![]() |
|
|
#161 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
commedia dell’a / RTE (4)
geri adım atmaz atamaz atsa da bir şey yazmaz çünkü o kadar ileri gitti ki 1 nisan ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#162 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
commedia dell’a/RTE
bir ke/RTE/nkele vahşi doğa tanrıçası a/RTE/mis’den gelme öne çıkmış sü/RTE sü/RTE ko/RTE/j içinde güve/RTE/de dü/RTE dü/RTE çevresini se/RTE alıştırmış çehresini ne dersen de inmez üçe çıkmaz dö/RTE ke/RTE/riz almış bi/RTE/k hedefi kayalıklara sü/RTE dü/RTE iteleyip zorlar gemiyi gebe/RTE/siye.. oysa doğru yön te/RTE/miz deniz kör göze me/RTE/k e/RTE/lemek gerek kazayı e/RTE/lemek gerek 27 mart ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#163 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
commedia dell’a/RTE (2)
ilericiler: -“geri adım at! ” RTE: -“atmam! Neden geri adım atayım anlatın! ” İyi mi? Hadi anlatın bakalım! 28 mart ‘08 (commedia dell'arte: Eski İtalya'da, saray ve Akademi çevresi (elitler) halktan uzak ve kopuk, kendi aralarında amatör tiyatro etkinlikleri yaparken, profesyonel tiyatroların halk için yaptığı tiyatroya verilen sandır. Saray temsillerine 'commedia erudita' (bilgili tiyatro/dram) denirdi. Her ortama ve şarta uyabilme, bu halk oyunlarının en büyük erdemiydi. Her temsilde ana konu esasta aynı kalmakla birlikte, ayrıntılarDURUMA VE HALKIN TEPKİSİNE göre değişebiliyordu! Trajik olanı azdı. Çoğunlukla aşk olayları, ENTRİKALAR, KILIK DEĞİŞTİRMELER ve KESİŞEN AMAÇLAR -ÇIKARLAR- çerçevesinde dönüp gelişen KOMİKLİKLERDİ! Aynı tipi aynı oyuncu hayat boyu oynardı. Fuat Eriçok
|
|
|
|
#164 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cüce Devler
çocuktum çevrem devlerle çevriliydi akıllı güçlü becerikli konuşmayı yürümeyi düşünmeyi öğrettiler yaramazlık yaptım azarladılar yoruldum taşıdılar uyutup beslediler büyüdükçe azaldı fark devler giderek ufaldı müthiş güçleri inanılmaz bilgileri becerileri sınırlandı hatta bazıları cüceye dönüştü gözlerimde ister istemez büyüdüm başka günlerdeyim çok gerilerde kaldı çocukluğum fakat yine devlerle çevreliyim rütbeli yetkili seçilmiş atanmış kimi her gün medyada ekranda şöhretli kimi perde arkasında söylemlerle kanlı eylemlerle büyümüş heybetli kimi din maskesine bürünmüş kıymeti kendinden menkûl hürmetli anlayamıyorum bunların bizden fazlası ne etkisinde kalıp kişiliksiz sürünün belki de çekineceğim bunlardan ama dursalar kıpraşmasalar sussalar almışlar alacaklarını sinip pussalar emrederlerken izliyorum yetki kullanırken gezilerde toplantılarda törenlerde göremiyorum sezemiyorum büyüklükleri nerde ciddi ciddi oturuşları anlam vermeye çabaladıkları bön bakışları kabulleri demeçleri açılışları kat kat enseleri göbekleri tombul bilekleri eşliğinde iri yarı korumalar arasında yerden bitme duruşları evcilik askercilik oynayan minikler geliyor aklıma gülümsüyorum ne yapayım elimde değil bu komik âdemleri küçümsüyorum ah ne olur be ne olur insanlar biraz kendilerinin farkında olsaydı kimse birilerine kulluk etmese kimse de kendini efendi görmese herkes kendi boyutunda gücünde kalsaydı insanlık onuru önde gelse kişiler birbirine emir yerine şiddet yerine rüşvet yerine anlayış ve sevgi verse uyanık devlerle kişiliksiz cücelerin yerini özgürlük ve eşitlik alsaydı büyüklüğü verâsetle hamâsetle edinenler oyun ve entrikalarla hasbelkader seçilenler eşkiyalık yoluyla kendini şişirenler eğitimli enerjik ve eşit insanların ortak gücüyle kovulsaydı ah ne iyi ne iyi olurdu elbette elbette bir gün illâki olacak ya zaten bu rüya şimdi olsaydı gönlüm günün ilk ışıklarına böyle uyansaydı (kasım 2003) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#165 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Cüretli Cingöz Cin'in Cinsel Cinayet Curcunası
cehalet canhıraş cebelleşmelerde cevvaldir cami camlarında cennet coşkusu cafcaflı canavar cin cehennemden celp cenabet cümle cambazı cinselliği cinayet cesaretiyle cebren cihad cazibesiz cambul cumbul cavlak cacık cıvıklığında cansız cesedimsi cevapları cani cüretli cemaat cilalı cüzdanı civcivlerle cinselliğe cömert cümleleri cin cin cinaslı civarında cılk cerahat cins cins cazgırlar canlandırdığım camekandaki cürümlü canavar caiz cankurtaranında cehennemlerde cazır cazır cazırdayası ceberut cinnetin cisimleşmişi coşkuyla coplanası cüppeli cin ciritlerde cezalan canhıraş cebelleşmelerle cansızlaş 1 kasım ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#166 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
CV (Curriculum Vitae) - Öz Geçmiş
elimde olmadan dünyaya getirildim tercihim alınmadan vatandaş fikrim sorulmadan müslüman yapıldım sevmediğim işleri yapmak zorunda kaldım istediklerimi yapamadım severek evlendim mutlu olamadım evlenirken genç sayılmazdım yaşlanmadan ayrıldım odun kömürü egzoz gazı kokan pis kalabalık zonta dolu bir şehirde yaşıyorum nasıl ben de şaşıyorum kül yutmam parti tutmam takım tutarım beşiktaşlıyım kel başlıyım yemeyi içmeyi sevmem şişkoyum orta karardır boyum türk’üm yanlışım tembelim küçükleri severim bazı böyüklerden nefret ederim mesleğim mimarlık en güzel ürünüm kızım sahip olduğum en değerli varlık meziyetim düşündüğümü söylemek kültürümüzde kusur varlıklı değilim ama varım hep düşeş gelmese de zarım tüm ölen ve ölecekler gibi benimde iki metrekare olacak mezarım (mart '92) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#167 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çağırıyorum
“hava kurşun gibi ağır bağır bağır bağır bağırıyorum..” nâzım hikmet / kerem gibi ey yurttaşlarım dindarım laikim ateistim yaşlım gencim amelem doktorum kaptanım makinistim öğretmenim öğrencim yaklaşıyor seçim yanıyor yanıyor yanıyor içim yine çıkacaklar karşımıza şıkıdım şıkıdım sırıtık sırıtık bir sürü utanmaz arlanmaz bir sürü kuldan tanrıdan darlanmaz ar damarı yırtık bıkmadınız mı aynı mavallardan? ey canım ciğerim yuttaşlarım kardeşlerim çiledaşlarım bıkmadınız mı artık? yine çıkacaklar karşımıza kimi sağın sağında kimi solun solunda kimi her kesime yağdanlık kimi elinde bayrak olduk olmadık yerde vatan millet sakarya farketmez aslında hangi kılıkta olduğu hep aynı kafa hep aynı çıkar hep aynı yave nasılsa insanlar ne dese dinleyecek ha seçim meydanı ha köyde bir izbe kahve aynı dumanlı gözler aynı ifadelerle bakar ya yine çıkacaklar karşımıza bir gözleri uzak batıda icazette bir gözleri kaditi çıkmış halkın leşindeki lezzette son kırıntıları da lüpletmek için yine çıkacaklar karşımıza ve yine gidip birine vereceksiniz oyunuzu niçin? niçin? niçin? yine çıkacaklar yine ve hiç çekinmeden sarılacak öpecek sırt okşayacaklar konuşacaklar konuşacaklar konuşacaklar hiç vaz geçmezler kadın çocuk yaşlı genç yandaş karşıt hırsız haydut güzel iğrenç seçmezler bir insan bir oy seçime kadar hepsi değerli sonra kenara koy beş yıl boyunca soy soy soy yine çıkacaklar evet yine oy anam oy oy anam oy nasıl bir yaratılış mucizesi bunlar? nasıl nesil nasıl soy? yanıyor yanıyor yanıyor içim büyük ozanın dediği gibi aynen “hava kurşun gibi ağır” bağır bağır bağır bağırıyorum ne olur dostlar arkadaşlar kulak verin dinleyin kalpleriniz değilse hâlâ sağır sizleri hiç birine oy vermemeye çağırıyorum (16 ocak ’07) “kapansın el kapıları bir daha açılmasın yok edin insanın insana kulluğunu bu davet bizim” nâzım hikmet / davet Fuat Eriçok
|
|
|
|
#168 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ÇAKI - anagram
bir tanıdığım var bitirim bıçkın cebinde ÇAKI sinirlenmeyegörsün dürtüverir KIÇA ağzı iyi laf yapar sapına kadar AKÇI iddialı hali tavrı yürüyüşü cakalı fakat olamadı kimseye AÇKI olmadık yerde olmadık biçimde herkese dik ÇIKA ÇIKA bir gün verecek istemese de AÇIK kimler geldi kimler geçti şimdi ortalıkta görünmekte KAÇI 23 nisan ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#169 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
ÇAKI - anagram (2)
normal insanların KAÇI cebinde taşır ki ÇAKI maazallah kalsa yanlışlıkla AÇIK bata ÇIKA KIÇA oluverir AÇKI 23 nisan ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#170 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çarşaf
oyum ne baykal’a ne ötekine zira ikisi de çarşafladı 20 kasım ‘08 Fuat Eriçok
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|