![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57912
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Anlayamadım
Çağımızdaki hayvanı Kulları anlayamadım Yılanla akrep hayranı İnsanı anlayamadım. Hayvanın etini yiyen Derisini yüzüp giyen Zulüm edip nankör diyen İnsanı anlayamadım Görünüşte hayvan seven Sözü dinletmeden döven Yedi ecdadına söven İnsanı anlayamadım. Yaratıkta fark gözleyen Narda etini közleyen Öz ayıbını gizleyen İnsanı anlayamadım. Kulu öldürüp saklayan Evladı atıp bakmayan Sevgi ateşi yakmayan İnsanı anlayamadım. Hayvanla hasat biçen Ektiğini kesat biçen Kalbinde kin, fesat biçen İnsanı anlayamadım Güzel insan sürer nesli Hayvan içinde var fesli Mansur der; hayvan nefesli İnsanı anlayamadım. Mansur Ekmekçi Mansur Ekmekçi
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ara
İçine beyaz giymişsin Dışındaki rengin kara. Akı, karayla örtmüşsün Gerçek rengini sor, ara. Yetmiş iki renk güzeldir Biri, birinden özeldir Varsa dikeni düzendir Dalın yerini sor, ara. Tevrat, Zebur, İncil farkı Birleşti kur’an’da arkı Ayırmadı dili, ırkı Doğru bileni sor, ara. Yavaş giden tez ulaşmaz Akarsuya is bulaşmaz Güzel, çirkine dalaşmaz Mansur yolunu sor, ara Mansur Ekmekçi 26.06.03 Mansur Ekmekçi
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşkın İzi
Gözlerime düşen aşkın izini Süre süre gönül bağımda gördüm Kalbimi sızlatan aşkın közünü Cehennemin orta yerine sürdüm. Gözümün önüne aldım resmini Kır çiçeklerinden sordum ismini Papatya falında gördüm cismini Alınyazısını kadere yordum. *******im kurşun gibi ağırdır Ahımı duymayan gönül sağırdır Vicdanın kâbusu beni bağırtır Feryadımla göğü ikiye dürdüm. Mansur Ekmekçi
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ay Olur
Gönül bahçesinde bir ceylan gördüm Karanlık çökünce gökte ay olur. Gül cemalin için ömrümü verdim Sensiz geçen ömür, ziyan zay olur. Umutlar harmanı, düşlerdeki yar Yâri sevmeyen kul çeker ahu zar Miski amber kokar Hâk nefesin var Sensiz doğan güneş, söner ay olur. Cenneti âlanın en yüce kulu İyilik perisi, güzellik dolu Tesirli sözlerin, bilgeden ulu Sensiz söylenen söz, döner cay olur. Gözlerinin şavkı gönlüne vurur Kalbindeki nakış yüzünde durur Bereket damlası yanakta yürür Sensiz viran bağın, hali vay olur. Ne kadar meth etsem az gelir sana Tebessümün, sevgin can oldu bana Mansur bu sözleri demez her cana “Sensiz yenen balı, zehir say” olur. Mansur Ekmekçi 30.09.2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Başım Yerdedir
Topluma karışıp sizdenim diyen Yaralar gözümü başım yerdedir. Kurt postu üstüne elbise giyen Paralar özümü, başım yerdedir. İlim gören kulun sıfatı vardır Cahilin gönlü bol elleri dardır Ziyancı kulların varı zarardır Ararlar sözümü, başım yerdedir. Rütbe, kıdem bulup edebi atan Atayı hor görüp sırtında yatan Yiğidi, namerde pul diye satan Karalar yüzümü, başım yerdedir. Şerefli aç ölür, *********ler tok Yaşayanlar bilir, hiç tarifi yok İnsanım diyenin sinesinde ok Yaralar gözümü, selim göldedir. İnsan pazarına soframı serdim Gerçek dost yoluna canımı verdim Mansur’u bilmeze ak güller derdim Sıralar tözümü, başım yerdedir. MANSUR EKMEKÇİ 14/01/2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beddua
Neden kıydın bana gözümün nuru Dualarım senin, bedduan benim. Bir tek sana yandım böyle bil bunu Cennet senin olsun, cehennem benim. Aramızı kimler açtı bilemem Sana ne zalim ne nankör diyemem Ayağına düştüm geri dönemem Tahtın senin olsun, zindan da benim. Aşkıma doysan da ben sana doymam Kendime kıyarım sana hiç kıymam Yerden yere vursan küsüp darılmam Sevgi senin olsun, acılar benim. Aşkın toprağında solan son gülüm Sen ateşim oldun ben sende külüm Mansur’u ayırsa zamansız ölüm Hayat senin olsun, ölüm de benim. 29/09/2003 Mansur Ekmekçi
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Olaydım
Güzel senin huyun güzel Soyuna dem ben olaydım. Derde derman suyun güzel Boyuna dem ben olaydım. Senin için devr-u devran Döner kullar eder seyran Cümle alem sana hayran Huyuna dem ben olaydım. Kalbimdeki ayna resmin Gönlümde sır kaldı cismin Unuttum ne idi ismin Duyuna dem ben olaydım. Gamlı gönül şimdi yasta Hasretinden oldu hasta Ol Mansur şerbeti tasta Suyuna dem ben olaydım. Mansur Ekmekçi 09.12.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benden İçeri
Beni arar isen, kalbinde ara Bulamazsan gel gir benden içeri. Hasretlik acısı sinemde yara Dermanını gel ver benden içeri. Günahımı attım, süzdüm yüzümü Gönül deryası pak etti özümü Mile çektim, sensiz bakan gözümü Kalp gözümü gel gör benden içeri. Sevenin kalbi kör, bakmaz her yara Bülbül gibi koyma ah ile zara Cehennem içimde, alışkın nara Yâr aşkını gel sor benden içeri. Dertlerin kilidi sabır, zamandır Nefiste, sabır yoksa hal yamandır Desen ki Mansur’un sözü samandır Hançerinle gel vur benden içeri. 14.06.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beni Benden Çaldın
Sana uyma dedim şeytan nefsine Gidersen git yolun son durak olsun. İnadın yetişsin son nefesine Sararsın gül benzin baharda solsun. Beytullah mekânım, kıblem de sendin Vahdet-i vücutta yaşayan gendin Gönül dergâhında açıldı fendin Gözpınarın aksın içine dolsun. Sen idin umudum, ekmeğim, suyum Çekildi ser çeşmem, kurudu kuyum Kendimi kaybettim değişti huyum Akıl deryasında fikrin zay olsun. Beni benden çaldın ey imansız kul Bana ettiğini ahir demde bul Alnına yazılsın merhametsiz dul Mansur’a verdiğin dert seni bulsun. Mansur Ekmekçi 24.11.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Ana
Bir ana ağlıyor göz yaşlarıyla Toprağı sulayıp bereket sunar. Hicran olmuş gönül yaralarıyla Dermansız yüreği durmadan kanar. Minnet duygusuna çare arıyor Kanayan yaraya sabır sarıyor Vefasız duygular neye yarıyor Hayırsız elinden yandıkça yanar. Ana sütü candır, candan geçilmez Kötülük ekmeyle sevgi biçilmez Namerdin elinden zemzem içilmez Acıyı tatmayan zehri bal sanar. Gençlik yıllarında gül dü, güzeldi Gönülde ebedi, hem de ezeldi Kötüye düşünce başı ezildi Kar düşmüş saçıyla baharı anar. Zalimler türemiş kime ne diyem Çare veren postum yok tene giyem Ananın hakkını mümkün mü yiyem Mansur ekmeğini suyuna banar Mansur Ekmekçi 22/06/2004 Mansur Ekmekçi
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|