![]() |
![]() |
#181 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dansöz Olmasaydın
'Dansöz' olmasaydın, bu kadar yalandan gülümsemeseydin orta alanlarda pullu-ampullü elbiselerle tek tek herkesi dolaşıp yanaklarını, göbeklerini okşamasaydın bu kadar kazanır mıydın? bu kadar kalkınır mıydın? hiç sanmıyorum. İnsanların soruları, paylaşımları karşısında renk verseydin fikrini direkt söyleseydin kıvırtmasaydın bin türlü ifadenin arkasına kaçıp, saklanmasaydın iyiye hakkını kötüye hakkını adam gibi verseydin bu kadar kalkınır mıydın? hem de bu ortamda! ? hiç sanmıyorum. bir tanesini bir tanesini bulsam, alıp başımın üstüne oturtacağım. dilediği yere ben götüreceğim, hiçbir şey istemesine gerek bırakmadan herşeyi ben ona vereceğim! .. en delikanlısında bile öyle bir an yakalıyorum ki; tam masanın üstüne 'ben yaparım kardeşim! Doğruya doğru! ' diye yumruğunu vurmak için kaykıldığında yine arkasından o pullu-ampullü etek sarkıyor! şaşırıyorum! şimdi delikanlı gibi cevapla sorumu: 'Dansöz' olmasaydın, bu kadar kalkınır mıydın? |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Davarları
Bu sokakların, bu yolların davarları magandaları, sığırları… ne zordur onlarla koyun koyuna vıcık vıcık hiçbir düzeyi, hiçbir düzeni olmadan sürtüne sürtüne karşılıklı geçerken… Bu sokakların, bu yolların davarları nasıl da kenti kendilerine uydurma çabasında... yürürlerken bile ağır vasıtalar gibi! frene basmak yok, sinyal vermek yok bir de omuz sürtmezler mi insana sanki yer yokmuş gibi! .. Bu sokakların, bu yolların davarları ne zordur onlarla koyun koyuna koca birgün, koca bir ay, koca bir sene içiçe sürtüne sürtüne bir de inadına gözlerini dike dike bok varmış gibi! kendimizden uzakta kokuşarak yaşamak… |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dayı Yüreklim
Sık sık insanlarla alış veriş meselelerini elle müdahale ile çözmekten yana arkadaşım beni aradı geçende. Onun da suçu yok! Yöresinde öyle yetiştirmişler ne yapsın? .. 'Tövbe ettim artık, temizlendim' dedi. Tam inanamadım ama hoşuma gitti yine de... Hani dedim yamacıma biraz daha yaklaşmak için mi acaba? her nasılsa da bunu düşünmüş olması iyi bir gelişmeydi. daha modern, daha insani, yanında yürürken korkulmayacak bir dost... kulağa pek de hoş geliyor. şimdilerde ise nedense onun şu elle müdahaleli çözümcülüğüne özenir oldum! .. düşünsenize yan bakanı alıyorsun aşağı, dayıyorsun başına! .....................çomağı (!) ... Kolaysa yapsın bir daha terso! .. en emin, en sert ve dönekliği zor çözüm çeşidi! .. ölesiye kokuşmuş bu alemde nasıl canı çekmez insanın? .. vallahi şu benim elle müdahaleli çözümcü arkadaşa epey bir özenir oldum bu ara! .. sertim benim, dayı yüreklim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dede Atleti
Zaman değişti gençler arasındaki raconlar moda kalıpları beden dilleri başkalaştı. pantolonlar kıçtan aşağı indi bollaştı. donlar göründü. saçlar sahne stiline yükseldi jölelendi, kabardı, ibikleşti. kuşaklar arası uçurumlar arttı bakışlar biraz bunalım... yaşdaşlarımın çoğu ortada kaldı tarzlar önlerinden akıp geçerken. birgün beyaz gömleğimin içine atletle gittim işe. genç bir kankim gördü deli dalga geçti! saçları oldukça ibiklenmiş üzerindeki gömlek atletsiz dalgalanıyordu. -Uahah olm ne bu be dede gibi giymişsin atleti? ! yuh be! gömleğin içine de atlet mi giyilir! bastı kahkahayı... dayanamadım o kadar eğlendiğini görünce ben de güldüm kendime! uahah dedim aynen! -E peki de birader kışın da öyle artist gibi içte atlet olmadan esen bütün plaza-içi rüzgarları içime ala ala dalgalana dalgalana mı yürüyeceğim koridorlarda? ! 3 gün sonra senin gibi bitkin burnum foşurdayarak mı dolaşacağım koridorlarda? ! atlet teri çeker derdi dedelerimiz yalan mı? sağlık içindi halbuki. ben de onlara uydum; hala da ortada atletimle dolaşıyorum. herkese de öneririm bel sağlam, böbrekler sağlam beden sağlam, kafa sağlam ruh sağlam... bizim kanki yine bu kış da her kışki gibi burnu sümüklü, elinde mendili ama çıplak vücuda giydiği o artist gömleği dolaşır durur plaza koridorlarında... siz bakmayın ısmarlama racon ve modalara hepsi gelir, geçer... halbuki birdir aklın yolu sağlık için, zindelik için bütün soğuk algınlıklarına düşman Dede Atleti! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delikanlı Ruh
Tıpkı yaşamla ölüm arasındakiler gibi arada kalma lütfen. ya da adam gibi bak bedenine çalıştır, geliştir ve aydınlığını ona da yansıt ona zaman ayır ya da dolaşma patates çuvalı gibi tamamen bırak bu şehri bu bedeni kaldır at, git! ve o seni bırakmadan sen onu bırak bari; yarışı en baştan kazan delikanlı bir ruh gibi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delikanlı Yine Sahnede!
Eee? Gelecek 'buydu' başıma elbet! çekeceğim varmış belli! .. o kadar 'genç' takılırsam 37 yaşıma rağmen daldan dala zıplarsam zıpır gençler gibi bir yanda çoluk-çocuk çaktırmazsam yaşımı; olacağı buydu işte! geldi başıma gecikmeli bir çocuk hastalığı; vurdu-savurdu benliğimi! Dünyanın kaç bucak olduğunu bebeler gibi gördüm Allah'a şükür! 'Su Çiçeği' bile yetti bu delikanlıyı yerden yere vurmaya, 'gençliğiyle, ateşiyle övünen' bu ihtiyar delikanlıya bir şeyleri hatırlatmaya! Gerçi delikanlılıktan, dinginlikten çelik gibi sağlamlıktan, spordan bulmadım belamı ama ne bileyim derstir işte, bilirsiniz; hatırlar insan ummadık anda bir şeyleri ayağını denk alır ondan sonra. en azından 'büyük konuşmamayı' biraz daha hatırlar ağzını tutar göğsünü gere gere her dakika 'ben delikanlıyım, yakarım! ' demez bundan böyle! .. tamam belki eski bir hesaptı çekilmesi 'geç de olsa' gerekiyordu ama aldım ben dersimi en üstlerde de; anladım ben gördüm yine en yukarıdan olayı sustum... teker teker gelin; 'delikanlı' yine sahnede! |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delilik Yaptı Deli
Aslında ağza alınmayacak lafları saklayan benliğinde içerikleri en midelere fena gelenine bile dayanan zaman zaman ölçüleri de hepten kaçıran düzgün duruşlu bir deliyim. bu yüzden genelde iş yerimizdeki öğle yemeklerinde kendi depresifliğime uygun kardeşlerle birlikte olurum. onlar benim ani devreye giren fazla coşkulu el-kol hareketlerimi ses tonumda ortaya çıkan garip karakterleri ve dengesini yitirmiş sosyo-seksüel konularımı yadırgamazlar. ama geçtiğimiz Cuma günü böyle olmadı. bir delilik yaptım ve kendimin aksine hayatlarındaki her tavır ve düşünüş sistemini toplumsal normalliğe göre yapılandırmış 3 kişi ile yemek yedim! eee delinin de deliliği herhalde normal birşeyler yapmaktır ha? ben de böylece biraz aklımı başıma getirdim. kendimi insan gibi hissettim yiyen, içen, sevişen, uyuyan... yemek arası boyunca izlediğim tek delilikleri bütün erkekler aleminin ortak bakış noktası olan ”oh anam-yardın beni” muhabbetleriydi plaza kızlarına bakarken. diğer yandan konular suyunu çekmiş deniz seviyelerinde, az rüzgarlı havalarda seyrediyordu. etrafta kızdan bol ne var? O da delilik mi yani? ! nette kadından, etten bol ne var ya da? .. karar verdim bir daha bu deli halimle kolay kolay böyle bir delilik yapmayacağım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demem
Koridorda kaldırımda yol kenarında alışveriş merkezindeki vitrinlerin önünde yürürken karşı taraftan gelen erkeğe baktığında ”onunla bir akşam yemeği yesem? ” demeyen ”onu öpsem nasıl olur acaba? ! ” ”elini tutsaydım nasıl elektriklenirdim? ! ” ”onunla sevişseydim nasıl olurdu acaba? ! ” diye düşünmeyen kadına “kadın” demem... aynı şekilde karşı taraftan gelen kadına baktığında ”şu kadının yüzü ne güzel! ” ”onu şöyle dolanıp, bir sarıversem! ” ”bu akşamı aniden onunla geçirsem! ? ” diye düşünmeyen adama “adam” demem... madem ‘kadın-adam’ oldun şekillendin geldin bu ucuz küreye görevini bileceksin tadını çıkaracaksın bu ayrımın! mal mülk peşinde koşarken nefes nefese bir yandan bu hazinenin değerini bileceksin! Gör bak sonra nasıl da geliyor gerisi ’çorap söküğü’ gibi! .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demis Roussos
gece saat 23.27 civarı eşim ve kızımla birlikte Rumelihisarı’nda ‘Sade Kaave’deki zevkli ama mücadeleli geçirdiğimiz o saatten sonra arabayla Bebek’in arka yokuşlarından arkamdan kıçıma yaklaşan hiçbir imansızla da başımı belaya sokmadan kestirmeden eve geldik ya yine şükür... şimdi bütün o imansızlara inat zafer benim! salonumdayım Digitürk’te bir de geceyarısı filmi seçtim film başlayana kadar şiirlerimle başbaşayım üstelik de yanımda bir bardak çay (benim imalatım) hemen onun yanındaki tablada bana dumanlı dumanlı bakan ‘kalın Nicaragua Purom’ ve en önemlisi kulaklıklarımda hafif hafif benimle söyleşen ruhumu yumuşak yumuşak ittiren o eskinin inanılmaz sesi Demis Roussos... (It’s Five O’clock) Ablam, ağabeyim, annem, babam, eşim hatta Mavi Gözlü Cem Ağabeyim siz anlarsınız şu anki keyfimi! şimdi o eski yılların hatıralarına bir kez daha tutundum sizlerleyim. ve o anların benzerlerini o yıllarda yaşamış olanlar hepinizle keyif içindeyim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dengesiz Neskafeci Garsonlar
Mesleğinin hakkını vermeyen incelikten bihaber garsonlarla kuşatılmış Kafe ve Restoranlarda mutlaka sipariş ettiğiniz neskafenin de tadı-tuzu olmaz. Ya süt tozu kullanırlar kaşık kaşık ama onu bile dengesiz koyup ortaya bir zift çıkarırlar ya sütü köpürte köpürte koyup kahvesini ***e çevirirler süslü kokona gibi getirip fincanı önünüze koyarlar. İşte böyle yerlerden birine gittiğimi garsonların suratlarından sezerim ben ve yıllık neskafe zevkime ara verip hiçbir hileye başvuramayacakları o şeyden Türk Kahvesinden bir fincan sipariş veririm kurtulurum. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|