![]() |
![]() |
#171 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çırılçıplağım.
Her şeyden arınmış, Çırılçıplağım, Urbalarımı bile çıkarmışım, Yıldızlı gecenin şavkında, Anadan üryan haldeyim. Üzerimde, Sevgi çiçeklerinden elbisem, Yeni bir gezegene, Yeni bir gökyüzü altında, Yeni sevdalara, Kanat açıp, Uçmak istiyorum.
![]() |
#172 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çiçekler Türkümü Söyler
Sevgi güllerimi derdim, sana gönül olarak yolladım. Benim derdim, yanımda karanfil olarak oturmakta. Sözlerim kanatlamış şiir şiir sana uçmakta Gözyaşlarım inci olmuş oluk gibi akmakta Güllerin yanında sana sevda türküsü yolladım Bahçede güller, karanfiller sakin bana bakıyor. Menekşeler mor renkleri meltem ile dans ediyor Sazımın telleri sana bozlaklardan ağıdımı yakıyor Tutamadım yine göz yaşlarım inci inci akıyor Esen yelden sarhoş, tüm çiçekler bana bakıyor Beyaz bir gül sordu derdin nedir hey aşık Kırmızı gül dizime uzandı sanki sen gibi Karanfil gülümser, sanki teselli eder gibi Menekşe raks ederken tam bir sırnaşık Kollarıma dolanmış sarmış beni sarmaşık Bütün çiçekler türkümü söylerler saz ile Güllerin arasında sana yoladım haz ile Geçti ömrüm gelmedin geçti artık yaz bile Ömrüm boyu baktın durdun naz ile Kavuşmaktı dileğim, bu sitemim az bile
![]() |
#173 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çoban Yıldızı Şahittir.
Gece olunca, Koynuma dalardın, Sarılıp boynuma, Seni çok seviyorum, Hep mutlu etmek, İstiyorum derdin. Sen uykuya dalınca, Kalkıp seni seyrederdim. Dudaklarını hafifçe öpüp, Düşlerimi anlatırdım sana. Tatlı bir gülümseme, Belirdimi yüzünde, Beni anladığını sanarak, Usulca balkona çıkardım. Gökteki ışıklardan, Çoban yıldızını sorar, Seni ve düşlerimi, Bir bir ona anlatırdım. Tan yeri ağardığında, Usulca koynuna girer, Sıkıca sarılırdım sana. Uyandığım her gün, Merakla sorardım kendime, Acaba düşlerini,sen de? Anlatır mıydın bana? Haydi bu gece, Sende çık balkona, İstersen in sahile,sor, Gökteki çoban yıldızına, Anlatsın bir bir, Seni ne kadar sevdiğimi? Sana anlatamadığım, Senin için düşlediğim, Güzel günlerimizi. Belki o zaman anlarsın, Seni ne çok sevdiğimi.
![]() |
#174 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuk
Ne güzel şeysin Sen çocuk, En güzel şey, Sensin çocuk. İki gönül bir olunca, Sen gelirsin çocuk. Saflığın en güzeli, Sevgimizin çiçeği, Mutluluğun temeli, Yaşanacak yılların, En güzel şeyi, Sensin çocuk. Yaşanmamış yılların, Tadılmamış tadların, Bir gecelik günahların, En güzel aşkların, Meyvası sensin çocuk. Bütün ümitlerimiz sende, Şöyle bir büyüsende, Bütün dualarda,dileklerde, Mutluluklar ülkesinde, Şimdi yaşama sırası sende, Dilek ağacımızın meyvası, O Güzel şey,sensin çocuk.
![]() |
#175 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocukluğum Nerdesin?
Çocukluğum! Hey benim emeklediğim, Yürümeyi,koşmayı öğrendiğim, O minnacık yıllarımdaki Çocukluğum nerdesin? Nereye sakladınız? Benim çocukluğumu. Oyun bahçelerinde oynayamadığım, Arkadaşlarımla çember çevirip, Topaç döndüremediğim, Kafa karış oynayıp, Cillilerimi şöyle çarpamadığım, Çocukluğum! Nerdesin? Sabah ezanında kalkarak, Elmalık fırınına giderdim, Tatar hamza’nın fırınından, Tahta tepsiye sabahın o saatinde, Mis kokulu tahanlı pidelerini, Bir güzel sıralayarak, Sokak aralarında yanık sesle, Eskişehir unundan, Yeni çıktı fırından, Mis gibi tahanlı pideler, Diye bağırarak satardım. Okul saati geldiğinde, Tahta çantamı sırtlayıp, Bir koşu okuluma giderdim. Akşam vakti okul bitince, Bursa’nın o meşhur, Kazan simidini, Uzun bir sopaya dizerek, Haniya akşam simidi, Nidalarıyla satarak, Kazandığım paralarla, Sevinç içinde eve, Annemin kollarına koşardım. Fırıncımız bir tatardı, Tekerlemeler öğretmişti bize, ‘’Bu tatar aptal tatar,kendi yapar, Kendi yemez,el aleme satar’’ ‘’Evet beyim,cebine merdivenle ineyim, Şapkanın üstünde motosikletle döneyim’’ ‘’Baylar bayanlar,kahvelerde, Sandalyede oturanlar, Alı alıverin,simitleri’’diyerek, Şarkı söyler gibi, Türkü çağırır gibi okurduk, Tatar Hamza’nın öğrettiklerini. İşte o günlerde yaşayamadığım, Çocukluğum geldi aklıma birden, Arıyorum çocukluğumu, Acımasızca elimden alınmış, Anıları bile bırakılmamış, O Çocukluğumu aramaktayım. Aranızda eğer bilen varsa, Bir şekilde nerede olduğunu? Bana haber verirmisiniz? Çocukluğumu kucaklamak, Öpüp koklamak,hasret gidermek, Gecikmişte olsa şimdi, Çocukluğumu yaşamak, Yaşamak istiyorum.
![]() |
#176 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çünkü İnsanım Ben.
Bir tepeden bakıyorum, Deniz kıyısında,enginlere dalmış, İkindi vakti,Ezan sesi geliyor uzaktan, Güneş eğilmiş,karşıdaki, Dağın ardına doğru, Akşamı çağırmakta. Vapurda yanımda oturan, Kadın geliyor aklıma, Bir insana bakar gibi, Bakıyorum kadına. Oysa üstüm başım,insan kokar, Etim,canım insandan olma, Ama güzel şey,insana bakmak, Hemde insan gibi,Yanımdaki kadına. Deniz,gökyüzü,toprak, Bütün insanlar bizimledir, Biz insanlar bir türlü, Nedense,biz bize olamayız, Sahilde yürüyen bir kadın, Sorarım tepeden,adın ne senin, Susar,ses vermez bana, Tepeden duyamaz ki beni, Adın kum olsun senin,derim, Yumuşacık,sevgiyle,özlemle, Ellerimize almak istediğimiz, Sevgiye özlemimiz olan, Kum olsun senin adın. Kumun sıcaklığı, Senin sıcaklığındır bana, Duymak istediğim,İnsanın sıcaklığı, Yalansız bakmak yüzüne, Özlemimi sunarken sana, Yalansız anlatmak her şeyi, Yıllar,yıllarca tutmak,ellerimde seni, Doyasıya yaşamak isterim. Tüm insanların ele ele tutuşup, Bu sahilde gezmelerini, Aşklarını anlatmalarını, Özlem özlem gözlerin buluşmasını, İnsan gibi konuşmalarını isterim. Çünkü insanım ben.
![]() |
#177 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Daldaki kuş:
Nereye böyle? Diye sordu daldaki kuş: Umudumun düşlediği yere, Diyerek yürüdüm,yanından. Nasıl bir yer düşlersin? Diye sordu ardımdan? Öyle bir yer olsun ki; Yalnızlığın olmadığı, Bir ülke olsun. Öyle bir yer olsun ki; Aşk ve sevda ateşini, Söndüremesin fırtınalar. Sarılsın sevgi dolu gönüller, Sevdalı eller tutuşsun, Sevda bahçelerinde, Sevgi çocuklarının, Sesleri çınlasın, Sevda gülleri gibi, Sevgi çocukları büyüsün. Nerede böyle bir yer? Diye sordu daldaki kuş? Umudumun olduğu yerde, Belki bulurum diyerek, Seslendim daldaki kuşa, Sevgi ükesini, Bulmak ümidiyle, Umuduma doğru yürüdüm, Sessizce.
![]() |
#178 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Damla damla yağarım,
Sarı saçlı, Mavi gözlü, Bir güzele, Aşığım dostlar. O yüzden yüreğim yanar, Ağıt yakar dillerim, Sevda bahçelerinde öter, Her sabah bülbüllerim, Martı olur kıyılarda, İnil inil ağlarım, Dalga olur denizlerde, Çıldırmış deliler gibi, Kayalara çarparım. Gökyüzüne çıkar, Bulutlara dalarım, Gözyaşım yağmur olur, Damla damla yağarım, Ayrılığın acısıyla, Şimşek olur patlarım, Görürsünüz sizlerde, Nafile çabalarım, Ne yapsam etsem, Ne şarkılar söylesem, Bülbül olup gülüm’e Asırlarca dil döksem, Sarı saçlım,mavi gözlüm, Hiç düşünmez ahvalim.
![]() |
#179 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Darbımesel
Ne kadersiz biriyim ben, Bir güzelin dudağından, Öpemeden gideceğim, Bir çiçekte baharı, Yaşamadan yiteceğim, Gül yüzlü güzelimin, Gamzesinden öpemeden, Ne yazık ki değil,inan, Eşek gibi öleceğim.
![]() |
#180 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deh Eşeğim Deh
Sevgi taşırdım önceleri, Tüm insanlara birer birer, Şimdilerde ise, Kahır taşıyan eşeğim ben, Yuların ucu Madam’ın elinde, Yada puştun birinde, Habire bağırmakta bana, Deh eşeğim deh diyerek, Arada sırtıma sopasını, Acımadan indirmekte, Ardından deh ulan deh diyerek, Yetmezmiş gibi sırtımda ki, Kahır dolu sevda yükleri. Yokuş yukarı tırmanırım hep, İçim acır yorgunluktan, Susarım kan ter içindeyim, Bir yudum su versin diye, Ha bire Türkü çağırmadayım. Anlamaz,keyf çatar sırtımda, Ah serde eşeklik olmasa, Yapacağımı bilirdim amma? Sorsan ona kendini, İyi bir insan sanmakta, Ama ne o bir insandır, Nede ben bir hayvanım, Ben bir eşeğim biliyorum, O ne olduğunu biliyormu acaba? Arada sesleniyor yoruldukça bana, Deh eşeğim deh,yürüsene diye, Bense kahır içinde bir eşek, Kendi kendime söylenerek, Ah Ulan eşek ah diyerek, Ah bir insan olaydım ben, Nasılda iyi davranırdım, Bütün hayvanlara ve insanlara, Diye hayıflanırım.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|