![]() |
![]() |
#171 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sağanak
Güneşi kuşlar karşılar Ense kökünde bir cıvıltı belirir İhtiyar dünyanın Ellerime akar Bir dişsiz dedenin Kemiksiz düşleri Baharı eline alıp Öyle çıkar kovuktan kuzu Gözlerimde bir dilberin Sağanağı patlar Yağmur Umut diye yağar gönlüme Uzak bir tuzaktır Sabahları gezegende Urganları yağlamış Vefasız mesafeler Gözlerimde Bir dilberin sağanağı patlar Gerçek olur dedenin Kemiksiz düşleri 1998 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sahi(l)
Ey sabahın kuşları Ve yalnız yatan Mahrumiyetim ey Öncesiz bakışlardan Ruha dalan Sonrasız yeşillikler Uykuyu anlamlandıran Beyaz sarılış Yedeğine güneş almış Yalnızlığım ey Dinletin bana aheste Kalbin şarkılarını Söyleyin anlatın açıklayın Gecenin gündüze mağlubiyetini Nedir ki alaca seherlerde Dürten bu ferahlık Anlatsın biri bana Dolup dolup boşalan ne Ne var gümrah kıyılara Tedbirle yaklaşacak Tenha sahillerde Durgun rüyalarım var Dolgun anılarımla kolkola |
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Sarı
Sararmış sükunetin hemen ardında Patlamaya hazır bir erdem mi var Lakinsiz cümleler kurmayayımda Kalbim ellerinde okşanadursun Yalnızlıklarımın tere batmış gayreti Dursun senin alacakaranlığında Lakinsiz cümleler kurmayayımda Ellerim kalbini okşayadursun Eylül 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Seferi
Seferiyim... Her namazım iki rekât Her yanılgım hoşgörüye muhatap Dağlardan göllerden Martılardan güllerden geçerim Kapatılır eksik yanlarım Günahım affedilir hep Ne de olsa Seferiyim... Fiyakalı otomobillerden Kötü kokulu otobüslere kadar Her dönen düzeneğin Üzerinde döner yanlışlarım Ki doğruyu da götürmez bu sefer Ne de olsa Seferiyim... Kırkikindi diye niyet getirip Yağmura yıl yedirdim Aşka ömür içirdim Tuhaftır yine affedildim Sebebi belli zaten Ne de olsa Seferiyim... 13 Haziran 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Sen, Seni, Sana, Senden vs...
Bir bahar gecesi Kuş sesi ve Berrak toprak Eklemsiz bir umut Kesintisiz bir hasret Yüreğimde kıpırtısız Melal Doludizgin arzular Delişmen arayışlar Ve hayal Bir bahar gecesi Kuş sesi Ve sen... 2000 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Sepya Bir Resme Dönerken Yüzün
Dev adımlarla yürüyor hüzün Uygun adımlarla Ruhun sakin zarafetini bozarak Kovulmuş bir lanete Boşaltarak aklın sızılarını Dev adımlarla yürüyor hüzün Nefesini ödünç almış yağmur griliğinden Sesi çağlayanlardan miras gibi Yürüyor uygun bir boşluğa Adımını denk getiriyor Sevincin kırsal alanlarına Zehir bir gece başlatır ancak Bu devasa ilerleyiş Ötesi Doğmamış çocuğa biçilen don Uzamış bir tekliğe Şaşı bakıp çiftleştiren Adı yalan sanı yalan Kalbe nasılsa sızmış bu cin Marşlar söyleyip içinden korkuyu siliyor O yüzden uygun ve dev adımlarla Yürüyor hüzün Derinliğin kâğıt kalesine Şahıssız şiirler fısıldıyor Zamansız takvimler yırtıyor Yelkovan sokuluyor akrep tarafından Bu yüzden Dev adımlarla yürüyor hüzün Sepya bir resme dönerken yüzün 20 Haziran 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Sessiz Sular
Gel sırrını yeşillere giydirdiğim Öksüzlük Kanayan ömrüme yayılan Orman ferahlığı Varsan gel Al beni zindanımdan/götür sessiz sulara 29 Ocak 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Sevgilim Deniz
Kör bir takırtıdır hayat Kof bir sessizlik Bihayat ölü bir sudur Yalnızlık Kıvrılan derelere özenen Çiğ bir deniz Kendi büyüklüğünden Ne de çok şey kaybetmiş Sevgilim deniz! Sevgilim deniz! Hayat senin üstüne Dereler sana doğru Med-Cezir senin için Hayaller sende sonlu Bırak küçük bir dere Erisin münbit göğsünde Hatta BİN dere... Nisan/1997 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Sevi'ye Senâ
Derdim ince sızım yârim yârenim Sensiz bir tek rüya yok bana artık Sen benim şifamsın ben de çarenim Hasretin saplanan ok bana artık Dönüşüm yok artık yazgım seninle Ruhuma çizdiğim çizgim seninle Şiirim seninle ezgim seninle Fir'ak düşü bile yok bana artık Savaşlardan kaçtım geldim yanına Sohbetine sözüne hâl beyânına At beni yanayım aşk külhanına Sensizlik cezası çok bana artık Sarhoşum meyinden közüm narından Haberim yok günden dünden yarından Teninin terinin gül-i zârından Gel de burcu burcu kok bana artık Ağıdım dinmedi üç gün gidince Felek bana kötü oyun edince Yangınım sönmedi dört gün üç gece Serinlik ferahlık yok bana artık Gittin yüreğimi zincire vurdun Sel ettin yaşımı KARŞIda durdun Diyardan diyara beni savurdun Vuslat ışığını yak bana artık Irmağı taşırdım kelâmın ile Zamanı şaşırdım selâmın ile Aklımı düşürdüm elemin ile İbret nazarıyla bak bana artık Zehrine bandırdım âzâlarımı Günahıma saydım ezâlarımı Tam tekmil çektim ben cezalarımı Yar! Koynuna girmek hak bana artık 21 Mayıs 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Somon Yolculuğu
Sayfayı çevir Işıkları söndür Pencereyi aç Kalbim havalansın Yeryüzüne depremler düşürür Sesinin sükuneti İzmaritlere duman ağrısı çektirir Ellerinin gerginliği Somon yolculuğum Uzaklara ve Dipsiz sessizliğe doğru Tersine ve Hep akıntıya doğru Aç ayılara Taşkın şelalelere aldırmadan Düzensiz bir resme İntizam verir gibi Tersine ve Ve akıntıya doğru Bir somon yolculuğudur Savaşsız geçen vakitlerde Dünyanın uyandığı uyku Ey billur sızıntıları Yüksek gök krallığının Ey namahrem kayalıkları Enkaz mağdurluğuna çeviren anlam Yükseltin suları taşlıklarda Sabra yorgan bulmak zorsa da Üşütmesin ömrü siyahlar Üstü açık dalınmış Rehine uykularda.... 25 Ocak 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|