![]() |
![]() |
#171 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düşünki Hüzün...
Toprağa atılan buğday taneleri, Eğer yağmurlara doymazsa yeşermez! İnandım deyip de yaşamayan fani, Buğday gibi kurur inanç kalbe düşmez! Kalbim temiz diyen kişinin gövdesi, İbadette alnı, olmazsa tövbesi! Üstünde duru su altında bataklık Benzer bu misale aldatır övgüsü... Bir ömür görünen ufuk gibi kısa, Hevesler mum gibi yangındır bakışa, Amel hesabını sor karıncalara... Aklından gönlüne dilendirme hayrı! Safet Kuramaz
![]() |
#172 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Düşünmek Zamanıdır…
Ey güzel Müslüman insan, Eline bir hortum alsan, İçindede olsa sigara dumanı veya alkol… Çok para teklifi ile deseler onu Kâbe’ye boşaltacaksın Boşaltabilir misin? “Bu nasıl teklif bu nasıl yol…” “Günahım bana yeter sağ ol…” Diyerek reddedersin o an! Kâbe’nin mimarı bilir misin kimdir? Halil İbrahim peygamber ve oda insandır… Senin mimarın ise Allah’tır! “Anlayacağın sen Kâbe’den daha önemlisin.” “Sen olduğun için Kâbe vardır.” “Peki, neden Kâbe’ye hâşâ! Derken vücuduna hala akar sigara, alkol? ” Artık düşünmek zamanıdır! Safet Kuramaz
![]() |
#173 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşünmek....
Darağacına bağlanır beşikler, Doğan büyürken asılır beylikler, Kısır döngüde neler birikse de Akıl perişan tükenir azıklar! Fikirler bayat metadadır hayat, Öğüde azat sipariştir sanat, Dünya tatlıdır ölüm acıksa da... Yokluğa ağıt dolmayandır kağıt! Vicdan yalnızdır kalabalık sevmez, Acı naradır, ruh bedeni övmez Bin kez tövbe etse, kapı açıksa da... Sorgusu elim şeytanı savamaz! Ana rahminde kırk günü dolunca, Bir melek gelir üç şey verir, alırda Can, rızk ve amel ceninin dalında, Değişmez kural bu inkara kalksa da! Sabır etmektir tevekkül sonrası, Ne yersek şükür kanaat doğası! Mahkum inkarda, beşiğe yazık da Mesaj tazedir on dört asır öncesi... Safet Kuramaz
![]() |
#174 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Düşününce…
Her insan gibi düşününce geçmişimi, Hep olacakların peşinde anladım, Tükenmiş anlarım… Kaplumbağa zırhına bürünür ahlarım, Deve kuşu gibi kafamı gömer kuma ağlarım! Neden sevgilimin bilemedim kıymetini, Gül gibi soldurdum yaşattım her eziyeti, İlk kır sardı sonbaharda saçımı… Dün gördüm aynada aczi yetimi! Çetin kavgalar var içimdeki bende, En çok hayallerim üzer oturduğum divanda, Zoraki bir tebessüm doğar okunan ezanla… Seccadeye sığar ağıtlarım dökerim açlığımı! Kurumuş buket güller bakar acı-acı, Duvardaki resimler görünür yabancı, Halıda toz toprak birikmiş dert haracı, Alır sanki içimde kaybettiğim onur tacımı… Dışarıda çocuklar oyun oynuyor, Güneş sıcacık tenime dokunuyor, Nefesim havanın ahengine kanıyor Eyleyen heveslerime bırakır seçimi! Ölüm beklemekle gelmiyor, Yaşamıma mana salmıyor, Dünya yalanda olsa onsuz olmuyor Tuz yemeye mahkûm ettim bugün, inatçı keçimi! Safet Kuramaz
![]() |
#175 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() E-Portreler…
Dinde dinsizlikte yaşar sembolik, Nefsi sarmış az-çok bir madde-kolik! Salyalar dökülür alırken soluk, Savaşmış, afetmiş kim umursar ki… Barajlarda su yok, yağmur yağmasın Tarlada geçim yok, faiz sağ-olsun Ahlakta sınır yok, yeterki sağsın Bugünü kurtardık, kim umursar ki… Japon dinsiz ama nasıl çalışkan, Hıristiyan kural koymuş alışkan, Yahudi zirvede misyon yapışkan, Müslüman’a geçmiş, teselli baştan! İç başka dış laçka, kim umursar ki… Ülkemde dinsizler sözde okurlar, Papağan misali taklit dokurlar, Çobanı düşünmez karnı tokturlar, Maske takmasını kim umursar ki… Şüpheyle bakıyor herkes zengine, Torpiller akıyor cahil ehline, Mühendis haklıyor çağı delince, Hakkı, adaleti kim umursar ki… İçimde Eyyübi, gözümde yaşı… Edirneli yasta bilmez Maraşlı… Antalya satılır gelişmez Kars’ı! Cepler doluyorken kim umursar ki… Osmanlı mirası batının gözü, Anadolu cennet istemez bizi, Din, tarih, bütünlük… O çalar sazı! Nesil özenirken kim umursar ki… İçimizde birlik, kardeş el ele… Bilin gönderirken çoban meclise! Sonra eleştirme verse fezleke, Acımızdan ölsek kim umursar ki… Kur’an hediye Rabbim güç verir, Hakkıyla yaşasak neler erişir… Dudak her an söyler, boşlukta erir! Mirasyedi malı kim umursar ki… Safet Kuramaz
![]() |
#176 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Edep yahu!
Utanma, arlanma ayarın yok mu? Edep yahu, insan mısın sen sahi? Tüküren, üzdüren, güldüren hep sen Her kılıkta dahi, kaç yüz var sahi... Şöhrette, refahta, her tür hilede, Kahkahana bile para filede, Dünya özetisin şer yar illede, Sanır gibi baki, yaşarsın sahi... Cehennem ehline dünya cennettir! İmanı paradır, yalanı tattır, Dili on numara, haram afiyettir, Edep yahu, insan mısın sen sahi? Safet Kuramaz
![]() |
#177 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ekran Aklanmalı…
Sütçü imamın kemiklerini sızlatan buz dansı, Fakirin umudu popstar alaturka müzik yarışması, Gırgır adına ardı ardına küfür filmleri… Haksızlık bahane kurşun yağmurunda mafya dizileri! Hayal ediyorum bunlardan birini seyredeni, Dilde iman namazda sevgi yemini olsa da… Her gece bakarsa kim yener böyle nefsini, Yetişen nesil tüketir ahlak pınarlarını, yarınlarını… Sarhoş, esrarkeş, kapkaç çeteleri, haksız kazançları Görmeye alışırız çoğalan hırsızları… Kutlasak da cumhuriyet, çocuk, zafer bayramları İyiyi tavsiye eden olmazsa eğitim ocakları… Bekçisi, polisi, her an çalışan aileler nasıl önlem alsın! Çöllere dönen baharsız iklimde özgür yürekler isyan eder, Acilen önlem alınmazsa eğer, Yağmur yerine dolduracak barajları annelerin gözyaşları… Safet Kuramaz
![]() |
#178 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ellerim Açtım...
Mekan daralıyor evren sığmaz bedenime Ne güllere bakmak ne yaylada gezinmek Ne paraşütle atlamak nede avlanmak silah elimde Sıkıyorlar kabir azabında çukur iki metrekare Daha az belki de... Maganda kurşunu deşer yüreğimi Masumluğum ispatlansa neye yarar Ahlasalar ağıtlar yaksalar katilime şahit bulsalar Sıkışan benim... Alışkanlıklarım terk etti Giydiklerim etiket eskitti Kızgın demirde ruhum dağlar sebebi Değişmek zor, zor yeniden başlamak geleceği... Ellerim açtım ağlayarak duaya Zor anların unutulmaz şuurunda Her zaman sığındığım hazinesi bol Abdestin yıkanmışlığı safi şükürle Allah’a... Safet Kuramaz
![]() |
#179 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elmas Rüyalar…
Yorgunum, Üzgünüm, Enerjisi hülyalara gizlenmiş Çalıştığım heyecana küskünüm… Farklı güneşe ihtiyaç duyar gibi, İçimde üşüyen ruhuma sıcaklık, aradığım belki! Uzak yakın ne fark eder ki, Yaşarım kimliğimden sürgün... Başımı kaldırsam anılar, Eğsem yığın yığın işler! Damarlarımda özlem sevgiler, *******i yatağa düşerim sürüngen! Ahu gözü arar, Hala umutla bakar! Ne kıyas, Ne kıstas, Nede bilir naz! Rüyamda kovalar, İsteklerim kıvranır çekingen! Eylül gibi duygusal, Yanaklarım kızarır al al, Tutunsam kırılmaz, hamdır hala dal! Mahkûm gibi, Engin sezgileri... Bir umut belkide hayal, Gölge gibi izler geçmişimden! Safet Kuramaz
![]() |
#180 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elmas…
Kara elmas, toplanır ocakta Ölüm kol gezer, göçüklerinde! Teri yayılır siyah alında, Yaşamak buysa, umut akmakta! Evde soba, kestane pişmekte Başka bedele keyif çatmakta! Karbon monoksit hazır tetikte, Saklanır ölüm, uyku anına… Tedbir almaksa aklın tek yolu, Aczimize ders bağlar her kolu, Elmas bir maden rengi soluğu, Ak, kara, parlak sürükler zan’a! Safet Kuramaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|