![]() |
![]() |
#181 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönül mahkemem de dosya çoğaldı
Suçum güzel sevmek inan vallaha Sevdalılar eziliyor hakim bey Her güzel sevmemde bir dosya daha Dizildikçe diziliyor hakim bey Sevginin yerini kalleşlik aldı Leyla dan mecnundan bize ne kaldı Gönül mahkememde dosya çoğaldı Yazıldıkça yazılıyor hakim bey Benden ilk sevdiğimin adını sorma Bende dert Burak tı bak burma burma Mü eb bed yetmez mi kalemi kırma Kara sevdam üzülüyor hakim bey Aşkın kesesi yok cüzdanı cebi Uzun bir derya ki bulunmaz dibi Baksana derimiz nesimi gibi Yüzüldükçe yüzülüyor hakim bey Aşkın yollarında dizlerim durdu Bu güzeller benim gönlümü yordu Yine kaypak dilim dizgini kırdı ÇÖözüldükçe çözülüyor hakim bey Bir tek tapu alamadım noterden Baksana ayrıldım gayrı gaterden Tüm güzeller sildi beni defterden Çizildikçe çiziliyor hakim bey Aşık boraniyi güzeller yaktı Dertlerin içinde yalnız bıraktı Gene gözyaşlarım sel oldu aktı Süzüldükçe süzülüyor hakim bey Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gönül tansıyonum çıkmış yirmiye
Kaç kez sarhoş oldum kaç kez ayıldım Aşık olduğumu anlamadılar Kaç kez şoka girdim kaç kez bayıldım Aşık olduğumu anlamadılar Derdim nedir diye sordum baktırdım Gele gide doktorları bıktırdım Gittim Ankara’da emar çektirdim Aşık olduğumu anlamadılar Arif baktı bunun derdi yar dedi Bunun tedavisi gayet zor dedi Cahiller şekeri kalbi var dedi Aşık olduğumu anlamadılar Borani güzele canım vermeye Ben hasretim yar gülünü dermeye Gönül tansiyonum çıkmış yirmiye Aşık olduğumu anlamadılar Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gönüle girmektir sevgi
Neyin var ise hepsinden, Almadan vermektir sevgi. Kırıp döşün kafesinden, Gönüle girmektir sevgi. Tane tane karlar gibi, Meyve yüklü dallar gibi, Arı gibi ballar gibi, Çiçekten dermektir sevgi. Papatyada fala bakmak, Güllerde mana aramak, Sevgi gülüm akan ırmak, Menzile ermektir sevgi. Anlatmaya yetmez sayı, Dostla bölüşürken payı, *******i dolunayı, Yatıp seyretmektir sevgi. Sohbet ederken gerçekle, İşim yok silah bıçakla, Borani elde çiçekle, Yüzünden öpmektir sevgi. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gözlerim sevgiye bakıyor
Sizler beni nasıl görüyorsunuz Orasını bilemem o gözler sizin Ben sizleri çiçek tarlaları gibi görüyorum Bu gözlerde benim Ben hiç deliksiz uyumadım deli şafaklarda Hep uykusuz karşıladım güneşi Hep gönlü açık uyudum Dışarıda kamasın istedim sevgi barış Ben yarasalar gibi uçmadım zaman tünelinde Basip beklemedim kör baykuşlar gibi viranelerde Hiç duman olmadı gönül tünelimde Hiç daralmadı sevdadan yana yüreğim Hiç eksik sevmedim sevdiklerimi Yeşil çimenler içinde bir papatya Yeni açmış bir gelincik Her taraf yeşil yaprak Suya hasret toprak gibi sevdim sevgiklerimi Sevgi dağ başında bir avuç çiçek Sevgi bir uğur böceği çorum ovasında Sevgi bir demet sarı gül Sevgi bir lokma ekmek Sevgi iki mısra yürek Sevgi adam gibi sevmek Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gül düşünüp bakbayan dünyayı diken görür
Allah düşünsün diye bak sana akıl vermiş Gül düşünüp bakanlar dünyayı gülşen görmüş Kendisini bilenler hepsi murada ermiş Kendisini bilmeyen yaratanı ne bilir Gül düşünüp bakmayan dünyayı diken görür Kargalar bülbül olamaz tüylerini tarasa Şeytanlar gelir tüner hak gönülden ırasa Herkes kendini bulur her ki neyi ararsa Kendisini bilmeyen yaratanı ne bilir Gül düşünüp bakmayan dünyayı diken görür Borani’yem dünyada bir tek iyilik kalır Acizler etek öper hurafeye çağırır Karga koyma bahçene tohumları çıkarır Kendisini bilmeyen yaratanı ne bilir Gül düşünüp bakmayan dünyayı diken görür Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güler yüz tatlı dıl hoş görü sevgi
Dünyaya mutluluk vereyim dersen Güler yüz tatlı dil hoş görü sevgi Hakikat sırrına ereyim dersen Güler yüz tatlı dil hoş görüsevgi Girince damara sel gibi çağlar İnsanlara dostluk güzellik sağlar İnsanı gönülden gönüle bağlar Güler yüz tatlı dil hoş görüsevgi Sevende kin kibir kıskançlık olmaz Gerçek dostluklarda çıkar bulunmaz İnsan bu dört şeyden doyup usanmaz Güler yüz tatlı dil hoş görü sevgi İnsana sevgiden olur mu usanç Gerçek dostluklara kucağını aç Dostun ziyareti bir ümre bir haç Güler yüz tatlı dil hoş görüsevgi insanlar gözleri açıp görmeli Dost bağından demet demet dermeli İnsanlığa kucak kucak vermeli Güler yüz tatlı dil hoş görü sevgi borani dostlukta olur mu gurur Menfaat lı dostluk gidemez durur İnsanlık bunlarla huzuru bulur Güler yüz tatlı dil hoş görü sevgi Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel allahım dua şiir
Yanan ışığım karartma, Güzel Allah’ım Allah’ım. Dert verip derman aratma, Güzel Allah’ım Allah’ım. Sensin evvel, sensin ahir, Sensin batın, sensin zahir. Ekmeğimi etme zehir, Güzel Allah’ım Allah’ım. Bizi yolundan şaşırma, Bilinmez yere aşırma, Ele avuca düşürme, Güzel Allah’ım Allah’ım. Yaklaş, uzatma aramız, Işıt, ak olsun karamız, Melekler sarsın yaramız, Güzel Allah’ım Allah’ım. Meleklere emir eyle, Rahmetini yağmur eyle, İki dünyam mamur eyle, Güzel Allah’ım Allah’ım. Borani’yi kuş et uçur, Sırat köprüsünden geçir, Abu hayat sular içir, Güzel Allah’ım Allah’ım. Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel kızım bütün yollar tuzaktır
Kimi seni artist eder bilemen Kimi seni şeytan eder gülemen Gitme bataklığa geri gelemen Cehaletin meclisinden uzak dur Güzel kızım bütün yollar tuzaktır Yanlış temel atma dayanmaz yapı Yolunda binlerce tuzaklı kapı Deneme esrarı afyonu hapı Cehaletin meclisinden uzak dur Güzel kızım bütün yollar tuzaktır Dost gibi seninle kolunda gezer Kötü talih olur kaderin yazar Göremen önünde bir kuyu kazar Cehaletin meclisinden uzak dur Güzel kızım bütün yollar tuzaktır Sakın ha aldanma sana dil döker Getirir beynine pisliği eker Gelir darağcına ipini çeker Cehaletin meclisinden uzak dur Güzel kızım bütün yollar tuzaktır İçi murdar dışı yapar süsünü Göremezsin içindeki sisini Onlar duymaz vicdanının sesini Cehaletin meclisinden uzak dur Güzel kızım bütün yollar tuzaktır Borani muhabbet aşına kaynar Yüzüne dost olur arkandan oynar Gittiği yerlerde ayıbın söyler Cehaletin meclisinden uzak dur Güzel kızım bütün yollar tuzaktır Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzeller ozana yar dedim küstü
Kadınlar da insan hor bakılmaz ki Kadınsız yaşamak zor dedim küstü kadın şeytan deyip hep yakılmaz ki Güzeller ozana yar dedim küstü Çağın gerisinde gaflete dalmış Bilmem ki bu ilmi kimlerden almış Bir erkeğe dokuz kadın helalmiş Yok mu sende namus, ar dedim küstü İnsanın gözüne çekmişler perde Aklı fikri cennet denilen yerde Dedim aradığın huriler burda Evdeki hurini sar dedim küstü Oku dedim doğadaki olayı Zora dayan tercih etme kolayı İnsanı ayırma dinden dolayı İkiliğin yolu har dedim küstü Aşık Borani’yi ağlatan felek Gel şu bağnazlığı defterden silek Hayrı Allah, şerri şeytandan bilek Hepsi insanlarda var dedim küstü Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzellerden göz hakkımı isterim
Boşuna gelmedim ben bu siteye Gözelerden göz hakkımı isterim Yürü deyip itemezsin öteye Anlatmaya söz hakkımı isterim Doğuştan gözlerim sevgiye bakar Bağrımda sevdanın selleri akar Of desem nefesim dünyayı yakar Aşka yandım köz hakkımı isterim Ayrılığın rüzgarını estirme Selam gönder muhabbeti kestirme Göster cemalini yari küstürme Gamzelerden yüz hakkımı isterim Kara sevda deli eder insanı Unutturur eşin dostun obanı Kara sevdaların oldum çobanı Tepelerden düz hakkımı isterim Aşık boraniyim ummana daldım Güzellerden ben başıma dert aldım Kırk yıldır bu sazı boşa mı çaldım Güzellerden öz hakkımı isterim Halil Çimen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|