![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hali Pürmelâlim
Kapınızda ağaç oldum, kök saldım, Ökse otu öz suyuma dadandı… Bir boy; derken, bir boy daha ucaldım: Kavak dahi varlığımdan utandı! .. Hangi dağda kurt ölmüş ki arasın? Gölgesi yok; neresinde durasın? İnce, uzun, hasta fidan kurusun; Varsın olsun, bir zamanlar sultandı(!) Gören der ki şu biçare fidanı, Söküp at da biz alalım gadanı, Bilmezler ki bunca davar güdeni: Bir zamanlar gölgesinde yatandı! .. Dargınlık mı kırgınlık mı bilmezim… İçtenlikle söylenirse, olmazım! Zorum belki, belki anlaşılmazım; Sebebim ki gönlümdeki fettandı! .. Turan’ ım ya; halimin sebebi sen! .. Canı sensin, cananı, habibi sen! .. Dermanı sen; ilâcı, tabibi sen: Deniz bitti; söz, ılgımdan utandı! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hangi Bayram
elbette üzülüyoruz ve zaman zaman göz yaşlarımız da bize eşlik ediyor... doğu ve güneydoğu` muzda süren 'kiralık katillerin Türklük katliamları' ndan sonra, yaşamımıza eklenen komşu ve dost ülkelerdeki siyonistlerin işlediği katliamlar... bu kez de gözyaşlarımızı; 'Kerkük ve Felluce' nin ardından, adeta göstere göstere yaratılan 'Lübnan dramı' ndan damlayan gözyaşlarımıza sayın efendim... ‘’hangi bayram? ..’’ diye sormak geçti içimden / birden! çocuklara şeker yerine kurşun, -büyüklere baskın! .. dayaktan, işkenceden bir ikram… -ve zehirden! .. mezarı bile yok artık -dostluğun, -barışın, -aşkın… ‘’hangi bayram’’ kutlanıyordu sahi? Orhan Veli demişti ya: ‘’…bir elinde cımbız, bir elinde ayna; -umurunda mı dünyâ? ..’’ ya umudunu kesmiş, el etek çekmiş dünyâdan, ya da halen sınavını sürdürüyor ilâhî! .. zalimler mazlum, mazlumlar zalim anılır da, insanlık ders almaz hâlâ; uyuşturulmuş vallahi mazlum bir ulusun kanı ırmak olup aksa dahi! ‘’hangi bayram’’dı sahi? hâlâ içimde dolanır bir derin kuşku. kim bilir; -gün gelir -içimizdeki vahşetten utanılır da, yeniden hatırlanır -/ hatırlarız belki o ilâhî aşkı! sahi: ‘’hangi bayram’’? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haydi Çocuklar Okula
Kırıldım! Bozulur mu dostluklar bir zan için? Kan, gövdeyi sularken; şeytana toy kurulmuş! Toprakta mı gözünüz? Bu erken hazan niçin? Şeytanın hatrı için bir sanal köy kurulmuş! .. Emir keser demiri, anlam sivrilir birden, Bir kudurur ki şeytan; bal yaratır zehirden! ! ! Görünür ki son yakın: Umut yok panzehirden; İstikbal musallada Hasan can; soy kırılmış! .. Ben yaptım oldu deyip kurulan bozuk nizam Sunarken kendisini, neresinde intizam? .. Ganimete göz koyan açlara gelmiş de zam; Sofraya sivri sivri saflar, boy boy kurulmuş! .. Aklınızı devşirin başınıza, ders alın, Beceremiyorsanız, ustanızdan kurs alın, Okuyun be çocuklar! Noksanıdır kırsalın; Adam olmanız için son kurultay kurulmuş! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hayrat
kalp ağrılarımı heybeye, ...heybeyi eşeğe yükledim. sürdüm eşeği Niğde’ ye… meğer ne menem bir yükmüş ki eşek söylendi durdu bu ne ağır yük diye! oturup haber bekledim… haber geldi Niğde’ den: Bor’ un pazarı varken ...bize mi reva gördün? dedim ki ben çok çektim; böyle pahıl bir yükü kalbi çekmez züğürdün… hayrınıza dağıtın gıdım gıdım heybeden! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Heyhat
Göl yeşili gözlerin büyüler gözlerimi, Mecnun, Leylâ' ya nasıl bakmış öyle bakarım... Kıvranırım acıdan, boş ümidi neyleyim, Eski mutluluğumu içtenlikle ararım. (aralık 1981) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hoşça Kalın
Affetsin beni dostlar ayrılık geldi çattı, Bir yanım aşk düşmanı, öteki yanım hırsız! Aşk düşmanı kalbimi kırdı, engel dayattı Hırsızsa emeğimi çaldı: utanmaz, arsız! .. Elde ne var? --------Hiçbir şey! ---------------Hesap kapandı kârsız! .. O hırsız duysun beni, feda olsun her şeyim(!) Marifet ‘’çekmek’’ dedik; çektirsin, günümdeyim! Affetmek büyüklüktür; hoyrat bir dönemdeyim, Fırsat bu fırsat, gayret; vursun, çalsın umarsız! .. Elde ne var? --------Hiçbir şey! ---------------Hesap kapandı kârsız! .. Hoşça kalın dostlarım, artık Ahmet Turan yok, Ulusal iradeyi çiğneyene vuran yok, O ki çalan çırpana hâlâ hesap soran yok: Turan yok, Hasan öldü; yönetici damarsız, Elde ne var? --------Hiçbir şey! ---------------Hesap kapandı kârsız! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hüzün
Bir hüzün yaşıyorum; parçalanmış yüreğim dargın o sevgiliye... O yorgun geçmişimi ...yorgun omuzlarımla sırtlıyorum da halâ ......kendime şaşıyorum; nasıl taşıyorum, diye! .. Bir hüzün yaşıyorum; umutlar lime lime,sevgiler hançerlenmiş sırtından... Hatıralar, avuçlarımda kalan son kırıntılar: Bakakalıyorum kaybolan umutlarımın ardından... Bir hüzün yaşıyorum; içimde kor ateşler: Yanıyorum be gülüm, ...kaybolan umutlarımı toplada gel ne olur... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Izdırap
Kaldırsam şu başımı ölümü görmekteyim, İndirsem şu başımı, ölümü özlemekte.... Kolay mı derde düşmek, dertle iç içe kalıp, Uçmağın kapısını dertle düşlemekteyim! .. Beni hayallerimden ettiğin yetmez gibi; Sana ait ne varsa bir bir yitirmekteyim! .. Kaldırsam şu başımı ölümü görmekteyim, İndirsem şu başımı, ölümü özlemekte... Kolay mı derde düşmek, dertle iç içe kalıp, Her gün bir kerre daha bin kerre ölmekteyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() LÂTİFE:
ne demiştik? .. bir parmak bal veriversin, iki parmak çalıversin, ve sonra el, sonra da kol, olacaklara hazır ol: parmak, el, kol, sonra gövde… soracaksın: başım nerde? girmiş başın “baş” la derde: hesabımız bu hesaptır; vallahi bunlar kasaptır, adam sayıp seçseler de mayası bozuk neseptir! koca devi yediler ya bunlar bize kem nasiptir, yetti gayrı, çekiverin “düş yakamdan, hadi DEFOL! ” ulan Temel, sen yok musun ![]() şu, yırtık ağzını diktir(!) |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İÇ:
bir devin… Köy Hizmetleri’ nin ilgasınadır sîtemim! .. birilerinin, tok işkembelerinin uzantılarından yol alıp, yukarıdaki / zirvedeki anüslerinden yükselen “gark! ..” seslerine değil, dozer paletlerinin; çığlıklarında saklanıp _____________kulaklarımı “cıvıl cıvıl” sesleriyle seslendiren tınısına, kır çiçeklerinin “özgür kokuları” kadar nefis kokan, ____________________“alın teri kokusu” na hasrettim! .. isimsiz kahramanlarımın, aç bir sırtlanın iğrenç sırıtkanlığının “en fersah” zıttındaki _____________________mutlu tebessümüne hasrettim! .. ________________geldim, gördüm, kokladım, hissettim! .. Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK’ ün gösterdiği “çağdaş uygarlık” yolunda, milletimin efendileriyle: _______________dağları dümdüz edip, __________________dereleri giz edip, __________________kayaları toz edip, __________________uzakları tez edip; yol yol alın terleriyle sulayarak, îmanlarıyla birlikte, hedefledikleri “aydınlık Türkiye” ufuklarına kadar _____________________________el ele, kol kolaydılar… _______________________ _______omuz omuzaydılar… ülkelerini, _ay yıldızlı duvaklarına vurgun oldukları “yavukluları” saydılar… _____________________________düğündüler, toydular, _______________________toyda halay, hizmette taydılar, __________________________çok sevdiler, çok saydılar; __________________________atölyede formen, ____________________________makinede operatör, _____________________________inşaatlarda ustaydılar… _____________hendeselerle mühürlenmiş birer “onay” dılar! .. ____ ________ ve bir gün birileri, ______________bir ferman yayınlayıp hepsini “yok” saydılar! .. _______Gazi’ nin köylüsünü, kaderleriyle baş başa koydular! .. ____ ________ yalan! .. değişmediler and olsun ki: _______________________dün neyseler, bugün de oydular! .. şimdi oturup beklesinler ülkemin karanlık geleceğini! .. ____ ________ ________________yakındır kırılması halkanın, ______________________patlaması volkanın, ______________________kopması fırtınanın! .. şimdi oturup beklesinler: vereceklerdir hesabını kaybettirdikleri her anın! .. duyar gibiyim itiraflarını: ________________________________“keşke varolsaydılar…” _______________yazık! .. koca bir devi euro’ ya denk saydılar! |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|