![]() |
![]() |
#181 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Emekli…
Kahve ev arası geçen bir süre, An öldürmek esas, yemek suare! Sigara kokusu, kumar dokusu… Sinir harbi vaki, nöbette sara! Aman iş olmasın, hastalık dursun! Çaylar hazırlansın, kahve köpürsün… Bana ne isterse toplum kudursun, Huysuz tatsız dede, ölüm yolcusu! Oysa yaşamdan zevk almak gerekir, Her yaşta çalışmak erdem demektir, Mazi tecrübedir, baki erektir… Yeni nesilleri saran olgusu! Safet Kuramaz
![]() |
#182 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Emeklilik...
Her gün aynı tempo üzer iştekiler, Ekip falan derken yorar baştakiler, Emeklilik düşler benim yaştakiler, Bir nevi umuttur, yoktur mut ardında! Evde dinlenemez her şeye karışmaktan, Zevk almaz kimseler zorla tanışmaktan, Bir yere sığamaz geyik konuşmaktan, Umudu olmayan işkence aslında! Ya kahvede kurum hızlanacak ölüm, Ya camide durdum istemez bir dölüm! Her gezinti ahım, acı verir belim... İtilir kakılır bu dönem faslında! Acısız bedelsiz ne var şu alemde? Her yaşanan sınav, sabır şart eleme! Her şeyin fıtratı bozulmuş, ilmide... Emeksiz emeklilik, harami tadınca! Safet Kuramaz
![]() |
#183 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ensar’lar Nerede?
Kyoto Kopenhag kriterleri, Avrupa insan hakları mahkemesi, Egemen gücün barış felsefesi, Aşamaz Medine kardeşliğini! Kainat efendisi muhacirleri, Medine’de Ensar’ın misafiri... Neleri varsa böldüler ikiye, İnfak ettiler ilan ettiler kardeşliklerini! Elbette vardı aralarında sözler, yazılar... Muhalefeti ancak nefislerinde aradılar! Ne kin vardı, ne nefret, nede maddi çıkar Allah rızasını en içten paylaşarak yaşadılar... Biz yayla havasına deniz kenarına tembellik anlarına, Keyif peşinde kul haklarının bol çeşidinde kaygısızlıkla, Viraneye benzemiş yüreklerimiz haramla çöl yangınlarında... Alay eder gibi yaşarız her kişi alim kendi aklınca! Yayla havası kardeşlikte özlemdi cennet kokusu, Mübarek resulün arkasında namazla aşardı coşkusu, Örnekti fakir çadır erzakı Ebu Zer'in hesap korkusu... Asır Medine kardeşliğine hasret, Ensar’lar nerede? Safet Kuramaz
![]() |
#184 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eskişehir…
Bir masal yazsam, Kaf dağını aşsam, Gözlerinden baksam Bütün çiçekler sıraya girer Kokun yayılır yürekten, aşkımdan... Eskişehir... Ah Eskişehir... Kızların dumanlı, Sıcacık, ateşimde hummalı Acır yalnızlığında Osmanlı turalı Ne çay ne kahve teselli olmuyor merhem, Nede oralı... Ah... Eskişehir... Ah! Sarıl bana Anadolu kıracına razıyım O gözler elmas gibi pırıltılı su gibi kanarım Hamamlarında terler Muradım... Safet Kuramaz
![]() |
#185 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eşsiz *******...
Gece en olgun tastır abdest suyuna Çöller aşar uzanır sahabenin yurduna Kainat efendisinin sohbetine doymaya Gece namazıyla silkinir boyutlar ötesi Camilerde kilit ibadetler siner evlere Ruh miracını aşar bahar cemresinde Okur karanlık sokakları tefekkürle Allah ve meleklerin varlığı hissedilir Aynanın yansıyan yüzü hep yalnızlıktır Tembelliktir uykular bedene dargınlıktır Ruh bedenden çıkar gider ne ilginç andır Ceset her gece tabutuna uzanır yatağında Safet Kuramaz
![]() |
#186 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eşya ve Tutkular...
Asrı saadet medeniyet zincirinde, Ebu Zer yaşarmış çölde, çadırda! Üç beş eşyası var yok bir fakirane... Sahabeler utanmış teklif etmişler altın! “Al eşyalar ki, olsun saray şu virane...” Üzülmüş mübarek bakınca haline, “Haşr’da hesabım çok çetin derken,” “Şu üç beş eşyayı ve beni düşünürken,” “Nasıl kalkarım altından bunla zararın? ” “İhtiyacım yok onlara, başkasına verin...” Kredi ile banka aşıranlar, Piyango ile arsız yarışanlar, Kredi kartını taşıranlar, Mal yığıp hala ağlaşanlar... Sahabe gibi size getirdim altın, Öbür dünya hesabınızı tartın, Sizde bir Ebu Zer olun, redde koşanlar! Yiğitseniz bu illetlerden vazgeçin... Safet Kuramaz
![]() |
#187 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey Hayırsız Oğul…
Ayağına kangren girsin hayırsız evlat! Neden yok içinde bir damla şefkat? Annen yatalak bende yok takat, İşin şaka, gırgır, çalmak dümbelek... Tarot muskasına güvenen öğrenciler, Ayakları yere basmayan ezberciler, Annesinin boğazını kesen keşçiler, Sonun nice olur onlara Özenerek! Haram yedirmedim, aş-susuz bırakmadım, Hastalığında titredim başından kalkmadım, Sevgimi, bilimi, dinimi öğretmeden işime bakmadım, Kimlere eş oldun be oğul anlat ha, bilek! Sen cahilsin be adam neden anlarsın, Üç beş kuruş verince babalık taslarsın! “Hep yaptım” bedeline başın yaslarsın, Moralimi bozma konuşup zehir zemberek! Araba mı aldın üzerime şık giysiler? Ya okul yada iş hep çalış dedin, saysalar… Öğüt verdin benim için gelse geyşalar, Üç günlük dünyada yaşamadım sevinerek! Ey oğul sağlık, ahlak, iman zenginliktir! Anne, baba, kardeş öz yuva, ak gelinliktir! Buna şükretmemek ne kötü azgınlıktır… Derdim bana yeter üzme böyle deşerek! Ey oğul para, kadın, beden emanettir! Hoş araç, sonsuz lüks ne güzel keramettir! Dünyada aradığın sensin her iz şahittir… At şer gözlüğünü konuş bir bir düşünerek! Ey oğul bu dünyada yaşamak hep derttir! İyiye giden sağlam yol binlerce meşakkattir! Rabbini bil sünnete sarıl ölüm nihayettir… Sanal hayaldir, acı bedeldir… Ödersin sürünerek! Ey oğul biz cahilsek de sevgimiz baki, Nelere sahip olduysak paylaştık sahi! Kul hakkı, almadık mazlumun ahını… Yaşatma günlerimizi sana küstürerek! Safet Kuramaz
![]() |
#188 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eyvah..
Karanlığıma mahşerde sonsuz ışık olmalı, Güneş cennet köşkümde hayırla doğmalı, Sürüklenen mazimde kalan son olgunluk yıllarım Gerçek saadetim yerine, bir an önce oturmalı… Yaşadıklarım gerçek özgürlük değil ki, Son ağıt, son duamda kefenle gizlendi Aradığım nedir, nedir benliğimin şahidi Hayalinin içinde kıvranıyorum böyle! Utandım sahnemden son prova yapılırken, Utandım kendimden, belli sus pus halimden, Utandım boşa geçen yıllarımın filminden, Kendime güldürecek değişime ihtiyacım yok! Fıtratımda toprak kuru, zor sürümü, Hissediyorum ruhumu üzdüğümü, Her yaşanmış acınası hatıra izler bırakırken… Anlamadım dünyanın ne gecesi nede gündüzünü Son uyku vakti hızla benlerime yaklaşırken! Perdenin arkası karanlık, yüreğimde fitnesi Ne güzel süsleniyor günah, ne garip cilvesi Ahşap masaya değen bedenimin, çıldırtan masalı Makyaj yapılsa da, anlatılır hep çirkin tarafı Çeker kendine akıllı geçinen zavallı bizleri Ormandan çöle bir adım kalır eyvah, eyvah... Safet Kuramaz
![]() |
#189 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ezan...
Dil söyler sanki abes, Kulak örter zalim fes... Sanma ezan basit ses, Mevla çağırır yahu... İş aş bırakan nerde? Kulakta kat kat perde... Sözü ilahi beste, Mevla çağırır yahu... Cami zengin bir evdir, Namaz engin görevdir... Aşığa kan, alevdir Mevla çağırır yahu... Minare selvi boylu, Duruşu asil soylu... Felahtır kentli, köylü Mevla çağırır yahu... Huzura tek bilettir, Ne hoş rehber, adettir... İki dünya davettir, Mevla çağırır yahu... Rabbim koymasın onsuz, Koymasın gönlü yönsüz! Kıyamet kadar sonsuz, Mevla çağırır yahu... Safet Kuramaz
![]() |
#190 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fakirin Duası...
Soba yanmıyor, banyo soğuk... Elektrik, su kesik! Umudun adı kopuk, Dolap beygiri, şikayet bitmez! İş istenecek olsa dilenci muamelesi, Dayı torpili aranır, diploma güvencesi! Hani komşu hakkı, kesenler din diyeti... Yaşamak dert, ölmek ayrı... Fakirlik gitmez! Özelleştirme dediler işten çıkardılar, Memur maaşı kıt kanaatti onu da aldılar, Garibim güvencem yok, çaresiz bıraktılar... Ne karın doyar, ne eşimde ayar... Çaresiz, mutsuz! Satmaktan evde eşya kalmadı, Hastalıktan sefa kalmadı, Duadan başka deva kalmadı, Neden bizi gören yok, haşa, yaşarken onca minnetsiz! Rabbim senden başkasına etme muhtaç, Koyma bizi perişan-aç, Şükür, sabır yalnızca sana... İmanım başıma taç, Bir yol göster aciz kuluna, diyetsiz! Safet Kuramaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|