![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ***Yürüyor Yarına Genç Adam
___h.avni dede için- yürüyor yarına genç adam saç ve sakalına sinmiş umutlarla duruyor istiklal caddesinde bir totem heybetiyle vuruyor zulmün suratına ozanın namus şamarını _Çorlu Ekspres 3mayıs1974 sayı:3535 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ***Yüzü Gülmeyen Şehir
sessiz ve dalgın yürür yüzü gülmeyen insanlar yüzü gülmeyen sokaklarında yüzü gülmeyen kentin şarapla yıkanmış geceden kalma sarhoş sokaklar dar gelir taşıyamaz lodos yemiş balıklar gibiyiz ve biz özledikçe sılayı o bizden kaçar dağ çiçekleri açar yüreğimizde türkülerle ve yaşanmamış günlerimizle _erenköy19eylül2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***Zeytin Kokan Seviler
maviliğinde kaybolduğum ege ey zeytin mandalin kokan sevgili geçmişin lavantalı çeyiz sandıkları gibi kokan bahçelerin ve koklamaya kıyamadığım çam kokulu saçların yelken açtık poyrazlarına umurumuzda değil tarih öncesi zamanlardayız belki de gemimin anbarı sevgi yüklü tayfasız çıksak da yola nasılsa varırız ufukta bir limana _erenköy 18ekim2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Akgece-Karagün
nedir o gecenin duruluğundaki sessizlik gizlilik *******e tutsağım ben günbatımı öte yaşamıma köprü kurar akşamlar akşam ah akşamlar doyamam sizlere bir gurup vakti sessizliğe yitikliğe köprü sizler gerçek yaşamalara doğru sıcak bir el okşarsa saçlarımı bakarsa yüzüme dost bir çift göz mahsunca yel yel yitirdim umutlarımı oysa umut ah umut katı yoz sevilerden uzak okşamak düşlerdeki yüzü gecenin sessizliği garipliği seslenir kulağıma şiirsel öyküler anlatır çobanyıldızı ağlamaklı sabahla birlik güneş demirleşir keskinleşir elmas kömürleşir yanar güçsüzlüğüm doğar güneşle _mustafakemalpaşa eylül1967 _köz yt:1973 Zeki Ergin
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Arıyorum
kaybolan umutlarımın peşinde ben bir serseri yaşar gibi dururken bu kaçıncı haykırışım karanlığa gözlerim kançanağı ağlayışım kankaranfller ardında oy anamın 18 yaş güzelliği oy doğduğum gün ve de yaşanmamış sevilerim yerini bulmamış sevilerim vede dalında solan güller bir avuntu ararım bin umutla uyanırım her sabah oysa boşunadır gözyaşlarımın çoşkusu akpak bir dünyaya olan özlemim nerededir her sabah binlerce güneş doğan ülke insanların bir bütün olduğu yerdedir uzakta değil karanlığın gözlerini çalmışken insanlar çağdışına doludizgin koştukça insanlar ben n'edeyim biliyorum delifişek olmalıyım yeni doğan her çocuğun bir kaç saçını okşamalıyım yok mu el uzatacak bu çocuğa muhtaçtır vede acımasız bak ağlıyor belki de bir solukluk ömrü kaldı gören kim kim tanıyor şu dünyada kendini yoktur 25 yaşımın çoşkusu nedendir belimin kamburu nedendir yüzümdeki ihtiyarlık evet insanlık için insanları öldürenler duyuyor musunuz beni bu şiir tükenmişliğimin destanıdır işte gene soğuk bir rüzgar esiyor karanlığa gömüyor tüm iyi düşünceleri ben öksüz bir çocuk yitirmişim kendimi _iskenderun ağustos1972 _köz yt:1973 Zeki Ergin
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Karınca Ve Yılan
paldırlar arasından bir yılan uzatmış kafasını ihtiraskar gözleri feldir feldir biz de varız diyor karıncalar ve tüm bir yaz uğraştalar toprak testisini dikmiş kafasına nazilli dokuması gömleği ıpıslak ömerin yanmışlığı bir başka bu yaz bir yılan uzatmış kafasını başaklar arasından görmüyorsa da ömer sezinliyor yakında ırakta bu sıra bir türkü tutturuyor deme gitsin 'gökte güneş yerde ateş yanıyor yüreklerimiz yalım yalım toprak altında solucanlar uyanmaklı ilk yaza karşı dereler çağlar çiçerler açarmış neme gerek' _mustafakemalpaşa şubat1969 _köz yt:1973
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Neden
hani nefretin sevgiye dönüştüğünü muştulayacaktı ilk doğan güneşle ilk öten horoz hani zamanın bir noktasında duracaktı saatler ve sevenler için kalkacaktı şarap dolu kadehler ve de ağlamayacaktı artık ve de ölmeyecekti bebekler umut neden güneşe giden yolda yorgun kara düşüncelere neden tutsak ak günler yarına bel bağlayamıyorum yarınlardan korkuyorum nedendir söylenmez özgür türküler özgür çağrışımlar neden suskun _köz yt:1973 _Çorlu Ekspres 10ocak1975 sayı:3744 Zeki Ergin
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *O Zaman Severim Ben Sizi
günboyu aynanın karşısından ayrılmayan modanın tutsağı genç kızlar kuaför parfüm losyon ve süslü gazeteler vede yabancı giysilere abone sizler ne zamanki bıyığımdaki terleri silersiniz losyon değil sabun kokan ellerinizle işte o zaman ben alnınızdan öperim yüreğim çağıldar gürül gürül akar yüreğim size doğru _istanbul şubat1973 _köz yt:1973 Zeki Ergin
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Olmaz mı
tüm umutlarımı yitirdiğim bitmeyen *******de yamacıma sokulup bir şarkı gibi sinsen içime sonra yitik anılarıma davet etsen beni ve yıllardır havada kalan ellerimi sevindirsen olmaz mı _çavuşlu ağustos1965 _köz yt:1973 Zeki Ergin
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Öyküsel Yaşamalar
soluklaşmış anılar belleğimi işgal ederse donuklaşmış soyut fikirler saplanırsa kafama aydınlık dünyam kapkara olup soysuzlaşırsa yaşantım ben neyleyim güzelliği bir ağıt söyler hafiften esen yel kulağıma güneş güneşlikten çıkar gün günlükten huysuzlaşır yıldızlar gökte bulutlar devamda bilinçsiz yaşamalara sapık şarkılar söyler dalgalar sahilde vahşice ırmakta akan su duru yaşamalardan uzak salt balıklar habersiz fırtına yaşamadan fırtına dünyadan savruklaştı umutlarım dalgın esen yel gafil avladı gülmez oldu yüzüme ay bulutların gazabına uğradı köpükleşir dalgın su hoyratlaşır kişilerin yaşamına inat coşar da coşar gecenin sessizliğine inat sarhoşça nağralar atar sahilde dalgalar tüm gücüyle saldırır kayalara denizde balıklar duru yaşamalara devamda gelecekten habersiz _mustafakemalpaşa ağustos 1967 _köz yt:1973 Zeki Ergin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|