![]() |
![]() |
#181 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Süreksiz Bir Sürek Avı
Terli bir lisandır Gözümün duyduğu Yabancı bir dildendir Kulağıma çalınan resim Elinde yıldız demetleriyle Köşesinde oturan karanlıktan Aldığım Zihnimde an’lık ürperişler tozlatan Kavlak kanamalı Bir ortayaz söylencesi Bu dokunduğum Bilmem kaçıncı sürek avıdır Eylüle varmadan Bu Hece vurmaya kalkıştığım 20 Temmuz 2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tan
Siyah beyaz arası Pembe bir ateş Cıvıltı, melal, duman Göklerde. Bir sabah ansızın Gülçerileri dolacak Ellerimin atımına Görmeden bakan göz Güneşli bir sabahı Bakmadan görür Hasreti ellerine destelemiş Bir peri. Bir iksir sunar Hayatın nemli taraflarına İçip kurtulunur Yoksa ölünür Siyah beyaz arası Bir pembe ateş Yakar, melal dolu gökyüzünü Bir sabah Herşey olan cıvıltı Önemsiz bir ayrıntı olur Şiirin yokuşunda Ya senin ellerin Ne zaman değecek Hayatın alevden dudağına... Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Telli Dolap
Nehirler akıyor içimden Derinden Salkım salkım hüzünler Telli dolapta gizlenmiş Yalnızlıklar Avuç içinde Soluğuna kurban gitmiş ******* İpi çekilesi zamanlar Zümrütünde Hayalinin Sesine Tutunsam Alıp Çeksen Kendimden Cam kırığı Zindan saatlerden sd......... |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Tıkırtılar Nefesler
Tıkırtılar nefesler İçime sûlh sükûn Dışıma derin soluklar verdiren Beyanı baygın saatlerde Zamanı arşınlayan sessizlik Derinime diplenen mısralarla Heceyi karışlayan şairin Beni heyecansız zulmetten Kora kesmiş demir aydınlığına İten nefesleri Ey gökyüzünü Siyah bir çadırla örten sanat Yetir artık yıldızları Kıvamı bala çalsın Sözüme karanlıkla kelepçe vuran Mesafenin tanrısı Yaklaş ve yokla ahirini sevdanın Kederi gömleğime leke yapan Bu döngü Yokla ve yaklaş ahirine sevdanın 30 Nisan 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Türkü Dinle Mani Söyle...
Leyli leyli ley Kâhhar saatler Zorba yelkovan Arzulanmaz yadsınmaz Zevahire zarar veren tanrılar Alışık olunmayan zaman hey… Dik duruşun encamı Kabarıp kalaylanıp sihre dönüştükçe Aktıkça tarazlanmış rahmine zavallılığın Yetkin kılındıkça işkilli kaşıntılar Heyulalar çıkıp tepinir Siyah atların yelesinde Çağırınca gelmeyen Gitmeyen kovmayınca Tapmalara doyulmaz Donuk renkleri sakin sularına çeken Bu inattan tanrının kayrasına İnayetine sığınmış kelimeler Zefiran kokusu irin cemaatinin Ağrısı yoktan miras bir zarfa sıkışmış Sebebi kardan mahrum beyazlık Ay geceye yakışmasa bu denli Zıpkın saplanmış bir heceye dönüşmezdi belki Alınlarda yangılar Tortusu zemheriye kalırdı Kafes içinde kedinin Kule sakini hey Leyli leyli ley Türkü dinle bir zaman Mani söyle haylice 7 Nisan 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Uyusun
Uyusun ömrüm sabahın kıyısında Renkli rüyalara varsın onun Yeşilden aynaları Korkulu bir geceden sarkan yorgunluğu Kuşkulu uykulara içirsin ömrüm Zehirsiz kalabalıklardan Şiirime sızan billur damla Eklemsiz ayrılıklardan Hüznü arşınlayan bahar Sesi sese Rengi renge Teni tene Benzeten eflâtun kahır Sal benim ayrıcalıksız yanlarımı Irmağın yosun tutmuş kıyısına Rengim Ahengim Ömrümün nakışçısı İşle içimi İşle içime |
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Uyuyuş
Uyuyorsun... Sığ suların berrak pırıltılarıyla Dupduru, uyuyorsun Korkusuz rüyaların var biliyorum Gönlün henüz gönül değil Ruhun daha nefs değil Uyuyorsun... Gözlerinde pembe filtreler Olduğunu düşündürüyor Yarım yamalak hülyaların Kirsiz rüyaların var, görüyorum Suçun suça bulaşmamış daha Sözlerin yalana Uyuyorsun... Artık titrek mum ışıklarında Geceye, aşka ve hatıralara (S) övgüler düzmeyeceğim Sen böyle uyuyorsunya Dünya sallanmayacak Kalbimin faylarında Uyuyorsun... Bana cenneti anlatıyor uyuyuşun Melekler özenle kanat geriyor Muhteşem rüyalarına Ufukta kaybolan gemiler gibi Dağılıyor yüzünde Hüznün tüm türevleri Uyuyorsun... Gecenin ruhunda Ve bir beyaz yatakta Uyuyorsun... Bütün derin uykularımdan Uyandırırcasına beni Uyuyorsun... Susuşlarımın işte budur sebebi! ... Eylül 2003 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ümm'ül Vertigo
Sen, ezilmiş güllerle bir olup Hayatı çizgi çizgi gülümseten manam Sen göklerde ve rüyalarda, Ömrümü gergef gergef işleyen anam Ellerine gül dolduramadım Gözlerine yaş doldurduğum kadar Sana denizler dolusu ağlamak Sana gökleri yaracak kadar sevmek Ne çok yakışıyor. Anam dertlenişlerimin nesnesi Acılarımın ünlemi anam Oooy anam. Ağlatır beni sendeki mana Cennet ayağının altında Beni karnına geri al ANA... Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Üzgünüm Ölmedi
Üzgünüm Hayatı karnından bıçakladığım için Ne yapmalıydı bilmem Nasıl savuşturmalıydı İnsafsız saldırılarını Gelmeyecekti ama üstüme bu kadar Üzgünüm Ve fakat masumumda Bir kaşları karayla Çözülmez sırlarıyla Sırlı libaslarıyla Çok yordu beynimi çook Zevk suları saldı içime Ben ki pırıl pırıl Bir bahçeye çevirirken onu Bıçakladım ölmedi Üzgünüm Mart 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Var
İrkiliyor Kınından çıkarken Rüyamın kanlı kılıcı Ses,ışık,renk yok Firuzelerin getirdiği Hayattan başka Nesi vardı Hülyalı dalışların Ki şimdi Böylesi kılıksız düşleri Giydiriyor aklıma Yapayalnız hayalet Eksik vuruş Yan yatış Gece Rengarenk bir çağrıyla Yağıyor Şiirimin üstüne Gece İncecik yağmurlar yağıyor Şiirimin üstüne Canhıraş çığlıklarla Ama yine de Renk yok Resim yok Şekil yok Ses yok Yalnız “O” var... Mart 2004 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|