![]() |
![]() |
#181 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008
Teşekkür Etme: 0 Thanked 93 Times in 80 Posts
Üye No: 45172
İtibar Gücü: 2088
Rep Puanı : 4660
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() En acı yalnızlık, senin verdiğin yalnızlık oluyor. Sen yokken bir şey düğüMleniyor boğazıMa, yutkunaMıyoruM. Nefes alaMıyoruM, sıkışıyor kalbiM. BulunduğuM yerde yığılıp kalacakMışıM gibi geliyor bana. Oysa senden önce de yalnız kaldı bu yürek. Gidenlerin bıraktığı tortuyu taşıMayı bildi. Bir tek sen böyle çaresiz bırakıyorsun beni.
Bir tek sen yokluğunla beni ölüMe taşıyorsun. aMa elini uzattığında değişiyor her şey. Yokluğunun diliMde bıraktığı o acı tad, kalbiMdeki o ağrı, yüzüMdeki o üzgün tavır kayboluyor. YüreğiM deli bir ırMak gibi çağlaMaya başlıyor. Hiç bitMeyen bir çoşkunun içinde buluyoruM kendiMi. Renklerin güzelliğini yeniden keşfediyoruM. Her renge senin adını veriyoruM.En çok ta MaViyi seviyorum, baş harfleriMiz bir tek onda buluşuyor. Başka hiçbir duygu sana yakın olManın, seninle olManın Verdiği hazı verMiyor bana. Sana ulaşacaksaM eğer, hiç şikayet etMeden kat edebiliriM kiloMetreleri. Yolları, içiMdeki tarif edilMez o deli heyecanla aşMak istiyoruM. GördüğüMde seni, titriyoruM, bir yaprak gibi sallanMaya başlıyoruM. SaklayaMıyoruM gülüşleriMi. Sevinç duygusu, yüzüMden bütün hücreleriMe yayılıyor. "Ne güzel" diyoruM, "YaşaMak ne güzel..." Gerçekten de öyle... Seninleyken hiçbirşeyden korkMuyoruM. Her zorluğa katlanabilecek gücü sen veriyorsun bana. Bir de anlatabilseM seVdanı... Yetersiz kalıyoruM, bu aşkı tarif edecek keliMe bulaMıyoruM. YaptığıM her şey de, gittiğiM her yerde sen de oluyorsun. Yine de seni sana şikayet etMekten başka çareM yok. Böylesine severken seni, yokluğunun acısına dayanMak kolay olMuyor. Hani seninle konuşurken tıkır tıkır işleyen zaman, yokluğunda duruyor. Ne gece geçiyor, ne gündüz. Ne içtiğiM suyun tadı Var ne yediğiM yeMeğin. Günlerce aç kalsaM hissetMeM biliyoruM...SiteMiMdir, doğru. Yokluğunun bu kadar dayanılMaz olduğunu söyleMeliydin bana...Seni yaşaMak istiyoruM, seni... Ve senden başka hiç kiMse kandırMayacak beni... alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BİR BİLSEN SANA MECBURUM HİÇ OLMADIĞIM KADAR****
bir bilsen sana mecburum hiç olmadığım kadar... güneş niye yanar delice, için için? dalgalar sahilini döver niye? niye ağlarım ben, her gece için için bir bilsen! kilit vurmalıyım dilime yasaklamalıyım adını, harf harf, hece hece gömmeliyim yada . ama nasıl? nasıl sökerim yüreğimi bir bilsem! bir bilsen sana mecburum hiç olmadığım kadar... sesiz nasıl kaybolduğumu sokak sokak, cadde cade, il il damla damla eridiğimi bir bilsen... en büyük isyandır, aşkım yeryüzüne en büyük yangındır, gelip geçmiş! sönsün diye bu yangını, aylardır poyrazları içtiğimi bir bilsen... denizlerin niye köpürdüğünü, hangi öfkenin evleri dürdüğünü, özümü, ellerimle öldürdüğümü bir bilsen! bir bilsen sana mecburum hiç olmadığım kadar... bir tek kel***** yol olduğumu, sensiz, uykuda yorulduğumu! günahsa eğer seni sevmek en büyük günahkar olduğumu bir bilsen! bir bilsen sana mecburum hiç olmadığım kadar... uyanınca her sabah, aklımda tek sen olduğunu, ekmek gibi, su gibi muhtaç olduğumu, sensiz her gün içimden bir gül solduğunu, sensiz her dakikanın bir yıl olduğunu, vel hasıl, sana katıksız meftun olduğumu bir bilsen! bir bilsen sana mecburum hiç olmadığım kadar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() **Derindesin Rüya Kadar Derinde***
seni bir kilimin nakışlarında devlerin şimşekli bakışlarında kanı sevgi olan hatıraların göklere uzayan yokuşlarında bulamaz ayağı prangalılar yayını terkederken kırılan bir ok gibi doğarken ölen bir çocuk gibi çekingen çeşmelerin suyunda eriyen güz yorgun patikalrda sevda arayan öksüz bulamaz izlerinitilkiler kurt ininde yağmur hala murada ermedi teninde mağrur bir kıvılcım görünce seni başın alıp gitmiş karanlıklara mehtabı beklemiş seneler boyu yüreğinde duymuş hep o korkuyu ardına bakınca gamlı bir akşam duymuş tenhalarında çalan şarkıyı ceviz sandık bom boş ; kapılar kırık senden artakalan mor bir hıçkırık okunmamış esrarlı bir öykünün memnu satırları gibidir yüzün vuslatın eflatun *******inde uykusunu kaçırmışsın gündüzün oysa ne yerdesin , ne gökyüzünde derindesin rüya kadar derinde |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***Her Yağmur Sen Olursun***
Her yağmur sen olursun yüreğimde Her ıslandığımda içimdeki sokaklarını hüzün kaplar, sel basar Ve ben … Ağlamalarım gözükmesin diye yağmurda buğulanır gözlerim Zihnim boş bakışlarım öteleri soluklar Ayrılığın boğazımda bin düğüm. Gönlümde hazan iklimleri Bir eylül sabahı gibi yalnızlığım. Şimdi neden yaşıyorum bilemiyorum. Sensizlik boğazıma geçmiş ip gibi İçimde sızı.. Gözlerimde ayrılığın acıları Yüzümde çizgileri Titreyen ellerime sözüm geçmiyor artık Titreyen kalbime teskin olamıyor hiçbir ümit şarkısı Oysa hiçbir acıda kalbim bu kadar ağırlaşmamıştı Hiç bu kadar koymamıştı Sessizliğim çığlık olur okyanus ötesi sevdama Yaslandığım yüreğin yok yüreğimde Senden bana bir ızdırap kaldı ki tarifsiz Zemheri bir fırtınaya gebe gelecek günlerim Yaktığım resimlerin değil,kalbim Yüreğim üşüyor,canım yanıyor Ne yalan söyleyeyim sensizlik bana çok koyuyor. Senden sonra… İçimdeki ağaçlar yıkıldı Yapraklar düştü Anlıma acı diye ayrılık yazıldı. Kapattı tüm baharlar kapılarını Gönlüme kalın kalın kilitler düştü Zaman sustu Yaşananlar bir düştü Kalemim ayırılıklara küstü Senden sonra… |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .......Mutluluk Çok Eski Bir Sözdür Şimdi........
Hani o sevinçle çarpan yüreğim Bir çocuk misali öksüzdür şimdi Açmadan soluyor gönül çiçeğim Her bahar ömrümde bir güzdür şimdi Anılar o yeşil dallarda kaldı Dönüşü olmayan yollarda kaldı Mutluluk çok eski yıllarda kaldı Hasreti içimde bir közdür şimdi Umutlar esmiyor seher yelinden Deryalar coşmuyor bahar selinden Gönül diyarından duygu telinden Sevda unuttuğum bir sözdür şimdi Bağrımda çöl olan topraklar kaldı Dalımda kuruyan yapraklar kaldı Bendleri yıkılmış ırmaklar kaldı Her dere çağlayan bir gözdür şimdi Doldur kadehleri içelim saki Bu dünya kimseye kalmıyor baki Korkusuz baktığım o aynalar ki Acıdan kırılmış bir yüzdür şimdi |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ****Aldırmıyor Çığlıklarıma******
Kalabalık kentler ürkütür yüreğimi uğultular doldurur beynimi yürüdükçe tüm gözlerden incinmiş bir bakış sızar istasyonlara kirli vagonlarda taşınan ince bir hüzün gibi ki hep aynı yerimi burkan bu yüzü kirli şehirde kimse kimseyi sevmiyor bilmiyor avuçları kar çiçeği kokan bir çocuğun saçlarına dokunmayı şiirler okumayı bir alacaşafağa kaç kez uçuruma ittiysem yüreğimi gözlerini gördüm deltalarda yalvaran sesini kırıldı kanadım kolum şiir cıvıltıları oysa gönül ormanımda yıldız ışıltıları uzanıpda tutamıyorum unutulmuş bir sokak ortasında düş denizlerine bırakıyorum soluğumu uzak bir kıyıda kalıyor ellerim bütün iskeleler yıkılıyor hiç bir gemi almıyor beni bir damla gözyaşı olup akıyor yüreğim avuçlarıma yüreğim deliboran kimselere anlatamıyorum hasret ki, kızıl alev bir güldür koparıp göğsümde ateşlere atıyorum hiç kimse çekip almıyor kalbimi ateşler içinde kanıyor en katı yerinde gece, yanıyor yüreğim yüreğim kanrevan, acımı unutamıyorum tutunduğum dal kırık sokulduğum kucak çiçek açmıyor aldırmıyor çığlıklarıma sevdasına yandığım hayat acının ve ateşin burgacında ince bir sızı gibi geçip gidiyor ömrüm nasıl katlanacaksa kalbim bunca ağrıya |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***Sevmiyorsun Demektir***
O durmadan kaçıyor, sen ardından gitmiyorsan; o günün her saatinde saklanıyor, sen yollara düşüp deli divane aramıyorsan; o sana acıların en büyüğünü tattırıyor, sen bundan en yüce hazzı duymuyorsan; Boşuna aldatma kendini, Onu sevmiyorsun demektir. Elindeki içki kadehinde, dudağındaki sigarada, okuduğun kitapta, mırıldandığın şarkıda, söylediğin şiirde, gördüğün rüyada ve yaşaman için ciğerlerine doldurduğun havada o yoksa; Onun vazgeçilmezliğini anlamamışsan; Onu sevmiyorsun demektir. Renkler onunla değerlenmiyorsa, örneğin; onsuz kırmızı kırmızılığının, mavi maviliğinin farkında değilse, beyaz yalnız o giydiği zaman güzelliğini haykırmıyorsa, sabahları onu görünceye kadar güneş doğmuyorsa ve onsuz gökyüzü *******i aya, yıldızlara hasret değilse; Onu sevmiyorsun demektir. O olmadığı zamanlar kalabalık içinde bile onsuz olmaktan gelen derin yalnızlığı duymuyorsan, onun karşısında bütün duyguların felce uğramıyorsa, elini tuttuğun zaman için titremiyorsa, yüzüne baktığın zaman başın dönmüyorsa; Onu sevmiyorsun demektir. Sokakta gördüğün her yüzde ondan bir şeyler aramıyorsan, güzel bir manzara, hüzünlü bir musiki onu hatırlatmıyorsa, uykudan uyandığın zaman yaşamakta olduğundan önce onu hatırlamıyorsan, omuzlarına dökülmüş saçları, bir sis perdesinin arkasında her zaman gülen, ışık saçan gözleri aklına gelmiyorsa, durup durup avuçlarının sıcaklığını özlemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. O kendinden önce kim olmuşsa hepsini hiç tanımamışçasına ve bütün hatıralarını, hiç yaşamamışçasına sana unutturamamışsa; bütün kişileri ve eşyaları bir kenara itip yeryüzünde tek insan olarak sana gelmemişse, onu en azından yaşamak kadar arzu etmiyorsan ve yanındayken bile her yerini ayrı ayrı özlemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Dünyada yaşayan öteki insanların senin için hala bir değeri varsa, ona karşı tutumunu toplumun köhne ve manasız kurallarına göre ayarlıyorsan ve açık açık sanki var olduğunu haykırırcasına sevgini söylemiyorsan; Onu sevmiyorsun demektir. Yok, o senin için herşeyden değerliyse, gözünü yumduğun anda onu görebiliyorsan, o bütün şarkılarda, bütün şiirlerde, bütün resimlerde ise, ona muhtaç olduğunu söylemekten utanmıyorsan, senin iten ve büyük sevgine karşılık vermeyeceğinden korkmuyorsan, bütün bencil duygularından sıyrılabilmişsen, onun için her şeyi yapacak gücü kendinde buluyorsan, her hali sana ayrı ayrı güzel geliyorsa, karşısında kendini bir çocuk gibi hissediyorsan, istediği anda onun için ölebileceksen, onun için yaşıyorsan ve yine bir gün onun için bildiğin bilmediğin bütün düşmanlıklara karşı koyabileceksen, o, her geçen dakika sende biraz daha büyüyorsa ve kendi kendine onu kendinden bile çok sevdiğini bütün samimiyetinle, inanmışlığınla itiraf edebiliyorsan, bir dua gibi adını söylüyorsan, bir gün o seni hiç ama hiç sevmediğini söylese bile senin sevginde azalma olmayacaksa, ve ölünceye kadar onu aşkların en ölümsüzü ile sevebileceksen; işte o zaman; ONU SEVİYORSUN demektir. O sana sevmeyi, gerçek aşkı öğretti. Sen onu hep sevecek ve sevilmenin mutluluğunu tattıracaksın. O, hiç sen olmasan bile, seni bir parça sevmese bile... |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .....Vazgeçmeyeceğim Senden........
Kararmış gökyüzü, bu hüzün neden? Yağmurlar da yağıyor bak, dinmek nedir bilmeden Ne bir ses, ne haber var senden Vazgeçemeyeceğim galiba Vazgeçmeyeceğim senden Bilemiyorum, bu tutku niye, neden? Sevgilim, yoruldum artık beklemekten Gel artık ne olur yıllar geçmeden Vazgeçemeyeceğim galiba Vazgeçmeyeceğim senden Çıldırdı bu yürek seni özlemekten Bıkmadı hayret! seni beklemekten Ne medet umuyor bilmem hala, bu sevgiden Vazgeçemeyeceğim galiba Vazgeçmeyeceğim senden. |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() -------Yaşamayı Deniyorum Sensiz---------
Yaşamayı deniyorum sensiz... Beklemiyorum artık seni.. Biliyorum artık, gelmeyeceksin; yine umut çiçeklerim solacak, yine ağlayacağım, yine hıçkırıklar arasında boğulacağım.. Ama sen gelmeyeceksin. Ben hep burada kalacağım... Yaşamayı deniyorum sensiz... Pişmanlıklar içinde. Boğazımdaki düğümlenmiş hatıraların anısıyla, seni içimde bitirircesine resimlerimizi kestim tek tek, mektuplarımızı yaktım kül olana dek... Yaşamayı deniyorum sensiz... Unutmanın zor olduğunu bile bile... Beni sevmediğinin farkında, bir ömür geçirdiğinin gerekçesiyle... Yüreğimdeki acıyı, içimdeki isyanı susturmaya çalışarak... Yaşamayı deniyorum sensiz... Karanlık yollarda tek başıma gezerek. Sabaha dek zamanla yarışıp, güneşi şahit tutuyorum tövbelerime. Biten her şey için yeniden başlatıyorum içimdeki mücadeleyi... Yaşamayı deniyorum sensiz... Bir masal misali siliyorum seni düşüncelerimden... Hayalin gölgem gibi peşimdeyken, ben *******i yasakladım kendime. Zaman gün ışıklarıyla başlayıp bitiyor benim için... Yaşamayı deniyorum sensiz... Rüzgara saldım maziyi, alevlere verdim yüreğimi.. Tıpkı ömrümü yoluna verdiğim gibi... Ama bu sefer başka bir amaç için: sensizlik için yapıyorum bunu... Yaşamayı deniyorum sensiz... Sahile çarpan dalgaların, bizim müziğimizi kulağıma fısıldamasına izin vermiyorum. Artık mehtaplı *******de yakamozları gözlemiyorum. Hiçbir vapura binmiyorum; kendime engel olamayıp sana gelirim diye... Yaşamayı deniyorum sensiz... O çok sevdiğim aynaya bakmıyorum artık. Kendimi, gözlerimde gözlerini, yanağımda buseni, saçlarımda ellerini görmekten korktuğum için. Dayanamayacağım yeni bir fırtınaya kapılmamak için... Yaşamayı deniyorum sensiz... Aklımdan her geçişinde yüreğimin burkulmasına katlanarak, ismin her anıldığında duymamazlıktan gelerek... Sanki seninle hiç olmamışım gibi devam ediyorum... Yaşamayı deniyorum sensiz... Şiirlerime düşman oldum, yazmıyorum artık. Bütün hislerimi, hayallerimi, düşlerimi bir çöl yalnızlığına mahkum ettim. Susuz bırak onları. Belki biraz akıllanırım... Yaşamayı deniyorum sensiz... Yüreğimdeki acılarla, aldığım yaralarla, dayanmaya zamansız gidişinle; alışmaya çalışıyorum bu hayatta. Belki çaresiz, belki acizim ama başım bir KARDELEN gibi dik ve ayakta olarak... |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Bağımlı Üye
Rep Derecesi :
|
![]() SENİ YASAKLAYACAĞIM KENDİME
Hiç bu kadar yağmur yağmamıştı yüreğime Unuturum diye bekliyorum Bekledikçe sevda doluyorum ben benden geçtim Bir senden vazgeçemem yüreğime hükmedemem Ne varsa sana ait,ne biliyorsam Gezdiğimiz sokaklar caddeler Oturduğumuz yerler hepsini yazmak istiyorum. Sana kızmayı düşündüm Haksızlık ettin demenin peşinden Gittim gittim defalarca yapamadım Öyle temizsin ki içimde Kusursuz,sakin,telaşsız Hiç birşey diyemiyorum sana Boğazımda biriktirdiğim kelimeler, Ama sana iyi ki seni seviyorum demiştim Bundan sonra diyemiyecektim Her seferinde boğazıma tıktın git... Yüreğim yanıyor yüreğim kanıyor Ömür boyu beklerim diye söz vermiştin Olmasaydı sonumuz böyle, Ben seni yasaklayacağım kendime. Gideceksin git tabi,yorgunum bittim Şimdi dinlenmeliyim yada uyumalıyım Garip bir duyguya tutsak olmuş gibiyim Bu benim adam halim, bu benim sensiz halim Bu benim en sevda halim Yüreğim kanıyor bitmeseydi öykümüz böyle Son sözüm ben seni yasaklayacağım kendimie Yasaklandın Gönlüme |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|