![]() |
![]() |
#11 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acaba
Harab-ı dıl(gönül) revanı hun olmak Yazıktır insana hun(kan) içip hunnar olmak Nadim(pişman) olmak her nasın(insan) karımıdır Sırat acaba vicdandan barimidir(ince) Sinan Karakaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı
Acı günler içinde yoğrulmuş kavrulmuşum Bir goncacık gül gibi açılmadan solmuşum Tanrım yaratırken beni acılarla doğmuşum Şu koskoca alemde ne bahtsız bir kulmuşum Acı benim ekmeğim acı benim suyumdur Acı benim düşüncem acı benim ruyamdır Izdırapla kurulmuş acı benim dünyamdır Bütün vücudum acı acı benim yaram,Acı benim sevdamdır. Sinan Karakaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açtım ellerimi
Açtım ellerimi sana yalvardım Ne olur kulunu af et Allahım Senin sevgindir benim maksadım Sevgine muhtacım güzel Allahım Senin sevgin bana her şeyden yüce Dünya menfaatı gönlümde cüce İster gündüz olsun isterse gece Her şeyden çok daha sana muhtacım Ana baba evlat çok yakın gelir Fıtratın içimde hep bunu bilir Kıymetli değildir benim şu tenim Sinan senin için her zaman ölür Sinan Karakaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adli İlahi
Adaletin tecellisi ancak / adli ilahi ile olur Adli ilahi ile insanlar / du cihanda huzuru bulur Uzaklaşmış olabilir elbet / Mutluluk ve huzur dünyada Tekbiri hakim kılmamış isen/ elbet beyhudedir bu sada Gözünü aç gönlünü aç dinle/ bak ki sana indi ayetler Kitabı ve sünneti elbette/ emanet etmişti Peygamber Namus,vatan ve din sömürüldü/ elindeki tüm kutsallar İhanet ettik emanetlere /duymasın kahrolur atalar Ömer olmaktı bize vadiniz / elbet ümmete seslenerek Ömer gibi hadim olmadınız / gururlandınız hükmederek Dicle kenarında sürülerle /salya saçmaktadır aç kurtlar Adli ilahiyi arıyorlar / hani o tertemiz fıtratlar Milyonlar terk edildi çağdaş / yeni ağalar insafına Tükürsen yazık tükürüğüne / o zalimlerin suratına Müslüman’ı da huzursuz elbet/ huzursuzdur gayri müslimi Kaçılır mı Allah’tan kaçmayın / arayın kaybedilen ilmi Sizleri kınayacak olsam da / elbet bozulmuşuz toplumca Ya Rabbi Hidayet ver ıslah et /yaşamak isteriz insanca Sinan Karakaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Affına Geldim
Yüzümü çevirdim Kabeye doğru Affına sığındım evine geldim İçim ihlas ile sıdkile dolu Affına sığındım evine geldim Günah işlemişsem elbet bilirim Affına sığındım evine geldim Kimsem yoktur benim sana gelirim Affına sığındım evine geldim Sinan Karakaş senin kulundur Affına sığındım evine geldim Bildiği bir yol var senin yolundur Affına sığındım evine geldim Açıktır kapısı tevbenin her an Nasuhsa tevbesi af olur inan Tevbenin yolunu varsa bir soran Ederek tevbeyi affına geldim Sinan Karakaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlama
Canım ne olur ağlama İnan ki yine gelirim Yeterki sen gel de bana Rüzgara biner gelirim Gönlünden bir geçir beni Hemencecik hissederim Yeterki yürekten iste Yüreğimi gönderirim Beni bir tanıyabilsen Yüreğimi görebilsen Toprak olurum önünde Önünü bir görebilsen Ne sen ne ben bilmiyorum Bir bütünü bölmüyorum Nasıl ayırırım benden Benden beni siliyorum Sinan Karakaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlamaktadır Güller
Ne gündüzünde oldum Ne de girdim gecene İçmeden sarhoş oldum Sarhoş derler içene Platonik aşk derler Uzaktan sevenlere Ağlamaktadır güller Yanan tüm yüreklere Uzaktan bile olsa Seni sevmek çok güzel Dünya döndükçe dönse Sensin gönlümde özel Sinan Karakaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Baba
Ah çekerim seninle geçen o güzel günlere Hatıralarımı anlatırım dinleyenlere Babaydı benim babam hiç baba gibi değildi Ağzıyla kuş gibi hep bizi doyurmak isterdi Belim sağlamdı o varken güvenirdim kendime Ah babam her zaman başımı okşar severdi Anlatırdı geçmişi geçmişteki geleceği Helalden kazanın derdi hep bize yiyeceği Basmayın derdi ayağına nasırı olanın Ağzıyla kuş tutsa hiç yalancıya inanmayın Bakmayın kimsenin asla namusuna kem gözle Akıtın terinizi çalışın asla çalmayın Ağlayın derdi ağlayamayan insan olamaz Halinden ağlayanın hiçbir zaman anlayamaz Baki olan Allahtır faniye bel bağlamayın Asla dost görünerek kimseye düşman olmayın Babanızım söz hakkım vardır dinlerseniz beni Ar’ınızı bilin her an ar’ınızla yaşayın Ağzınızdan bilin ki asla haram indirmedim Helalden kazandım çalıştım haram yedirmedim Büyüklenmedim bildim ki Allahtır mutlak büyük Allaha sığınanın olmaz asla boynu bükük Biliniz ki sıratı müstakim en doğru yoldur Alırsanız sözlerimi hiç olmazsınız küçük Ağzından çıkan sözlerin elbette rehberimidir Hatıraların benim her zaman muteberimdir Baba oldun bize katlandın bilirim her şeye Aldım sözlerini yetiştirmekti bizi gaye Babacığım bilsen seni ben ne çok sevmekteyim Allaha duam seni yerleştirsin cennetine Sinan Karakaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah şu nefsim
Ah şu nefsim ah şu nefsim Rabbe secde etmelisin Şeytan ile dostluğunu Beklemeden kesmelisin Ah şu nefsim ah şu nefsim İmtihanım elbet sensin Seni dizginleyebilsem Cennetlere gireceksin Bırak palavra atmaya Hemen çamura yatmaya Dünyalık zevklerin için Hazırsın beni satmaya Çiğnetmem sana kendimi Yıkarım kendi bendimi Geçici zevklerin için Unutamam ben Rabbimi Sinan Karakaş |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ahlak Nedir?
Ahlak Ahlak insan olmaktır İnsan gibi İnsan olduğunun farkına varmaktır Çalmamaktır,çırpmamaktır Irzına, namusuna,malına göz dikmemektir kimsenin Sömürmemektir emeği Bütün insanları kardeş görmektir Kardeşini korumaktır kötülüklerden Saygılı olmaktır senden olmayanların kutsallarına Hakaret etmemektir varlığına kimsenin Ezileni gördüğünde susmamaktır Herkesi en az kendin gibi bilmektir Kendini kötülüklerden korumaktır Adil olmaktır en az kendine adalet istediğin kadar Cezadan korkarak değil iyi güzel olduğu için iyi olabilmektir Ahlak şereftir,haysiyettir Örnek olabilmektir Utanmasını bilmektir utanabilmektir Ağlamasını bilmektir,ağlayabilmektir Pişman olmaktır,pişman olmasını kabullenmektir Sadece kendisi için değil herkes için isteyebilmektir İçinden geçenleri düzeltebilmektir Ahlak evrenseldir,bölgesel değil Hukuka saygılı olmaktır, Hukukun insanların doğal hakları olduğunu bilmektir Sorumluluğunun gereğini yapmaktır Sinirlendiğinde sabırlı olabilmektir Araştırmadan sonuç çıkarmamaktır Ahlak empati yapabilmektir Empatinin gereğini yapabilmektir Evrensel olarak ahlak bu değil midir İster Yahudi ol,ister Hıristiyan İster Müslüman ol İster Mecusi İster Satanist ol istersen Budist İster agnostik ol ister ateist Hangi dinden Hangi felsefeden Ve hangi akımdan olursan ol Evrensel ol Ahlaklı ol Ortakların olsun insanlar Ortakların olsun tüm canlılar Ahlaklı ol Ahlaklı yaşa İslam da evrensel ahlakı tamamlayan dindir İslam evrenseldir ve evrenin dinidir İslam Peygamberleri ahlaklı yaşayışın kilometre taşlarıdır Erdemdir hedeflenen Yaratıcının yaratma amacına yöneliktir tüm çabaları İnsan olduğunun mahluk olduğunun farkına vardırmadır İnsanlar içerisinde bir insan Canlılar içerisinde bir canlı olduğunu hatırlatmaktır insana Sinan Karakaş |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|