![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hüznünün Rengi
. . . . . . . . . . . . . . . . : . . . . . Hüznünün rengiyle kendimi sanki sende kayboluyor sanmıştım Büyüleyen o esrarına söyler misin ben nasıl olup da kanmıştım? Hani bir yaz akşamı sarmaşıklar gibi sarmıştı ya beni gözlerin Şimdi bir kurşun yarası gibi kanatır durur içimi senin o sözlerin Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İçimdeki Çocuk
Senle, Senin çağında olmak vardı.. Olsaydım, Senle el ele… Çimenlerde şimdi sarmaş dolaştık… Kim bilir, Baharı aynı gülüş Aynı kahkahalarla nasıl da karşılardık? .. Zaman sende başka, Bende başka başka geçer şimdi. Neyleyim! .. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhanet
Sarı çizgilerin arasında, İçimize düşen bir mevsimde solar hüznümüzün rengi; Sanki kırılan her bir ihanetin açmazına dolanırlar. Kucaklardık oysa Bir daha bir daha koşabilseydik, Kucağımıza dolan çiçeklerimizle kim bilir. Yaprak yaprak kanatlanarak, Göğüs uçlarının tazeliğinde açan her bir baharla. Salkım salkım yayılırdı saçları, Rengi buğdaya çalar Gülüşü aynı ahenkle hala yaşarken Bu hatıralarla, Uzaklaşan bulutların içine Yağmur doldurmaya koşarlardı. İnce bir sicim gibi durmaksızın düşer, Bir su gibi peş peşe gözyaşları, Sarı çizgilerin arasında. Yaşamı çizgileriyle sınırlar ihanet, Ağır bir yükle binerek sırtına, Yazgıdır gelir yapışır alnından her insana. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki Kadına Aynı Bir Ölüm
düşerse akıl kendi kalemine çoğaltır ölümü onun için aynı cesaret yazgılarında birdir iki kadında kırılan iki kalemdiler sözün tükendiği noktalarda iki kadın tam da o aynı çizgide yamacında sanki aynı denizin ve içine atladıkları aynı ölüm kimlere - neyi ispatladı? . Sylvia Plath kadar cesur bir daha yazılmayacak olan şiirlerle: 'bir ölürüm ki, cehennemden gelir gibi olurum. bir ölürüm ki, adeta hakikaten olurum. sanki gider gibi bir davete. '(*) kimi bilincinde düşer ölüme kimi siperinde kimine yağmur gibi gelir kurşunlar ölümdür bu kucakladığında o da sessiz bir çaresizlikle yada cesurca Nilgün Marmara şiirle birikir şiir kadının hep bu çözülmeyen yanı mıdır? 'Kuşum ve ben bir aynada uyuyoruz, kafesimiz yatağımız'(**) kadın şiir yaratır mı? .. İki kadına aynı bir ölüm son nefeslerinde şiirle dökülür ,, kadın şiirle mi yaratılır? Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İki Sevgiliydik
Nerede Nasıl başlamıştı? Gönüllerde Birbirimize saklanmış Birer canandık Suskunduk, Başkaca bir şey soramamıştık! .. Birimiz Akdeniz Kocaman, Yaşlı ve sükun içinde bir deniz; Sıcak iklimlerde Güneşin altında Kavrulmuş bir bedendik. Diğerimiz Coşkulu fırtınaların Sağanak yağmurlarıyla ıslanmış, Uzaklarda dalgalı bir deniz; Gülümseyen bir yüzdeydik. Sözlerimizle büyülenmiş Birbirimize nasıl da kaynaşmıştık! .. Hüzünlü akşamlarında zamanın Fısıldaşır, Damlalarımızı İçimize saklayarak akıtır, Kimi zaman da sessizce ağlardık! .. Bir gün arkadaş Bir başkasında sırdaş, Satır aralarında sevdalanırdık. Kara bir kedi gibi Aramızda bir tuzaktı Hep Aşk, Söz verir ve her seferinde, Sorgulamaktan bile kaçınırdık! .. Hele *******i Ayın her şavkı vuruşunda Denizlerimize, Bakarken Aynı gülüşlerle gökyüzümüze, Birbirimizi düşlerimizle paylaşırdık! .. Bütün duyumlarımızla Arzuladığımızda birbirimizi; Hatırlarsın, Ne kadar da içimize kapanır Kendi kendimizden utanırdık! .. Mesafelerin arasında Sözlerimizi, Karıştırarak yüreğimize; Yaşamak isterken birbirimizle, Sonunda farkına vardık, Yanlış zamanlarda karşılaşmıştık! .. Bir anda Nasıl oldu nedendir? Dehşete düşmüş korkulu gözlerle, Ürkerek birbirimizden uzaklaşmıştık! .. Birbirimizle sanki hiç tanışmamıştık! .. İki sevgiliydik meçhul! .. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İmge
Şimdi ben Durup durup da sana Kelimelerle oynaşarak, İmgeleri mi katacağım içine her yazdığımın? İmgeler, senin o tomurcuk gözlerindir. Gözlerini sarmalayan kutsal kırpışmalarıdır kirpiklerinin. Hani o yüreğimi devamlı içten içe kanatarak Hançerleyen sözlerindir. İmgelerle Bulacaksam seni Sensiz olan şiirlerde, İmge var olsa Neye yarar? Var olan senle Ancak, Varılır derinliğine şiirin, .. Bir damlası bile, Rengarenk süzülürken yanaklarından, Her bir gamzelerinde Suya dolanan kırıklarına asılır durur hüzün. Pırıltısı gözbebeklerinden yansırken Dökülür iç içe geçmiş hatıraların yaprakları bir bir; Solan birer mevsim gibi Hayatın içine kıvrılıp kalır. Damlalarında devamlı bir sevdadır adı Sevişen o tomurcuk gözlerin, Kim bilir şimdi nerelere biçare takılır? .. Bulutlar seyreltiyor olsa da geceyi Karanlığın buğusunu yükselterek yukarılara, Sabahın ilk ışıklarıyla tükenecek içimdeki bu sessizlik. .. Yaşam kendi dalgasında yürüyecek biliyorum Apaydınlık. Ama, Her şey kendi görünürlüğünde İmgelere nasıl böyle kendi dar alanında bir sığınak olacak? .. Benim eteklerimden şimdi sen mi dökülürsün Söyler misin? Sen imge misin? Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnadına Sevebilmek
Kendini Uzaklara çekmektesin... Ağır hüznünle Kaçışın bundan Ölüme çeyrek kalmaların iç acısıdır bilirim. Utancın mıydı bu senin? .. Gül olduğun günlerin Kutsal kokusu Hala içimizde. Soluk alıp verdiğimiz Zamanları unutmadık Nankör yaşamı beraber Nasıl da kucaklamıştık! .. Kabullenmekte bir sanattır Kör bir tükenişe İsyan etmek boşuna. Bak! .. Her gün Nasıl yaratıyor doğa kendini. O halde, Dik durmak gerek Ve her şeye katlanmak. Yiğitlik savunmaktır sevdanı Ölümün karanlık kollarında bile Hiç unutmamak Sevebilmek inadına! .. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbulda Bir Sevgili
Ne garip! .. Yıllar yıllar sonra, Istanbulda bir sevgili durmuş durmuş da şimdi Bana göz kırpıyor! .. İstanbul İstanbul olalı ne sevgilililer nice sevdalılar, Boğaziçinde ne çok gözyaşları döktüler. Ne akıntılara, Nice zamanlarında tarihin karışıp gittiler. Kurbağalıderede fakir bir kayıkçının kürekleriyle Bilmem kaç kez sallandılar. Şarkılarında çalındılar Bir aşığın gözlerinde hüzün çiçeğiydiler Kalamışta. Galatada bir akşamcının kadehine doluştular Salacakta küçücük balıklar oldular da Kırmızı Marmara şarabına hasret Aşk sarhoşu gibi Kızkulesine üşüştüler Şimdi İstanbulda bir sevgili bana, Neden bilmem kaç yıl sonra durup dururken, Göz kırpıyor! .. Eskiden ben yıldızlarına bakıp bakıp ağlardım, Haydarpaşa rıhtımından gökyüzüne İstanbulun, Bir sevgilinin hayalimdeki birer gözbebekleriydi onlar benim. Ben bu kadar uzaktan neler fısıldayabilirim ki? İstanbulda şimdi mahzun bakan bir sevgiliye. Her şey ve bilhassa da zaman benden Bu kadar uzakta durur ve ben bu yaşlı bedende saklanırken, Bahar bende şimdi ne gezer! .. Ne verebilirim ki artık, İstanbulda bu aşk! .. aşk! .. diye çırpınan, Gözbebekleriyle yıldız yıldız olup Bende zamansız doğan taze bir sevgiliye? .. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsterdim
Damlarken bu gece sen İçinden kopanlara takıldım kaldım: Neler geldi bir bir aklıma? Sana en güzel bestelenmiş Aşk şarkılarını Söylemek isterdim./Söyleyemedim… Bir kır bahçesinden Senin hoşlandığın gelinciklerden Getirmek isterdim./Getiremedim… Taze bahar kokan bedenini Bende kalan lezzetinle Saklamak isterdim./Saklayamadım… Yıllar önce, Yüreğim bir yelpaze Ve sen esen bir gül Aslında ben seni o zaman Sevmek isterdim./Sevemedim… |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyan Eden Bir Aşk
Seninle sakladıklarımız Farkına varışımız mıydı Asıl olan hayatlarımızın dışında kalan aykırılığı? .. İspatıydı sanki bulutlardan yağmur olup Bazen de bir gece sessizliğinde yıldızlardan dökülen ışık seli gibi İçimizde biriktirdiklerimiz. Her seferinde utancını tattırırken bana, Sadece kalıyordu her şey direnen sözcüklerinde. Oysa, Bedeninin her zerresinde yeşeren fısıltılarımla nasıl da coşuyordun! .. Bu birbirine saklanmış iki yüreğin, Adeta varoluşuydu, Yeniden dirilişi herşeye inat. İsyan günlerinin, Olmasın diye kendimizi bile kandırdığımız; İsyan eden bir aşkıydı belki de. Ali Arslan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|