![]() |
![]() |
#181 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() dışarıdan bakınca; yumruk kadar/
alabildiğine dar... üstüne üstlük parmaklık var, içerden cam, çerçeve hani şu bildik; karanlık deve ışık sunan/ tek gözlü, kör pencere bir saksısı eksik, bir de gül ne perde takılı ne de tül.. kapkara bir gölge gibi; gökyüzüne yükselen minareden/ masmavi bir musiki uykusu kaçmış bir serçe belki yorgunluktan; belki de meraktan. geçerken kondu; hasta çınara göz ucuyla bakar; koğuşun sağdan üçüncü/ sol penceresine.... gören teselliye gelmiş der. bir de mahareti var kendince eşlik eder; minareden yükselen musikiye kafa sallar, çırpınır durur.! tez canlı; fermanı dilinde dışarıda lapa, lapa kar kırık camdan içeri/ toprak kokulu, rüzgâr uğuldar zahir bundandır kahrı kurşun olsa ağzında; ancak bu kadar vurur küçücük yüreğinde ne ahkâm, ne gurur buz kesmiş pencereye; tüm cesaretiyle hohlar durur… kendi özgürlüğünü yaşamaz bilmem ne buldu bende derdime ortak olur. takvimi belli her gün doğumunda/ gelir kör penceremde huzur bulur… 03.01.2005
![]() |
#182 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hıncımı;
O dağ evinde bırakıp,geldim sana Üşüyorum sar kollarınla Hatırla; Sıcaklığımı, O gün bırakmıştım koynuna Acele et, yoksa; Don vuracak, parmak uçlarıma.! Korkma; bu kez Sevda kuşanıp ta, geldim sana Tenim sen kokuyor hâlâ Aç,aç bırakayım avuçlarına Yol boyunca; Sarı papatyalar topladım sana Birde; azadi sevi kuşu/ adı irena.! Hırsımı; O dağ evinde bırakıp,koştum sana Soyun, eylemim ol şanınla Anımsa; Silahımı, O gün bırakmıştım koynuna Acele et, yoksa; Don vuracak, kirpik uçlarıma.! Korkma; bu kez Sevda kuşanıpta, koştum sana Tenim sen kokuyor hâlâ Aç,aç bırakayım avuçlarına Yol boyunca; Sarı papatyalar topladım sana Birde; azadi sevi kuşu/ adı irena.! Ekim 2006
![]() |
#183 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() bağışla sevdiğim;
bize düşünmeyi öğretmediler! içimizden geldiği gibi, doyasıya yaşayamadık… hayatımıza, sevdamıza hükmettiler. sevmedim, yada sevdim,farkında değilim. sevmek nedir bilmedim: yıllar geçti aradan, sevmeyi öğrenemedim. ne aşk kitabı okudum, ne de sevda. Leyla ile Mecnun bir muamma yarı duygusuz yaşamışım, tahsilim yarım kalmış, sevda okulunda… yaşıtlarım sonda ben; şair olmuşum, aklım firarda! bana; sevmeyi öğret sevdiğim, haftada tek gün yeter. devamsızlığımı affetme. lakin kalın kafalıyım, malum cehalet var sırtımda; sevda adına… abartıya kaçmadan sevmeyi öğret sevdiğim. Leyla kim? Mecnun kim? sen kimsin, cennet nerede? ilk dersimiz insanca sevmek olsun, yiğitçe sevmek özümüzde… hor görme sakın sevgisizliğimi bana; sevmeyi öğret ki tüm yüreğimle, seveyim seni özgürce… 2006-03-09
![]() |
#184 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duldasındayım gecenin,
Üzerime sinmiş, sevda yanığı Ekşimiş ten kokusu... Koynumda; Savruk bir düşün peşinde Yüreği çocuk kalmış, Fırtınalar diyarından Külünden doğmak için, Çırpınan bir Anka kuşu.! Masmavi alevler içerisinde Yanar da; Kavrulur her gece... 14/03/2006
![]() |
#185 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ey! Sevgili;
Ben seni, bir resmin tuvalinde, Tanrıkulu’nun şiir dizelerinde; Eski bir İstanbul albümünde.. Siyah - beyaz renksiz bir filmde Karşılıksız Sevdim. Ey! Sevgili; Ben seni, Mozart'ın son bestesinde Oğuzcan’ın gönül süzgecinde.. Paris'in tinsel hareminde Denizlerin dalgasız olduğu bir günde. Habersiz Sevdim. Ey! Sevgili; Ben seni, Gülce' de, Venedik’te Nil nehrinin kıyısında, Piramit’te Çağlar öncesinde Babil'de, Hitit'te Tarihin seyirsel gergefinde Harbiden Sevdim. Ey! Sevgili; Ben seni, Gece - Gündüz gözüyle Harput'un şiirsel musikisiyle Bir kuşun titrek yüreğiyle Tapınaklarda ibadet hissiyle Delicesine Sevdim. Ben seni; sen olduğun için Sevdim Gülüm... 13.07.01
![]() |
#186 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() heyhat güzelim heyhat...
sen gidiyorsun diye sanma ki; yıldızlara karşı/ savaşım son bulacak… sen gidiyorsun ya içimde ki endişeyi korkuyu da götürüyorsun habersiz şimdi; eskisinden daha fazla hırs doluyum avuçlarımla yolacam yıldızları gözyaşı oklarımla yaralayacam geceyi gökyüzünü: kana bulayacam kimbilir bel ki de içimde ki; sana ait hislerime yükleyecekler/ bu cinayetin vebalini heyhat güzelim heyhat... 10.01.02 perşembe
![]() |
#187 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() hani;
çok sevdiğin bir şiirim vardı ya sana yazdığım, ilk hecesine adınla başlayıp, sevdamla noktaladığım... okuduğunda 'canım' deyip boynuma sarıldığın... işte o şiiri, geçenlerde işportacı tezgâhında kelepir fiyata hiç tanımadığım, pejmürde bir seyyaha sattım... karşılığında; yeni bir tuval satın aldım, ve her şeye rağmen ilk resmimi yaptım... ilk şiirim gibi; ilk resmim de sensin sensin be sevdiğim sensin... bilirsin gözlerin hâlâ isimsiz bende ela, yeşil, mavi, kahve.... ya da ne bileyim gözlerine; kesin yargıyla bakmadım/ bakamadım hep tarifsiz kaldın bende... gözlerini ilk gördüğümde kahve sanırdım! gözlerinin aksi düşünce; gözlerimin ferine yanıldığımı anladım elaydı... bendeki adı bahardı ve koca bir dünya mana taşırdı... şimdi anlıyorum/ anlıyorum sevdiğim senin gözlerin ....senin gözlerin sevginin tarifsiz adıydı! yüreğimin sol yanıydı... görünce beğenir misin bilmem maviyi bolca kullandım... kullandığım tüm renklere kokunu kattım buram,buram sen kokuyordu resmin ve efsunlu bir bakışla sevginin adıydı bilesin, ....sevginin adıydı gözlerin!
![]() |
#188 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ne olduysa
şiir bilenirken oldu. kanadı kırık pervasız; bir sevi kuşu sağ omzuma kondu tetik düştü; yüreğinden vuruldu kanlar içindeydi; ne yaptıysam nafile öldü avuçlarımda öldü, öldü dirildi! içimden koptu kim bilir; bel ki de kaçıp kurtuldu kanadı kırık tez canlı bir sevi kuşu... 12.07.2005
![]() |
#189 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() yalnızlığıma inat;
cigaramın dumanıyla, şekilden şekile girmiş solgun, renksiz bedenler; baş-ucumda, utanmadan bütün bir gece çılgınca seviştiler... Aşk resmi geçidinde, sahte seviler.! kör odamda; ziyaretimde bütün gece şehvet düşkünü, renk,renk... mavi,yeşil,siyah gözler kahve rengine vurulduğumu bilmeden koynuma; ekşimiş ten kokusunu bırakıp gittiler... Aşk resmi geçidinde, sahte seviler.! riyakâr boy aynasında, aldatan; soğuk,sıyrık gülüşler hasta yatağımda, inim,inim kıvranırken alaycı,sinsi ifadelerle gülüp,gülüp geçtiler... Aşk resmi geçidinde, sahte seviler.! bütün bir gece benliğimi kemirdiler... sevgiye hasretliğimi fırsat bilip, sevgisizliği yurt edindiler. Aşk resmi geçidinde, sahte seviler.! 21/03/2006
![]() |
#190 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() eksik kalmış bir sevdanın;
derinlemesine yorgunluğu var üzerimde/ yarı uykuluyum aldırma... bakışlarım mıhlı, kaç zamandır; kapı aralığından sızan aydınlığa/ karartın düşsün diye... üç deniz mavisi gözlerimde buğu tut hissiz ellerimden çek kendine doğru yitip gitme gözlerimin karanlığında! sarıl,sımsıkı sarıl boynuma; üşüyen ellerim,yürüsün bedenine üşüyen tenim; tütsün yangın yeri yüreğinde... hasretliğin; yüreğimde kör bir bıçak sırtı, filiz kıran fırtınası! bakışların... eğleşme; gökyüzünün mavi bulutlarını toplayıp/ sinende uyandırdığın çer ağla tutuştur sigaramı... tedbirsizim; hiçbir şey yok üzerimde alnımda üç nemli ter boncuğu üç kanlı şafak! yürüyorum, karanlığı arkamda bırakarak/ gümüş renkli tepelere doğru, içimde sensizlik korkusu... tut ellerimden kayıp gitme/ uçurum bakışlarımda öfkenin bilendiği suratımda; masum bir tebessüm ol, soyun gir koynuma benim ol gözyaşım olma; olma intihar sebebim! tut kırılgan ellerimden ben seninim ...............................sen benim; sevme nedenim! tut ellerimden bırakma, terk etme beni, sonsuz karanlığın/ soysuz ıssızlığında... ışığım ol, aydınlığa doğru ilk adımım, yarınım, kadınım ol utancım olma, olma düşlerimin cehennem meleği. ömrümün ecel kelebeği.! tut ellerimden düşüyorum/ yanaklarından kuru meşe dallarıyla kurduğun; aşk-konduna, kıvılcım misali çek al beni; gözlerinin kuytusuna yoksa hüzün taşıyacak gözlerin, kin kusacak yüreğin, tükenecek bana kalan sevgin! tut ellerinle ellerimi; çek çıkar şu nâr-ı gözyaşı olan yangından/ kurtar beni .............................yanıyorum. sensin yanma sebebim, yangını sevme nedenim!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|