![]() |
![]() |
#181 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güzelin
Uzun, ince örgü yapar saçları, Bakınarak yürür, yakıyor canı. Görenin yüreği, yanar içleri, Sakınarak gelir, bakıyor teni. İncecik parmaklı dokunsam ele, Ölüm gelmez asla sarılsam bele, Tanışmak bahane tutunsam dala, Çekinerek gelir, şakıyor yeni. Geçen hayatının kurbanı olsam, Kalbinde yaşayan aşkını bilsem, Hayaliyle şu hülyasını delsem, Dokunarak gelir, takıyor feni. Ruhumun önünde kazıldı kuyu, Mest olan kalbimin değişti huyu, Sağlam kulaklarım kaybetti duyu, Kasınarak gelir, ekiyor beni. Maziye dalmışım yitirdim dünü, Bugünde yaşadım, seyrettiğ günü, Tutmuyor dizlerim, dağıttım geni, Salınarak gelir, çekiyor beni. Gözlerim kamaştı, Dursunî kördü, Duygular savaştı, engeller ördü, Gören herkes şaştı halimi sordu, Yakarak mezara, çakıyor beni. 21/12/2006 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Haberin Var mı? 1
Şahadet kelimesi söyledin, girdin İslâm’a, Namaz, oruç, zekât, hac farz olmuştur şimdi sana, Baban gibi namaza gittin cumadan cumaya, Şahadetin şahadet değildir haberin var mı? Namaz günde beş defa kılınır, haftada değil, Uygun olsaydı Rab’bımız öğle emrederdi, bil, Oruç ise yıl da bir aydır, halimiz çok sefil, Kıldığın namaz, namaz değildir, haberin var mı? Abdest, namaz yok, aç durup tuttum sandın orucu, Hesap yap bakalım, elde kalan nedir sonucu, Fakir isen, farz değil üzerine zekât borcu, Tuttuğun oruç, oruç değildir, haberin var mı? Kalbi Kabe’den üstün yaratmış yüce yaratan, Namaza durunca, şeytan, dünya çıksın aradan, Namazda akıla gelir, borç- alacak sıradan, Mahşerde suratına atılır, haberin var mı? Riya ile fakirlere verirsen zekâtını, Bir hayrı olmaz, değiştirmez senin sıfatını, Her varlığını versen, veremezsin hesabını, Mezarda hesap kolay değildir, haberin var mı? Allah affeder diye aldattı şeytan bizleri, Var mı affı garanti eden, Kur’an ayetleri? Bıkmadan, anında yapmalıyız ibadetleri, Belki ibadetler kabul değil, haberin var mı? İnceden ince mahşerde hesaba çekilince, Ateşten gömlek sırtımıza giydirilince, Yandıkça yanarsın, irinli su içirilince, Şair Dursun da insan değildir haberin var mı? 20/05/2001 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haberin Var mı? 2
Takım elbiseli, kravatlı görünce, İnsan sandım, korkulukmuş, haberin var mı? Masada küheylan, karşıma dikilince, Büyük sandım, ufacıkmış, haberin var mı? Nutukçular toplar bizi kahvehaneye, Gayeleri makam terfi, haberin var mı? Ne yer, ne içer sormazlar, hiç bir haneye, Kendileri köfte yerler, haberin var mı? Canı istediği saatte işe gelir, Önce keyif çayı içer, haberin var mı? İzinle odasına, bel bükük girilir, Başını bile kaldırmaz, haberin var mı? Bir evrak için dokuz oda gezdirirler, İşini bilmez, bilgiçtir, haberin var mı? Kılık kıyafete göre değer verirler, Ya kuzu, ya kurt olurlar, haberin var mı? Menfaate kul olmayan hodul sayılır, Kimlere kulluk yapılır, haberin var mı? Makam sahibi, siyasi görür bayılır, Marifet etikettedir, haberin var mı? Sürüler yürümek için sıraya konur, Kös koyunu da haindir, haberin var mı? İnsanımızda kalmadı, şahsiyet, onur, Yağdanlık olmayan yobaz, haberin var mı? Kültürümüz yozlaştı, medeni cahil, Günü kurtaran kahraman, haberin var mı? Senin ki elindeyken herkes olur kefil, Hortum kurur, yol ayrılır, haberin var mı? Hep karşıyı suçlarız, temiz neremiz var, Kızarsa taş olup yağar, haberin var mı? Kokmamış ne baş kaldı, ne de kuyruklar, Tuzlanacak yer bulunmaz, haberin var mı? 23/6/2005 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hakîm Bey
Vatan uğruna inceledin o davayı, Böyle sonucu düşünmedin mi Hakîm Bey? İpin ucunda aldınız büyük havayı, Ucuz fiyatlıydın bilmedin mi Hakîm Bey? Tecrübeler yetmedi mi hayatta sana, Hortumu büyük olanlar doymazlar kana, İşlerine gelmezsen bakmazsın arkana, Seninle doymazlar bilmedin mi Hakîm Bey. Karşı durulmaz zamanın padişahına, Uğrasınlar senin gibilerin ahına, Engel koymak olur mu son sistem şahına, Orman taşladını bilmedin mi Hakîm Bey. Kervancı katırları ürkütülür mü? Beylerin bileği, kulağı bükülür mü? Benzeyenlerin varken onlar sürülür mü? Gemi yaktığını bilmedin mi Hakîm Bey? Bırakacaksın vatan, millet, sakaryayı, Makamlara göre göreceksin davayı, İtaatsizlikte bozarlar fiyakayı, Secdeye devamı unuttun mu Hakîm Bey? 22/04/2006 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hakîm Bey 1
Ne Hakk’a kul, ne kuluna yar, olamadım, Verdiğim sözleri zamanında yapmadım, Sağlığıma şükür için secde etmedim, Her konuda ben suçluyum, sayın hakîm bey. Acı doyurmadım, susuza su vermedim, Yetim başı okşayıp, yüzünü öpmedim, İhtiyarın elinden tutup gezdirmedim, Hakkım olan cezayı ver bana hakîm bey. Bir sadaka için el açıp yalvarana, Hakaret edip geçtim, varmadım yanına, Yardım için yalvaran, yalnız garibana, Sormadım isteğini, suçluyum hakîm bey. Ver cezaların acımasız olanını, Acıma bana, yaz en ağır fermanını, Ben bilmeyenlerdenim tek yaratanını, Allah’a kul olmadım, suçluyum hakîm bey. Masumlar ezilirken, ben seyirci kaldım, Zalime yaranmak için, el öpen bendim, Suçlarımı saymayı da beceremedim, Ülkeme faydam olmaz, suçluyum hakîm bey. Dünyaya aldanıp, helâl haram demedim, Ben milyonların hakkını durmadan yedim, Herkese borcumu nasıl ödeyebilirdim, Cezamı arz ederim, suçluyum hakîm bey. Karanlıkları aydınlatan ışık olsam, Zalime karşı durup, masumu korusam, Kul hakkı yemeyip insan gibi yaşasam, Affımı isterdim, şimdi suçluyum hakîm bey. 17/03/2001 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hakîm Bey 2
Sualimi anlattım, makam sahibine, Anlamadı, hoplayıp, zıpladı, hakîm bey. Ayak takımısın, git, defol, bildiğine, Koşup, sana geldim, suçsuzum ben, hakîm bey. Büyükler destek vermiş, gizlice birebir, Horon tepip, geniş meydanı dar eden pir, Baba çiftliğinde sanmış, koparmış çilbir, Adaletine geldim, suçsuzum hakîm bey. Davetler bize değil, onlara yapılır, Ütülü elbisede, insan var, sanılır, Gelenin etiketince ayrım yapılır, Güler yüzüne geldim, suçsuzum hakîm bey. Çaldığım kapıda yüzüme bakmadılar, Sen suçlusun deyip, zalimi hakladılar, Kara yüzlerini beraber akladılar, Zalim karşınızda, ben masumum, hakîm bey. Önüne gelen yazıyı imzalayanlar, Kanun, yönetmelik, okuyup yazmayanlar, Hünkâr olup, meydanlarda nutuk atanlar, Suçlu onlardır, şikâyetçiyim, hakîm bey. 16/09/2003 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hakkım
Nasırlı elleri gördü, horladı beni, Başı kaldırmadan, gösterdi merdiveni, Arabayla yolda gördü, solladı teni, Benim insan hakkım mı olur, Kaymakam Bey. Siyasi dayısı olan biri değilim, Kazandığım üç beş kuruştur, ben sefilim, Borç bulacak olsam, yok cihanda kefilim, Ben insan mıyım ki, hakkım olsun müdür bey. Vermezsen bugün git, yarın gel diyorlar, Bulmazsan vatandaştan bile saymıyorlar, Ütülü takım olsa, tam karşılıyorlar, Avukat tutmaya, hakkım mı var, hakîm bey. Saat dokuz olmuş, bey daha gelmemiştir, Geldiyse de, keyif çayını içmemiştir, Asık surat, hoş geldin, buyur dememiştir, Lütfen denmesine, hakkım mı var, savcı bey. Her tarafı kokuşmuş, tuzlanacak yer yok, Dinleyecek makam olsa, söyleyecek söz çok, Tehdit ederler, susmazsan, kesilir gırtlak, Etiketim yok ki, hakkım olsun, memur bey. 05/05/2005 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haksızım
Güç, söz, her yerde hakîmiyet sizlerdedir, Size yan bakmak olmaz, beyler alemdedir, Ezilen ezilmeseymiş, o kaderidir, Hep sizler güçlüsünüz, güçsüz olan benim. Ahtapota benzersiniz, uzundur kollar, Nere varsanız, kapılarda karşılarlar, Siz çayı içmeden, işinizi yaparlar, Hep siz dayılısınız, dayısız bir benim. Her devirde olur, ezilen ve ezenler, Güneş doğar, batmak için kendisi gider, Sizlerinde ömrü bir gündür, yarın biter, Hep sizler köklüsünüz, köksüz olan benim. Bir sözünüzle karışır, çarşı, pazarlar, Hafif kafa tutsan, kararname yazarlar, İktidarı yıkar, ertesi gün kurarlar, Hep dilli sizlersiniz, dilsiz olan benim. Bir selâm, suyu tersine akıtırsınız, En lüksü yaşar, fakiri bakıtırsınız, Milyarı kumara oynar, batırırsınız, Geniş meydanlar sizin, darda olan benim. Sizin sözünüz üstüne söz edilir mi? Benim gibi, size kafa tutabilir mi? Nefsinin emrinde, beylere laf denir mi? Hep sizler haklısınız, haksız olan benim. Güçlü olan yaşamak için hava atar, Fakir fukara da bir çift öküzü satar, Çifti sürerken sabanı boynuna takar, Haklı olan onlardır, haksız da hep benim. 29/5/2001 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Halimiz
Yansa, yıkılsa ülkemin yarısı, Kahkaha atmakta, diğer yarısı, Çekmeyen bilmez, yokluğun acısı, Anlayamadım, kimler insanımsı. Köprüde ölen altı değerlidir, Altı milyon ölse, zor fark edilir, Bizde koltuk, ölümle senetlidir, Ancak öldüğünde, o terk edilir. Ömürlerimiz de belli olaymış, Her şey baştakilere çok kolaymış, Ölen ölür sağlar ona yetermiş, İşsizlik kendiliğinden bitermiş. İçin yanar duman çıkmaz dışarı, Evde söz tutmaz, evlatlar haşarı, Yamalı ceket bulursan başarı, Nesil ah eder bize, gün aşırı. Ben duygusu teslim almış nefisi, Kavgasız artık, köpeği, kedisi, Alınan yetmez, sorulur gerisi, Milletim yüzüldü, çıktı derisi. Üzüntüm gelecek nesil içindir, Biz ömrü yarı ettik, dert geçimdir, Gençlere umut, iş için seçimdir, Acıyın beyler, bu nesil bizimdir. 20/5/2001 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haller Nicedir?
Eli sigaralı türbanı başta, Ojeli tırnaklar sürmeler kaşta, Süsle insan olsa canlanır taşta, Özüne uymayan, haller nicedir? Göbeği dışarı da, teni açıkta, İnsanlıktan uzak aklı kaçıkta, Ar, namus kalmamış ahlâk göçükte, Her yerde açılan, beller nicedir? Kendince haklıdır sana hazımsız, Yaşayamaz yalnız olmaz Kazım’sız, Birebir muhtaçlık, niçin lazımsız? Ukalalık serde, kullar nicedir? Namuslu sanırsın çıkar namussuz, Kısa günü geçmez tasasız, gamsız, Kil toprak misali kumsuz, humussuz, Verimli olamaz, çöller nicedir? Beleş sofra görse yavaşça gitmez, Silerek süpürür yemesi bitmez, Her yerde dallanır neşesi bitmez, Menfaat babında, eller nicedir? Narin endamıyla edalı yürür, Fikrini beğenmez hırsından ürür, Dünya malı bulsa yabayla kürür, Kendini bilmeyen, kullar nicedir? 21/08/2006 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|