![]() |
![]() |
#181 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnkar
Seni sevdiğimi ne itiraf edeyim, Ne de inkar! ... Gel! Sevgimizin ulu çınarını dikelim desem, Gelmezsen, itirafım neye yarar... Gel sultanım! Bir can ile birlik olalım desem, Vermezsen, vuslatımdan ne çıkar... Gel kadınım! Aynı yastığa baş koyalım desem, Koymazsan, canım toprağa değer... Ey sevgilim! Bağrıma kara taş basayım desem, Varmazsan, emanetim sana gider... Cananım, öyleyse ne aşkımı itiraf edeyim, Ne de inkar! ... 29 Ocak 2003 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İstedim
İçten içe atan çığlığımı, Haykırıp, acı bağırışımı, Tanrının hiç bir kulu duymadan, Onca ağlayıp sızladığımı, Sadece sen bilesin istedim. Okyanusların umurunda mı? Minik bir balığın hıçkırığı, Çektiğim sevdanın acısını, Gözümden süzülen yaşlarımı, Sadece sen silesin istedim. Gönlümün penceresi güneşli, Yüreklerimizse kor ateşli, O hayalin sürekli karşımda, Ufka dalıp seyrederken seni, Sadece sen göresin istedim. Işıl gözünle bakarken bana, Bak gönülden seslenirim sana, Seni seviyorum anlasana, Şu candaki ölümsüz ukdemi, Sadece sen sevesin istedim. Sana ah yazan elim kırılsın, Vuslatınla bedenim yok olsun, Seni istiyorum anlasana, Arzunla büzülen ak yüzümü, Sadece sen öpesin istedim. 21 Nisan 2004 Ankara. Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstemeden
Gönül bahçemin en nadide gonca gülü, Rüyalarımın, düşlerimin en güzel süsü, prensesi, Çöl kadar aşka susamış, yaralı yüreğimin tek ilacı, Karakıştaki en soğuk günlerimin, en sıcak nefesi, Kanatlanmış yüreğimin, damarındaki en sıcak kan, Duygularımın tercümanı, kalemimim mürekkebi, Sıkıntılı günlerim için sakladığım, silahımdaki en son mermi, Temelini bir türlü bulamadığım, sevda yuvasının direği, Adını hayat koyduğum, oyunumun tek oyuncusu. Sen benim her şeyim, tanrıdan dileğimdin, Hiç bitmeyecek duygum, düşüncem, aşkımdın, Bitmek bilmeyen korku ve gururun yüzünden, İstemeden, mecburen, gözyaşımla dizelerimden silindin. Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyanlarım
Bir an olsun adın dilimden düşmeyecek, Yaşadığımıza, aşkların en güzeli denecek, Bu kalbe senden başka bir kul girmeyecek, Bahtıma ahtını yazmayışına, isyanlarım... Bir sözünle, bu can sana kurban olacak, Vuslata hasret canım, senle hayat bulacak, Yolları cefayla aşarak gelip seni saracak, Sevgime saygını yenmeyişine, isyanlarım... Gel, etme eyleme *******imin sessiz meleği, Sensiz yastığım mermer, yorganım toprağım, Değmesin tenime, sararıp solmuş gül yaprağı, Çağrıma kendini vermeyişine, isyanlarım... 16 Mayıs 2003 Bursa Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte Hayatım
Bir rivayete göre altmışbeşin yazı Pamukların üçüncü ağzı toplanırmış Çukurova’nın sonbaharında Ama en güzel son baharında Ben dünyaya geldiğimde Bir dediler pamuklar toplanırken ilk ağlayışın Bir dediler martılar uçuşurken ilk nağmelerin Ebem iyice tuzlamış ki beni, tatlı bir ruhum olsun Arnavutköy, Bebek, Sultantepe sokaklarında Üç sene boyunca tepinip durmuşum. Sonra ver elini Adapazarı’nın su tutmuş sokakları Uzun bakkal amcanın rüzğarlarla yarışan uçurtmaları Arifiye’de topla tanıştığım ilk oyunlarım, çocukluğum Daha okumayı öğrenemeden tanıştım Adana’nın yakıcı sıcağıyla Torosların benzersiz güzelliği Akdeniz’in büyüleyici maviliği Güzel Tarsus’un limon çiçeği kokan havasında Zaman öylesine akıp geçti ki Kendimi Antalya Aksu Perge’de buldum. En güzel okul yıllarımın dört senesiydi. Tarsus, Ceyhan derken Başkentin sokaklarına Demir attım yalnızlığımla Bekarlığım Üniversite yıllarım derken Birde bakmışım ki evlenivermişim. Güzeller güzeli iki dünya güzelim, Altı yıl arayla geldiler yüreğime. Tatlılardan en çok Hande’yi, Çerezlerden en çok Merve’yi; Severim. Çok güzelliklerde yaşadım Çok vefasızlıkları da. Zaman geldi, bereketi gördüm, şükrettim Zaman geldi, yokluğu gördüm, yine şükrettim Ama hep sevgi ve saygıya değer verdim Hayatımda geriye dönüp baktığım zamanlar oldu Ama yaşadıklarımdan hiç pişmanlık duymadım Çünkü yaşadıklarımı ben yaşadım Yaşayamadıklarımı ise yaşamak, benim elimde.. Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte O Benim
Bir gün gözlerinin önüne Güzel bir söz düşerse Bilki onu gönderen İşte o benim Hani kar taneleri uçuşurken Aniden dudaklarına dokunur Ateşinden adeta mum gibi erir ya İşte o benim Yağmur damlaları vardır Yağar sevgi saçar bereket saçar Yaşam olur hayatlarda su gibi İşte o benim Izdırap dolu günlerin üstüne Nur gibi parlayan Yürekleri hoş tutan sevgi vardır İşte o benim Her demde her anında Yüreğinin azgın çırpınışında Damarlarına dolan sımsıcak kan. İşte o benim Her karanlık gecenin sonunda Tan yerini ağartan Gündüzü getiren güneş vardır ya İşte o benim Azgın dalgaları costuran Engin denizleri kükreten Kayaları döven o rüzgar İşte o benim Sessiz *******in sabahında Sonsuz günlerin sonunda Yıllanmış kalplere mutluluk veren İşte o benim Gözle görünmeyen bir şeydin Düştün bir yere yeşerdin sevgiyle Bu güzelliğin temelini oluşturan İşte o benim Gözlerin ufka bakarken sürekli Yalnız kaldığın zamanlarda Beklersin daima beyaz atlıyı İşte o benim Yüreğinin içinde gezinen Sana hayat veren güç veren Damarlarında dolaşan demin İşte o benim Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte Sevmek Budur
saçlar ağarmış, varsın ağarsın yeter ki kalplerdeki sevda solmasın baktıkça resmine, dalıp gidiyorum uzaklara senle olduğum anları yaşıyor ruhum seni yaşıyorum, saçlar mı? ağarsın be can parem ağaran her saç teli, bu sevdanın yılları olsun sevmek günah mı? birlikte olduğunda, kalbin titrediğinde ne hissediyorsun? sevmek, cana can katmaktır varlığı bile heyecanlandırmalı işte sevmek budur, sevgi, mutluluk istenmez yaşanır kimi zaman içten sesleniş, kimi zaman candan sarılış kimi zamansa muhteşem vuslat. mutluluk, vermektir… gönülden, ömürden vermektir, veriyorsan, karşılığını almaktır aynı nefesi teneffüs etmek, aynı dili konuşmak, aynı lokmayı paylaşmaktır sevdiğinin yanındayken, kalbin kıpır kıpır coşmasıdır bazense nefes alamamaktır, düşlediğinde, yüzünde oluşan gülümsemedir dokunduğunda, kalbin yerinden çıkacak gibi olmaktır sarıldığında, tarifi imkansız haz duymaktır yokluğunda aranmaktır hatıraları düşte saymaktır, sevmek. gönül gözünle yaşananları, tekrar tekrar bıkıp usanmadan seyretmektir sevdiğini adıyla “seni çok seviyorum” diye haykırabilmektir içinin coşması, duyguların taşmasıdır yokluğuna alışamamaktır, sevmek, acı çekmektir… sevmenin nedeni niçini de yok işte bakıyorsun ki seviyorsun ama ne zaman, nasıl olduğunu bilmeden nedensiz, niçinsiz elbette bir sebep olacak gözleri karşı karşıya getiren ama seviyor işte insan nedensiz niçinsiz bağlanıyor ölümden beter acıları çekse de. hiç bir acı, aşk acısından kutsal değil kimse katlanamaz acıya ama aşk acısına katlanıyor insan her cefayı çekiyor da, yine de bırakamıyor sevdiğini çünkü o alınıp koparılmıyor ki kalpte o. mühür gibi, vurursun en dar zamanda söküp atamazsın, böylesi sevda, en dar zamanında yerleşir kalbe kök salan virüs gibi damarlarına girer saçlarını ağartır, kolunu kanadını kırar da yine de vazgeçemezsin…. baktığın her çiçekte andığın her yerde onu görür yaşarsın içini tarifi imkansız hisler kaplar alır seni götürür uzaklara sen senlikten çıkar, ruh bedenden ayrılır sanki sevda yazılmaz, yaşanır çünkü insan yaşadığı şeyleri yazar yaşamayan duyguların yazılması imkansız tarif edilemez ki yaşanmayan *******se katran olup yapışır yüreğine uykusuz kalırsın, göz kapağının arasına kibrit çöpü yerleşir sanki adeta kan çanağına döner gözler yüreklerdense nar gibi kor alevler fışkırır bile bile yakarsın o bedeni, hiç farkına varmadan, bir kere ansızın girmiştir kalbe bilemezsin, hissedemezsin… aslına bakarsan hiç bir sevdanın sonu yok daha doğrusu hiçbir şeyin sonu yok temeli topraktan gelen faniye. sevgi yaşandıkça vardır unutulmaz, sevdiğinden içmeyince sevgi şerbetini sevgiliyi sarmayınca asıl sevgi o vakit öldürülür bedende sevgide en güzel şey yaşamaktır, yaşatmaktır dokunmaktır nasıl ki su verdikçe yeşerir, kokar güller bakıldıkça sevgiyle büyür özen gösterilmeli güzel şeylere neyin sonu var ki fani olan bedenler neyin sonunu gözler ki toprak olacak varolan her şey çünkü topraktan geldi varolan ruhtur, ebediyete kadar ruh yaşar sevginin gerçeğini. acıyla seven kalplere ayrıcalık tanır yoksa kolay çekilir miydi sevda acısı yaşadıklarımızla da kandırıyoruz kendimizi çocuklar büyüsün, bugün şu yapılacak bu yapılacak, ev temizlenecek tatil yapılacak, tatile gideceğim gezeceğim, eğleneceğim hangisinin sonunu sorguluyoruz, var mı sonu? ama iş sevgiye gelince, sonu yok diyoruz gücün varsa, sevgiyi ellerine alırsın yoksa hayal edersin buna da gücün yoksa, alır kalbine gömersin ölü bedeni toprağa gömer gibi… her gün işe geliyorsun, var mı sonu? çırpınmışlar ne için kendin, ruhun için ne yapıyorsun? bir düşün sabahtan akşama kadar yaşadığın gerçekleri koşuşturmacalar, işyeriyle ev arası mekik dokumalar gün gelir ansızın kalbine sevgi denen virüs girer sana yeniden hayat verir yeri gelir acı tattırır hastalıklı ur değil ki kesip atasın ruha işleyen apansız duygu. ya onu ellerinle tutup yaşayacaksın ya da öldüreceksin o öldüğü zaman ruhunda ölür, bitersin… neyin sonunu gözlüyorsun ki neyin sonu var ki, ne bekliyorsun daha hayattan kapılıp gidiliyor bahtın rüzgarında bu rüzgarın yönünü çevirse çevirse ancak bedenini ruhunu saran sevgi çevirebilir denersin bakarsın, gerekirse yaşarsın baktın ki değişen bir şey yok yine hayatındaki gerçekler gibi bırakırsın bahtının rüzgarına sevda bu, adına nice canlar verilmiş günahlarla da çevrelense de, sevabıyla içilse de sevda bu… içilse de içilmese de yakar hınzır şerbeti gibi yakar geçer bedeni, yıkar geçer ruhu sevgi çeşmesi her zaman akar aslolan o çeşmeden ne kadarını boşa akıttığın, içtiğin zaten senindir hangi günaha girmiyor ki insanoğlu, aşkın günahını çekemesin kalpler kadere karşı gelmiyor, kadere isyan da değil Mevla’nın var ettiği güzelliği yaşıyor kalpler boşuna var edilmemiş sevgi denen duygu kalplerin kinle, nefretle dolması çok mu daha iyi varlığı seni mutlu kılıyorsa sevdiğini görünce için tir tir titriyorsa hayatta varolan en mutlu anı yaşayabiliyorsan sevgiyle senden daha mutlu insan yoktur bu dünyanın kavgasını güdene kadar bu dünyanın sevdasında boğulacaksan boğul mutsuzluk rüzgarının labirentinden gönlünde sevgi denen güzelliği barındırarak ruhuna tattırarak kurtul… 01 Haziran 2005 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kader Bağlamış İnsafsızca
Gidiyorum da, ne tarafa bende bilmiyorum, Lakin, gönlüm hep sana gidiyor hilafsızca, Çare bulunmaz, kader bağlamış insafsızca, Özler seni bu can, sevgiyle nefes aldıkça, Ey canan iste sana ölümsüz aşkımı vereyim... Ne muhteşemdi sevdanın yıldönümü, Kim bilir ne zaman kavuşulur sevgilim, Davullarla zurnalarla yapılır Yörük düğünü Sonsuz mutluluğa set çeken kördüğümü, Ey canan dile bu canı kurban edip çözeyim... 10 Ekim 2003 Ankara |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaderime Mahkum Ettin
Zamanı durdurmak değil ki amacım, Vuslatına dek yaşamak için duacıyım, Sözlerinden çekmedim, sahibedir acım, Tavrınla gene içki kadehine mahkum ettin... Sana gelirken yüreğim umutlar saçardı, Gözlerinden aşk andımızın yaşları akardı, Hüzünlü anlarında canımdan parça kopardı, Aşkınla gene kötü kaderime mahkum ettin... Eskiden bülbülü kıskandırır gibi şakırdın, Bir gün sevgin biterse, o an ölürüm derdin, Sevgini nağmeyle değil, hislerinle yazardın, Mantıkla gene eski günlerime mahkum ettin... Sana, verdiğin acı şaraptan içirmek isterdim, Sen yaşarken, aşkımızı nasıl yazacak ellerim, İsmini sayıklarken, ümitsizlik akacak dillerim, Susmakla gene kara *******ime mahkum ettin... Sensiz geçecek ömrü neylesin, Karagözlün, Vicdanınla sevdan arasında geçecek ömrün, Mazimizi iki kelimeyle kara toprağa gömdün, Sevginle gene sancılı dünyama mahkum ettin... 09 Mayıs 2003 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaderimse
Gözlerime perde inip göremese de, Hissedeceğim seni kalbim attıkça, Seni özlüyorum sözüne karşılık, Yollarımsa sana koşup geleceğim... Hücrelerim bin parçaya ayrılsa da Dumanlı sevdanı içime sardıkça, Sana geliyorum sözüne karşılık, Ölümümse sana ellerimi açacağım... Duygularım bir çığ gibi olsa da, Her sözünde bana gelme dedikçe, Sana inanıyorum sözüne karşılık, Hatırladınsa orada çayımı içeceğim... Melekler sevgide aracı olmasa da, Sana ulaşacağım dünya durdukça, Seni istiyorum sözüne karşılık, Bedenimle seni gelip saracağım... Avuçlarım elim nasır bağlasa da, Yazacağım sana ömrüm yettiğince, Seni seviyorum sözüne karşılık, Kaderimse sana ömrümü vereceğim... 08 Ekim 2002 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|