![]() |
![]() |
#161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gittin.
Hayatın karanlık dönemecinde Yaktığım kandili söndürüp gittin Uzayan yolların incelişinde Ayak izlerini bırakıp gittin Bir nâme yastığın başı ucunda Dağılmış mürekkep beyaz kağıda Belliki göz yaşın akmış sonunda İçime bir ateş atıpta gittin Kırık penceremden rüzgar sızmakta Perdeyi kaldırıp saç okşamakta Kokunu sesini bu garip handa Bırakıp hayale karışıp gittin Bir şarkı çalınır uzaktan seda Yunus sükût etti, coştu Mevlana Dedilerki seven kalbi etmeyin heba Kalbime bir hançer sokupta gittin Yaşamın dimdik basamağında Tırmandıkça ittin kaldım yarıda Bir dostun çaldığı bağlamasında Okundu türkümüz duymadan gittin Sen gittin ben kaldım sensizliğimle Alay eder duvarlar sessizliğimle Seviyorum derken densizliğimle Başbaşa bırakıp öylece gittin Cengiz SüslüGittin. Hayatın karanlık dönemecinde Yaktığım kandili söndürüp gittin Uzayan yolların incelişinde Ayak izlerini bırakıp gittin Bir nâme yastığın başı ucunda Dağılmış mürekkep beyaz kağıda Belliki göz yaşın akmış sonunda İçime bir ateş atıpta gittin Kırık penceremden rüzgar sızmakta Perdeyi kaldırıp saç okşamakta Kokunu sesini bu garip handa Bırakıp hayale karışıp gittin Bir şarkı çalınır uzaktan seda Yunus sükût etti, coştu Mevlana Dedilerki seven kalbi etmeyin heba Kalbime bir hançer sokupta gittin Yaşamın dimdik basamağında Tırmandıkça ittin kaldım yarıda Bir dostun çaldığı bağlamasında Okundu türkümüz duymadan gittin Sen gittin ben kaldım sensizliğimle Alay eder duvarlar sessizliğimle Seviyorum derken densizliğimle Başbaşa bırakıp öylece gittin Cengiz Süslü
![]() |
#162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Göç..
Yoğrulduğum topraklardan, Ekildiğim tarlalardan Savrulduğum tarlalardan Çıkıp geldim canım anam Eşten, dosttan, arkadaştan, Kırgın olduğum düşmandan Candan sevdiğim canandan Kopup geldim güzel anam Dağlarımın havasından Mor menekşe yaylasından Soğuk sular pınarından İçip geldim garip anam Burada sokaklar taştan, Her gün yapılıyor baştan İşçiler bizim oradan Eziliyor garip anam Gözlerdeki bakış ürkek Umutlar sönüyor tek,tek Öpülüyor el ve etek Mertlik bitiyor be anam Yaman imiş gurbet anam, Zalım imiş gurbet anam, Senden uzak olmak meğer Haram imiş canım anam Bu gurbetlik dağlar boyu Tuzsuz ekmek acı suyu Bulamadım iyi huyu Hasret kaldım güzel anam Buralarda dostluk yokmuş İnsan parayla yoğrulmuş Yazık saygı mefta olmuş Anladınmı garip anam Kentte kamyon köyde kağnı, Boz eşekle dolmuş aynı, Düğünleri bile farklı Öğrendin mi canım anam Sarı inek aklımdaydı, Vapur düdüğünü çaldı; İnan yüreğim sızladı Onu da özledim anam. Dualarınla büyüdüm, Dualarınla yürüdüm, Gurbet ellerde çürüdüm Gel al beni güzel anam Babamın gözleri yaşlıymış Dizleri dermansız kalmış Yaşı altmışa dayanmış Diye duydum garip anam Söyle anam kardeşlerim, İyimi dayım yeğenim, Amcam, halam, teyzelerim Özledi mi beni anam Üzülmeyin anam sağız, Son gayretle ayaktayız, Bir gün tokuz bir gün açız Onurluyuz güzel anam Burada birini sevmiştim Eşten, dosttan gizlemiştim Mutluluğu özlemiştim Tuşa geldim canım anam Sevgi burada kemmiyet Kalplerde yok samimiyet Göğüste kıvrılmış bir et! Ölmüş sanki güzel anam Anam güzel şeylerde var; Özlemler var hayaller var, Güzelliğe umutlar var Bu gayretle çok zor anam. Göç, göç dedik terk eyledik İnan anam suç eyledik Ama hayatı öğrendik Ömür geçti gitti anam Göç etmeyin orda kalın Oralarda bugün, yarın Şehir olacak inanın Görürsün o zaman anam Köyü şehir yapacaklar Fabrikalar açacaklar Ata lastik takacaklar Araba olacak anam Anam, babam, kardeşlerim Gelmezse size haberim Hakkınızı helal edin Ağlamayın gülün anam. Cengiz Süslü
![]() |
#163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gölgeler
Yatak odası gizli, sırrı perdelerde, Işık oyunu başlar perdede gölgelerle. Cengiz Süslü
![]() |
#164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönülde Kalacak Şey
Bir damlada akıp gitti bütün zamanlar O damlayla gerçek oldu bütün kayıplar Bumuydu erişilmez o son nihayet gelen Bumuydu kaybederim diye yaşanan korkular Ölçü yok düşlerimde ne başlangıç,ne yokluk Sonsusluk kadar buyük içimdeki sususluk Neye hasret duyduysam düyümlendi yollarım Uyku yummuş gözümü gönlüm uykususluk Eyvah! Bir gün haber gidecek bütün sevdiklerime Gitti gidecek diye bu dünyadan sessizce En yakın dostlarımla bir buğlu göz yaşı Derlermi ki rahmetli kalacak gönlümüzde Cengiz Süslü
![]() |
#165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Görme Beni
Görme beni, görme beni Yanlızken hiç görme beni, Hasret deli etti deli Ağlarsam hor görme beni İnsaf et halime acı Yokluğun bağrımda sancı Gündüz olurum akşamcı Sarhoşum hor görme beni Geçer bunlar, bunlar geçer Bayram geçer seyran geçer Azrail kefenim biçer Geç kalırsan bilme beni Cengiz Süslü
![]() |
#166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Görmedin
Kurt geçmez Kuş uçmaz Gül bitmez Bir yerlerdeyim Güller küskün Bülbül suskun Gönül vurgun Zor hallerdeyim Attın yaban ellere Diktin çorak yerlere Bir yudum su gönlüme Serpmedin Yaktığın ateşteyim Türküde değişteyim Göğe yükselişteyim Görmedin. Cengiz Süslü
![]() |
#167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Görüntü
Sevdiğinize bakıp onu cin gibi görün Boş kafa tasınıza örümcek ağı örün. Cengiz Süslü
![]() |
#168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Görüyorum,duyuyorum,biliyorum
Görüyorum; umutlar.. uzaklarda yeşeriyor, benden habersiz.. Duyuyorum... Gel benimle güneşin battığı Yerlere diyor bir ses Biliyorum Kilitlenmiş kapılar üzerime Açamam Anahtarlar denizin Derinliğinde Ulaşamam Bir çift kanat takın kollarıma Uçayım gökyüzünde ondan Habersiz sonsuza Dokunun bir balık olayım En uçsuz denizlerde Yapayalnız Akıntılar sürüklesin beni Ağıtlar sahilde yakılsın Türküler iskelede okunsun Matemli akşamlarda Nemli havalarda Adım anılsın Ve kimse beni bulamasın Cengiz Süslü
![]() |
#169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözler
Siyah; Bir başkadır..,karanlık belde de yolculuk etmek Bir başkadır..,simsiyah gözleri delice sevmek Mavi; Gökyüzünü koparıp yanıma getirmişti yüce Yaratan Bir çift göz yaratmış masmavi,insanı mutluluktan ağlatan Yeşil; Bir çift göz vardı karşımda,yeşillerin en güzeli.. Bazen bir düşman oldu bana,bazende en değerli sevgili Ela; Al beni,bırakma bu yabancı ellerde dedim,ela gözlere O aldı,acımadan aldattı, etti destan dillere... Her neyse; Elaymış, yeşilmiş, siyahmış, yada maviymiş ne farkeder Kısaca hepsi sevdirir kendini,sonra...bırakıp gider. Cengiz Süslü
![]() |
#170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözümün Nuru
Ey gözümün nuru benim, gözüme iğne soktun Benim canım sorun değil, kendi keyfini bozdun. Cengiz Süslü
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|