![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsanlar
Her şeyin bir doğrusu var Bir yanlışı Güneşin bir doğuşu var Bir de batışı Mevsimlerin bir yazı var Bir de kışı İnsanlar düşünmez olmuş yarını Müptelası olmuşlar Bilmem almışlar, hangi haramın tadını Unutmuşlar Zamanı gelince herkes verecek hesabını İnsanlar, insanlar Herkes kendi deryasında kürek çekiyor Kimini hırçın bir dalga sahile vuruyor Kimini taşlara çarpıyor İnsanlar nereye gidiyor Kimisi olmuş baş tacı Kimisi feleğin kapısında kiracı Kiminde mutluluk, kiminde acı İnsanlar, insanlar Hangi bencil rüzgâr savuruyor böyle Kurumuş bir yaprak gibi insanları Kimi yüklemiş yüreğine sevdaları Kimi aşamamış sıra dağları Hangi deli poyraz savuruyor böyle, insanları İnsanlar, insanlar İyisi, kötüsü, her türlüsüyle Melekte içlerinde, şeytan da Ne varsa karışmış Hepsi insanların hamurunda Onun için daima Ayırmak gerek, saptan samanı İnsana yakışan, bulmaktır, doğru olanı Ancak böyle mutlu edersin Yaradanı İnsanlar, insanlar Sır bir perde, gerçek onun gerisinde İster aklında, isterse yüreğinde Bazen hiç ummadıkları yerde İsterlerse insanlar Tüm doğruları bulurlar… Gürsel İleri
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstanbula Doğru
Çocuktum, yorgundum Hastaydım Gün doğmadan Şafağa beş kala Düşerdik yollara Ürperirdim O sabah ayazını İliklerime dek hissederdim Geride kalmış Sıcacık yatağın Yarım kalmış uykunun Hasretiyle titrerdim Otobüs kaçar, o kovalar Yollarda doğardı güneş Bir karmaşa, bir gürültü Neydi buraya çeken Bu kalabalığı Her yer insan ziyanlığı Ve İstanbul gözükürdü Bir kâbus gibi... Gürsel İleri
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbuldayım
İstanbul’dayım, haziran sonu Temmuz kapıda İstanbul’dayım, çok yalnızım Yok hiç kimsem Sılada, çok uzaklardasın sen Kimi sahilde Kimi banliyö treninde Nereye gitsem taşıyorum, hasretini içimde Oturmuşum bir kenara Elimde bir kutu bira Gözlerim dalıp gitmiş, çok uzaklara İstanbul’dayım bir başıma Sanki günler bir asır Mevsim yaz, günler uzun, çok uzun Ah! İstanbul, ne taşın altın ne toprağın Ne de bir gram tozun İstanbul’dayım, yuvasız bir kuş gibi Özlem dolu bu yüreğin yok ki sahibi İstanbul’dan çok uzaklardasın sen İstanbul’da bir başımayım ben Senden böyle uzaklarda olmak mı Yoksa şu kara bulut gibi yalnızlığım mı Hangisi daha çok kanatıyor şu yüreği Hangisi daha çok acıtıyor, bilemiyorum İstanbul’dayım, önümde arkamda Sağımda solumda, kendi aleminde insanlar İnsanlar bir deniz Ben yüzmeyi bilmeyen bir balık Beni boğuyor artık, bu yalnızlık Ne zaman biter bu ayrılık, bilemiyorum İstanbul’dayım, bir başıma Ellerim cebimde yürüyorum… Gürsel İleri
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaçmaz Benden
Saklıyorsun, gizliyorsun, ama benden kaçmaz be dostum Anladık, delikanlı adamsın, gönül derdi bu Ne diye saklarsın Ama sana ne diyeyim, belki de sende haklısın Sır eder saklarsın ya, benden kaçar mı sanırsın Kaçmaz benden oğlum, sen bal gibi seviyorsun Hiç boşuna inkâr etme, benden de gizleme Sen alev alev, sen cayır cayır yanıyorsun be arkadaşım Haydi, boşuna inkâr etme, mademki sevmiyorsun Neden gizli gizli ağlıyorsun Neden dalıp dalıp gidiyorsun Neden böyle içip içip duruyorsun Bir 'of' çekiyorsun ki, neredeyse dağlar delinecek Sen yanıyorsun be dostum, yanıyorsun Gizleme hiç boşuna, kaçmaz benden Sen, sevda ateşindesin, yürekten seviyorsun Saklama, anlarım ben, boş yere uğraşıyorsun Sen deliler gibi seviyorsun Sen karasevdalardasın, yanıyorsun Kaçmaz benden, hiç gizleme derdini Korkma gülmem, anlarım halini Saklama hiç, gizleme Benden kaçmaz be oğlum Benden kaçmaz be dostum, sen bal gibi seviyorsun Sen yanıyorsun be arkadaşım, yanıyorsun İç bakalım, kadehler söndürür mü yürekteki yangını Sen öyle mi sanıyorsun Boşuna inkâr etme be dostum, mademki sevmiyorsun Neden gizli gizli ağlıyorsun Neden gözlerini boşlukta unutup kalıyorsun Neden bu şişeleri boşaltıp duruyorsun Bir 'of' çekiyorsun ki yürekten, içimi parçalıyorsun Sen yanıyorsun be dostum, yanıyorsun Kaçmaz benden, gizleme hiç boşuna Mecnunun düştüğü çöllerde Sen Ferhat'ın deldiği dağlardasın Sen karasevdaların yangınındasın Kaçmaz benden Sen yanıyorsun Kaçmaz benden Sen yürekten seviyorsun Sen yanıyorsun, sen çok, hem de çok, çok seviyorsun… Gürsel İleri
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|