![]() |
![]() |
#161 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Prospektus
Beni gözlerimden gökyüzüne kelepçele Ey ardına bin yıllık susuşları yüklenmiş savaş Kimliksiz geçkalmışlığımı örter belki bu esaret Beni ellerimden sağdığım süte batır Şimdi alkışlanayım şimdi sövüleyim Berrak gökyüzüne hayran Dokunaksız yolcular tarafından Gelmemeli ayın sancıları sabahın serinliğine Yarattığı her kuş Tanrıyı anarak ölüyorsa da Gelmemeli cıvıltısı serçenin Odamın ışıltısız soğukluğuna Küf duman ve şiir artıkları basmış Yoğun nemli ve kirli Döşemesine keder döşenmiş odamın Beni saçlarımdan dökülen Tellerin azizliğine bırak Yangısı aşktan menkul kadavra Değersiz artçıların korkusu bile Yenileyemez konforumun sade raksını Sarısın beyazsın ve fakat Esmer bir adın var kalbime çiziktirilmiş Öfkeyle kanırtsan da kalemini Acımıyor Adını tarifi saydım çünkü kalbimin Yeterince öldürmüyor şeytani kıyasların Benim yasaksever intizamsız ruhumu Darbeler vuruyor ikindi bana Darbeler vuruyor ikindi bana Balyozu sözlerinden tevarüs Şiddetim kuduruyor cismine yaklaşınca Hüznüm karıncalanıyor akşama vardığım zaman Beni yorgun ve serin uykulardan deren sen miydin Taş odalardan ve şarap kırmızısından çalan sen miydin Ey kıvrılmış hüznümü ütüleyip şık salonlara ittiren isim Adın esmer bir yangıdır artık Günler ve *******ce sayıkladığım Zavallılığım geçmez mümkünü yok Beyazlığının içine bir damla keder akıtmadan Şahikasına tırmanmadan Beşparmakların Elimle yüzüme çizdiğim pusula Beni bağla yemeninin haresine Ne ben ölüyorum kurtuluyorum Ne çare bulunuyor varoluşun sıkıntısına Beni yüreğimden lanete zincirle Ki görmüş olayım izbe kahrını Düzeldi beynimin eğrilikleri Düz satıh Kara leke kutusu endam Ve aynadan yıldızları aksettiren efkâr Gözlerimi saldı zamanın sarkacına Zalime aman dedim Bekledim İndirmedi kılıncını İndirdi boynumun orta yerine 22 Mart 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Q..e..
Gözlerime doluşan zerdali yeşilliği Nefessiz bırakıyor Atlastan yalnızlığımı Ahenksiz bir gökyüzü resmi Can buluyor Yelkovanın ucunda Zaman kendi kıstığı ateşle Haşlıyor hayatımın çiğliklerini Zindana dönen mahkum Efil efil ağlatırken manayı Yollar yola çıkmalar Uçmakla konmak arası Tedbirsizlikler yalıyor Ruhun esmerliğini Yineden yeni Yeniden yine Fışkırıp çıkan hüzün Ellerimi ağlatıyor Gözlerime dokunmadan 19 Aralık 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Q..l..
Hasarsız bir anısı bulunmayacak Kalbimin Arkaik kazılar sırasında Hüzne bulanmış eski yeni aşklar Adanışlar aldanışlar ağlayışlar Kırık dökük çatlak Konacak camekanlara Güze güvenip yazdığım her hece Ağır bir balyoz olup İnmese kalbimin orta yerine Kavi kraterler gibi Dimdik fütursuz hasarsız kalabilirdi Yaşamak alışkanlığım Ah yaşamak Yaşamak alışkanlığı Depremleriyle kırıyor Kalbimin faylarını Üzeri alınmamış hasret hesapları Ay sohbetleri geceyle Dünyaya sövmek lanetiyle Omuzlanışı acının Bütün bunlar İhtilal planları kuruyorlar İçinde Gün yanması Ay tortusu Ah bilenmesi Bulunan kalbimin Kalıntılarına karşı Ay'la vedalaşma zamanı Geceyle hüzünle ve yağmurlarla Aklile buluşup Gergin bir diplomasiye dönüşen Bu yangını harlamadan gece Ay'a iyi ******* dileyip Çekilmeli huzurdan... 30 Kasım 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Quasimodo l
buradayım gecenin ortasında uyuyan sükunetinin saçlarına bir gül taktım seyrediyorum yüzünde hüznün haritasını kalbini gömüp hatırasız zamanlara silme sildirme şekilsiz bir kamburu sevmekle yücelttiğin bu aşkı zamanın tellerine takılıp kalan esnaf bir alınganlıkla kör olan gözlerime dokun Ah Şeytan! Ah izin ver bana Bir kerecik dolaştırayım parmaklarımı Esmeralda'nın saçlarında.... Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Quasimodo ll
Çanlarla tırmalanmış Arka sokakların gözleri Sabah yalnızlıklarına Yetişmez çınlayışlar Sarartılmış bir gize Eklemlenmezse hece İdam kaçılmaz yazgı Katedralin önünde Yeminler yadsıyor artık Karanlığın savurgan esrarını Alıştı kemiksiz karartılara Kaldırımın laneti Ey kambur Çek gözlerini artık avludan Yeşil elbisesiyle Raksı örseleyen dilber Girdi sağlam kalan gözünden Bin ömür kalmak için Geziniyor kalbinin Sakin sahillerinde Ruhun aşkla şiirleniyorsa Bunda senin haçın yok 5 Aralık 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#166 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Quasimodo lll
Asıl iplere zangoç Bilgeliğin boynuna geçmeden Çanlarının kemendi Asıl inlet meydanı Sussun taşlık ve avlu Sussun artık Notre Dam Gören gözün aydınlığa bakarken Bakan gözün karanlığı görüyor Senin ellerin Ve hep ıslak parmakların Uykusuz ve sarımtırak salgılarla Boyadığın *******de Encamı yitik eşyaya dokunuyor Asıl iplere zangoç Aşkın kemendi boğmadan Sabırlı bekleyişini Asıl inlet meydanı Sussun Esmeralda Yıkılsın Ömrüne duvar çeken katedral |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Rakı Sürülmüş Yaralarım
Kapı açık Kül yalaz Ses ince Sızı sağlam Kar küflü Zar düşeş Ahh derin Ağrı yanık Sezgi zayıf Emek boşa Vuslat bahara Aşk kırık Lal dil Duvar yüksek Uzun yol Razı gönül Gençlik cıvıltılı Umut canlı Nefes taze Zehir keskin Yumruk katı İnat kavi Kalp yorgun Kadeh kırık Rakı buruk Gök ova... 22 Ocak 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#168 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Referans
Ben Siyah bir karıncanın gözlerinden Çalıyorum bütün şiirlerimi Simsiyah bir gecede Siyah bir mağarada bir siyah taşın üstündeki Simsiyah bir karıncanın gözlerinden. Temmuz 2002 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Saaat. tım
Zaman Dipsiz fahişeliklere Sürüklüyor bizi Üç otuz bedellere Sattığımız Bedenlerimiz değil Sadece Geçmiş ve gelecek Arzularımız Davamızın ihanete Uğradığı anlar Ki işte bizim Tecavüz edilmiş Bir rahibeden Farkımız kalmıyor O zaman Gece, Kuşlar, Melekler, Saat kadranları, Tiktaklar; artırmıyor asla Geri zekalı zevklerimizi Bir çocuğun Annesiyle Aynı tabutu Paylaşması kadar. Nisan 2003 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Sabite
Islattı bütün kelimelerimi Geceleyin melek kanatlarından Ansızın inen yağmur Ölüm kol geziyor Ortada savaş yok oysa Hırpaladı bütün iyi niyetlerimi Hırpani kılıklı cüceler Devlerin şatosuna gidiyordum güya Zulüm aman vermiyor Firavun gebermişti oysa Garipsedi bütün korkularımı Hani şu bildik yakınmalar Elde bendim dilde ben Rahat bana batmıyor Döşeğimde çiviler var oysa Uyuttu herkesi Allah Bir bana kayraladı açık gözleri |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|