![]() |
![]() |
#161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12100
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Öp Beni
Tadı damağımda kaldı. Haydi bir daha öp beni. Beni aşka saldı. Haydi bir daha öp beni. Bir sıcaklık hissettim. Bir yakınlık hissettim. Haydi bir daha öp beni. Dudağını dudağımdan hiç çekme. Haydi bir daha öp beni. Ne kadar güzel oluyor. İnsana zevk veriyor. Öpüldükçe öpülmek istiyor. Haydi bir daha öp beni. Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ötesi Olmaz
Deli gibi sevmenin cezası var mıdır? Ya da sıcak ve candan bir öpücüğün. Olmamalı. Kim koymuş yasağı. Seversen, Sevilirsin. Sevilirsen, Seversin. Ve seversen öpersin, Sevilirsen öpülürsün. Ötesi olmaz. 27.01.2009 Saat: 00.30 Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Palavra |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Paşa Gönlün Bilir
Beni illa seveceksin diyemem. Paşa gönlün bilir. Kalbime zorla seni girdiremem. Paşa gönlün bilir. Canın ne zaman gelmek isterse, O zaman gel. İster bir dost, ister bir sevgili, İstersen gör beni el. Çek git de diyebilirsin, Gel diye sallayabilirsin de el. Paşa gönlün bilir. Sevgilim de diyebilirsin, aşkım da, İçinden geçeni söyleyebilirsin. Karşımdan çekip gidebilir, Düşmanın oldumsa öldürede bilirsin. Sana yazdığım şiiri yırtabilir, Sevgilim şair diye övüne de bilirsin. Paşa gönlün bilir. Duydum ki kalbine almayacakmışsın. Benden umudunu kessin diye haber yollamışsın. Deliler gibi seveceğim, el ele gezeceğim, Bir ömür boyu sevgilim olmayacakmışsın. Paşa gönlün bilir. 15.10.2008 Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Payımı Aldım
Haydi kalk gidiyoruz. Seni evine ben bırakacağım. Payımı aldım aşkından. Bu akşam sokağınızda sabahlayacağım. Elimde içki şişesi. Bir o yana, bir bu yana düşüp kalkacağım. Payımı aldım aşkından. Bu akşam hiç uyumayacağım. Şarkımızı bağırıp, Bütün mahalleyi ayağa kaldıracağım. Sen delirdin diyecekler. Varsın desinler. Senin için,aşkım için aldırmayacağım. Elimde resmin,dilimde ismin,kalbimde yerin. Bu aşkı rafa kaldırmayacağım. İnan seni. Hiç ama hiç unutmayacağım. Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Piyangodan Para Çıkarsa
Piyangodan para çıkarsa; Ben eski benim. Hiç değişmeyeceğim. Özüm, sözüm bir olacak. Şımarmayacağım. Alnımın teri, bileğimin gücü işçiyim. İş değiştirip, patron olmayacağım. Hiç kimseyi hor görmeyeceğim. Dostlarıma sırtımı dönmeyeceğim. Hemen şiir kitabımı bastıracağım. Sonra iki odalı küçük bir ev, Üzerime siyah palto alacağım. Aynada kendimi görmeyeceğim dev. Dilenciye yirmi milyon lira, Okula gitmeyen çocukları okutacağım. Hastaların ilaçlarını alacağım. Bakkalın, kasabın borcunu kapatacağım. Günahları affına, Anamı hacca yollayıp, Bacıma da çamaşır makinesi alacağım. Soğuk suyla elde yıkamasın. Dostum sende; ye, iç, eğlen. Hesaba karışma sen. Soytarı kedime de her gün süt alacağım. Fareleri iyi tutsun. İki güne kalmaz; Terk eden yarim kapımı çalar artık. Onun da ayakları altına atacağım. Pırlanta yüzükleri başına saçacağım. Ve azrail gelecek bu cana. Canımı almaktan vazgeçecek mi? Dört gözle beklediğim. Bu paralar da bitecek. Hevesim geçecek. 29.12.1994 Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rahmetle Anarlar Mı?
Dilencilere ne para verdim, Ne de olmayan elbiselerimi. Dar gününde koşmadım dostlarıma. Etmedim kimseye iyilik. Kadının biri sevdalandı bana, Bense terk ettim. Masumların gözyaşını akıttım. Kalbini kırdım ihtiyar anamın,babamın. Kuş uçurtmadım mahallemde. Komşu kızlarını sevdirmedim gençlere. Kaç kere hastahanelik ettim serserileri. Her gece kral sofrası kurdurup, İçkiler içtim,dansözler oynattım. Cümbüşler çaldırdım,paralar attım. Ne beş vakit namaz kıldım. Ne de oruç tuttum ramazanlarda. Yenilince kumarda. Masalara yumruk vurup kağıtları fırlattım. Bu halde bu vaziyette öldüğümde. Allah rahmet eylesin derler mi? Merhumu nasıl bilirsiniz dediklerinde. İyi derler mi? Ruhuma bir fatiha okuyup, Mekanım cennet olsun isterler mi? Terkettiğim kadın gelir mi mezarıma. Ağlayıp güller koyarlar mı baş ucuma. Ölüm yıllarımda gelirler mi dostlarım. Rahmetle anarlar mı? acaba. Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Renklerin İçinden
Renklerin içinden KARA olanını Hüzün, Matem, Ve kadere verdiler. Aşk ve sevgiye dair gülün, Kan diye de; Acının rengine KIRMIZI dediler. YEŞİL ' i Huzur arayanlara. MOR' u pişmana, Korkağa verdiler. PEMBE çok sevildi; Mutluluktu. Gönlüm sende dediler. Barışı sevenlere, Ölenleri sararak kefenlere, Masumluğu BEYAZ 'a, Özgürlüğü MAVİ ' ye verdiler. 28.09.2008 Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Rüyamda |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sakın Ha
Sana göz koyanlar, Bir gün sevecek seni. Diğer gün bir başkasını. Sakın sen onlara kanma. Mutlu eder sanma. Sahtedir zalimlerin sevgisi. Sen bilemezsin. Yoktur hiç aşkla ilgisi. Bir günlük bir heves onların ki. Sen sezemezsin. Ama ben bilirim. Seni kandırıyorlar. Sen bilemezsin. Sakın sen onlara aşık olma. Gönlünü kaptırma. Yıkarlar gönül tahtını. Pişman ettirirler yaşantını. Gitme sevmesini bilmeyenlere. Sakın ha. Sakın gitme. Nihat İlikcioğlu |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|