![]() |
![]() |
#161 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sivrisinek Şarkısı
bu düş haziran gecesinde ev kiraz ağaçlarının köpüğüyle göçmüş körfezin aynasından daha narin bir çanın altında kuşların çağıldayan dalgalarına bir çalıkuşu yumurtası benim uykum: kireçten bir duvar ve dağınık ılgım titrer karanlıkta dikilmiş o beyaz orak ve sessizce doğrar görünmez bir gaga rüzgârlı ve tuzlu aynanın zarında birazdan çatlar her şey |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Siste Ölür Miranda (1816)
Günün geç saatinde Avrupa'nın içine daldığınızda yüksek şapkanızla birden çok baharla süslenmiş bahçede fıskıyenin mermeri yanında düşerken eski altından yapraklar İmparatorluğun üstüne kapıda çiziktirilir bir biçimin hatları Sankt Petersborg'un gecesine doğru. Büyük kızağın çanı titreşir ve birileri o beyaz yalnızlıkta ya da aynı türden bir adım aynı soru eğer çıkarsan Avrupa'nın süslü kapısı arasından siyah giysili efendi bir bay zeki tanıma işareti altından bir emir şeriti Özgürlük Eşitlik bak alnına O'nun yankılanan ağır toplar arasından adalarda tanıdı halılar O'nu Sanıyorum girdi içeriye okyanusları alan Bütün gemiler ve sis adım adım izliyor O'nun gündüz işini mason localarının kitaplıklarındaki bir oyukta bulunan şöyle ya da böyle bir eldiven kılıç bir kartla yazı dosyası ağzına dek dolmuş olarak havagemileriyle dolmuş kentlerle Trinidad'ta sahile karşı duman bir savaştan ve bir başkası daha ve deniz taptaze ve bir kez daha Bay caddesinin merdivenleri atmosfer ki solunmazmışcasına karşılıyor O'nu bir elmanın yoğun özü gibi ve bir kez daha bu asilzade eli bu maviye çalan savaşçı eldiveni saray odasında sonsuz yollar savaşlar ve bahçeler yenilgi dudaklarında başka bir tuz başka bir tuz değişik bir yakıcı sirke Cadiz zincirlenmiş duvara ağır halkalarla düşünceleri soğuk korku kılıçtan zaman tutsaklık farelerin arasına inecekseniz bu yeraltı tüneline ve cüzzamın granit kayasına bir başka kilit var asılı tabutta o eski yüz ki ölüp gitti orda ölü bir söz bir söz adımız bizim dünya adımlarının gittiği yere doğru özgürlük titreşen alevi için O'nun batırıyorlar O'nu suya halatlarla düşman toprak selâm sabah yok ve soğuk mezar soğukluğu Avrupa'da. |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Siste
sisle dolu bütün gece o bitkibahçesi - bir park gibi ve arkasında onun çitin arkasındaki sis-ormanında gugukkuşunun sesi hâlâ-dinelen bir dinmemişlik gibi uzaktaki baba-halkta uzun bir zaman çok önceden babam (geçit resmi-ve-şarkı gibi kıvrılan kalabalıkta) |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sis
Küçük kedi ayaklarla gelir sis. Sessiz kalçalarla oturur bakar limanla kente ve sonra çeker gider. |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sınırsız
Görüyor musun bu elleri? Bunlar ölçtü yeryüzünü, ayırdı mineralleri ve mısır türlerini, barıştı ve savaştı, yendi uzaklıkları bütün denizlerde ve ırmaklarda, ama gene de, yolculuk edip dururken sende, ey küçüğüm, ey buğday tanem, ey toygarım, tam olarak algılayamazlar seni, göğsünde ya dinlenen ya da uçan ikiz güvercinleri avlamaktan yorulurlar, dolanırlar bacaklarının mesafesinde, dolanırlar belinin ışığında. Benim için bir hazine odasısın, sonsuzca varsılsın denizden ve onun yığıntılarından, ve beyazsın ve mavisin ve enginsin bağ bozumunda toprak gibi. Bu bölgede, ayaklarından alnına, dolanarak, dolanarak, dolanarak, geçireceğim hayatımı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmeyi Öğrenmek
Seni sevmek yeni bir dil öğrenmek gibi Tutuyorum ellerini, böylece yaratıyoruz birleşmek eylemini Öpüyorum usulca seni, yumuyorsun kirpiklerini Böylece yeniden var oluyor 'seni seviyorum' bütün dillerde Farkında mısın çoğaldığımızın? Böylece yok oluyor acı bütün sözlüklerde. Sessizce bir geleneği sürdürüyoruz seninle Şimdi tam 'bir geyik yolunu şaşırdı dağda' diyerek Öpmenin sırası memelerini Gidişin sürgünümdür, gitme Gidersen unuturum bütün o sözcükleri Dilsiz kalırım, gitme |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seviyorum Barındırdığın Her şeyi, Valparaiso
Seviyorum barındırdığın her şeyi, Valparaiso, Parlattığın her şeyi, ey okyanussu gelin, daha da uzun senin kasvetli halenin vardığı yerde. Seviyorum denizin gecesinde denizci için fırlattığın şiddetli ışığını, değil mi ki aydınlatıcı ve çıplaksın sen - portakal çiçeği gülüm benim -, ateş ve sissin. İzin verme kimseye benden başka, seni savunmayı ya da kızgın çekiciyle sevdiğim şeyleri kırmaya gelenin yaklaşmasına, ne de senin yayılmış çiy'den elyapılarının arasındaki sesimden başka kimseye, denizin tuzlu analığının seni öptüğü basamakların üstünde, benim dudaklarımdan başkasına izin verme dorukların havasındaki yüksekliklerde senin soğuk Siren-tacına doğru, benim okyanussu sevgilim, Valparaiso, Bütün dünya kıyılarının kraliçesi, dalgaların ve teknelerin gerçek amacı, sen ey içimde ay ya da korunun içindeki rüzgârın yönü gibi. Seviyorum senin suçlu sokaklarını dağların üzerindeki ay'dan hançerini ve bulvarlarındaki izinli denizcilerin ilkbaharın mavisini giymelerini. Anla bunu, rica ederim, limanım, iyi de olsa kötü de olsa sana yazmaya hakkım var, çünkü acımasız lambalar gibiyim kırık şişeleri aydınlattıklarında. |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgili Yürek, Niçin Hor Kullanıyorsun Beni?
Sevgili yürek, niçin hor kullanıyorsun beni? Beni azarlayan sevgili gözlerin Hâlâ güzel, güzel ama - ah Güzelliğin ne de gizli! Gözlerinin berrak aynası Ve öpüşlerin iç çekişleri arasından Eser inleyen yeller bıçak gibi Aşkın gölgeli bahçesinde. Ve yakındır aşkımızın dağılıp gitmesi Eserken yaban yeller üstümüzden - Ama nedendir, sevgilim, ey sevgili dostum Ah! nedendir bana eziyet vermen? |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgi
Şanını ve gücünü yitirip de Bir dost dahi bulamamışa, Küçümseyen ve öfkeli düşmanları arasında bile Soyluluğunu elden bırakmayana, Avutan türküdür, yoldaştır Sevgi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sevebilir misin Beni, Ey Hece Kitabı
Sevebilir misin beni, ey hece kitabı, ve öpebilir misin beni, ey zamir? Bir gömüt müdür bir sözlük ya da kapalı bir bal kovanı mı? Hangi pencerede kalakaldım izlerken gömülen zamanı? Yoksa uzakta gördüklerim henüz yaşamadıklarım mıdır? |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|