![]() |
![]() |
#171 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gözüm Kalmadı
Bilmiyorum kaç bahar daha Ayrılacağız gülüm Kaç yaz akşamında yanıp Kavrulacağız gülüm Ne bahar da, ne yaz da Ne ağaç ta, yaprak ta Gözüm kalmadı gülüm Ne kış ta, sonbahar da Ne kar da, ne poyraz da Gözüm kalmadı gülüm Ne aşk ta, ne sevda da Ne dert te, ne de gam da Gözüm kalmadı gülüm Ne para da, ne pul da Ne şöhret te, ne şan da Gözüm kalmadı gülüm Ne gece de, gündüz de Her türlü eğlence de Gözüm kalmadı gülüm Ne han da, ne hamam da Ne sokak ta, saray da Gözüm kalmadı gülüm Ne akşam da, mehtap ta Ne kuşluk ta, ayaz da Gözüm kalmadı gülüm Yalnızca sende kaldı Yalnızca sende gülüm. Cengiz Süslü
![]() |
#172 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gücün Yeterse
Sonumuz meçhul bizim,ak demek yanlış olur. Kırık duygularımı,düzelt gücün yeterse. Sana mutluyum dersem,bilki palavra olur. Bitirdiğin şu ömrü yaşat gücün yeterse. Ne sokakta sarhoşum,ne sarayda paşayım, Ne sarhoşa şarabım,ne paşaya asayım. İstedim ki bir kerede yere sağlam basayım, Vurup tuş ettin beni; kaldır gücün yeterse. Hey hat! Yıkarım dağları derdim,bende eski zamanda, Şöyle bir dikildim mi kar yağardı baharda. Her geçen gün gururla bağlı iken hayatla, Bütün ipleri kestin,bağla gücün yeterse. Artık gücüm kalmadı,ince yerinden kopsun. Eskittiğin gönlümde ha varsın hada yoksun. Kokladığım tüm güller masana meze olsun,. Kalbimde kurumuşsun yeşert gücün yeterse Cengiz Süslü
![]() |
#173 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülcan..
Yaprağı kavurur sam yeli dalda Bir damla yağmura hasret bırakır Düşüncen del eder bak can ne halda Yaşamı ölüme hasret bırakır. Gülcan; Köklerimi söküpte gittin Oy can yaprağımı döküpte gittin Öksüz gibi boynumu büküpte gittin Yokluğun ölüme hasret bırakır Gülcan, Gülcan, Gülcan Gözlerin bedene can Hayatıma heyecan Gülcan Oy can, oy can Gülcan Dudağın damara kan Ekmek olda aşkıma ban Gülcan. Cengiz Süslü
![]() |
#174 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülesin diye…
Çorak topraklara sensiz yüz sürdüm Artık çağlamayıp dinesin diye Gözyaşım damladı ayak izine Dualar eyledim dönesin diye Efkarlanmış bir kez gönlümün teli Mızrabı aramaz o bir mevlevi Artık ağlamaya yokki mecali Dantelli mendille silesin diye Duygularım sarhoş yanmışım keza Çoğu bulmak nerde rayızım aza Gelde bir bak işte döndüm enkaza Bir tokatla yere seresin diye Leylayı tanımam mecnun biçare Leyla konaklarda Mecnun çöllerde Vay! başıma gelen düştüm ne hale Nesilden nesile geçesin diye Peygamber hatırı koydum araya Belki merhem olur diye yaraya Düştüğüm deryadan bir gün karaya Kolumdan tutupta çekesin diye Merhamet dilemek değil hitabım Allah’tan dile der benim kitabım Takdir Rab’imindir o muhatabım Mahşerde hesabı veresin diye Kurt gibi içimi kemirme yeter Çektiğin silahın geriye teper Derken tarih sende tekerrür eder Ettiğin zulmünü göresin diye Nihayete erdi işte sırrımız Düşmanın dilinde pılı pırtımız Eskiden vezirdi bizim aşkımız Elaleme rezil edesin diye Üç kuruşluk aşkın bende hazine Takıldım peşine pisi pisine Hazırım nihayet yıllık izine Ahrete bir bilet kesesin diye Bundan sonra sana olmaz temennim Nasihat yazmaktan bitti kalemim Bir gün aşk seninde olsun efendin Aynada haline gülesin diye Cengiz Süslü
![]() |
#175 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gülüm..(Sevgiliye mektuplar..3)
Dört mevsim geçirdim gelmedin bile Gülüm.. Her mevsim kış oldu görmedin bile Gülüm.. Hasreti yaşadım kendi kendime Bilmedin bile… Cengiz Süslü
![]() |
#176 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güneş
Yüz tutmuş sararmaya,gönlümde tüm yapraklar,.. Çiğ düşmüş üstlerine,derdinden güneş anlar. Cengiz Süslü
![]() |
#177 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haberin var mı..?
Bu benim seçimim olmadı inan Doğmadan kalbime yazılmış sevdan Bu garip ateşe düştüğüm o an Kaçmadım sarıldım haberin varmı Şimdi bu alemin tam ortasında Tutuklu misali her voltasında Kur-an’ın İncil’in her sayfasında Hastayım yastayım haberin varmı Bir sen kaldın inan benim düşümde Hep gözyaşımdasın hep gülüşümde Dudaktan kalbime her girişinde İçimi dağladın haberin varmı Cengiz Süslü
![]() |
#178 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hadi Bana Şakaydı de..
…Şan… Çaresiz bakındım arkandan öyle Hayallerimizi altüst ederken Doğrumu hırs yapıp gidişin böyle En güzel sevdayı aşkla yaşarken Aklını başına topla Çok yanlış yapıyorsun Yılların emeği var Çöp gibi atıyorsun… …Nakarat.. Hadi bana şakaydı.. Oyundu,denedim de.. Hadi bana delilik.. Aptallık,hataydı de Hadi bana kandırdım.. Aldattım,oynattım de.. Kalbimden gitmeyeyim (Hayata küsmeyeyim) …Şan..2 Bu bir şaka dahi olsa çok tatsız Ölesiye aşığım bu çok anlamsız Ayrılık geleceğe inan faydasız Mutluluk içinde yaşamak varken Aklını başına topla Çok yanlış yapıyorsun Yılların emeği var Kaldırıp atıyorsun ….N…. Cengiz Süslü
![]() |
#179 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hak ver Hakim bey! .
Efendim! Bir karar vermeden önce Maruzat bildirsem birkaç kelime Dün akşam kalemi aldım elime İfademi yazdım..hak ver hakim bey Genç yaşta hayata bir savaş açtım Aç kaldım çok zaman,eğriden kaçtım Bazen gözyaşımdan mürekkep yaptım Kalbe sabır yazdım..hak ver hakim bey Benimde hedefim hakim olmaktı Eğriyi,doğruyu hep ayırmaktı Yokluk başımızı öne bıraktı Umut gözde kaldı…hak ver hakim bey Dünyamda bin türlü insanlar oldu Bazısı sırtımdan kalleşçe vurdu Onurum acıyla,hırsla yoğruldu Yinede yılmadım…hak ver hakim bey Gün oldu boş ceple geriye döndüm Umutla kavruldum,hüsranla söndüm Şaşkın tavuk gibi kendime güldüm Tesellim olmadı…hak ver hakim bey Nihayet bir güzel çaldı kalbimi Bir o anlamıştı dimdik halimi Ne evimi sordu,ne servetimi Yeniden doğmuştum..hak ver hakim bey Baş koydum onunla namus yoluna,… Hayatla savaştık omuz-omuza Canımı verseydim onun uğruna Az bile gelirdi..hak ver hakim bey Girdiğim her işte dönen dolaplar Şereften,namustan çok uzaktılar Uymayınca tek,tek beni kovdular Bunu hakmı ettim? ..hak ver hakim bey Artık dayanacak hal kalmamıştı Günlerce evimde aş olmamıştı Zoklukla hayatım sarmaşdolaştı Kafayı kırmıştım…hak ver hakim bey Dedim-ki yaşamak suç işlemekse Sevgiyi bırakıp,kin beslemekse Eğer bir zalimi enselemekse Bu düzene uydum..hak ver hakim bey Dost görünen kahpe kalblere vurdum Onlar tavşan oldu,ben-se; bir kurttum Bu berbat düzene,bende; uymuştum Kaybolan yıllara..hak ver hakim bey İsterseniz asın! ..Farketmez artık Zaten bizde böyle hayattan bıktık Belki birkaç sene mutlu yaşadık Başka çarem yoktu..hak ver hakim bey Şimdi kalemimi kır istiyorsan Bozuk kaderime gül istiyorsan Cesaretin yoksa..sus istiyorsan Vicdanını yokla..hak ver hakim bey Cengiz Süslü
![]() |
#180 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hadi Git
Hadi git, Hadi git Bırak beni arkanda Hadi git, Hadi git Baş başa hatıranla Git dönme Bir daha ümit verme Boş ver geç bunları Sakın çok sevdim deme Sen kurşundan da beter Bana dert bana keder İyileşmez bir yara Karadan daha kara Vursan daha iyiydi Açıp derin bir mezar Gömsen daha iyiydi Hadi git Umutlarım seninle Yolculuğa çıkacak Hiç dönmemek üzere. Cengiz Süsl
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|