![]() |
|
|
#171 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şımarık Misafir
Az bulunca daha çoğu istiyor Buldukça bunuyor şu insanoğlu Çok bulunca varı yoğu istiyor Hiç bitmek bilmiyor doyumsuzluğu Tanrı'nın aklını çelmişcesine Yeryüzüne şartlı gelmişcesine Ve hep kalma izni almışcasına Unutuyor gelgeç konukluğunu Umduğunu yer mi misafir olan Beğenmedim der mi misafir olan Durmadan ister mi misafir olan Bu kadar da şımarıklık olur mu Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#172 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Şu Hayatta
Dünya bir deliler evinden farksız, Sen bari akıllı ol şu hayatta, Kargaşa/keşmekeş görürsün yalnız Geçmişe bir nazar kıl şu hayatta. Bugün de aynı şey, çevrene bakın, Hal ve gidiş var mı hiç akla yakın? Boş yere içini karartma sakın, Kendini engine sal şu hayatta. Salmasan acaba kim dinler seni? Birlik-beraberlik dediğin hani? Kaç bin yıllık Kâni olur mu Yani? Bu gerçeği iyi bil şu hayatta. 'Hayır bilme sakın sen de delir' İstenen,beklenen,sadece budur, Dökülen diller hep aldatmacadır, Hepsini defterden sil şu hayatta. Deliler evinin bahçesi de var, Ağacı,çiçeği,kuş sesi de var, Göz-gönül avutan köşesi de var, Ara o köşeyi bul şu hayatta. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Takvim Yaprakları
Takvimden kopan her yaprak Karışır deli rüzgâra Ömür dalından uçarak Gider meçhul bir diyara Bizim birer can parçamız Takvimden kopan her yaprak Ardından bakakalırız Pek de umursamayarak Kıymete biner giderek Aradan yıllar geçince Takvimden kopan her yaprak Artık geri dönmeyince Neler götürmüştür bizden Farkederiz geç kalarak Yaş getirir gözümüzden Takvimden kopan her yaprak Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#174 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tek Çare
Ne rüzgâr savurur ne yel dağıtır Dostlukla uzananbir el dağıtır Kalbe çöreklenen kasvet sisini Bir güler yüz bir tatlı dil dağıtır Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#175 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tesettürbanlılar
Örtüyorlar kıl yığını saçlarını sımsıkı Gül yüzlerdeki ceylân gözlerini Elma yanaklarını Kiraz dudaklarını açıkta koyuyorlar Üstelik biraz da boyuyorlar İyi de Bu nasıl tesettür böyle Neymiş efendim İnandıkları için örtüyorlarmış saçlarını Yani saçlar daha mı çekicidir Gözlerden Yanaklardan Ve de dudaklardan Buna mı inanıyorlar acaba Neden inanmasınlar İnanç özgürlüğü var ya Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#176 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Trafik Canavarı
Kendini bir şey sanır Direksiyon başına geçince Nefretle buruşturur suratını Aklına trafik kuralları gelince Kuralcıların yüzüne tükürürcesine Camdan dışarı tükürür 'Kanun benim'diyen Kral gibi 'Kural benim'diye düşünür 'Bana hükmedecek kural Ne dünyaya gelmiştir daha Ne de kayıtlara geçmiştir'der Basar gaza Ve öyle burnunun doğrusuna gider ki Hem kendini yakar Hem başkalarını Uyanık geçinen aptal canavar Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#177 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tutsak Özgürlük
Dertleriniz yetmiyormuş Bir de ben eklenmişim Pek gerekliymişim Güzelmişim güya Kutsalmışım İyiymişim Tutmuş her biriniz bir yanımdan Çekersiniz ha çekersiniz Hepiniz daha çoğumu Daha çoğumu kendinize istersiniz Siz güzele böyle mi Kutsala böyle mi edersiniz Çekin ellerinizi diyorum duymuyorsunuz Elleriniz zalim Elleriniz bencil Kirletiyorsunuz beni de rezil ediyorsunuz Köleniz değilim ben sizin Oyuncağınız değilim Bırakın yakamı insansanız Bırakın siz de ben de rahat olalım Bombanız var anladık Uçağınız var Ama eşböler bir bıçağınız yok Ne yapalım Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#178 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Tükenmez
Erer sanmayalım rüyalar sona, Yüreğin ümidi-düşü tükenmez, Zenginiz çok şükür hülyadan yana, Seraplara doğru koşu tükenmez. Ufuklarla aramızda dolaşır, Nerde olsak gelir bize ulaşır, Gecemize bile güneşler taşır, Hayatın haberci kuşu tükenmez. Haberlerin aslı çıkar kimi gün, Kimi gün ışığı kararır göğün, Nerde öyle yağlı-ballı her öğün, Ömrün tatsız-tuzsuz aşı tükenmez. Gönül hep beşinci mevsimi arar, Gel gör ki çiçekler solana kadar Bahar günlerini yazlar kovalar, Zamanın güzü ve kışı tükenmez. Herkes birbirine küser-barışır Sevişmeler savaşlarla yarışır, Gözyaşları gülüşlere karışır, Bu dünyanın keşmekeşi tükenmez. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#179 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Uçacak
Gün bugün,bir düşün,saat bu saat, Bugünler kuş gibi elden uçacak, Boştur ileriye dönük her vaat, Kuşkulu yarınlar faldan uçacak. Yarış zaman ile kıran kırana, Sevdiğinle dağlar koyma arana, Özlem ilâç olur sanma yarana, Alınmayan tatlar baldan uçacak. Dilersen her şeyi sevebilirsin, Çölde bile çiçek görebilirsin, Elini uzatsan derebilirsin, Derilmeyen güller daldan uçacak. İçtenlik yaraşır gönül erine, Günde bir kez olsun boş söz yerine Sevdiğini söyle sevdiklerine, Söylenmeyen sözler dilden uçacak. Gülerek gönlünü yap mutluluğun, Peşin olanına sap mutluluğun, Şarkısını söyle hep mutluluğun, Geciken ezgiler telden uçacak. Gül ki,aynalar da gülsün yüzüne, Aydınlık çizgiler dolsun yüzüne, Güllerin has rengi gelsin yüzüne, Yarın bütün renkler gülden uçacak. Yılmaz Aybar |
|
|
|
|
|
#180 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ufuk
Uzaktan yüzümüze her zaman gülen ufuk, Sen değil misin bizi hep çağıran mutluluk? Neden hep boşa gider sana kavuşmak için Nice beklentilerle çıktığımız yolculuk? . Yılmaz Aybar |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|