![]() |
|
|
#171 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57930
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çekilin Güneşimi Kesiyorsunuz Gölge Etmeyin
saat neymiş koluma bile takmıyorum iyice uyanmadan kalkmıyorum haberleri kaldırdım gündemimden gazetelere filan bakmıyorum borsa mı? almayayım buyursun kim yerse paranız varsa tavsiye ederim tersini yapın uzmanlar ne derse hiç bi’şey bilmiyorsanız ya ev alın ya arsa iş? o da gebermiş yıllarca çalışıp üretmişim gelip bi’ hortumcu yemiş istemez almayayım uyanık bayım işiniz de paranız da sizin olsun çekilin güneşimi kesiyorsunuz selâmınız eksik kalsın seçim mi? hadi ordan oy oy dediniz verdik yıllarca oyulan benim kıçım semirdiniz besili danalar gibi ben açım adınızı duyunca resminizi görünce kalkıyor içim bi’ daha mı inanmak bi’ daha mı oy vermek ellerim kırılsın dünya desin o biçim tatildeyim efendiler işverenler siyasiler dolaşmayın akbabalar gibi tepemde gölgenizi bile istemiyorum çevremde tatildeyim dedik ya izinliyim sizlerden ömür boyu hepinizin köküne kibrit suyu (haziran 2001) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#172 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Çırılçıplak
soyun tüm kimliklerinden ölmeden önce kurtarılmış günlerini gönlünce yaşa sıyır at ki her yaftayı, gereksiz ve boş kurtul tüm apoletlerden...nedir bir paşa? unut yanlış dünlerini.. bağımlı.. sarhoş soyun bütün inançlardan..zannetme... sanma! rehberin düşünce olsun... ışığın bilim yanında özgürü... dürüstü gezdir softayla düşüp kalkanın durumu elim boş ver eski masallara! sudaki izdir! soyun kinden, husumetten... arıt ruhunu bir de “onun” gözünden bak kızarsan eğer! zira körelten ruhunu öfke... şiddettir her şey başka görünecek, inanki değer! kanserden daha kötüsü bil ki hiddettir! soyun hırstan... azametten... sade ol... küçül! hakir görme hiç kimseyi, değilsin yüce! aldanma dev aynasına, çok yalancıdır kimse büyük değil, evet! ve ne de cüce! sana senden çok fazlası beter sancıdır! soyun zayıflıklarından... komplekslerinden, aşağı çekme kimseyi, kendin düşersin! yürek dışında gereksiz kudreti kasın! yiyip içip koşaraktan neden şişersin? içi boşken işlevi ne altından tasın? soyun ki yüzülsün derin! gelsin yenisi! soyun yanlış değerleri... soyun, fırlat at! soyun düzme gerçekleri... ödün vermeden! soyun dününden, bugünden... yarınlara yat! soyun ve gör kendini... soyun, ölmeden! (26 mayıs ’07) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#173 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çin işi.. Japon işi..
ne güzel tekerlemeydi “çin işi.. japon işi bunu bilen iki kişi biri erkek biri dişi..” oysa artık moda başka böylesi hoş olsa keşke “entrika.. komplo.. suikast.. terör.. savaş.. şiddet.. kan işi herkesce bilinen gerçek amerikan işi.. amerikan işi..” 15 mart ‘08 Fuat Eriçok
|
|
|
|
#174 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çoban
yalova sırtlarında lâledere köyünde geziyordum bir çobanla tanıştım biraz konuştum yirmiden fazlaydı güttüğü koyun temiz yüzlüydü konuşkan güleç “nasıl bir iş koyun gütmek” diye sordum “valla beyim” dedi adam “ne bileyim? ” “kendimi bildim bileli böyleyim” “sabah götürür yayarım çayıra akşama dek otlar uyur dururlar başlarında da bekçi köpekleri var ötesini mevlâm kayıra” içim ürpererek düşündüm ki bizleri yönetmeli belki ne eğitim ne bilgi görgü ne bir başka konuda deneyim iyi bir adam belli fakat aval mı aval sırtına vermişler bir kepenek elinde bir sopa bir de kaval neler düşünüyorum ki böyle sadece maval fakat düşünelim bir daha ne olur ki yönetse ülkeyi belki de görürdü perişan halimizi avrupa’da yerdeki gururumuzu amerika’ya eğik belimizi yâni bunca yıl bunca böyyük güttü de koyundan keçiye mi döndürdü bizi? iki genç geçti yanımızdan “bunlar da çoban mı? ” dedim “yok beyim yok” diye sırıttı kurnaz kurnaz “bunlar şehire gittiler okumaya ara sıra gelirler buraya ikiside çobanlık filan edemez.. bırak çobanlığı iki kaz versen güdemez” kendi ümmi hakir görür ilmi beylik versen kazara pederini keser değil mi? kafamda belkilerle dönüyorum istanbul’a montum pamuk gibi tüylere dönüşmüş sanki tipik bir metamorphosis hadisesi dört ayak üzerinde yürür gibiyim dudaklarımda kırık bir meleme sesi insanlar dönüp dönüp bakıyorlar “deli mi ne bu adam? ” dercesine zira tutamıyorum kendimi aldı beni çılgın bir gülme krizi arkamda var mı acaba siyah noktacıklar halinde bir dönüşüm izi? (17 aralık ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#175 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çocuk Kalabilmek
ailesiyle çay bahçesine geldiklerinde maç seyrediyordum yanıma sokulup oturdu maçla ilgili sorular sordu (takriben on yaşlarında akıllı birine benziyordu) ilkokul üçte okuyor satranç ve halk oyunları oynuyor resim yapıyormuş benim de satranç bildiğimi öğrenince 'bir gün gelirsek yine oynarız seninle' dedi bir de büyüyünce pilot olacağını söyledi sonra da beni mesteden soruyu sordu 'sen büyüyünce ne olacaksın? ' bu beni hem güldürdü hem düşündürdü demek ki yarım asrı aşmasına karşın yaşım beni çocuklara bağlayan ip çözülmemiş ancak ve yalnız onların görüp sezeceği gözlerde yanan o sevinç sönmemiş nasıl mutluyum dostlar nasıl bilemezsiniz içimdeki çocuk henüz ölmemiş (temmuz '06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#176 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çocuk Olmak
babam öldüğünde liseliydim gidiverdi çocukluğumun yarısı annemi yolcu ederken geri kalan çocukluğum da yok oldu unutulur mu o günün karası? artık çocuk değilim dört elle sarılmış kızıma tutunmaya çalışıyorum hayata bitmesin diye onun da çocuk havası aslolan o ki yaş kaçı gösterirse göstersin bitmez çocukluğu kişinin yitip gitmedikçe babası anası tatmışım eşsiz lezzetini aidiyetin ve yaşıyorum onulmaz acısını artık çocuk olamamanın sürüklenirken yalnızlığın koyu karanlığında ki anasızlık babasızlık en hası üstümde şefkatli eller titrek arkamdan heyecanla bakacak yorgun ama sıcak ve her zaman her şartta koşulsuz kucaklayacak koca bir yürek sevginin en güçlü kası kuşkuların korkuların ötesinde iki en sevgili varlık güven duyulacakların en alâsı işte budur çocuk olmanın manası (mayıs '04) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#177 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çocukluğum
bütün incirleri benimdi rumelihisarı’nın yapış yapış dudaklarımda bütün erikleri benim toza toprağa bulanmış avuçlarım ve yara bere içinde dizlerim koşardım deli deli zıplardım durup dururken tıpkı neşeli bir yavru teke pantolonumun arkasında leke leke temizlenen ellerin bedeli böğürtlenlerin tarif edilemez lezzeti diken çizikleriyle ödenirdi bacaklarda kollarda ısırgan dalamaları kaşımaktan taraz taraz yine de elimden kurtulamaz hangi duvarla çevrilirse çevrilsin mor vişne tatlı kiraz ekşi erik artık ne o bahçeler kaldı ne de mor yeşil böğürtlen dikenleri yollarda şimdi derunumda birşeyler geberik damağım meyvalardan tat almaz ağacından yediğimiz günler bitti biteli dört bir yanımız kır çimen asfalt bulaşmamış yemyeşil gülümserdi otomobil sarmamış henüz kanser misali ortalığı yol kenarlarında papatyalar katır tırnakları pırnakıl kan ter içinde yanardı yanaklarımız azmak için almışcasına ferman ekşi kuzukulaklar susuzluğumuza derman toplanan kabuklar rengârenk bin bir çakıl yaz günleri denizin berrak sularından ve saçlarımızda yosun kokulu kuzey yeli ceplerimiz tıka basa cam bilyeli ağaç dallarında çalı çırpı konaklarımız kazan misali kaynardı kanlarımız ince bacaklı kızlar güldü güleli kesilse de ne gam hemen hemen her akşam elektrik dışarısı karanlık içimiz parıl parıl şimdikilerin sanal avuntularından farklı doğal zenginliklerimiz vardı pastoral lirik pencere cumbalarında gülümseyen karanfil begonya camgüzeli ve yorgun kollarımı bacaklarımı ovan annemin şefkatli mübarek eli bazı pencereler hâlâ cumbalı yine karanfiller begonyalar camgüzelleri heyhât, nerede bulacağım ki artık o şifa veren huzurlu sıcak yakınlığı melek anneciğim gitti gideli (aralık ‘03) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#178 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çocukluğumu Geri İstiyorum
bilye birdir bir uzun eşek kukalı saklambaç sabahtan akşama kovala kaç kovala kaç aç bîilaç kovboyculuk dekman top bulursak futbol arnavut kaldırımında üçe üç tek kale üç korner bi’penaltı bisiklet sağlamsa etiler levent macera heyecan çantada ekmek beyaz peynir domates alaminüt kahvaltı hele o mum bacaklı kızlar afacan mı afacan hadi ben hasta olayım sen doktor oluur! öksür bakayım eteğini kaldır göğsünü aç ne gereksizmiş büyümek savuruverdi bizi katıp hayatın önüne ikiyüzlü çıkar kavgalı büyükler âlemine zaman denen burgaç olmaz olsun ben çocukluğumu geri istiyorum politikasız savaşsız terörsüz küçük dünyamı dursun şu biteviye salınan uğursuz sarkaç izlemek ve düşünmek istemiyorum vâliyi bakanı hoca’yı imamı bush’u saddam’ı kafalarına çöksün dünyanın damı yine filikalıya takılmak istiyorum neşeyle yüzmek boğaz’ın ortasında kulaç kulaç çelik çomağımı istiyorum çember çevirmek bir telin ucunda ve çitlembik patlatmak kızların beyaz çıplak bacaklarında ağaçlara çıkıp inememek ve körebe ve elim üstünde üç taş ve ıslıklar çalarak dönen topaç dur savurma hayatımı pamuk zerreleri misal kır şu uğursuz yayını vınlamasın kulaklarımda duyuyor musun ey zalim hallaç (23 aralık 2003) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#179 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çok bilen
google geldi “bir bilen” dönemi gitti desenize demirel bitti (21 aralık ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#180 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Çözüm
aşk yirmidört saat gördüğüm bir düştü flört çiçekten çiçeğe süzülüştü sevişme önceleri titrek bir el tutuş yürek çarpıntılı öpüştü sonraları aman aman ne yorucu işti evlilikse “armut piş ağzıma düş” tü devran hızla değişti yıllar üstüme üşüştü artık aşk üzülüştü eski sevgililer rüküş yeni eğilimler çöküştü istemiyorum istemesine de anlar gibiyim çare geriye dönüş çözüm ölüştü susmak bilmez dilim fikri gençlerle bölüştü onlarsa bu sözlerime fıkır fıkır kıkır kıkır gülüştü (mart '06) Fuat Eriçok
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|