![]() |
![]() |
#161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cevabımdır.
Sevmek, Ama hiç bir şey beklemeden, Ölesiye sevmek, İşte bu,öyle bir yürek, Kim istemez sevilmek? Maharetmidir beklemek? Sevdinmi,adam gibi sevecek, Aşk dediğin,sevda dediğin, Böyle yürekte, Filiz verecek. Bu bir yürek, Doyasıya sevmesi gerek, Onu da delicesine sevecek, Sevdasıyla saracak, Harında kor, Ateşinde kül edecek, Göz göze geldiğinde, Gözlerinde kaybedecek, Velhasıl bu adamın yüreğine, Kırmızı gül gibi çılgın, Bir kadın gerek. İşte o zaman bu yürek, Her tıklayışında kükreyerek, O yürekle el ele verecek, Sevdalı yunuslar gibi, Engin denizlerin maviliklerinde, Mutluluk adasına doğru Aşklarının sonsuzluğuna, Birlikte yüzecek.
![]() |
#162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çağdaş Ülkenin Mühendisi
Soğuk kirli bir mermer, Üzerinde yatan,taze bir ölü, Okula gidiyormuş,sabah vakti, Giderken kız arkadaşını alacak, Birlikte gideceklermiş okula, Körpe bıyıklarını eliyle düzeltmiş, Saçlarına bakmıştı,camekanda, El ele tutuşacaklar,göz göze, Kumrular gibi,sevda türkülerini, Söyleceklerdi beraber. Ne güzel düşler kurarlardı, Güzel yarınlarında ülkelerinin, Okumuş iki mühendis olarak, Yeni bir ülkenin,mühendisleri, Yollar,köprüler,hava alanları, Demiryolları yapacaklardı. Geri kalmış ülkenin çocukları, Ülkelerini kalkındıracak, Çağdaş ülkenin,insanları, Olmaya çalışacaklardı. Tam kızın evinin köşesinde, Arabadan inen iki kişi, Ellerinde makinalı tüfekleri, Bastılar tüfeklerin tetiğine, Yarının çağdaş ülkesinin, Çağdaş mühendisi olacak, Sevdiği kızın elinden tutup, Birlikte derse giderek, Geleceklerini inşa edecekti. Tam köşe başında,Elleri, Makinalı tüfek olan,iki kişi, Kontağı açık arabadan inerek, Bastılar tetiğe,yıkıldı inleyerek, Devrildi yere,dal gibi vücudu, Beklerken kız arkadaşı evinde, Silah seslerine camlara çıkmış, Bağırıyordu insanlar,yetişin diye, Elleri makinalı iki kişi,iki katil, Cinayeti görenlerin bembeyaz, Yüzlerini geride bırakarak, Kontağı açık arabalarına binip, Egzoz dumanına boğarak sokağı, Yirimi iki yaşında,çağdaş ülkenin, Çağdaş mühendisi genç adamı, Kız arkadaşına bile varmadan, Devirmişler yere koca çam gibi, Uzaklaşmışlar sesler arasında. Soğuk ve kirli mermer üstünde, Yatan bu ölü,işte mühendis adayı, Başında ağlamakta Anası,Babası, Katledilen o genç mühendis değil, Çağdaş ülkenin çağdaş geleceğiydi, Bakın hepiniz ülkeyi yönetenlere, Elleri makinalı,o iki kişiye, Nasılda benziyorlar,değilmi?
![]() |
#163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çağlayan
Ulu dağların zirvesinde bir garip çağlayan Çağlar içinden tarihlere çağlayan Çağlarım suyum berrak yıkanan yok Türküler derledim hiç dinleyen yok Çağlar içinden tarihin güllerini çağlarım Sevdaların dillerini türkü türkü çağlarım Ben söylerim ben dinlerim kim? Bilir Ilgıt, Ilgıt seslenir sabah akşam ağlarım. Akar suyum gider enginlere ulaşır Çok gönüle, nice sevdalara karışır Gönül bahçelerin, aşk ocağın sularım Engin gönüllerin ümitsiz aşklarını sularım.
![]() |
#164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresizim
Çaresizim, Çaresiz olduğumu, Çaresiz kabul ediyorum, Çünki çaresizim, Her şeyde. Aşk’ta çaresiz, Sevgilide çaresiz, Yaşam kavgasında çaresiz, Yalnızlığımı yaşarım,çaresiz, Çözümde bulamıyorum artık, Hiçbir şeyde, Ne yapsam nafile gibi, Velhasıl dostlar, Çaresizliğimde,çaresizim.
![]() |
#165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çaresizliğim ve Ölüm
Sokakta oynuyordu çocuklar, Bu bayram sabahında, Seyretmek için merakla, Penceremin önünde otururken, Cemalim göründü camda. Göz göze geldim o anda, Pek bi şaşırmadım da, Yaşadığım yıllar boyunca, Sevdiğim insanların, Vefasızlığını düşündükçe, Sevdiğim,aşık olduğum ‘O’, Mavi gözlümün yokluğunda, Yalnızlığımın da acılarıyla, Ölüme ne kadar aşina, Olduğumu anladım. Sevgisizlik ormanında, Vefadan yoksun insanlarla, Hele ‘O’ gönlümün sultanı, Mavi gözlümün yokluğunda, Yalnız yaşamanın yükünü, Taşımanın bahtsızlığıyla, Ölümden başka kim ile, Ve nasıl dost olabilirim ki? O yüzden penceremin camında, Gördüğümde cemalimi, Ölümün çaresizliğini, Çaresizliğimde ölümü, Görürüm daima.
![]() |
#166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çarparım Yüreğimi Duvarlara.
Aşkımızın öyle, Bir tren camından, Mahzun bakışların ardından, El sallamakla, Biter mi? sandın. Her gün evin camından, Yaşlı gözlerle ben, Senin meçhule gidişini, Bana el sallayışını, Döneceğim bekle diyen, O sözlerini hatırlarım. İşte o an, Bir sızı sarar yüreğimi, Oluk oluk kan akar, Göz yaşı yerine, Gözlerimden. Kapkara bir cehennem olur, Gündüzler bile bana, Ne bir yıldız,ne de ay, Görünmez olur *******de, Çılgınlar gibi odamda, Çarparım yüreğimi duvarlara, Sonra sahile inerek, Gözlerim yaşlarla dolu, Anlatırım aşkımızı, Martılara.
![]() |
#167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çeçen kızı
ÇEÇEN KIZI Çeçen kızı çeçen kızı Sen allar giy ben kırmızı Çıkalım kaf dağlarının başına Sen beni kokla ben de seni Ooooy.ooooy.ooooy Sevdim seni çeçen kızı Bağlarınız can kırmızı Akar gider hep kan mola Kanar yaram kan kırmızı Gel yanıma gir koynuma Çekelim beraber şu kımızı Oyy.Oy yy.OOOOY.
![]() |
#168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çık Kendi Hapishanenden
Çamlıcadan bakınca, senin açından, Öyle büyütmeye de gelmez ilişkimizi, Ufak iş bizimkisi, benim sana aşık olmam, Ve senin buna ilgisiz ve duyarsız kalman, Asıl en kötüsü, bilerek, bilmeyerek, Kendini, kendi hapishanene kapatman. Düşün hele bir, ne kadar aptalca bir şey? Hapishaneni güzelim, kendi içinde kurman. Birde garibime giden ne biliyormusun? Yaşamımızdaki herşeyi keşfeden insan, Düşünüyorum ve soruyorum herkese? Tabii ki herkesin yanında sana da? Bütün yenilikleri keşfeder de insan, İnsan olmanın sırrını; ne zaman, keşfedecek, Sokaklarda koyun sürüleri olarak, Gezerken gördüğümüz insan. Nazım okuyordum şimdi, Dilime geliverdi yukardaki dizeler, İçimde seni düşünmekten gelen, Tatlı bir iç huzuru başladı, Ve dilime geliverdi, yazayım dedim, Ne güzel şey, hatırlamak seni, Androslu kadın, Sevmesende beni! Bak Koca Nazım ne diyor? Tahir olmakta ayıp değil, Zühre olmakta. Hatta sevda yüzünden, Ölmekte ayıp değil, Bütün iş Tahir’le, Zühre olabilmekte, Yani iş, içinde atan o yürekte Sevdim insanları adam gibi ama, Onlar bunun farkında olmasalarda, Tıpkı seni sevdiğim, aşık olduğum gibi, Beni bırakıp gittin, okyanusun ortasına, Bir selam bile göndermezsin Koca Adam’a Bense her gün kırmızı güllerimi yollarım sana,
![]() |
#169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıkmak İçin Aydınlığa
Çıkmak için aydınlığa, Umudun ve sevdanın beyazlığına, Evet yırtmalı *******i, Yıkmalı zindan *******i. Gün ışığına salmalı, Tüm seven yürekleri, Sevdasına ulaşmalı yürekler, Yeniden büyük bir imanla, Alsın eline ne bulursa, Ne dağ desin,ne bayır, Sevdası için devirsin, Önünde ne dağ kalsın,ne bayır. Sevdalısına kavuşmak, Delicesine sarılmak ister, Yıllanmış şarap şişesindeki, Yıllanmış aşk şarabını, Kana kana içmek ister, İçtiği kendi sevdasıdır, Yılların imbiğinden süzülmüş, Sevdasında sarhoş olmak ister, Ram olup ellerini ve yüreğini, Sevdiğine sunmak ister. Yürekler konmalı aslında, Gerdek odasına öncelikle, Yürekleri ile sevişmeyen, Sevişse ne olur teniyle? Öfke ve kin yaşamaz sevgide, Sevgi çiçekleri,kırmızı güller, Her gün yeniden tomurcuklanır, Yeniden sevmek,tazelenmek sevgide, Düşünmez dün olanları, Yaşar her sabah yeni sevdaları, Her sabah güneşin altında yaşar, Yeniden aşkını,sevdasını, Al eline bir çiçek, İstersen kırmızı bir gül olsun, Bağla yanına da yüreğini, Birde sevdan olsun yanında, Gönder öylece sevdiğine, Sevgide yaşanır umutlar, Sevgide yaşanır yarınlar, Delicesine,ya da huzur içinde, Dolu dolu yaşamak için, Haydi bağla yüreğini gül’e, Yanına sevdanı da koyuver, Gönder özel ulakla hemen, Seni ve sevdanı bekleyen, Aslan yürekli sevdiğine.
![]() |
#170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çıldıracağım
Bu gece, Bitmesin istiyorum. Sabah olmasın, Güneş de doğmasın, Her yer karanlık olsun, Gözlerimi de kapadım, Senin yokluğunda, Umutlarıma sarılmış, Düşlerimde geziniyorum. Sabah olur, Bir de güneş doğarsa, Kalkacağım yatağımdan, Dolaşacağım bütün odaları, Seni bulabilmek için, Sonra mutfağa girip, Senin olmadığını görünce, Belki değil,mutlaka, Çıldıracağım.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|