Emeğim zay olur diye gizlice, Yürekten ağlayıp yanamıyorum... Firaridir; firar olmak gerekçe, Ne mavzer, ne kurşun, ne de kelepçe, Ona firaridir, seven yürekçe Ne kadar dese de sınamıyorum Gürsoy Solmaz
![]() |
#168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fuzûli
Gamı sevinçle yoğurmuş,Mecnun’a Leyla gibi, Dörtyüz senedir bizimle yaşıyor hâla gibi, Bina etmiş mısraların sevgiye kal’a gibi, Binbir gönül bahçesinin, hoşluğudur Fuzûli…. Bir tek gönül meydanının, boşluğudur Fuzûli… Sevgi ile her zerreyi, nakşeylemiş habire, Her beytini ilham ile, döndürmüşüz tabire, O yazınca kelimeler, kıyam etmiş şiire, Sevgi aşı yiyenlere, kaşık olmuş Fuzûli, Bu anlamda Türkeli’ne, beşik olmuş Fuzûli…. Hayranıyım okudukça, zevk alırım usanmam, Ocağına düştüm lakin, o yakmasa ben yanmam, Sevgisine boğulmuşum, beyit beyit oldum ram, Gönül kubbelerine ilk,Sinan oldu Fuzûli, Gönül diyarlarına son,sultan oldu Fuzûli…. Gürsoy Solmaz
![]() |
#169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gamzeli- I
GAMZELİ -I Öylece karşıma geçti Durdu gamzeli gamzeli Bana baktı beni seçti, Sordu gamzeli gamzeli Anla dedi sevdim seni, Bilmek istedim bilmeni, Anlaşılan beni yeni, Gördü gamzeli gamzeli… Doldurdu dolmaz yerimi, Yüreğimi, ciğerimi, Yavaş yavaş defterimi, Dürdü gamzeli gamzeli… Bakışında sihir vardı, Gülüşü başka ayardı, Teni sanki beyaz kardı, Sardı gamzeli gamzeli Gürsoy Solmaz
![]() |
#170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gamzeli- II
Işıl ışıl gözleri var, Bakar gamzeli gamzeli… Güller gibi güller kadar, Kokar gamzeli gamzeli…. Diyormuş ki başkayım ben, İşitmiş ki benim seven, Ben geçerken en köşeden Çıkar gamzeli gamzeli… Görkeminden nevrim döndü, Çağım,vaktim, devrim döndü, Sanki ateşe büründü, Yakar gamzeli gamzeli…. Sindi artık her yerime, Bedenime, yüreğime, Sağnak sağnak içerime, Akar gamzeli gamzeli… Ağır ağır telesmiyor, Bakıp yüzüme esniyor, Yollarına güller diyor, Döker gamzeli gamzeli... Gürsoy Solmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|