![]() |
![]() |
#161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dudağın derdi var dilin derdi var
Herkes bir hevesle gelip gidiyor Dudağın derdi var dilin derdi var Kimin halin sorsam feryat ediyor Mızrabın derdi var telin derdi var Ölüler ağlıyor sağlar ağlıyor Tepeler ağlıyor dağlar ağlıyor Bahçeler ağlıyor bağlar ağlıyor Bülbülün derdi var gülün derdi var Aşıklar çileden gıda sağlıyor Ahu feryatları ciğer dağlıyor Mecnun ağıt yakmış Leyla ağlıyor Sahranın derdi var çölün derdi var Gönül ayrı değil hicrandan gamdan Dertler ayrılmıyor canandan candan Kime derdin sorsam beş beter benden Deryanın derdi var selin derdi var Aşık borani yem sefa sürmedim Gam elinden başka yatak sermedim Ben dünyada dertsiz insan görmedim Ayağın derdi var elin derdi var Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dudağında kalır söz yavaş yavaş
Deli gönül ömür biter yaşlanın Dudağında kalır söz yavaş yavaş Güzellerin meclisinden dışlanın Kaybolur bedenden öz yavaş yavaş Dostlarınla uzatırsın arayı Saran olmaz gönlündeki yarayı Gözün seçmez olur akı karayı Göstermez dünyayı göz yavaş yavaş Kara toprak alır cananın canın Dünyada kalacak servetin malın Ne odunun kalır ne de dumanın Tükenir ocakta köz yavaş yavaş Kilit vurmuş gibi konuşmaz dilin Sofraya otursan uzanmaz elin Kemendin doğrulmaz bükülür belin Bu gizli sırları çöz yavaş yavaş Kader seni elden ellere atar Hayat diken olur bağrına batar Gençlik elden gider kocalık çatar Tepeye dönüşür düz yavaş yavaş Aşık Borani’yem nöbet bitince Felek kumarında seni ütünce Uzanıp da musallaya yatınca Gönül dostlarını üz yavaş yavaş Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dudak yarelidir dil yarelidir
Sam yelleri esti ayrıldık dostan Dudak yarelidir dil yarelidir Hayrat girmiş harap olmuş gülüstan Bülbül yarelidir gül yarelidir Gönül sana hasret yollarım ırak Sana varmak için nerde son durak Bu aşkın saçına işlemez tarak Akar göz yaşlarım sil yarelidir Ayrılık dertleri yüzlere katlar Yeşilden sarıya döndü umutlar Gök yüzünde pare pare bulutlar Deniz yarelidir göl yarelidir Kerem et allahım bu çile bitsin Başımdaki dertler belalar gitsin Leyla ağıt yaksın mecnun ah etsin Sahra yarelidir çöl yarelidir O yar ile ayıralı aramı Hiç kimse sarmıyor gönül yaramı Bundan sonra şadolamaz borani Oda pare pare bil yarelidir Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duymuyor gönül
*******im rüya oldu efendim Birini hayıra yoymuyor gönül Gönülden çektiğim hesaba sığmaz Yüzüne söylüyom duymuyor gönül Diyom kıybet aşıklığa yıkımdır Kendi yarasını saran hekimdir Beni tanımadı diyo bu kimdir Çektiğimi hesaba koymuyor gönül Şu gönül uğrusun öldüremedim Bilmez düğün bayram güldüremedim Bir kere haddini bildiremedim Nasihatım tutup uymuyor gönül BORANİ’ yem naçar kaldım arada Ben gemiyi yüzdürürdüm karada Gönül dostlarının başı belada Muhabbet aşına doymuyor gönül Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya kumarbazdır oynama üter
Gönlünde pişmeden ağzından sözü Demeden dememek daha makbuldür Seni utandırır örttürür yüzü Demeden dememek daha makuldür İyi düşün ölçülü de sözünü Aslınla asil ol verme özünü İş işten geçince dövme dizini Dövmeden dövmemek daha makbuldür Enginlerde otur yüksek gözetme Kalp evini yalancıya bezetme Her sofraya ellerini uzatma Yemeden yememek daha makbuldür Güler yüz tatlı dil hoş görü yeter Aşıklar malını alana satar Dünya kumarbazdır oynama üter Ev meden ev memek daha makbuldür Boraniyem beyaz olur mu kara Senin ile öyle gider mezara Meylini düşürme vefasız yara Sevmeden sevmemek daha makbuldür Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyanın altıda ateş üstüde ateş
Sevginin yücesini aradım Çomar barajının dantelli akşamlarında Doğayı sevdim doğalı sevdim İnsanı sevdim dostu sevdim Dili tutulmuş kelimelerin Bir çare kalıyorum Anlatamıyorum insanlara Sevgi silahını unuttu insanlar Cehalet topu vuracak bizi Sanıyorlar zarın her yanı düşeş Bu dünyanın altı da ateş üstü de ateş Kefenin cebi yok bu dünyada ödeş Rahmetli iyiydi dedirtebilmek Herkese nasip olsun isterim Yum gözlerini tertemiz düşün Sevginin kokusunu al İnsan gibi insan Su gibi aziz ol Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyaya sevmek için geldim
Ben dünyaya sevmek için gelmişim İnsanlara küsüp darılmamki ben Ben allahı insanlarda görmüşüm Gidip başkasına sarılmamki ben Ben insanım insanlığa eserim Cehaletten muhabbeti keserim Ben bana darılır bana küserim Elin hatasına darılmamki ben Ben bana padişah ben bana vezir Başka yere gidip olamam rezil Her ne arar isem kendimde hazır Gidip başka yerde yorulmamki ben Borani ölmeden ölürsem yeter Ben kendi kendimi bilirsem yeter Aradığımı bende bulursam yeter Gidip başkasına sorulmamki ben Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() El yaman olur
Ariflerle muhabbeti kurunca İniler bağlama tel yaman olur İnsan karşılıklı cemal bulunca Coştururlar seni dil yaman olur Mecliste muhabbet dışına çıkma Çok doldur hurcuna güzelden bıkma Ben bilirim diye hele hor bakma Sustururlar seni el yaman olur Hak herkeste vardır sakın hor görme Destursuz söz deyip çamı devirme Sıvayıp paçayı dereye girme İlkbahar ayında sel yaman olur Gönlünde aşk varsa yolda kalmazsın Şeytana çağırma nasip almazsın Mecnun’um demekle Mecnun olunmaz Gel çıkma sahraya çöl yaman olur Arı uçmayınca balı bulur mu? Ötmeyen bülbülün gülü olur mu? Cahil ile giden menzil alır mı? Varamaz meclise yol yaman olur Sanma Borani’nin dili tutulur Güzel için elden ele atılır Nuh’un tufanından yüzer kurtulur Aşığın bindiği sal yaman olur Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eli yar eyledin sen varsınya sen
Ne diye kirlettin temiz aşkımı Beni ettin sevdaların şaşkını Yarım saat açtım gönül köşkünü Tarumar eyledin sen varsın ya sen Sevdalar başımda yola giderken Sevip koklaşmadan ayrılık erken Ben kimi sevdiysem zarar ederken Gene kar eyledin sen varsın ya sen Başıma doladın kara sevdayı Bir hiç için sen çıkardın kavgayı Ele geniş olan koca dünyayı Bana dar eyledin sen varsın ya sen Ayrılığın sam yelini estirdin Yuva yapacağım dalı kestirdin Bülbül ah ediyor gülü küstürdün Güle zar eyledin sen varsın ya sen Kartal gibi yuva yaptın tepeye Yaklaştıkça gidiyorsun öteye Gönül bağlarını tüttün tipiye Ateş nar eyledin sen varsın ya sen Aşık borani yem bana ne di yon Sevdalar başımda geldim gidi yom Seni yaratana ha vel edi yom Eli yar eyle din sen varsın ya sen Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Esirgeyen bağışlayan sevdalar adına
Bir isim seç deseler Düşünmeden güzel derim Bir isim koy deseler Çekinmeden güzel korum Ve inan ki adı güzelim Dünyayı güzelle doldururum Sevdalar adına bağışladım bu gün Çekleri senetleri Banka matikleri Dijital kartları Bir dünya kuruyorum sevenlerin dünyası Savaşların olmadığı Çocukların ağlamadığı İnsanların kardeşçe yaşadığı Ne olursun duy beni Kulak ver bu sese Esirgeyen bağışlayan sevdalar adına Benden selam söyle herkese Bayramınız kutlu olsun Yeni yılınız bereketli umutlu olsun Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|